A kutya…

Szegény kutyák! Ha tudnák, hányféleképpen folytathatnám ezt a szót, mondatot, hiszen a magyar nyelv gazdag a szólásokban, ami a kutyákkal kapcsolatos: a kutyafáját, a kutyaúristenit, kutyahideg van, a kutya ugat, a karaván halad, a kutyából nem lesz szalonna, és még vagy száz ilyen mondásunk van. Most Bródy János zenész mondott nagyot egy Heti Válaszban készült páros interjúban, ami a migrációról, a bevándorlásról is szólt. Ime: „Nem leszünk bevándorló ország. A kutya nem akar ide jönni. Cserébe kivándorló ország lettünk, ami viszont baj.” Szörényi Levente sem hagyta annyiban: „Mégsem látom, hogy olyan sok cukrászdát nyitottunk volna Bécsben”

Hát igen. Ilyenek vagyunk, kétfélék, többfélék. S ez talán nem is olyan nagy baj. A probléma akkor kezdődik, amikor a más véleménnyel, a mássággal ártanak Magyarországnak.

Az említett esetben: tragédia lenne, ha bevándorló ország lennénk.

Ha a tízmilliónyi magyarság etnikai összetételét a többszázezres, vagy akár több milliós afrikai, ázsiai tömeg megbontaná, szétzilálná az ország hagyományát, összezavarná a történelmét, vallását, az ezeréves keresztény hitet és  kisebbségbe kerülne saját hazájában a magyar nyelv. Közönségesen nem igaz, hogy ha hagynánk – ha nem lenne kerítés, határzár –, akkor a kutya nem jönne ide. De még mennyien jönnének ide!

Mindig is célország voltunk és vagyunk. Különböző népeknek már másfélezer év óta fáj a foguk a Kárpát-medencére, az egész térség feletti uralomra. A besenyők, a német fejedelmek, a német királyok és császárok, osztrák hercegek, tatárok, törökök, Habsburgok, szlávok, oroszok, szovjetek, románok, szerbek, horvátok mind-mind a magyarok helyére törekedtek, ácsingóztak.

Hogy még mindig miénk az ősi föld egyharmada a folyamatos nyomás, hódítás, cselszövés, pénzügyi manőver ellenére, az köszönhető a magyar vitézségnek, a bátorságnak, a furfangnak, a bölcsességnek, a hitnek és a hazaszeretetnek.

Ezért, aki azt mondja, hogy senkinek nem kell Magyarország (nem kell az Alföld, Békés, Szatmár, a Dunántúl, a Balaton, a Mátra, a Bükk, a Hortobágy, Tokaj, Zemplén és számtalan ősi kultúrát hordozó tájegységünk, hogy nem kellenek a vizeink, az ezer számra földből felbugyogó gyógyforrásaink), az hazudik, az valótlanságokat állít.

Ellenkezőleg! Ugrásra készen állnak különböző népek, népcsoportok, politikai-pénzügyi erők, hogy helyünkbe üljenek, hiszen mi sem lenne üdvözítőbb számunkra, ha egy kész országot vehetnének birtokba.

Ha hagynánk!

Nem akartuk, de ezt tették a trianoni békediktátum után. Jól „felszerelt”, közlekedésileg, iparilag modern, kulturálisan felbecsülhetetlen értékű országrészeket kaptak a románok, a csehek, a szlovákok, a szerbek, a horvátok, a szlovének, az osztrákok és később a szovjetek is. A kérdés csak az, hogy aki ilyet állít, hogy nem jönne ide a kutya se, az vajon miért teszi? El akar altatni bennünket, vagy csak egyszerűen hülyének nézi a magyarokat?

Sajnos egyfolytában, éberen kell őrködnünk a még megmaradt hazánk függetlenségéért. A magyarság elleni támadások nem hagytak alább külföldről és belföldről egyaránt. Az igazi mételyt azok okozzák, akik belülről próbálják megosztani és bizonytalanná tenni a magyar társadalmat. Akik szét akarják verni a magyarság önbizalmát, az identitás tudatát.

Ennek számtalan formája van.

Például, amikor a belvárosi értelmiség egy része leminősíti, lenézi honfitársait. Kéri László, az egyik legkérlelhetetlenebb ellendrukkere a jobboldali kormányzásnak –valamikor a Fidesszel együtt gondolkodott –, a 168 órának nemrégiben a többi között azt nyilatkozta, hogy:

A magyar nép a giccseken nőtt fel… a lakosság több mint nyolcvan százaléka nem tud más nyelven beszélni. Így bármit el lehet vele hitetni, főleg azt, hogy a külvilág amúgy is ellenséges a magyarral… Orbán szereti a Ludas-Matyi mitológiát: háromszor verjük vissza az IMF-et vagy Brüsszelt… meg vagyunk győződve a hősök igazságáról, amely hitalapú kulturális kód, a magyar nép ezeken a giccseken nőtt fel.”

Magyarán Kéri hülyének nézi a magyar népet és műveletlennek.

Kérinek giccs Fazekas Mihály Ludas Matyija és feltehetően giccs a hun-magyar legenda és minden, ami nép száján forgott az évszázadok alatt. S azt akarja elhitetni, hogy a külvilág pártpolitikai alapon nem ellenséges Magyarországgal.  Az érdekes az, hogy a félig-meddig eszmetársa Spiró György pont az ellenkezőjét állítja ugyanabban a folyóiratban a „buta” népről:

„(…) a hetvenes években egy kiváló ellenzéki barátom arról próbált meggyőzni, hogy csak az értelmiségi tudja, mi van az országban. Azt feleltem: mindenki tudja, a segédmunkás is, legfeljebb nem képes egzakt módon megfogalmazni. Szerintem az értelmiségi tudja a legkevésbé, mi folyik, mert a saját szűkös világában él, és fogalma sem lehet, mi történik azon túl.”

Hát ez az! Addig, amíg ezt a fajta értelmiségit nem érdekli népe sorsa, nem érdekli, hogy mi történik Magyarországgal, nem érdekli az sem, hogy lesz-e több magyar vagy sem, nem érdekli a család, nem törődik azzal sem, hogy a külhoni magyarok egy nemzetet képeznek az anyaországgal, és azon dolgozik, hogy ellepjék hazánkat a migránsok milliói egy hamis szolidaritási eszme alapján, akkor nem kell azon csodálkozni, hogy a véleményüket sokszor  számba se veszik.

Mert, amit mondanak, már a kutyát sem érdekli.

Ez is érdekes

A reneszánsz ember

Emillel a médiaháború első fordulójának csúcspontján kerültem kapcsolatba 1994 nyarán. Horn Gyuláék győzelme után felkértek …

6 hozzászólás

 1. Mindent Tudni Akarok

  A Napnál is világosabb, hogy az évszázadok alatt bevándorolt, betelepített
  kisebbségek közül az egyik a mielőbbi pusztulásunkat akarja, de nagyon.
  Lassan itt az ideje nevén nevezni az ellenségeinket.

 2. Ezek a Soros ,Bródy,Kéri ,Spiró ,…. stb. összes jött-ment elhazudja ,hogy a Románjaik egész a Tiszáig akartak nagy Romániát.

 3. Ez a sok senkihazi azert sirja vissza a komcsikat, mert ott ök voltak A VALAKIK, akkor is ha semmit se csinaltak, meg konkurencia sem volt, csak kapcsolatok meg ismerettesegek.
  Most Schulzban meg Junckerban elvtarsat , vezert latnak, raismernek a fajtajukra többezer kilometerröl is.
  Van egy nagyon szar hirem ! Ezeknek meszeltek ott ( KOMMUNISTA !!! ) nyugaton !
  Ha nem fordulnak 180 fokot, a nep kicsinalja öket, ez biztos.

 4. Nagyon jó cikk, és mélyen igaz!

 5. Ráadásul pont most akarják a felső korlát nélküli betelepítési kvótákat végrehajtani, ami azt jelenti, hogy akár akarnak idejönni, akár nem, itt lesznek.

 6. Kéri is csak egy nyelven tud beszélni, a krónikus és sértett frusztráltság nyelvén.Tragikomikus,hogy már olyan sokszor leégette magát és még mindig házhoz megy a pofonért.Szerencsétlen vén ember,de nevetséges és nem sajnálatraméltó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.