A hazafi

Emlékeznek A hazafi című amerikai történelmi filmre? Bizonyára sokan látták Mel Gibson csodálatos alakítását. A több mint két órás filmdrámában megkaptuk a rövid összegzését annak, hogy mitől lesz valaki hazafi. Mert a hazafi valami olyasmi, mint Benjamin Martin (Mel Gibson), aki békés otthonát hagyja ott, hogy harcba induljon a britek ellen az amerikai függetlenségi háborúban a szabadságért, az otthonáért.  Egyébként A rettenthetetlen című filmjében Mel Gibson szintén egy hazafit játszik, a skót népi hőst, a skót legendát alakítva, aki az életét is feláldozta népéért, nemzetéért az angolok ellen vívott a skót szabadságharc során. Jól állnak neki ezek a szerepek.

Nézzük a magyar példákat.! Könyvek százait, oldalak tízezreit lehetne teleírni róluk, a magyar hazafiakról. Magyar íróink írtak is. Ezért csak néhányat említek – bocsánat, ha kihagytam nagyon nagy hősöket is –, akik örökre beírták magukat a magyar nemzet történelmi emlékezetébe. Ilyen volt Hunyadi János, aki a Nándorfehérvári győzelemmel (1456) megállította az Európa felé tartó török ármádiát. A végvári, honvédő harcok megéneklője, Balassi Bálint is életét áldozta Esztergom ostrománál (1594). Nem beszélve Dobó Istvánról, az Egri Vár kapitányáról, aki harcostársaival és az egri nőkkel együtt hősiesen védték a vár népét és Magyarországot. A török végül megfutamodott. Nem kevésbé volt hős hazafi Zrínyi Ilona és fia, II. Rákóczi Ferenc, akik függetlenségi háborúkkal, szabadságharccal védték hazájukat a Habsburgok ellen. Az 1848-49-es forradalom- és szabadságharc hős katonái, politikusai (Petőfi Sándor, Kossuth Lajos, Széchenyi István, Batthyány Lajos, Bem apó, az aradi 13-ak és sokan mások) mind-mind hazafiak voltak, a magyarságért éltek, áldozták fel életüket.

A magyar hazafiak között harcoltak osztrákok, szerbek, lengyelek és sok más náció fiai, akik a magyar függetlenségért, Európa szabadságáért harcoltak. De Magyarországért haltak meg az első világháború hős katonái. Nem utolsó sorban említem a XX. század legnagyobb európai függetlenségi harcát, az 1956-os forradalmat és szabadságharcot. Egy nép kelt fel a kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen. Két hétre győzelemre vitték a forradalmárok a harcot, majd a szovjet túlerő és a magyar kommunisták árulása vérbe fojtotta a szabadságharcot. Több ezer áldozat, több száz kivégzett fiatal, több ezer megkínzott, börtönbe vetett hazafi jelezte, hogy ki a magyar és ki a hazaáruló.

Ők lennének a hazafiak?

S akkor most jönnek a magyar nemzetnek csak ártani tudó balliberális kommunisták, Magyarország árulói, előállnak a lelki törpék egy ilyen dicsőséges történelmi múlt után, hogy ők a hazafiak? Mármint azzal hazafiak, hogy az Európai Parlamentben Magyarország ellen szavaztak, hogy vonják meg hazánk szavazati jogát és a nekünk járó fejlesztési pénzeket? Kik is ezek az emberek? Ujhelyi István, Niedermüller Péter, Szanyi Tibor, Molnár Csaba, Jávor Benedek, Meszerics Tamás és Balczó Zoltán. Mind, egytől egyig elárulták nemzetüket. Nem Orbán Viktor és kormánya ellen szavaztak – akiket a magyarok többsége harmadszor kétharmaddal választott meg –, hanem Magyarország ellen. Most az áruló, a labanc szót megfordították és behelyettesítették a hazafi szóval. Ujhelyi István szocialista EP képviselő Gyurcsány Ferenchez hasonlóan elővette a hazugságbeszédet. Ime: „Nem volt véletlen, hogy egy magyar zászlót kihelyezve szavaztam meg a jelentés elfogadását. Ma ugyanis az az igazi hazafi, aki országát, nemzetét és gyermekeinket meg akarja védeni az orbáni rezsim erőszakos károkozásától. Ebben a most elfogadott jelentésben az európai nemzetek képviseletében az Európai Parlament több mint kétharmados többsége erre tett kísérletet.”

Vegyük sorjában!

Egy.

Gyurcsányék, Szanyiék, Ujhelyiek, egyáltalán a balliberális pártocskák megfordítanak jelentéseket, ellenkező értelmezéseket adnak, és ezentúl a hazaáruló, a kollaboráns azt jelenti, hogy hazafi. Például Ocskay László brigadéros, aki elárulta Rákóczit és a szabadságharcot, aki szövetkezett az osztrákokkal, az hazafi. II. Rákóczi Ferenc, gróf Bercsényi Miklós és Mikes Kelemen, Vak Bottyán, Esze Tamás és többiek árulók, mert harcoltak hazánk függetlenségéért.

Világos? Ezt így értelmezik a bolsevisták és libsi társaik.

A több mint ezerötszáz éves magyar történelmi beidegződést, a magyar irodalomban megrajzolt hősöket, a valóságot a komcsik megfordítják, letagadják. De ezt teszik több mint száz éve. Tehát Kun Béla, Károlyi Mihály, Szamuely Tibor, Jászi Oszkár és a véreskezű Kommün többi vezetője hazafiak, igaz magyarok, mert védtelenné tették, lefegyverezték a magyar hadsereget, az idegen betolakodóknak szabaddá vált az út az ország belsejébe. Ezek az ügynökmagyarok könyörögtek az antant hatalmasságainál, hogy büntessék meg Magyarországot, miközben ártatlan magyar polgárokat öldöstek a Lenin-fiúk. Vagyis Ujhelyiek értelmezése szerint azok a hazafiak, akik ártanak országuknak – mint például ők.

Ők pedig a hazaárulók?

A valódi hazaárulók pedig gróf Tisza István, gróf Apponyi Albert, gróf Bethlen István, gróf Teleki Pál, gróf Klébersberg Kunó, akik mindent megtettek, hogy megmaradjon a történelmi Magyarország, akik szembeszálltak az igazságtalan trianoni békeszerződés ellen, akik Magyarország felemelkedéséért küzdöttek. Nos, ennek a kommunista hazugság értelmezésnek csúcspontja, amikor igaz magyaroknak vallják Kádár Jánost, Münnich Ferencet, Apró Antalt, Hegedűs Andrást és a többi kollaboránst, akik behívták a szovjet megszállókat, akik a legkegyetlenebb megtorlást hajtották végre pufajkásaikkal együtt (például Horn Gyulával, Uszta Gyulával, Biszku Bélával egyetemben) a magyar forradalmárokkal szemben.

Felfordult a világ!

Akkor árulók a magyar forradalmár hősök: Pongrátz Gergely, a Pesti srácok, Angyal István, Regéczy- Nagy László, a Széna téri Szabó János, Tóth Ilona, Obersovszky Gyula és sok ezren? Helyet cseréltek volna a vesztőhelyen, a börtönben? Micsoda ordass hazugságot akar ez az új liberális baloldal ránktukmálni! Ezentúl hősökként kell ünnepelnünk az árulókat újra, mint a Rákosi- vagy Kádár korszakban?

Na, ebből nem kérünk!

Kettő.

Le kell szögeznünk. Hazaárulást követtek el azok, akik megszavazták a Sargentini-Soros jelentést. Az európai jobb- és konzervatív oldal egyre több politikusa szerint csalással jutott kétharmados többséghez Magyarország elítélésében Brüsszel. Jogellenesen nem vették figyelembe a tartózkodó szavazatokat. Ugyanis, ha azt beszámítják, akkor nem lehetett volna Magyarországot elmarasztalni és nem lehetne folytatni a 7. cikkely alkalmazását. Ebben a nagyhatalmi játszmában sajnos részt vettek a magyar nép bizalmát elvesztő balliberális politikai erők, mint egykor Károlyi Mihályék, Jászi Oszkárék, majd később Rákosiék, Kádárék. Ezek az emberek Ujhelyiékkel, Gyurcsányékkal az élen a hatalom erőszakos megragadása céljából szövetkeztek Magyarország ellen. Bármi is legyen – gondolják–, vesszen az ország, dögöljön a nép, csak ők jussanak sok-sok pénzhez, hatalomhoz. Miután demokratikus úton képtelenek kormányra kerülni, most néhány százan utcára hívják az embereket, hogy megdöntsék a törvényes hatalmat.

Így kell viszonyulnunk tehát az újonnan (ön)felkent hazafiakhoz.

Ők a való világot hazudják, ahogyan ezt mindig is tették a kommunisták. Ők a valódi kékcédulások, akik 1947-ben is elcsalták Magyarországon a választási eredményt a kommunisták javára. Mel Gibson amerikai-ausztrál filmrendező biztos köpne egyet, ha  ilyen álhazafiakat kellene megfilmesítenie.

Hál’ Isten vannak még igazi hazafiak Magyarországon is.

Ez is érdekes

A reneszánsz ember

Emillel a médiaháború első fordulójának csúcspontján kerültem kapcsolatba 1994 nyarán. Horn Gyuláék győzelme után felkértek …

9 hozzászólás

 1. Ezek a ripacsoknál is ripacsabb niemandok feljelentették önmagukat hazaárulásért. Fel sem fogják, hogy minden körülmények között a haza melletti kiállás ERKÖLCSI PARANCS!
  Amúgy kimerítették. Nem csak most, 1919 óta folyamatosan.

 2. Pár napja azon erőlködnek, hogy ők hazafiak.
  Eddig a hazafi nacionalista volt és látens fasiszta. A nacializmus , a nemzetállam avittas és szörnyű korszakot idézett.
  Eddig úgy definiálták magukat, hogy ” elsősorban európaiak, és nem magyarok,” .
  Eddig szerintük magyarként meghatározni önmagunkat múlt századi és kirekesztő,ja és haladás ellenes.
  Eddig az volt a baj, hogy OV háta mögött nemzeti színű lobogók láthatóak,mikor itt az uniós zászló.
  Eddig gyalázkodva támadták a nemzet történelmét és jelképeit.
  Szent István koronája szerintük smicisapka és Gyurcsány szerint múzeumban a helye. Évekig ment a cirkusz a nemzet himnusza miatt is, lejáratókampány folyt ellene,támadták a dallamát, ütemét, szövegét, leközépszerűzték a zeneszerzőjét.
  Az Új Alkotmányt azzal az indokkal is támadták, európai cirkuszt csináltak abból is, hogy a Himnusz sorával kezdődik az Alkotmány Preambuluma. Ennek kettős bűne hogy Isten is, a magyar szó is benne van.
  1956 meg,ha a jobboldali kormány ünnepli a pesti srácokat, még mindig ellenforradalom, 56 egyik hőse pedig ” lincselő prosti. ”
  Eddig a külhoni magyarok magyarként történő elismerése ellen népszavazást tartottak, Szanyi lerománozta őket, a Jobbik jött az üveggyöngyökkel.
  Akkor most mi a [email protected] akarnak ezek hirtelen hazafiak lenni?

 3. Falhoz velük.Én húzom meg a ravaszt.

 4. Megy a gyerek az apjával, s kérdezi: édesapám mi az a hazaszeretet.
  Mire az apja: nem tudom kisfiam, mi baloldali liberálisok vagyunk…

 5. Minden darabontjuk hazaáruló! Már Kun Béla óta!

 6. A hazaárulás ott “alapállás”! Már Kun Béla óta!

 7. Rakovszky István

  Hazaszeretet / Nemzetköziség
  (nagyrákói és kelemenfalvi Rakovszky Iván (1885-1960))

  1.
  Nem hiszek én soha abban,
  Ha akármily nagy szavakban,
  S akármilyen egyre-gyakran
  Valaki azt hirdeti:
  Az egész emberiséget
  Szereti; épen ezért meg
  A haza mindegy neki.

  (más változatok az utólsó két sorra:

  Szereti, mint egy egészet
  És a hon mindegy neki!

  Szereti, s ahon evégett
  Egészen mindegy neki!)

  2.
  Mert, ha kivel együtt élünk,
  Kivel egy nyelvet beszélünk,
  És egy Úristentől félünk,
  Szivünk át nem öleli:
  Úgy a szeretettel baj van,
  Gyökere nincs dús talajban,
  Gyümölcsét nem érleli.

  (Magját nem érlelheti.)

  3
  Aki tud szívből szeretni,
  Együtt sirni és nevetni,
  Áldozattal számot, vetni,
  Nem távolban keresgél:
  Kell,hogy elsőbb azt szeresse,
  Aki ott van őmellette,
  S azt a földet, melyen él…

  4.
  Gyűlölködő, irigy jellem,
  Melyben nincs testvéri szellem,
  Akinek a szomszéd…ellen,
  Hazátlanul meglehet:
  De szent érzést, amely átfog
  Egy egész embervilágot,
  Ilyen sziv nem rejteget!

  5.
  Nehéz utat kell befutni!-
  Világtestvérséghez jutni,
  Mindenkit szeretni tudni,
  Csak ilyen áron lehet:
  Ne is, áhítson rája,
  Akinek az iskolája
  Nem volt a Honszeretet!

  6.
  Ezért sosem hittem néked,
  Aki folyton azt beszéled,
  Szeretsz minden távol népet
  S a hazát nem szereted:
  Mert aki még ezt sem tudja,
  Annak, ugyan miből futja,
  Hogy szeressen egyebet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.