A magyar ellenzék erkölcsileg megbukott

Nem először. Elárulták választóikat, akik azért küldték őket a parlamentbe, hogy az érdekeiket képviseljék.

A balliberálisoknak és a Jobbiknak eszébe sem jutott, hogy ígéreteiket esetleg betartsák. Egy világjárvány kellős közepén, a válság idején is fontosabb számukra a kicsinyes pártérdek, a hatalmi harc, mint a koronavírus elleni küzdelem.

Nem először tették ezt. Akkor, 2008-ban, a gazdasági világválság idején az MSZP és az SZDSZ hagyta cserben a svájci devizahitellel küszködő lakosságot, elvették a 13. havi nyugdíjat, valódi megoldások helyett, Gyurcsányék és Bajnaiék újabb megszorító csomagokat szabadítottak a magyar emberek nyakába.

Utódaik, a jelenlegi ellenzék nem járult hozzá a járvány elleni védekezésről szóló törvény elfogadásához, az ellenzéki képviselők elutasították a törvényjavaslat házszabálytól eltérő tárgyalását múlt héten, ezért az előterjesztést sürgősséggel, legkorábban ma fogadhatja el a Ház.

Amíg Európa és a világ számos más országában az ellenzék együttműködik a kormányzati erőkkel, egymás után vezetnek be kijárási korlátozást vagy kijárási tilalmat a vírus elleni küzdelemben, addig a magyar balliberálisok ellenszegülnek a védelmi intézkedéseknek. Ezért történhetett meg, hogy Szabó Tímea párbeszédes képviselőnő a parlamentben, házmestereket is megszégyenítő rikácsolásával utasította el a védő-óvó intézkedéseket – inkább vesszen a lakosság, csak vesszen Orbán.

A házszabálytól eltérő tárgyalást 137 igennel szemben 52 ellenzéki nem szavazattal utasította el a parlament. Igennel szavaztak a Fidesz és a KDNP képviselői, a nemzetiségi képviselő, illetve négy, a Mi Hazánk színeiben politizáló független képviselő, elutasították a házszabálytól eltérést a Jobbik-, az MSZP-, a DK-, az LMP-, a Párbeszéd-frakció jelenlévő képviselői, valamint hat független képviselő. Ezzel világossá vált, hogy ismét semmilyen létfontosságú ügyben nem számíthatunk a magyar ellenzékre. A veszélyhelyzetre fittyet hánynak a DK-s, az MSZP-s és a momentumos magyar politikusok az Európai Parlamentben, ahol tovább folytatják aknamunkájukat Magyarország és kormánya ellen. Azt terjesztik hazug módon, hogy a „felhatalmazási törvény” elfogadásával Orbánék a diktatúrát készítik elő.

Érdekes, eddig is diktatúráztak, ezek szerint csak most jönne?

Miután az Európai Unió nem segíti tevőlegesen tagállamait a vírus terjedése elleni küzdelemben, nem véletlen, hogy az EU egyes vezetőinek jogállamiságot firtató kritikájára Orbán Viktor miniszterelnök félreérthetetlen üzenetet küldött az Európa Tanács (ET) főtitkárának bírálatára, amelyeket Marija Pejčinović Burić a koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatos magyarországi jogalkotási folyamat kapcsán írt. A magyar miniszterelnök levelében felkérte a főtitkárt, hogy legyen szíves tanulmányozni az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslat pontos szövegét, mielőtt hülyeségeket beszél, illetve legyen szíves összehasonlítani más tagállamok gyakorlatával.

Ha Ön nem képes segíteni nekünk a jelenlegi válsághelyzetben, kérem, legalább tartózkodjon a védelmi erőfeszítéseink akadályozásától – zárta az ET főtitkárának írt levelét Orbán Viktor. Egy biztos, eddig úgy ismertük Brüsszel uniós  apparátusát, amely érzékeny az emberi jogokra, az illegális bevándorlók jogaira, könnyedén leckéztetett más tagállamokat, most viszont a világjárvány idején, az EU tagállamok többezer halottja, több százezer fertőzöttje ellenére cselekvése lelassult, szinte megbénult. A sürgős anyagi segítséget, a koronakötvények létrehozását blokkolja a brüsszeli elit.

Itthon a törvényjavaslat általános vitája a héten kedden lesz a határozathozatalokat követően. A kétharmados támogatást igénylő előterjesztés lehetővé teszi majd, hogy a kormány megtehessen minden olyan intézkedést és megalkothasson minden olyan normatív rendelkezést, amely a koronavírus-járvánnyal összefüggésben az állampolgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében szükséges. A javaslat szigorítaná a büntető törvénykönyvben a karantén megszegésére és a rémhírek terjesztésére vonatkozó szabályokat is.

Reméljük, ez nem a vég, de az egyre világosabbá válik, hogy apokalipszis jellegű támadás zajlik az emberiség ellen a koronavírus képében. Nem tudjuk igazán honnan jött ez a vész – vannak sejtések –, nem tudjuk, ki gerjesztette, nem tudjuk mivel lehet gyógyítani, mi az ellenszere, nem tudjuk, hová tart és mi lesz a vége. Ilyen még az emberiség történetében nemigen volt. A modernkori történelemben a sárgaláz, a spanyolnátha és a tüdővész orvosi ellenszerét, gyógyszerét viszonylag gyorsan megtalálta az orvostudomány. Rohamléptekkel folynak vizsgálatok, de egyelőre értetlenül állunk a koronavírussal szemben. 

Jelenleg az egyetlen orvosság a vírussal szemben az emberi kapcsolatok megszakítása, az emberi közeledés, a személyes érintkezés korlátozása, a távolságtartás mindenkitől: barátoktól, szerelmektől, szülőktől, családoktól, gyermekektől, unokáktól. A kérdés, hogy ez milyen lelki traumát fog okozni hosszútávon. Lehet, hogy ez a lelkekben pusztítóbb lesz, mint a vírus? Reménykedjünk, hogy a vírus eltűntével inkább szerényebben, visszafogottabban, felelősségteljesebben, tudatosabban nézzük majd a világot.

Most már egyre nyilvánvalóbb, hogy a magyar ellenzék többszörös lépéshátrányba került, futnak Orbán Viktor újabb és újabb válságkezelő, vírus-ellenes intézkedései után. Javaslataik, tanácsaik, erőszakos fellépéseik nevetségessé kezdenek válni. Ellenséges, magyarellenes magatartásukat már alig tudják leplezni. Jól fogalmazta meg Szánthó Miklós, hogy a kormánynak nem ellenzéke van, hanem a hazának ellensége.

A balliberális ellenzék, a jobboldali kormányt gyűlölő megmondóemberek, a szűk értelmiségi elit óriási lehetőséget szalasztott el az újabb választók megnyerésére. A szimpátia, a levegő kezd fogyni körülöttük. Ez, az önmagát tévesen meghatározó ellenzék, hosszú idő óta szembe megy az ország egészségére, biztonságára, gazdasági felemelkedésére törekvő emberek akaratával. Szembe mennek a lassan négyötödet elérő többség kívánságával és képviselnek egy alig látható, meghatározhatatlan  kisebbséget, amelynek gazdasági forrása külföldről jön. Az tény, hogy Trianon óta a több, mint ezerszáz éves, európai kultúráltsággal rendelkező Magyarország elpusztításának még mindig sok a híve. S láthatólag eléggé aktívak. 

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

15 hozzászólás

 1. Hazaárulás , amit az ellenzék tesz. Arról szeretnénk hallani, hogy Gyurcsány vagy Szabó Timea és a társaik mivel segitették az embereket, kórházakat. Például milliárdos barátunk hány lélegeztetőgépet vett a saját pénzéből.Az egyszerű emberek összefognak, az ellenzék pedig még ebben a helyzetben is remeg a hatalomért.Cinizmus, gyűlöletkeltés, irigység , emberek iránti közöny jellemzi őket. Ha nem tudnak vagy nem akarnak segíteni legalább hallgatniuk kellene.

 2. Erkölcsük sose volt, de azért sok a követőjük!

 3. Petrás! Dagadt disznó.Nagyon de nagyon buta vagy.Inkább hülye.

 4. SOHA NEM VOLT ERKÖLCSÜK!
  Bukni,remélem a következő választásokat fogják.

 5. Ancsin Attila

  Addig Örüljetek amÍg ilyen “mocskos” munka folyik.Ha az ellenzék kormányozna már rég nem lenne Magyar nemzet,csak a bevándorlók,és a nyomor.TS…Neked meg azt üzenem,előbb nézzetek magatokba kinek mennyi erkölcsi tartása van .Ez a baloldal már egy párszor hazavágta ezt az Országot.Lehet Orbán Viktort utálni,gyűlölni,de amit csinálnak az JÓ,az Országért,a Magyar népért,Érted és értem dolgoznak.Ha a vak gyűlölet,elvette a józan Ítélő képességetek.akkor nincs miről beszélni ,Írni. Vigyázzatok Magatokra Ti is.

 6. A honi ellenzék nevű ellenségnek soha nem voltak erkölcsei.
  Nem volt mi megbukjon.

 7. Vajda Miklós

  Petrás Miklósnak, noha nem hiszem, hogy megérti:

  A diktatúráról:

  Ha egy személy, egy dinasztia, vagy egy a társadalmat kizsákmányoló réteg a saját öncélú hatalmának a fenntartása érdekében minden rendelkezésére álló eszközzel elnyomja az ellenérdekelt társadalmat, az diktatúra. Pl. az azonos tőről fakadó bolsevizmus, nácizmus, liberalizmus.
  Ha viszont egy legitim hatalom rendkívüli vészhelyzet esetén a parlamenti esküje értelmében minden rendelkezésre álló eszközzel segíti azt a népet, amely többségének a bizalmából hatalomra került, akkor az a legmagasabb fokú demokrácia. (Népuralum) Ez még akkor is így van, ha a kissebbség kihasználva a rendkívüli helyzetettel való visszaélés lehetőségét, a saját gátlástalan politikai céljainak az elérése érdekében minden aljasságot elkövet a hatalom megszerzésére. Ha az ilyen próbálkozások elhárítására a (nép)hatalom a többségi társadalom érdekében, vészhelyzetben, látszólag diktatórikus eszközöket alkalmaz, akkor ez a nagy többség diktatúrája, azaz demokrácia.

 8. Kele úr! 10/10! 😎

 9. Ne felejtsük el készíteni a vasfüggönyt. Mert nemcsak a migránsok akarnak ide biztonságba jutni, de a hazai ellenség is beimportálná a haveri kört, mihelyt melegszik egy fázis bezzegnyugaton.
  Az őslakosok ott annyira le fognak gyengülni, hogy nem is kérdés, a folytaás muszlim felkelés, puccs és polgárháború lesz.
  Mert:
  1. Kik fognak zömében meghalni? A nemzetben gondolkodó szavazó öregek és az orvosok, nővérek, rendvédelmiek.
  2. Kiket nem érint anyagilag a zárlat? Az eddig is ingyenélőket. Ők biztosan megkapják a segélyeiket.
  3. Kik fognak fölszaporodni? A fiatal muzulmánok, hisz őket nem támadja meg a vírus.
  4. Ha vége felé tart a járvány, megtizedelve, lefárasztva a karhatalom dolgozóit – már akik nem eleve ellenségek – kitűnő alkalom lesz a meghaltak, betegek és elszegényedett ősfranciák kifosztására, lakásaik rajtaütésére.

  80 %-ot adok arra, hogy nyugaton a járvány átmegy polgár-vallási háborúba…
  és ugyancsak 80%-ra tippelem, hogy mi összefogva itt a V4-ekkel, és muzulmánmentes keletiekkel hamar talpra állunk és a történelemben először kilépünk a lenézett, kizsákmányolt félgyarmati országlétből.

  • Anno a vasfüggöny mind a kettő irányban védett. Kevés szó esik róla, de voltak akik befelé akartak jönni rajta keresztül..

 10. Szabad Kőmíves Kelemen Parafrázis

  Ötvenkét kőmives összetanakodék
  Magyar hullahegyet hogy felépittenék.

  Ötvenkét mandátum busás hozamiért
  Húsz ezüst júdáspénz bezsebelésiért.

  A halálosztáshoz neki is kezdenék
  Lenin fiúk hírét meg is tetézinék.

  Nincs még elég hulla, nem nő a mi hegyünk
  Több tetem kell nékünk ugyan most mit tegyünk?

  Megint tanakodék ötvenkét kőmives
  Hegyet felépítni hogy lesz lehetséges.

  Szavazzunk a kórra, ne a hárítóra
  Lesz majd elég hulla, nem várunk bitóra.

  Terjed már a járvány, a hörgőket járván
  Fog ez menni nékik, majd várjuk csak végig.

  Nincs szükség magyarra, sem erre, sem arra,
  Pusztul már a nemzet, mind kit magyar nemzett.

  Gonosz tervük révén, céljukat elérvén
  Ujjonghat a brigád, szárnyalhat a vivát.

  Nincs már semmi kétség, győz az alja népség
  Kiírtva a magyar, pezsgőt bontnak hamar.
  Ám ha mi ezt hagyjuk, ha nem állunk ellen
  Megszűnik e tájon mind a magyar szellem.

 11. De hisz olyanja néki nincs is!

 12. A diktatúrázó ellenzékieknek valójában kijárna egy igazi úgy kb. 80-100 évig tartó igazi diktatúrás rendszer, hogy legyen miről beszéljenek, mert fogalmuk sincs, hogy az milyen. Légből kapott hülyeségekkel rémisztgetik a hiszékeny, a könnyen befolyásoló embereket. Úgy nevezett érzékenyítési nyomást gyakorolnak a társadalomra. Elég sok ilyent alkalmaztak a CEU-s tüntetések, a Liget védők, MTA (Magyar Tudományos Akadémia ), a pedagógus, a Fekete-nővér stb. akcióikon keresztül. A helyzet az, hogy legtöbbjük kamu munkahelyeken semmit tevés közepette ücsörögnek nagy fizetéssel és osztják az észt, persze, hogy félnek, hogy egyszer tényleg valódi munkát kell majd végezniük valós fizetésért.

  • ” persze, hogy félnek, hogy egyszer tényleg valódi munkát kell majd végezniük valós fizetésért.”
   Nem félnek, olyan nincsen, nem is lesz. Született tehetségük van mindenfajta munka elkerüléséhez. A felelősségről csak annyit tudnak, hogy azt rögtön másra kell tolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük