A dzsihád és a Hit Gyülekezete

Vasárnap van, ülök a televízió képernyője előtt és nézem az ATV-n a Vidám Vasárnap című műsort, a Hit Gyülekezete istentiszteletét. Németh Sándor lelkész beszélt a tőle megszokott átéléssel Jézusról, a virágvasárnapról, az erkölcsről, a hitről, a család fontosságáról, amikor az ütötte meg a fülemet, hogy meg kell védeni a kereszténységet, a magyar nemzetet a bevándorlóktól. Mintha a kormány valamelyik szóvivőjét hallanám, de mégse.

A lelkész komolyan beszélt több ezer hívője előtt – Magyarország negyedik legnagyobb keresztény egyháza a Hit Gyülekezete –, akik pisszenés nélkül hallgatták az igehirdetést. A liberalizmus, az álbaloldaliság, a túlzott szexuális szabadosság, a nyugati jólét, a válások, a család szétverése, a gyerektelenség divatba hozása, a genderizmus, a kereszténység tagadása vezetett odáig, hogy a nyugati elit a bevándorlók millióival akarja helyettesíteni a munkaerőt és növelni a születések számát.

Ha a szakképzett munkaerőt nem is tudta Nyugat-Európa növelni az iszlám hitűek létszámát viszont igen.

Németh Sándor szerint a magyar megoldás jelenleg az egyetlen út. A túlélés záloga a határkerítés, a bezárkózás a veszedelmet jelentő muszlim világ elől. Ahogyan hallgattam, a bibliai alapokon álló nagy létszámú gyülekezet vezetőjének szavait, hitelesnek tűnt és egyáltalán nem propagandistának, ahogyan a liberális média próbálja őt beállítani.

Senki nem állíthatja, hogy Németh Sándor nem volt mindig ellenzéki. Az 1979-ben alapított egyházának antikommunizmusa és a Kádár-rendszer elleni tevékenysége közismert. Olyannyira, hogy közel állt a Szabad Kezdeményezések Hálózatához, a későbbi SZDSZ-hez. A globalizmus és a mammon hatalmának kritikáját is a nyilvánosság előtt gyakorolta. A muszlim bevándorlás veszélyeire elsőként hívta fel a figyelmet, ami magával hozza az antiszemitizmus terjedését és a klasszikus keresztény-zsidó civilizáció önfeladását.

Bár televíziója, az ATV a balliberális oldalon áll, következetesen Orbán-ellenes, a Vidám Vasárnap Hit Gyülekezetének istentisztelete Orbán Viktor bevándorlás- és kvótaellenes politikáját támogatja.

Azaz a magyar lakosság többségének akaratát erősíti.

De miért fontos az, hogy a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a realitás talajára állt. Azért, mert a Soros-globalista tervet végrehajtó Nyugat-Európa kormányai és az őt kiszolgáló elvtelen, balliberális hazai zsoldoshadsereg – én ötödik hadoszlopnak neveztem őket – az önfeladás, a hazaárulás, a népüket elárulók csoportjába kerültek.

Az ember csak ámul és hitetlenkedik, amikor a véres terrortámadás után a francia belügyminiszter, Gérard Collomb nem tartotta iszlamista terrorakciónak a vérengzést. Annak ellenére, hogy a dél-franciaországi Carcassonne közelében fekvő Trébes szupermarketében négy embert megölt és csaknem húsz embert megsebesített egy marokkói származású fiatalember, aki Allah akbar-t kiáltott és az Iszlám Állam terrorszervezet tagjának nevezte magát. Megjegyzem, a túszejtő akció során a terrorista meggyilkolt egy 44 éves csendőr alezredest, aki önként adta át magát a terroristának a túszokért cserébe. A túszdráma végén a marokkóit a kommandósok lelőtték.

Őrület! Mi kell még a franciáknak, a nyugat-európaiaknak, hogy észhez térjenek?

Nem elég semmi. 2015 óta az a 28. terrortámadás Európában, amely százak életét követelte és több ezer családot nyomorított meg. Mi kell még? Még mindig elhiszik, hogy a több milliós bevándorlás, a migráció az jótékony hatással van Európára? A nyugatiak azt gondolják, hogy a sok ezernyi mécses, plüssmacik, babák, virágok, koszorúk, üzenetek, emléktárgyak a merényletek helyszínén a megoldás, a gyógyír?

Meddig hagyják a nyugat-európai választók, hogy politikus elitjük felszámolja Európát és ázsiai, afrikai, közel-keleti milliókkal kicserélje az őslakosságot? Miért nem ébrednek fel a franciák, a németek, a svédek, a belgák, a britek, az olaszok, a spanyolok és sorolhatnám tovább, hogy mind az, ami borzalmat, ami szörnyűséget elkövettek népeik ellen az elmúlt években a muszlim terroristák, annak igazi okozói maguk a megválasztott politikusaik, akik nem hajlandók megvédeni, biztonságot teremteni lakosaiknak.

Csendes, de kíméletlen háború folyik Európa ellen az ultraliberalizmus, a globalizmus és a multinacionális érdekek jegyében.

Valóságos gyökerük persze a bolsevizmusban, az erőszakban rejlik. Például Németországban az erőszakos szexuális és egyéb bűncselekmények miatt egyre tarthatatlanabb a helyzet, nő a feszültség. Ennek ellenére a bajok legfőbb okozóját, Angela Merkelt újraválasztották kancellárrá.

Ha így megy tovább, „Mutti” negyedik ciklusában iszlám országgá teszi Németországot.

És ezt, úgy néz ki, hogy nem tudja megakadályozni Horst Seehofer, az új német belügyminiszter sem, aki programjában azt hirdette meg, hogy „Ott, ahol határokat lépnek át, szabályokat hagynak figyelmen kívül vagy törvényeket szegnek meg, a nulla tolerancia pártján állok”. A Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke még arról is beszélt, hogy az iszlám nem tartozik Németországhoz. Szövetségese, a CDU elnöke, Merkel rögtön ellent mondott neki, amikor kijelentette: a négy és fél millió németországi lakost – túlnyomórészt törököket és kurdokat – számláló iszlám igenis hozzátartozik a mai Németországhoz.

Itt tartunk. Amíg erről vitatkoznak, addig megtelik Európa az iszlám hitűekkel.

Ennek a politikai elitnek, az Európai Unió politikai adminisztrációjával az élen – nemrég csatlakoztak az ENSZ vezető politikai bábjai – semmi figyelmeztetés nem elég. Haljon meg mindenki a dzsihád oltárán, mindazok, akik éppen útba kerülnek. Nem számítanak, eddig is így történt. Ez a szegény francia csendőr alezredes, aki túsznak ajánlotta fel magát egy francia polgár helyett, az életével fizetett. Macron francia elnök hősnek nevezte a csendőrt, aki nemzetéért halt meg. Ez eddig rendben van. De tudjuk, nem történik továbbra sem semmi. Macron tovább szolgálja a globalista érdekeket, nem tesz rendet hazájában.

Pedig valamit komolyan kellene venni. A dzsihádot, azaz a szent háborút, amely több száz év kihagyással ismét zajlik a keresztény Európa, egyúttal Magyarország ellen. Ez már más, amit Oszama bin Laden terroristái, az al Kaida folytattak az amerikaiak ellen, aminek csúcspontját a 2001. szeptember 11-ei New York-i támadással, a World Trade Center elpusztításával érték el.

Itt a cél a keresztény kultúra, a nemzeti hagyományok elpusztítása.

S amelyik ország ezt nem érti meg, annak vége. Úgy látszik Magyarország többsége és a magyar kormány ezt megértette, és ennek veszélyeit felfogta az egyik legjelentősebb magyarországi keresztény egyház, a Hit Gyülekezete.

De miről is van szó?  Az Iszlám Állam bármennyi sebből vérzik is, követői tömegesen a bevándorlással már itt vannak Európában. Híveik, Allah rabszolgái. Embereket fejeznek le, feszítenek keresztre és égetnek el élve Allah nevében. Céljuk az iszlám vallás terjesztése a hitetlenekkel szemben. Ez összefügg az erőszakos migrációval és a civilek elleni terrorcselekményekkel.

Egyet tudni kell. Ahol beengedik nagyobb számban az iszlám hívőket, ott megszázszorozódnak, és a végén uralmuk alá hajtják a beengedőket.

Egy példa az etnikai-kulturális átrendeződésről Franciaországban. Az algériai háború véget értével 1965-ben csak tízezer muszlim él Franciaországban, és mindössze öt mecset volt. Az arab bevándorlás növekedésével 2008-ban már 2100 mecset működik sok millió hívővel. Többnyire a mecsetekben szervezik be az Iszlám Állam harcosait. Így lett az iszlám vallás a kereszténység után a második legnagyobb vallás Franciaországban, és így született a kibékíthetetlen ellentét a francia és a bevándorlók kultúrája között.

Ennek veszélyeit ismerte fel a magyar kormány Orbán Viktor miniszterelnökkel az élen. Ezért épültek fel a határt lezáró kerítések, hogy megakadályozzák az illegális migrációt. Orbán többször kijelentette, hogy ameddig ő a miniszterelnök, addig Magyarország nem lesz bevándorló állam.

A magyar keresztény egyházak közül elsőként éppen a Hit Gyülekezete fogalmazta meg a népvándorlás veszélyeit.

Németh Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy sok keresztény nem rendelkezik kellő önismerettel, és gyenge identitástudatukat megfertőzhetik azok a hívó szavak, amelyek csak a hatalmat akarják, és nem a nemzet biztonságát. Akik gyermeket vállalnak, családban élnek, azoknak erősebb az önismeretük, realitásérzékük. Bibliai idézettel élt, amikor a korcsosságra utalt. Korccsá akkor válik az ember, ha nem fegyelmezték meg. Tisztelt apádat és anyádat – szól az intés–, ami a nemzet, a haza tiszteletét is jelenti. A tradicionális Európának nagy értéke volt a munka szeretete. Ezt a rendet, ezt a morált akarják most szétverni – figyelmeztetett a lelkész.

A magyar baloldal, a liberálisok nem éreznek semmi veszedelmet. A balliberális oldal továbbra is tagadja a kötelező betelepítést, a Soros tervet. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje úgy látja, hogy ahogyan növekszik a bevándorlás Európában, úgy csökken a terrorizmus is. A franciaországi mészárlásról már értesült. Akkor szerintem Karácsony vagy hazudik, nem hallgat híreket vagy fogalma sincs a valóságról. Ezt várhatjuk tőlük.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

28 hozzászólás

 1. Egyetértek az írás szellemiségével maximálisan.
  Azonban mindig feláll a szőr a hátamon, ahogyan mondani szokás, amikor az 1979-ben, egy budaörsi taxisofőr által “alapított” szektát egyháznak titulálnak !
  Ez egy kristály tiszta biznisz szekta.
  Egyház az amit legalább 2000 éve alapítottak. Már az 500 éve alapított formációk is elhajlások, lazulások vagy, Uram bocsá’ szekták.
  Egyébként Miniszterelnökünk ügyesen a szekere elé fogta ezt a truppot.
  Gratuláció jár érte.

  • Ha így nézzük, akkor marad a buddhizmus, egyházként még a katolikusok sem felelnek meg a 2000 éves kritériumnak! Szent Péter halász volt, valószínűleg, akkor még a taxizás nem volt egy bevett foglalkozás, így az nem is lehetett. Egyébként meg minden olyan közösség, amelyik az adott társadalom egészének nem árt, annak hasznára van, mert erősíti az önvédelmi képességeit. Nem véletlen, hogy a globalizáció hívei a családot, egyházat /Kivéve iszlám, mert az alkalmas arra, hogy az összes többit kiiktassa!/ és a nemzetet kívánják felszámolni, mert ha ez sikerül, akkor a liberális vallás szerint lecsontozott egyén alkalmatlan lesz még önmaga megvédésére is, bármit meg lehet vele tenni.

   • A Buddhizmus az nem egy egyház, sőt nem is istenhivő.

    • A Buddhizmus két ága, hinajana és mahajana közötti különbség, hogy az elsőben a buddhizmus filozófiai oldala, a másikban a buddha-kultusz dominál. Amikor hivek milliói visznek virágot a buddha szobrokhoz, gyújtanak gyertyát akkor az vallás. A buddhizmus senkit sem akar erőszakkal tériteni. Felfogása, hogy előbb utóbb mindenki rálel az útra, az igazságra. Lehet, hogy a századik reinkarnációja után lesz eléggé érett, de egyszer eléri majd a megvilágosodást. A világ legszelidebb vallása, csak annyit kér, hogy tanulmányozzad buddha tanítását. (Magyarul is elolvasható Körösi Csoma Sándor: The life and thatching of Buddha c. főműve.)

  • Hát PéterPál nagyon el vagy tévedve!

   1 Nem attól egyház egy egyház hogy hány éves. Jézust is egy több ezer éves valláskövető főpapság adta át a Pilátusnak kivégzésre. Figyelsz? Nem a zsidók, hanem a rómaiak (ma: olaszok) végezték ki…)
   2 Pál apostol meg sátorkészítő volt. Nézz utána az elő pápáknak mi volt a “polgári” szakmájuk, döbbenet fog kiülni az arcodra.

   Ne legyél elvakult kriptokatolikus, II. János Pál pápa óta nem illik, XVI. Benedek pápa óta meg már egyenesen barátkozz az olyan újabb társasággal mint ami a hitgyüli is.

   Amúgy meg az ilyen írások miatt is azt mondom, a kutya ugat, a karaván halad, hajrá hitesek, hajrá németh s!

  • Cseszheted a 2000 éves egyházat, ha a vezetője migáns simogató, és nem tud kiállni európa keresztény gyökereinek védelmében.

 2. Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval. “Öreg”-em, magácska nagyon el van tájolódva, mert ebben is látszik a kettősség. Az ATV nevezetű szennycsatornában mást sem hallani, csak a nemzeti oldal, nevezetesen a Fidesz ekézése maró gúnnyal, igaztalan szemét lejárató módon, ugyanakkor a Szekta vezetője egészen mást hirdet a bolondok összejövetelén Vasárnap.
  Ez az extaxisofőr (ma “igehirdető”) meg akarja hálálni a mi adóforintjainkból kapott 269 millió ft-os támogatást.
  Ócska ripacs. Javaslom kedves “Öreg”-em ha azt akarja, hogy a jövőben is elolvassák a normális emberek az írásait, vegyen vissza a fedezetlen dicséretből…különben kilóg a lóláb!

 3. A lenyeg hogy jol lätjäk a hitesek a problemäkat. Ugyanugy keresztenyek mint mi ha ök a vidäm vasärnapban lätjäk az örömüket akkor abban.Isten sokfelekepp lehet tisztelni enyi belefer! De az dicseret Nemeth urnak hogy ö ki meri mondani a hivei elött mit lät jonak es mi ami nem az! Talän a katolikus papjaink is lätthatnäk itt valläsi harc-kulturharc folyik talän össze kene fogni a nyäjat es iränyt mutatni nekik nem törödni a kritikäkkal baliberälis oldalrol Ök megszoktäk a liberälbolsevik modelt aki papp annak vilägi ügyekröl kuss. Pedig itt mär a katolkikus hit megmaradäsa a tet! Ha egy valläsi vezetö nem ad utmutatäst es nem ferenc päpära gondoltam mert ö a liberalizmus päpäja tegye azt egy falusi plebänos! Muszäj hitet tenni a Magyarsäguk melett mert a templomokat raktärnak fogjäk hasznälni vagy leverik a keresztet es mecset lesz belöle mint bizäncban!!!

 4. Szerintem a Pápát már eleve azért választották meg hogy elösegitse a bevándorlást. A predikálásaiban mást sem csinál mint egyesiteni akarja a világot ami pontosan beleilleszkedik az új világrend megalakitásába. (Niew World Order). Egyébként egy Atheista hogy lehetett Pápa?

  Ami most történik annak már régóta megirták a forgatókönyvét. A legnagyobb probléma az, hogy az európai emberek félálmosan, ekábulva hagyják hogy a vágóhidra vigyék öket

 5. Kedves Péter Pál!

  Egy egyháznak lehetnek 500 vagy 2000 éves tradíciói, dogmái, amelyek többségére ma már a kutya sem emlékszik, viszont akik ma ebben a közösségben vannak ugyanúgy csak 0-99 év közöttiek, mint egy másik közösség tagjai. Itt is a mai kortársaink, ott is a mai kortársaink vannak. Az, hogy az egy közösség ténylegesen mekkora értékkel bír, a ma benne működő emberek értékétől függ.

 6. A legtisztábban hírdetik az IGÉT a hitesek ! Olyat nem hírdetnek , ami a Szentírásban nincs megírva ! Például : csecsemőkeresztelés , keresztanyaság , keresztapaság ! Isten, kézzel csinált templomokban nem lakik ! Apostolok cselekedetei 17 :24.

  • Jézus egy egyházat alapított. Annak lehetnek farízeus vezetői, mint ahogy a zsidóknak is olyanok voltak Jézus idejében. De Jézus megmondta, hogy erre nem az a megoldás, hogy új egyházat alapítunk.

 7. Hát jó. Legyen. Csak azt a FESZ van cîmű könyvet tudnám feledni.
  De a “mammon kritikája”? Kevés sikeresebb biznisz szekta mködött már, mint a Hit Gyüli.
  A félelmük jogos. De amikor nem volt mitől-kitől félnik , miért voltunk mi antiszemiták, a katolikusok meg megvetendő bálványimádók, a szektatagok nem betérő szülei, testvérei, házastársaik ” tisztátalanok”? A volt kolléganőm elhagyta a férjét, nem állt szóba a szleivel emiatt, szétverte maga körül a családot, és nem egyedli eset volt.
  Nem beszélve arról, hogy a társaságukban kiejteni hogy ” magyar, nemzeti”, égbekiáltó bn volt. Az SZDSZ bázisszavazói voltak, több tagjuk országgyűlési képviselő, mint pl. a magyargyülölő Hack Péter, a ki teleszájjal antiszemitázott a parlamentben a New York-i, Tel Aviv-i röpködései között. Csurka nem a levegőbe beszélt.

 8. A HIT gyül. kormánypártiságának egyetlen indoka az, hogy Izrael állam és a Fidesz-KDNP a migrációs kérdésben egy platformra került.
  Azért azt megnézném, hogy a ex-Neurotic-os Pajor Tamás (a TV-s Bánó unokaöccse, kemény balos család), hogy nyelte le ezt a békát!

 9. Let it beto you according to your faith.

 10. Szabó Zoltán

  Na, akkor most jól megmondom a véleményemet a HitGyüliről!

  Biznisz szektának nevezni a HGY-t egy jó régi, még a kommunista időkből maradt “alapvád”. Néha felemlegetik, a tájékozottabb emberek már csak legyintenek rá. Ugyanis azóta átesett pár adóellenőrzésen. Soha nem találtak semmi szabályelleneset. Egyetlen olyan egyház Magyarországon, amelyik az adakozó rendszerét az akkori APEH tulajdonképp akkreditálta. Minden fillérrel el tud számolni. Adni nem kötelező, sose volt az. Nyílván prédikálva a tized, és az adakozás fontossága, teljesen igei alapon.

  Mindent ami van a hívők adományából építette, nem kapott soha állami támogatást. Az utóbbi években néha 1-1 pályázatot elnyert, szinte aprópénzt kapva a többi MO-i egyházhoz képest. A most elnyert 700millió forintot se saját működésére, hanem fejlesztésekre nyerte el, elsősorban a főiskola számára.

  Akkreditált iskolái (Budapest egyik legnagyobb általános és középiskolája), és akkreditált főiskolája van. A taglétszám folyamatosan nő. A “fesz van” című könyv hazugságai miatt valóban volt egy szakadás, de érdekes módon nem csökkent, hanem nőtt a hívők száma (csomóan elmentek megnézni, hogy mennyi igaz mindebből, és inkább megtértek), illetve nagyon sok akkor kiszakadt egyháztag “visszatalált”.

  Nem igaz, hogy családellenes. Támogat több olyan szervezetet, akik krízishelyzetben levő családokon segítenek. Mindig is nagy hangsúly volt helyezve a családra, a gyermekvállalásra, és a felelsősségvállalásra. Konferenciák alkalmával egy Istentisztelet mindig csak a családnak van szentelve. Az, hogy egy családon belül hívő-nem hívő konfliktusok alakulnak ki, sajnos előfordul. De ez igazából igei dolog, sajnos maga Jézus hívja fel a figyelmet rá, hogy meghasonlás lesz szülő-gyerek között.

  Egyetlen egyház, amelyik már 12 évvel ezelőtt felhívta a figyelmet a migráció várható veszélyeire, és több ezzel kapcsolatos cikket, és könyvet megjelentetett.

  Huh, elnézést, most csak ennyire értem rá 🙂

 11. Anélkül, hogy átrágtam volna magam a kommentelők tömegén, csak egy részletére térnék ki a cikknek. Meggyőződésem, hogy a 9/11 ugyanolyan hamis zászló alatt elkövetett állami bűncselekmény, mint a Disznó öböl, vagy a tonkini incidens, az iraki vegyifegyver, az adótorony elleni bombatámadás stb. Kérem azt figyelembe venni, hogy ezek úgy hazudnak, mintha könyvből olvasnák, és ránk szabadítják a bajt

 12. Egyáltalán hogy kerülnek ők az ATV-be? Netán övék az ATV? Ha igen, hogy hirdetheti az homlokegyenesen az ellenkezőjét?

  • ATV-t régóta ekézik azért, mert befogadták a legtöbb migrációval lapcsolatos hírdetést annak ellenére, hogy ellenzéki a TV.

   A HGY az ATV-t 2003 óta működteti üzleti alapon és azért, hogy menjen rajta a Vidám Vasárnap, amit egy másik TV sem venne be a műsorába. Van egy baloldali nézőközönség, aki nézi. Ez a közönség attól nem változik meg, hogy a Fidesz újabban már nem tekinti ellenségnek a HGY-t és viszont.

 13. Ez a Németh egy jó csávó, az ÖREG meghallgatta a mondandóját és ezt meglátta. Amit írt az éppen elég ahhoz, hogy a NEMZETI oldal politikai álláspontjait közelebb hozza egymáshoz. Nem tudom, de ez a szektázós duma nekem gyanús. Az ÖREGGEL szemben éppen az ellenkezőjét éri el. Ilyeneket ma már inkább a ballibsiktől olvasok. Vagy ők tévedtek ide?

 14. Hát persze, hogy ezé a “becsületes” szektáé az ATV.
  Most a híveik meg fognak kövezni.
  Vagy, nem engednek majd Vidám Vasárnap az első sorban vonaglani…
  Azért is írtam korábban, hogy ez egy kétszínű társaság, mert mást prédikál a Sanyi bácsi, és mást hirdet a fiacskája által vezetett ATV. Hát nem érdekes? Nem! Nem érdekes, ezekre én iskolát sem bíznék (el tudom képzelni mi minden marhaságot tanítanak a gojokról…) és a Fidesz urai még támogatják is a törekvéseiket.
  Épp olyan kétszínű módon, mint a Szekta…

 15. Sziasztok, A menekültkérdés bibliai aspektusához azt fűzném hozzá, hogy Izráel népe előtt sem volt ismeretlen, milyen is idegen földön élni. Mintegy négyszáz évet töltöttek el Egyiptomban, egyre rosszabb körülmények között, mígnem Isten parancsára Mózes és Áron kivezették onnan őket. A pusztai vándorlás közben mindazt átélték, ami a menekültlét velejárója ma is: nincs hol aludni, huzamosabb ideig sátrakban kell megszállni, nincs mit enni vagy inni, hideg van, vagy forróság van – és ott az örök létbizonytalanság: mi lesz velünk?

  Évszázadokkal később ez a nép átélte a száműzetést is, közel hetven éven át, a távoli Babilonban. Idegenként kellett éljenek idegen földön, ráadásul ki voltak téve egyfajta asszimiláló szándéknak is (lásd Dániel és társai történetét).

  Egész sor ilyesfajta intés olvasható az Ószövetségben: „Szeressétek a jövevényt, mert ti is jövevények voltatok Egyiptom földjén!” (5Móz 10,19) Hasonló tartalmú 2Móz 22,20; 23,9 és 3Móz 19,33. De szinte egy lélegzetre a jövevényekhez sorolja a Biblia az özvegyeket és az árvákat is. Őket is a befogadó közösség gondjaira bízta Isten, hogy ne maradjanak gondoskodás nélkül: „…ha a jövevényt, árvát és özvegyet nem nyomjátok el, és ártatlan vért sem ontotok ezen a helyen, nem követtek más isteneket a magatok romlására: akkor megengedem, hogy ezen a helyen tartózkodjatok…” (Jer 7,6–7). De említhetjük a 146. zsoltár 9. versét is.

  Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a Bibliában mindkét véglet fellelhető: az idegenek szeretete és a külföldiektől való megtisztulás parancsa egyaránt. Az Ószövetség különböző kifejezésekkel illeti a különböző jövevényeket. Elsősorban a ger szót használja azokra az idegenekre, akik huzamosabb ideig kényszerülnek idegen földön, idegen közegben élni, ezért kiszolgáltatottak, ezért védelemre, a befogadó közösség gondoskodására szorulnak. Ezt a kifejezést használja a Biblia az előbbi igehelyekben is.

  Ugyanakkor a nekar vagy a car szóval illeti az olyan idegeneket, akiktől Isten óvja a népét. És ennek az óvásnak az oka mindig a vallási tisztaság megőrzése! Ők azok az idegenek, akik pogányságukkal, pogány kultuszaikkal veszélyt jelentenek Isten népére, Isten népének a láthatatlan egy igaz Istenbe vetett hitére. De létében is veszélyeztetik a népet mint ellenséges idegenek, például: „Országotok pusztaság, városaitokat fölperzselték, földeteket szemetek láttára idegenek tarolták le, pusztaság, mint ahol idegenek dúltak.” (Ézs 1,7) Vagy Hós 7,8–9: „Efraim a népek közé keveredett. Olyan lett Efraim, mint a meg nem fordított lángos. Idegenek emésztik erejét, de ő nem veszi észre. Ősz haja fehérlik már, de ő nem veszi észre.” És Zsolt 144,7.11: „Nyújtsd le kezedet a magasból, szabadíts meg, ments ki engem a nagy vizekből, az idegenek hatalmából, akiknek szája hiábavalóságot beszél, jobb kezük csak álnokságot művel! Szabadíts meg, ments ki engem az idegenek hatalmából, akiknek szája hiábavalóságot beszél, jobb kezük csak álnokságot művel!”

  A gyermek anyjától tanul beszélni

  Külföldi hatások, pogány kultuszok tehát igenis létező veszélyforrások. Ezért óvja Isten igen vehemensen a választott népet az idegen behatásoktól. Az egyik legismertebb történet Aháb királyé, aki Isten tiltó parancsa ellenére a pogány asszonyt, Jezábelt vette feleségül. S az új királynéval együtt elárasztotta Izráelt a pogány, föníciai Baal-kultusz. E káros befolyás ellen vette föl a harcot, olykor nagy eréllyel is, de Isten parancsának engedve Illés próféta.

  Mert Isten törvénye nem véletlenül tiltotta az idegenekkel való keveredést, különösen is az idegenekkel történő házasodást. Már az első parancsolat határozottan és egyértelműen mondja: „Ne legyen más istened rajtam kívül!”

  Izráel Istene, a láthatatlan, de hatalmas Úr jól tudja, hogy az érzékszerveire szívesebben támaszkodó ember könnyen térül el ugyan élettelen, ámde látható, kézzelfogható istenekhez. Különösen is érdekesek Nehémiás intézkedései, amelyekkel a fogságból való hazatérés után megtisztítja népét az idegenektől (sic!) és az idegen behatásoktól. Neh 13 szerint például arra kötelezi a zsidókat, hogy bocsássák el idegen, moábita, asdódi és ammóni feleségeiket – mert gyerekeik már nem is tudtak „júdai nyelven”, hanem anyjuk nyelvén beszéltek. „Így tisztítottam meg őket minden idegen dologtól.” (Neh 13,30) Hja, kérem, már makedóniai Nagy Sándor is megtanulta (Kr. e. 324-ben), hogy hiába nősítette meg egyszerre sok ezer makedón katonáját perzsa nőkkel, a nászéjszaka után kilenc hónappal sok ezer felsíró gyermek az anyjától tanult beszélni… (lásd Sütő András A szúzai menyegző című drámáját).

  Tehát erről sem szabad megfeledkeznünk: Isten igen szigorúan int, és óv a vallási keveredés ártalmas hatásától. És ez a veszély ma is fennáll! Németországban napjaink egyik egyházi vitája épp erről szól, miután a bajor evangélikus püspök részt vállalt egy müncheni muszlim alapítvány kuratóriumában, sokakat megbotránkoztatva döntésével… Hamburgban evangélikus templomot alakítottak át mecsetté… Egy müncheni evangélikus templom szószékéről pedig egy imám a Koránból olvashatott fel…

  A Bírák könyvének végén, a 19. fejezetben van egy érdekes történet. Abban az időben, amikor még nem volt király Izráelben (s emiatt nem volt még kialakult rend), egy névtelen lévita Betlehembe utazik, hogy hűtlenné vált másodfeleségét visszaszerezze. A visszaúton Gibea városában kényszerül megszállni.

  Miért tanulságos ez a történet? Több okból is. Ókori keleti szokás: az úton lévő jövevény nem maradhat kinn éjszakára, kötelező nekiszállást adni. Ezt elmulasztják Gibea lakói, de nem egy öregember. Ő viszont előbb kifaggatja, kicsoda-micsoda az idegen, bemutatkoznak egymásnak. A lévita, a jövevény, bár valójában tehetős ember, de szolgájának nevezi magát az öregember előtt. Tisztában van helyzetével, nem áll elő igényekkel, nem ő dirigál, és nem követelőzik! Miután mindent tisztáztak, még a befogadás feltételeit is, az öreg otthonába fogadja őket. Asszonyostul, szolgástul és szamarastul…

 16. Elöször néztem meg a vasárnapi adást. Nem találtam semmi kivetnivalot, Német ur nagyon érthetöen, reálisan beszélt, a családrol, imigrácio lényegegéröl, szimpatikus volt a közönség, tiszta tekintetü sok fiatal, párok!Természetesen a hülyék gyülekezetének, nem tetszik a kimondott igazság, a tények!Ha nincs család, nemzet, hit, akkor elveszik Europa! Ezt akarják egyes Soros féle uzsorás/spekulánsok, mert a káoszon keresnek a legjobban!Nehogy bedöljünk a sunyi Soros féléknek, mert azt MINDENKI tudja, különösen mi magyarok, hogy a 73 genderes kamu CEU egyetemes csorgonyálu szenilis Sorost csak a haszon, a pénz érdekli!Akinek,ajánlom, hogy sulyos depressziojábol, és szenilitásábol kigyogyuljon, forduljon az Ö CEU -kamu egyetemen végzett orvsokhoz! Kosa Lajos Oslo

 17. Mit mondhatnák?vagy nék.
  Előttem oly sok dolgot elrebegtek derék hozzászólóink.
  Nekem a szólásszabadság jegyében olvasnom sem lehet a tutiblogot (innen gondolom,hogy nem az),másrészt a PS cikkeihez sem szólhatok hozzá. Amúgy ez sem annyira sértő,mint ahogy elnézem a szélsőbal,minden további nélkül hozzáröföghet. Akár az ezernevű ságvári módján,akár úgy,hogy rátelepszik a normális emberek nickjére.
  Esetleg,ha az a faszbuk kell a regisztráláshoz,na azt a faszhegyi ki is fogja tiltatni. Hisz az a faszbuk ezért,magánhadsereg.

 18. Minden tisztességes Magyar embernek,békés,boldog Húsvéti ünnepet kívánok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.