A díler

Jogerősen kétszer ítélték el droggal való visszaélés miatt – egyszer kábítószer csempészetért, egyszer pedig kábítószer termesztésért. Elgondolkodtató, hogy a mai Magyarországon ez az ,,erkölcsi példakép” miként politizálhat, hogyan lehet az Együtt második embere?

A baloldalon minden előfordulhat. Lehet politikus, sőt olykor miniszterelnök is a többi között volt pufajkás (Horn Gyula), III/II-es ügynök (Medgyessy Péter), több ezer libatenyésztő szomorítója (Bajnai Gordon),  Szovjetunióban végzett katonai tudósító és bohócforradalmár (Kónya Péter), Kommunista Ifjúsági Szövetség vezető tisztségviselője (Gyurcsány Ferenc), KISZ-közvagyont az MSZP-nek átjátszó politikus (Kiss Péter) és dílergyanús drogfutár (Juhász Péter). Ennyire nem lehetünk feledékenyek és naivak! Mi kell ahhoz, hogy végérvényesen kiiktassa a magyar választó ezeket az embereket a közéletből?

Itt van ez a szerencsétlen ripacs Juhász Péter! Hál’ Isten, hogy ilyen erkölcsi nulla vezetői vannak a balliberális oldalnak (ő ugyebár az Együtt elnökhelyettese), mert addig biztonságban van a demokrácia! Ki is ez az ember? Jogerősen kétszer ítélték el droggal való visszaélés miatt – egyszer kábítószer csempészetért, egyszer pedig kábítószer termesztésért. Elgondolkodtató, hogy a mai Magyarországon ez az ,,erkölcsi példakép” miként politizálhat, hogyan lehet az Együtt második embere, aki nyíltan propagálta a drogfogyasztást? Evvel mostanában nem kérkedik, de ő, Juhász Péter volt a Kendermag Egyesület alapítója s elnöke, aki a könnyű drogok legalizálásáért küzdött. Az Origónak annak idején elmondta, hogy 1996-ban volt egy büntetőügye, amely hét évig húzódott. A büntetőügy azért indult, mert Hollandiából akart behozni füvet. A PestiSrácok.hu internetes portálon Huth Gergelynek 2014 szeptemberében tagadta, hogy hatalmas mennyiségű marihuánát – amivel sok évvel azelőtt megbukott- dílerként hozta volna be az országba.

Kitartott állítása mellett, hogy a rendőrök csak egy kalap alá vették őt a dílerekkel, és a drog valójában az ő fél évnyi szükségletét fedezte. Azt sem tartotta aggályosnak, hogy anno, az V. kerület polgármesterjelöltjeként saját  boltjában korábban az otthoni illegális vadkendertermesztés eszközeit árusította, akár diákoknak is.

Aztán Juhász Péter, a társelnök ,,nettó hülyeségnek” nevezte az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért Mozgalom mögött álló Milla Egyesület tagjainak a PestiSrácok.hu birtokába jutott levelezésében látható kimutatást, miszerint ő a civil mozgalomnak szánt adományokból feketén eltett 15 százalékot. Kijelentett, hogy semmiféle millás pénzhez nem fért hozzá, mert a pénzeket egy háttérvállalkozás, a Milla Kft. és annak ügyvezetője, Takács Borbála kezelte. Juhász a PestiSrácok.hu kérdésére kitérő választ adott a Milla- tagok levelezésében olvasható másik állításra, miszerint az elvileg a sajtószabadságért küzdő civil mozgalom Facebook-oldalát valójában Bajnai Gordon politikai háttérintézménye, a Haza és Haladás Alapítvány munkatársai szerkesztették. Közben ez a minden gyanú felett álló személy – a Kendermag Egyesület és a Milla egykori alapítója –  alaposan megkárosította a magyar államot. Még 2014 októberében tartozás behajtása miatt végrehajtó foglalta le az Együtt belvárosi politikusának üzletrészét. A PestiSrácok.hu utánanézett és kiderült, hogy Juhász Péter Szabad Média Kft.-s és Sensus Caritas Nonprofit Kft.-s vagyoni részesedését is lefoglalták, utóbbinál a Citibank, előbbinél pedig a Pesti Központi Kerületi Bíróság rendelte el a végrehajtást. Érdekesség Juhászról, hogy nem érintette érzékenyen üzletrészeinek elvesztése, mert rejtélyes módon azok már elértéktelenedve kerültek a végrehajtóhoz. A lenullázott Juhász-részesedéseket mi sem bizonyítja jobban, hogy amíg Juhászék 2012-ben még több mint 7,3 millió forintos juttatást utalhattak át maguknak a Szabad Média bankszámlájáról, addig 2013-ban már csak 55 ezer forintos éves bevételt produkált a tetszhalott vállalkozás. A PestiSrácok.hu még annak is utána nézett, hogy a Sensus Kft. egy millió forintos amerikai adományt kapott borsodi ,,meleg étel főzésre”, annak ugyanakkor nem találta nyomát az internetes portál, hogy Juhászék hol és mikor tartották az ételosztást.

Ez volt vázlatosan a múlt. Mondhatom eléggé zavaros az ügy, mint ahogy a botcsinálta politikus is az. Most ismét a nyilvánosság elé kéredzkedett, ami valamikori  ,,drogbárónk”. Azzal húzta magára a vizes lepedőt, hogy mindenhol panaszkodott, szegényen élnek, nem tud az önkormányzati képviselői pénzéből (350 ezer forint) megélni. E nemes férfiú a TV2-nek elmondta, hogy a luxuskörnyezetben fekvő, budai panorámás lakását 200 ezer forint plusz rezsiért bérli.  A politikus tovább sírt: “az ingemet is a barátaimtól kaptam. A borotvám elfogyott. A lakbérem sincs kifizetve, így élnek ma az ellenzéki politikusok…” Oda ne rohanjak! A kérdést, hogy miért nem választ egy olcsóbb albérletet, ha nem tudja kifizetni a jelenlegit, elengedte a füle mellett. Mindjárt fordulatosan, célratörően lépett tovább az interjúban: “Én ezután is kérném a TV 2 nézőit, hogy amennyiben tudnak, segítsenek nekem”. S mindjárt a bankszámláját is megadta.

Na, ehhez kell pofa. Juhász Péter, hogy elterelje nagyvonalú életéről a figyelmet, a titkosan érkezett pénzeinek eredetét, támadásba lendült át. Az orbánfóbia – akárcsak Gyurcsánynál – nála is működik. Mindjárt közösségi, vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnök ellen. Kutakodik az áldott lélek, hogy hol lakik, miből él, hány ingatlanja van a miniszterelnöknek? Nem érti szegény, hogy saját árnyékát ő sem tudja átlépni.

A mentelmi bizottság elnöke szerint Juhász Péter feljelentése alaptalan. Inkább az a kérdés, hogy miből él Juhász Péter, hogyan lehetséges, hogy nagyobb lábon él, mint ami jövedelme alapján indokolt és kik finanszírozzák életmódját? Nem beszélve, hogy négy nap alatt miként tudott 3 millió forint adományt összegyűjteni?

Kérdések, kérdések hátán! Csupán a drogügyek miatt is feltehetjük a kérdést: hogyan lehet ez az alak politikus? A morál nem számít Magyarországon? Mindenesetre én addig nyugodt vagyok, amíg a balliberális térfélen ilyen emberek politizálnak. Egy igazi neoliberális szerint ugyanis az átverés, a csalás, a hazugság a normális üzletmenet s ez az élet ,,törvényes velejárója”, semmi elítélendő nincs benne. Mészáros G. László írja a Neoliberalizmus a közellenség című könyvében: “A 90-es évek közepén az ún. mainstream (fővonalas) média az Egyesült Államokban például a lélekgyógyászok és szociológusok segítségét hívta azt bizonyítandó, hogy a hazugság természetes és mint ilyen, elfogadható emberi reakció… És persze egyre inkább elmondhatjuk ugyanezt a ma Magyarországáról is, sőt! A szűnni nem akaró, és nem véletlenül következmény nélküli politikai hazugságokkal kapcsolatosan mindenképpen.”

Nos, így állunk jelenleg. Egy hazug embernek, egy hazug politikusnak nemcsak Magyarországon, de Európában, a világon  is előbb adnak hitelt az emberek, mint a becsületesnek. De ne adjuk fel! Ismerjük meg, ismerjük fel egymást!

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.