Nézzük Ronald S. Lauder amerikai milliárdost, aki nagyon utál bennünket, utálja a saját fajtáját, a magyarokat. Ő kiált igaztalanul antiszemitizmust, a sértett bukott ember.

Hazugságok

Nézzük Ronald S. Lauder amerikai milliárdost, aki nagyon utál bennünket, utálja a saját fajtáját, a magyarokat. Ő kiált igaztalanul antiszemitizmust, a sértett bukott ember.

Csak kapkodom a fejem, meg szerintem sokan mások. Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) magyar származású elnöke (aki a hétvégén itt járt nálunk) azt állította, hogy Budapest 60 százaléka antiszemita. Erre csak rátett egy lapáttal Tamás Gáspár Miklós,- valamikor Kolozsvárról érkezett, otthont-hazát kapott honfitársunk – aki  a Klubrádióban, a Beszéljük meg… című műsorban azt mondta, hogy az egész magyar jobboldal antiszemita. Szép elfogultság. Nemsokára az egész ország az lesz – szerinte. Végül is megint kezdődik minden elölről, illetve folytatódik. Hazugságok, vádaskodások, lejáratások itthon és külföldön, amelyek minden tényt nélkülöznek. Igazi gyűlöletbeszéddel ismerkedhettünk meg egy  amerikás magyartól és egy erdélyi magyartól. Meg kell mondanom szégyenletes.

Ez ám a “jóindulatú” Magyarország-reklám! Igazi elriasztó turisztikai propaganda. A valótlanságokra nehéz válaszolni, a valótlanságokat nehéz cáfolni, hiszen ezek az állítások szubjektívek, valamiféle frusztráció termékei. Valószínű a gyerekkorban kellene kutakodni, hogy miért gyűlőlik ilyen engesztelhetetlenül Magyarországot ezek az urak. Érdekes persze, hogy bármi rosszat is állítanak hazánkról (itt diktatúra van, nincs szólás- és sajtószabadság, üldözik a zsidókat és a cigányokat, nem befogadó nemzet, idegen gyűlölet van, becsapják a külföldieket satöbbi, satöbbi) egyre jobban növekszik az idegenforgalom, a turisták körében hatalmas népszerűsége a fővárosi romkocsmáknak, a gyógyturizmusnak, kíváncsiak a múltunkra, műemlékeinkre, kultúránkra, telt házas a Budapesti Tavaszi Fesztivál. A KSH adatai szerint rekordévet zárt a turizmus 2014-ben. Az előző évhez képest 7,2 százalékkal több, összesen 9,5 millió vendég  5,4 százalékkal több, 24,2 millió vendégéjszakát töltött el szálláshelyeken. A belföldi vendégek száma közel 10 százalékkal növekedett. A legtöbb turista Izraelből érkezett, meg az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból és Oroszországból. Furcsa, de jönnek tömegével az izraeli turisták Magyarországra pihenni, az antiszemitizmus országába. Még jó, hogy a ,,jóakaróink” mocskolódását figyelembe sem veszik, el sem hiszik, hiszen inkább a saját és az előttük ideutazók tapasztalataira hallgatnak.

Nézzük Ronald S. Lauder amerikai milliárdost, aki nagyon utál bennünket, utálja saját fajtáját, a magyarokat. Sértett ember, megbukott a Velencei-tavi, sukorói kétes kaszinóbalhéval. Százmilliárdot követelt Magyarországtól az őt ért kárért, de még az amerikai bíróság sem adott neki igazat. Ráadásul a keresetben leantiszemitázta Budai Gyula egykori államtitkárt. Igen, bukott a perben Lauder, a törvényességet minden országban be kell tartani, még a korruptnak kikiáltott Magyarországon is. Mert ugye az Egyesült Államokban nincs korrupció, nincs rasszizmus és nincs brókerbotrány nincsenek szélsőjobboldaliak. Mindenesetre egyetlen országban sem szeretik, ha mutyiznak a földjeikkel, különösen a természetvédelmi oltalom álló területekkel. Nem kell messzire menni csak Ausztriába és ettől még az osztrákok nem lesznek idegengyűlölők. Egyszóval nem jó összekeverni az üzleti élet kudarcát az antiszemitizmussal.
Viszont érdekes a Medián 2015. március 31-én megjelent közvélemény-kutatása, amelyben megállapították, hogy csökkent az antiszemitizmus Magyarországon. Szerintük az antiszemitizmus 2013-ban 38 százalék volt, (legalábbis mérsékelten antiszemita) míg 2014-ben 31 százalékra csökkent az adat. A megkérdezetteknek  69 százaléka pedig ,,érintetlen vagy immúnis”- mondta Hann Endre, a Medián igazgatója. Ez a felmérés is mutatja, hogy mennyire különbözik Ronald S, Lauder és Tamás Gáspár Miklós vágyálmától. Legalább is olyan távol van, mint Makó Jeruzsálemtől. Persze ez az adat sem igazán jó, de Magyarországon nem ölik és köpködik a zsidókat, mint Franciaországban vagy Belgiumban.
Minden felmérés nélkül azért nem árt néhány tényt is számba venni, amely megelégedéssel töltötte el a hazai zsidóságot. Az első Fidesz- kormány alatt foglalták törvénybe az iskolákban megtartandó holokauszt áldozatainak emléknapját. Megépült a Holokauszt Emlékközpont a Páva utcában. A második-harmadik FIDESZ-KDNP jobboldali kormányzás alatt virágzásnak indult a Király utca, Dob utca, Wesselényi utca és a Dohány utca által határolt egykori zsidónegyed, amely valóságos turisztikai központtá fejlődött. Tízezrével látogatják az elkészült Gozsdu udvart, de ugyanígy rohamos fejlődésnek indult a Lipótváros is. Közeledtek a hazai zsidóság képviselői és a kormányzat álláspontja a Sorsok háza megépítésével kapcsolatban. Ilyen sem volt még, hogy a MAZSIHISZ volt ügyvezető igazgatója, Zoltai Gusztáv tanácsadója legyen a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Lázár Jánosnak. 
Tehát nem kell farkast kiáltani, ahol még messze van a farkas. Amikor mindannyiunk érdeke, hogy egy feszültségmentes, normális hangulatú Magyarországot épüljön. Ha hagyják…
Fotó: MTI/Balogh Zoltán. (Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke beszédet mond a 2015-ös Élet menetén.)

Ez is érdekes

A reneszánsz ember

Emillel a médiaháború első fordulójának csúcspontján kerültem kapcsolatba 1994 nyarán. Horn Gyuláék győzelme után felkértek …

5 hozzászólás

 1. “mindannyiunk érdeke, hogy egy feszültségmentes, normális hangulatú Magyarországot épüljön. Ha hagyják…”
  Ezt nagyon sokan szeretnék. Azonban a gyűlöletkeltésből egyenlőre meg lehet élni. Addig nehéz dolgunk lesz,míg ez így megy. Egyszóval,néhányan nem fogják hagyni.

 2. Ítéletvégrehajtó úr
  Az azért nem hiszem,hogy jó ötlet,amikor bemén az illető egy kocsmába,mit bemén,berúgja az ajtót. Hangosan szidja a bent ülők felmenőit,és antiszemitázik,mikor lepedőben viszik.
  Szóval a másik oldal sem vétett kicsiny dolgokat. A szomorú,hogy nem hajlandóak semmiféle megbocsájtásra,és ebből kifolyólag a másik oldalban növelik a dacot. Annak a végeredménye,pedig újabb és újabb konfliktus lesz. Nem vagyok lélekbúvár,de Kertész Ákos mondatait provokációnak tekintem én is,ahogy ebben az országban mások is.
  És ne abból induljunk ki,hogy ki adta az elsőt. Az ma már aligha kideríthető.
  Legyen béke már.

 3. Miert nincs kifejezes a Romaniaban,Szerbiaban,Szlovakiaban,Ukrajnaban levö magyargyulöletnek?Az termeszetes?

 4. Jó cikk, sok okos gondolatot osztott meg a szerző velünk..gondolom én! Sok kérdésem volna, de inkább nem teszem fel…most, majd egy másik alkalommal. Miért? Csak, hogy tisztán lássunk!

 5. Egészen biztosan pofátlan kérdés lenne,ha megérdeklődném,hogy Lauder úr a saját fajtáját utálja-e a Magyarokban? Avagy az eltévelyedett kaszinót?
  Akkor ugyanis valamit eltévesztett. És félek,hogy rossz helyen keres rossz dolgokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.