Nemi erőszak komcsi módra

Mindig van mit tanulni a balliberálisoktól! A szómágusok új kifejezést találtak a Metoo!-ra. Most például a szexuális zaklatást, az erőszakoskodást, a molesztálást, a főnöki hatalommal való szexuális visszaélést egyszerűen együttműködési kényszernek nevezték át.

Ez az újabb balos botrány a női nem lenézéséről, megvetéséről, alacsonyabb rendűségéről szól, a férfi nem mindenhatóságát hangsúlyozza. Történet pedig az, hogy a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője felháborítónak nevezte, miszerint a Párbeszéd soraiban ülő Burány Sándor – egykori, kommunista, szocialista – nyíltan viccelődött a nők elleni erőszakon. Czunyiné szerint Burány Sándor azt mondta: felmerül benne, hogy az elmúlt hetekben a közvéleményt borzoló zaklatási ügyek, azok nem is zaklatásnak minősíthetők, hanem tulajdonképpen együttműködési kényszernek.

A fideszes politikus azt is felháborítónak tartja, hogy az ülésen a Burány Sándor mellett ülő szocialista Bangóné Borbély Ildikó mindezen jókat nevetett. Hozzátette, Szabó Tímea az elmúlt években nővédőnek mutatta magát, most mégis mindezeket szó nélkül hagyja. Pedig Szabó korábban több alkalommal éppen a nők elleni szexuális zaklatás ügyében emelte fel a szavát, mindig rendkívül harcias, harsány és hangos módon, de a mostani zaklatási ügyekben hallgat, és más ellenzéki frakcióban is nagy a csend.

De nemcsak a balliberális politika térfelén nagy a csend, hanem a vele azonos elveket valló sajtóban is.

Miről is van szó? A Katona József Színházban történt Gothár-féle szexuális erőszakoskodás után robbant ki egy másik botrány is. A „szocialista erkölcsöt” semmibe vevő Gréczy Zsolt DK-s politikus – egykor szocialista, népszabadságos volt – szexuális ajánlatok tömegével zaklatta a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti szakértőjét, Palányi Nórát. A PestiSrácok.hu részletesen beszámolt az erőszakos, az intimitást is túllépő SMS, majd személyes közeledésről  („Kukucs, ne rettegj már!”, „Ne szabódj már, kellemes lesz!”), amit először hárító válasz követett, majd a további, egyre idegesebb szexuális üzenetekre Nóra részéről a teljes csend, a válasznélküliség következett. Hogy ne folytatódjon a további szexuális zaklatás, ezért került nyilvánosságra portálunkon az ügy. A leleplezett politikus ragadozó, ahelyett, hogy bocsánatot kért vagy visszavonult volna, ellentámadásba lendült és bevetette Soros György egyik médiaágyúját, a 444.hu portált, akik megpróbálták rasszistaként megvádolni a parlamenti munkatársat egy félreérthető megjegyzése miatt, miközben egy szót sem ejtettek a zaklatásról. Ugyanezt tették Gothár Péter zaklatási ügyében is, amikor kimentek tüntetni az utcára: a színházak szabadságát, a független színházat követelték, de a megalázott színésznő jogairól egy szó sem esett.

Igazi bolsi trükk, elterelni a figyelmet a valódi problémákról, bajokról.

Az újabb szexuális botrány felszínre kerülésével ugyancsak a baráti, ballibsi sajtót nem érdekli Gyurcsány Ferenc barátjának, egy DK-s politikus morális züllöttsége, egy független nő önérzete, egy tisztességre törekvő fiatal lány védelme. Ahogyan látszik az álságos, álerköcsös baloldal számára a külső máz a fontos, számukra egy szempont van, meg kell védeni bármi áron a „mi kutyánk kölykét”.

Ennek ismeretében vajon mit gondolnak a szocialista gyökerekkel rendelkező balliberális férfiak egy része a  nőkről? Amit a nagy tanítómester, Gyurcsány Ferenc mondott? Az öregecskedő feleségek sorsa a lecserélés. Vajon Gréczy Zsolt most éppen erre gondolt házas emberként, amikor kikezdett egy nálánál 27 évvel fiatalabb nővel? Nyilván esze ágában sincs Zsoltnak elválni egy kis szexuális kalandért. De itt nem erről van szó. Arról sincs szó, hogy párttársai, eszmetársai, női és férfi politikusok kitaszítanák a közös akolból. Hiszen a professzor agyú Bangóné nevetgélt Burány Sándor, a nőket lealázó megjegyzésén, Kunhalmi Ágnes meg úgy csinált, mintha nem is értette volna a kérdést, Burány képviselőtársa, Korózs Lajos meg úgy magyarázta, hogy nem értik Burány szarkasztikus megjegyzését.

Másról van szó. Egész létezésük, a Kommunisták Magyarországi Pártjának megalakulása (1918) óta, a szélső liberálisok (Galilei Kör) létrejöttével nem szól másról, mint a hatalom megragadásáról, a bolsevista diktatúráról, a terrorról, a megsemmisítésről, a magyar nemzet szétzilálásáról, a magyar nép megalázásáról, kifosztásáról, kisemmizéséről, amibe beletartoznak szétválaszthatatlan részeink a nők, a lányok, az asszonyok, és anyáink. Talán ők szenvedték a legtöbbet az áldásos kommunizmusból.

Nem véletlen, hogy ilyen szóösszefüggés hagyja el büdös leheletű szájukat, mint az „együttműködési kényszer”. 

Érdemes elidőzni e nem véletlen üzeneten. Mit takar-e szóösszetétel? Például azt, hogy a szovjet hadsereg hordái a II. világháború idején megbecstelenítették tízezrével asszonyainkat, lányainkat, anyáinkat, amit a kommunista hatalom több mint negyven évig elhallgatott, némaságra ítélt és katonáit felszabadítóként ünnepelte.

Együttműködés volt vagy kényszer? 

Együttműködés volt-e Gothár Péter és a színésznő közötti kapcsolat vagy hatalmi szexuális kényszer, a visszaélés iskolapéldája? Együttműködés látszata áll fenn Gréczy Zsolt DK-ás vezető politikus és Palányi Nóra parlamenti kisbeosztású munkatárs között vagy kényszer? Ha egy nő együttműködik a férfival, akkor egy büdös cafka, ha a kényszernek enged, akkor még nagyobb cafka vagy k…a. Akkor hol az igazság férfitársaim? Az erőszakos ragadozó büntetlenül leléphet, a nő, aki nem akarja az egészet, az hordhatja magán a bélyeget. Tehet arról bármelyik nőtársunk, hogy jó nő? S addig természetes, hogy a normális férfiak, férfia férfiak közeledni próbálnak a női nemhez. De ez még nem bűn! Félreértés ne essék.

Bocsánat, mi a lényeg? Nem kettőn áll a vásár? Miért kell állatnak lenni?

Mindezeken túl azért szeretnék valamit megkérdezni férfitársaimtól. Ha megtetszik egy nő, valamilyen formában értésére adom, hogy szeretnék vele találkozni, de finoman visszautasít, majd újra megpróbálkozom, mert hátha nem értette meg, s ekkor is kosarat adott, majd utolsó lehetőségként harmadszor is összecsapom a bokámat, hátha ezt már észre veszi, de kicsit keményebben visszautasít, akkor mi a teendő? Hát nem az az egészséges, férfias férfiakhoz, úriemberekhez méltó viselkedés, hogy lelépek, félreállok? Ha nem megy, azt nem kell erőltetni. S aki ennek ellenére innen folytatja, az ne csodálkozzon, hogy hangosan, nagy nyilvánosság előtt elküldik neki a stoptáblát, vagy szexuális zaklatással vádolják.

Kedves Gréczy Zsolt, talán érezni kellene, mikor kell megállni. Önnek nincs önérzete? Nem beszélve Burány Sándorról, aki élettelen tárgyként kezeli a nőket. Hol vagytok szocialista, liberális nőszervezetek? Miért nem tiltakoztok a nők érdekében, horribile dictu, a saját védelmetekben?  

Nem férfiatlan az, ha valaki a hatalmával visszaélve, legyen az színház igazgató, rendező, politikus, vállalatvezető vagy akármilyen főnök szexuálisan, erőszakosan közeledjen az alkalmazottjához? Férfi az ilyen? Ha nem tudja saját szellemiségével, szellemeségével, kulturáltságával, férfiasságával megszerezni az imádott nőt, akkor mi ez a lihegés? Milyen stílús ez? Mi lenne, ha ezeknek az uraknak, elvtársaknak a női hozzátartozóival is így beszélnének, miszerint együttműködési kényszer jegyében zaklatnák szexuálisan vagy kényszerítenék az aktusra.

Erre csak egyet mondhatok. Mi férfiak, azért tartsunk össze és emberként közeledjünk nőnemű társainkhoz. Ti nők szintén tartsatok össze és engedjétek meg a tisztességes udvarlást, közeledést.

Ez is érdekes

A reneszánsz ember

Emillel a médiaháború első fordulójának csúcspontján kerültem kapcsolatba 1994 nyarán. Horn Gyuláék győzelme után felkértek …

12 hozzászólás

 1. Tisztelt Stefka Úr! Nagyon köszönöm a cikket! Önnek, Huth Gergelynek és Apáthy Bencének helyén van a szíve, az erkölcsi érzéke. Nem szabad relativizálni a nők elleni erőszakot, amint Bayer úr teszi. Ő megbocsátott Marton Lászlónak és most Gothár Péternek is, mert volt egy-két jó rendezésük. Sajnos attól, hogy valaki valamilyen szinten jó a szakmájában (ezzel is lehet vitatkozni), még nem illeti meg a szexuális visszaélés joga. Ilyen alapon mondhatnánk, hogy László Imre jó orvos (?), Donáth László ismeri a Bibliát, Gothár Péter megrendezett egy jó darabot, tehát akkor most szemet hunyunk afelett, hogy nőket zaklattak/zaklatnak. Ami Gothár Péter bocsánatkérését illeti: mi az ördögöt reagálhatott volna az egzisztenciálisan tőle függő színésznő a bocsánatkérésére? Mondta volna, hogy nem bocsátok meg? Bayer Zsolt férfisovinizmusból könnyedén átlép a bántalmazottak sérelmén, de ha az ő családtagját érte volna ilyen abúzus, mindjárt nem lenne ilyen megengedő. Mindennek a tetejébe nem egyszeri esetről van szó, a Színház és Filmművészeti Egyetemen a férfi rendezők évtizedek óta be vannak rendezkedve a nekik kiszolgáltatott nők megalázására. Most, hogy kipattantak ezek a botrányok, a kormány végre indokoltan láthatna neki a rendteremtésnek, és akkor jön szegény Bayer és Bencsik, és megvédik az elkövetőket. Az embernek leesik az álla! Még egy dolgot fűznék hozzá az ügyhöz: nem kell isteníteni sem Martont, sem Gothárt, mert aljas, erkölcstelen emberek, ebből a szempontból teljesen irreleváns a munkájuk minősége, és ha annak idején nem fészkelték volna be magukat a kimozdíthatatlan liberálbolsevik rendezők minden színházba, lehetőséget kaptak volna ugyanennyire, vagy még tehetségesebb keresztény rendezők csodálatos munkák elvégzésére. Őket azonban partvonalon kívülre helyezték. (Például Zsurzs Évát és Hajdufy Miklóst sokkal több lehetőséghez kellett volna juttatni.) Stefka úr, köszönöm, hogy kiáll a nők bántalmazása ellen.

  • Bayer, Bencsik? Hol?
   Cikket, videólinket kérnék! Korábbi hasonló erejű (akkor alaptalan) vád után kimondottan érdekel az állítás forrása.

   • Bencsik András László Imrét, az azóta a XI. kerület polgármerévé avanzsált molesztálót védte meg áttételesen, mert a névtelenül nyilatkozó nő nem merte arcát adni az interjúhoz, ezért a váddal nem is kell foglalkozni szerinte. Bayer Zsolt a legutóbbi Bayer show-ban állította, hogy Gothár jó rendező, bocsánatot is kért az általa zaklatott nőtől (naná, hiszen óriási botrány volt a színházban), és a nő el is fogadta a bocsánatkérését, tehát nincs ügy. A probléma csak az, hogy László Imre és Gothár is folytatólagosan követte el a durva zaklatásokat, mondhatni, ez az életmódjuk része.

 2. Amit Szolzseyicin írt, az maga a kommunista szó definíciója.

 3. A kommunista felfogas az hogy masnak az elete sem szamit de neki a labtorloje is szent .

 4. A nemi erőszak csimborasszóját a Dicsőséges Vörös Hadsereg mutatta meg 1945-ben. Anno nemcsak hiteles források mesélték el, de képek is készültek, főkép Németországban, ahol egy-egy padláson elrejtett negatívon láthatók a nőket erőszakoló “hős” szovjet katonák. Van olyan fénykép ahol szovjet katonalányok fogják le a német kislányokat (8-10 éveseket), hogy végigmenjenek rajtuk a részeg, vérbajos, egyenruhás állatok.

  • Sajnos sokan megfertőződtek, nagyon sok német kapta el a közvetlen érintkezéssel is a komcsi vírust. elterjedtek, nem csak keleten, hanem nyugaton is sok van belőlük. Épeszű nem lehet migránssimogató sem, csak a fejlettebben gondolkodó haladó tudatúak. A saját magukhoz való eszük biztosan megvan, mert ezen az alapon történik a szegény ártatlan terrorista hajlamos migránsok kvótázása, nem ám a saját maguk közötti szétosztás, a történelmi hagyományaik (gyarmatosítás) folytatásaként.

 5. “Ugyanezt tették Gothár Péter zaklatási ügyében is, amikor kimentek tüntetni az utcára: a színházak szabadságát, a független színházat követelték, de a megalázott színésznő jogairól egy szó sem esett.”

  Nem. Előtte megrágalmazták Dörnert és az Újszínházat.

 6. “kimentek tüntetni az utcára: a színházak szabadságát, a független színházat követelték, de a megalázott színésznő jogairól egy szó sem esett.”

  Az emelvényen álló, szónokló színésznők, akikben a megsértet, megalázott, zaklatott színésznők iránti együttérzés szikrája sincs meg, a női nem legalja, mint pl. a mindig is középszerű és feledhető Pogány Judit, Ónodi Eszter. Szégyelljék magukat!

 7. Mindhárman eléggé gusztustalan ellenszenves rosszarcú alakok, a nevetgélőt nem minősítem, mert azt se tudom, hogy ülhet még mindig ott havi millióért
  milliókat lepatkányozva, ,lennének olyanok akik a hajánál fogva vonszolnák ki onnan, még köszönetet sem kérve érte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.