Az egy dolog, hogy valaki bunkó…

Az egy órás istentiszteletet nem tisztelték a sajtó bal felének (HVG, Index, 444. stb.) munkatársai. Az egyik fotóriporter úgy jött be mikrofonnal, videófelvevővel a misére roggyos  gatyával, koszos, pecsétes kabátban, hogy még a sapka is a fején volt. Az egy dolog, hogy valaki bunkó, szemtelen, műveletlen, tudatlan, érzéketlen. De nem kellene megtanulni legalább a történelmi vallások szokásait?

Szerintem Sümeg, a tapolcai választás előszobája etalon. A baloldali média csúsztatásainak, hazugságainak, ferdítéseinek etalonja. Azaz, hogyan nem szabad tudósítani valamiről, ami valójában meg sem történt. Történt ugyanis az, hogy a tapolcai országgyűlési választás (április 12.) előszeleként Fenyvesi Zoltán fideszes-KDNP-és  jelölt mellett a civilek (CÖF-CÖKA) rendeztek egy kampánygyűlést Sümegen. Nem Békemenetet, nem felvonulást, hanem egy tisztességes polgári összejövetelt, az ország minden részéből lelkes támogatókkal, híres emberekkel, nem híres emberekkel, akikben egy volt a közös: a szív, az akarat, s hogy ugyanazt akarják, legyen egy erős Polgári Magyarország.

A sümegi ferences templomban egy istentisztelettel megkezdődött a civil összefogás zarándoklatának programja. Aztán egy nagygyűlés következett telt házzal a művelődési házban, Bayer Zsolt és Csizmadia László főszereplésével, ami azonban nem úgy zajlott le, ahogyan a tisztelt sajtó egyes munkatársai tálalták. Először is a templomban nem politizáltak, hanem a szertartás szerint az emberek a keresztény, katolikus vallást gyakorolták. Ez máshol nem így van? Az egy órás istentiszteletet azonban nem tisztelték a sajtó bal felének ( HVG, Index, 444. stb.) munkatársai. Az egyik fotóriporter úgy jött be mikrofonnal, videófelvevővel a misére roggyos  gatyával, koszos, pecsétes kabátban, hogy a sapka mellesleg a fején volt. Az egy dolog, hogy valaki bunkó, szemtelen, műveletlen, tudatlan, érzéketlen. De azért uraim! Nem kellene megtanulni legalább a több ezer éves történelmi vallások szakrális szokásait? Hát be lehet menni egy mecsetbe, rá lehet lépni a vastag perzsa szőnyegre cipővel. Szabad ezt? Aztán be lehet oldalogni egy zsinagógába egy férfinak kalap vagy kipa nélkül? Szabad ezt? Ez a legnagyobb sértés az említett vallások gyakorlóinak. Azért a minimális tiszteletet talán el lehetne várni egy úgymond újságírótól. Honnan szalajtottak benneteket  gyerekek? Persze a vallásgyakorlók tudják mit kell tenni. Egy térdeplő idős asszony, amikor imádság közben meglátta ezt a simléder sapkás valakit, akkor odalépett hozzá és a mutatóujjával lepöckölte az ellenzős sapkáját a kövezetre. Ezután az, kiiszkolt a templomból.. Csak az ilyen stílust- mondjuk enyhe erőszakot- értitek meg?

Azt írjátok lapjaitokban, internetes felületeitekben, azt mondjátok a televíziós, videós hang-és képanyagaitokban, hogy Sümegen mini békemenet volt, aprócska Békemenet volt, egyáltalán a Békemenet lejtmenetbe került.Most mondom, ez nem volt Békemenet – senki nem mondta, hogy az lesz -, mert az ötszázezernél is több embert megmozgat. Ez egyszerűen egy civil összefogás volt a Fidesz-KDNP-s országgyűlési jelölt, Fenyvesi Zoltán támogatására, hogy Tapolcán ne ismétlődjék meg a veszprémi fiaskó. A balliberális médiumok az elmúlt napokban minden elkövettek, hogy lejárassák ezt a sümegi találkozót. Kartácstüzet zúdítottak erre a szolid kis eseményre. Hüledeztek, hogy egy oldtimer Rolls-Roys is felvonult a civilek támogatására. Persze kiderült, hogy egy szimpla szimpatizáns vonult fel a néhány millót érő oldtimerével. És miért, talán nem szabad? Nem mindegy ki mivel jön? Én egy füstölgő Zsapozsecet is láttam elpöfögni az úton. Meg aztán. Jómódú ember nem támogathatja a polgári Magyarországot, a nemzet felemelkedését?  Különben is a baloldal egyes figurái miből gazdagodtak meg? Nem a sunyi privatizációból? Már aki ott volt a tűznél és az elvtársak, elvtársi módon segítették. Egy biztos. A tapolcai választás eredménye mind két oldal számára a tét. Eddig a jobboldal, a Fidesz-KDNP néppárt bizonyította be, hogy életképes, csak ők alkalmasak a kormányzásra, az ország vezetésére, a felemelkedésre. Ezért nem mindegy, hogy a jobboldali választók mennyire aktivizálják magukat. Rajta! Nem babra megy a játék.

Ez is érdekes

A reneszánsz ember

Emillel a médiaháború első fordulójának csúcspontján kerültem kapcsolatba 1994 nyarán. Horn Gyuláék győzelme után felkértek …

4 hozzászólás

 1. Borzasztó hogy milyen műveletlen emberek, na ezek a ballibsik. Ezeknek nincsen Istenük !!!

 2. Kedves Tamás!

  Az általad használt jelzőket nem ismételném el mind, de ha a hitel kamatát levinnék német szintre, akkor meg az lenne a geci, amikor a lekötések kamatja is ugyanolyan arányban csökkenne. Akármennyire nem tetszik, a gazdaság mindig ‘valamit valamiért’ alapon működik.

  Nem kell indokolatlanul költekezni, és akkor nincs az ember hitelre szorulva, csak ha siettetni akarja a gyarapodást. Akkor meg ugye vállalja a lehetséges következményeit is.

 3. Nagyon szépen kérem a levelezőket hogy vélemény nyilvánitásukat tisztességes kulturált módon fejezzék ki, ami jellemző volt szép hazánkban amikor ott éltem
  a kommunizmus “áldott” ideje elött. ( bár a bank véleménnyel 100% ig egyet értek !) Most már 91 éves multam, túl öreg ahhoz hogy haza térhessek örök nyugalomra. Kérem drága honfitársaimat hogy térjenek vissza a régi szellembe és kövessék ezer éves nemes nemzeti tradiciónkat. Mert a Magyar nép kűlömb az összes Európai népnél.Csak tanulmányozni kell történelmünket. Vagy megkérdezni a DALAI LÁMÁT
  a “világ bölcsét.” Győző

 4. Rómában a Szent Péter bazilikába ment be hasonlóképpen sapkázott rövidnadrágos angol nyelven beszélő. Ott azonban voltak udvarias férfiak,és hölgyek,akik kipaterolták. A fedetlen vállú hölgyeket szintén. És hiába magyarázták,hogy ők aztán sérthetetlenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.