A feje tetejére állított kémia

Mire képes a magyar nyelv? Hajlékonyságra, változásra, valódi metamorfózisokra, ugyanakkor védekezésre is az öröksége megtartása érdekében. Most éppen a szocialisták fordították ki nagy igyekezetükben a magyar nyelvet. Először a párbeszédes Karácsony Gergely kezdett el spekulálni azon, hogy szerinte jobban működik a kémia az MSZP és a Párbeszéd között, mint azt korábban remélni merte volna. Kacérkodása nem maradt válasz nélkül, Molnár Gyula, az MSZP elnöke, aki a párt hétvégi kongresszusán, amikor hivatalossá vált Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltsége, ezt mondta: „kezd köztünk kialakulni a kémia”.

Érdekes, nem? Eddig úgy tudtam, hogy csak szerelmesek, két ember között alakulhat ki egyfajta lelki, érzelmi kapcsolat. De hogy pártok és közösségek között jöjjön létre ilyen gyorsan a kémia, ezt nem gondoltam volna.

Persze ez láthatóan nem is igaz, hisz abszolút nincs egység (kémia) ügyben a szocialisták között.

Az MSZP kongresszusának csaknem egynegyede nem szavazta meg a közös országos listát a Párbeszéddel. Inkább a széthúzás, a repedezés látszik a szövetségben. Több vezető szocialista úgy látta, hogy vállalhatatlan a folytatás. Nem véletlenül lépett ki a pártból a megalázott gyöngyösi polgármester, Hiesz György, aki harminc éve hűséges tagja az MSZP-nek. Visszautasította és nettó hazugságnak nevezte azt a szocialisták által terjesztett hírt, hogy ő régóta fontolgatja a visszavonulást. A nagy kavarodásban nem lehet tudni ki lép a helyére.

Vállalhatatlan folytatásról beszélt Bárándy Gergely is, amikor kijelentette, nem kíván indulni az áprilisi választáson és lemondott párttisztségeiről is. A „nagy öregek” is hallgatnak (Lendvay Ildikó, Kovács László), mert érzik, hogy az MSZP elvesztette vonzerejét, és lassan a pártjukból teljesen libsi párt lesz, csak sokkal rosszabb kiadásban, mint az SZDSZ.

Ott még az ész, a tudás, a műveltség, a gondolkodás egyben volt, még ha sokat is ártottak az országnak.

Ennek az új alakulatnak, ahogyan Karácsony Gergely fogalmaz, a piros-zöldnek együtthatása lesz, ám ez inkább keveredés, aminek se íze, se szaga nem lesz. A jövőképe egyértelmű: kiszolgáltatott pártja lesz az idegen akaratnak, amit Soros Györgynek hívnak.

A Fidesz politikusai is úgy látják, hogy Karácsony Gergely valójában Soros miniszterelnök-jelöltje.

Az ultraliberálisok bukásával 2010-ben még azt hittük, hogy soha nem térnek vissza. Rosszul kalkuláltunk. Újra itt vannak, csak más arccal, más köntösben. Szándékuk ugyanaz, mint az SZDSZ-nek a kezdetektől fogva: eladósítani az országot, eladni mindent, ami stratégiai érték és magyar, visszatérni az IMF kebelébe, sok kölcsönt felvenni, növelni a szegények számát, újra segélyektől akarják függővé tenni a társadalom egy részét, felszámolnák a munkaközpontúságot és végül lebontanák a kerítést, megszüntetnék a határőrizetet és Magyarországra zúdítanák a migránsok millióit.

Na, ezt a történetet Soros és társai vezényelnék, nem az MSZP és Karácsony Gergely.

Mindenki tudja, hogy a sokszor pártot és véleményt cserélő Karácsony, a miniszterelnök-jelölt már nem a maga ura, hanem tanácsadó testülete, a Soros Alapítvány egykori munkatársai diktálnak a volt uniós biztos, Andor László vezetésével.

Így állunk most. Az MSZP kongresszusa óta és a Párbeszéddel közös lista meghirdetésével sértett, megbántott és elégedetlen emberek tömegei néznek a választás elé. Az már hab a tortán, hogy a halkszavú Fodor Gábor, a Liberális Párt elnöke még sorszámot sem kapott a listán. Megelőzte őt a liberális Bősz Anett, akiről keveset tud a közvélemény.

Mindenesetre érdekes, hogy a liberálissá váló MSZP-nek miért nem kellett Fodor? Aztán érdekes az is, hogy a viszonylag karakteres szocialisták miért adták oda jövőjüket egy olyan párt, a Párbeszéd elnökének kezébe, amelynek támogatottsága az 1 százalékot is alig éri el. Az MSZP, Molnár Gyulával az élén, miért áldozta fel magát a liberalizmus és a multinacionális pénzvilág oltárán?

Azt hiszik, hogy az a bűnös, MSZMP-s múlt is el fog tűnni? Könnyen lehet, hogy más fog eltűnni.

Eltűnik végleg az 1918 óta fel-felbukkanó bolsevista ámokfutás, amely nemzetünknek felbecsülhetetlen károkat okozott. S addig? Addig nekünk itt marad az objektív és mélyen demokrata Gyurcsány Ferenc, aki hatalomra kerülése esetén ezt üzente: „Az Orbán-kormány tagjai és családjaik börtönbe kerülnek!” Milyen jogállami is ez a szándék… Mintha bíróságok nem is léteznének. Azokat kikerüli? S parancsba adja, hogy mit szeretne? Pedig nekik köszönheti, hogy ő nincs még börtönben.

De ne játsszunk a szavakkal. Ez a balliberális, orbánfóbiás, hatalommániás üvöltözés, a magyar társadalom millióinak újbóli kirekesztésével sehová nem vezet. Illetve van egy út, amit így hívnak: önfelszámolás, megsemmisülés.

Apropó Juhász Péter, az Együtt elnöke éppen abba az irányba halad.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

6 hozzászólás

 1. Gáspár Anett

  “szerinte jobban működik a kémia az MSZP és a Párbeszéd között, mint azt korábban remélni merte volna”

  Gyurcsány, a lilába játszó dongó légy nem úgy gondolja.
  Bele is köpött a karácsonyi levesbe, hogy azt mondja:

  “(…)aki abban reménykedett, hogy “Karigeri” csak rájátszik a cuki plakátfiú imidzsére, de a hétköznapokban azért “van vér a pucájában”, azok csalódni fognak megnézve a műsort.

  A bántó mamlaszság, az egészséges határozottság teljes hiánya oly szervesen része Karácsony karakterének, hogy azt képtelenség lenne ilyen hitelesen megjátszani – vagy ha igen, az minimum Golden Globe-ot érdemel.

  A műsorból kiderül: Karácsonyt játszi könnyedséggel átverné egy piaci hiéna, ugyanis mindent megvesz az első bódénál, sem az árakat, sem a minőséget nem ellenőrzi.”
  http://nyugatifeny.blog.hu/2018/02/01/karacsony_gergot_bevittek_az_emberek_koze_ami_ezutan_tortent_arra_senki_nem_szamitott_video

  Hehe! 😀

 2. Gáspár Anett

  A nagycápák megeszik a kis cuki cápákat. Ezt karigeri nem tudta? 😉

 3. Igen igen latszik messzirol hogy tulajdonkeppen csak a hatalomert folyik a harc
  Szini jateknak nem hiteles, igencsak fordulatokban bovelkedik …milyen ” hizelgo(gogos)” modorban nyalatkozott Karacsony GERGELY …hogy utana a partok vattaemberei magyarazgattak a SzentBeszedet.
  !!!HOGY EGY MEDERBEN MARADJANAK…

  A TAKTIKA LATSZIK STRATEGIA CSAK EGY EGY PARTNAL… MIRE VANNAK A SZAGERTOK??? TESSEKMONDANI???

 4. Soros balliberális söpredékeit összehordta a szél .

 5. Csurka István már az 1990-es évek elején is leirta, ki az a Soros György.
  Megkapta érte az antiszemita és egyéb jelzőket, sőt billogként próbálták rásütni azokat.
  Sőt a gumigerincü debreceni tanár (?), kisszerü iróember még megalkotta a “komplett náci alapvetés”-t mint általa szabadalmaztatott politikai és erkölcsi furkósbotot.
  A baj az,hogy közel 30 év mult el, de közben Csurka Istvánon kívül nem merte senki nyilvánosan felvetni, hogy Nyitott Társadalom egy ideológiai maszlag, ennek leple alatt politikai befolyásszerzés, a fiatalok agymosása,s egy olyan multikulturális társadalom felépitése folyik, ahol a beteg agyu filantróp és janicsárjai döntenek el mindent.
  Megszünik a nemzeti szuverenitás, eltünik a magyar kultúra, identitás,és a pénzszivattyu állandó üzemmódban
  müködik.
  Ma már a “király”meztelen, elég pocsék látvány, de az agóniája még nem ért véget, pénze kiapadhatatlan.
  Telik belőle S.G.Lajos kisgömböc, az új hódmezővásárhelyi “hangrögzitőmániás”polgármester(S.Alex bábja), széltyuk, klf.hiperfüggetlen ujságirók megvételére, csupa “hasznos” politikamentes NGO müködtetésére,
  a “demokratikus” ellenzék fenyegetőző köztársasági elnökjelöltjének eltartására stb.
  Gyakorlatilag egy semmirekellő parazita réteget tart el,az általuk okozott szellemi kártétel óriási.
  Ugyanazt a forgatókönyvet próbálják itt megvalósitani, amely Ukrajnában sikeres volt, de mi maradt ott utána:
  gazdasági és politikai káosz, nyomor, a fasiszta szélsőségek újjáéledése.
  Ha ezeket a degenerált kitartottakat látom mint:G.Marcika,J. mint Joint Asszonysimogató Péter,
  D.man gyerünk lopni Tahó, Sz.vári arturó V.,megborzongok.
  Ezért nevezte őket találó módon egy ballib médiamunkás “tarkabarka csőcselék”-nek.
  Az un.demokratikus ellenzék lejárt szavatosságu politikusainak pozicióba kerülése esetén ez a csőcselék tagjai rosszabbak lennének, mint kádár apró dögei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük