Gyurcsány Ferenc levelét megírta

Kísérteties hasonlóság. ,,Szilágyi Örzsébet/ Levelét megírta:/ Szerelmes / Könnyével/ Azt is telesírta”. Az egyik Brüsszelbe, a másik Prágába küldte levelét. De a szándékok mennyire más minőségűek. Az egyik egy volt szerencsétlen magyar miniszterelnök, aki ismételten  feljelenti, elárulja hazáját, a másik a hős nándorfehérvári Hunyadi János feleségeként, az ármányokért aggódó anyaként, a még Prágában raboskodó, de később Magyarország nagy királyához Mátyáshoz küldi levelét. Elnézést kérek a hasonlatért, pusztán a szófordulat kedvéért írtam, hiszen minden hasonlat sántít.

Hogyan is lehetne hasonlítani ezt az illetőt jellemben, erkölcsben, bátorságban, hazaszeretetben, a hazáért meghalni kész, két fiút felnevelő Szilágyi Erzsébethez. Nem lehet. De hát mégis, egyszer ennek az embernek a kezében volt a marsallbot, országunk irányítása, amit mégis elcseszett, tönkre tett. A Hunyadiék bezzeg tudták mit kell csinálni. Naggyá és európaivá tették Magyarországot.

Megvédték hazájukat, ha kellett fegyverrel is az idegen betolakodók ellen.

De hát nekünk a XXI. század első évtizedében egy Gyurcsány jutott öt évre országvezetőnek, akinek aztán mára sikerült letornáznia magát egy kis baloldali, izgága, ellenzéki párt elnökévé. Nem szívesen írok róla, de miután megpróbál kijutni nemzetközi porondra, rendre nevetségessé teszi saját magát és sajnos magával együtt Magyarországot. Gyurcsány Ferenc most levelet írt Dimitrisz Avramopoulosz bevándorlásügyi EU-biztosnak, amelyben a kormány nemzeti konzultációjára, plakátkampányára és a határzárra panaszkodik. A Demokratikus Koalíció elnöke levelében azt írja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „tudatosan és szisztematikusan mossa össze a bevándorlókat, a menekülteket és terroristákat, tudatosan kelt félelmet a magyar társadalomban…, idegengyűlöletet, indulatokat szító politikát folytat… és ez nem egyezik a magyar társadalom többségének véleményével”. Aztán még ír arról, hogy a DK támogatja azokat a javaslatokat, amelyek a menekültek EU-n belüli elosztására irányulnak.

gyurilevel00

Nos, néha az az érzésem van, hogy vannak politikusok – főként a balliberális oldalon -, akik úgy tesznek, mintha nem is Magyarországon élnének. Mintha nem látnák,  mi történik országunk déli határain, micsoda vegzatúrának vannak kitéve az ott élő tanyasiak, falusiak, városiak. Mintha nem látnák, hogy mit történik már Budapesten is az aluljárókban, a pályaudvarok és nagyobb terek környékén. Mintha nem látnák, hogy a magyar egészségügy, a hatóságok micsoda erőfeszítést, mennyi pénzt fektetnek abba, hogy a hatalmas migrációs hullám kapcsán ne történjék valami visszavonhatatlan nagy baj – járványok, bűnözés elszaporodása vagy akár terrorista akciók. Milyen blődség azt kérni, hogy a tízezrével ide érkező illegális határátlépők mellé még kapjunk több menekültet az európai kvóta rendszer szerint. Nem látják ezek az emberek, hogy Európa nagy bajba került?

Ausztria, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország és más európai országok most már minden bevetnek, hogy megállítsák a népvándorlást. Persze a végső megoldást egy egységes európai uniós fellépés jelentené. De ez az EU-s vezetők tehetetlensége miatt még ez várat magára. Ezt támogatja a magyar baloldal. Valóban igaza volt Orbán Viktor miniszterelnöknek, amikor tusványosi találkozón azt mondta, hogy ha 2014-ben a balliberális pártok győztek volna, akkor ma már nem ismernénk Magyarországra, nem tudnánk, hogy Magyarországon élünk. Valószínű így lenne. Ezek mindenkit beengedtek volna, fél Afrikát is, csak fogyjon a magyar.

gyurilevel01

Friss Róbert újságíró a Népszavában sír, kesereg, hogy egy legális magyar politikai párt elnöke olyannyira megfosztatott itthon minden eszközétől, hogy kínjában Brüsszelhez fordult és az európai közösségben kénytelen kiabálni. Azért azt ne állítsuk, hogy minden eszközétől megvan fosztva Gyurcsány vagy akármelyik baloldali. Hiszen abban a sajtóorgánumban, elektronikus médiumban szólalhatnak meg, amiben csak akar. Sajtószabadság van. Talán az a baj, hogy nem jut messzire a hangja, mert vagy blődségeket mond, vagy hazugságokat állít, vagy olyan dolgokat szeretne, ami senkinek nem jó Magyarországon. Egyszóval tessék jól politizálni, tessék jó dolgokat mondani, amire vevők az emberek.

Régen ezek az elvtársak Moszkvába szaladtak tanácsért, utasításért, most Brüsszelbe vagy Washingtonba. Erre nem vevők a magyar emberek. Talán Schöpflin György a Fidesz európai parlamenti képviselője fogalmazta meg ennek a jelenségnek a lényegét: „Már-már elfogadott politikai intézménnyé vált, hogy a baloldal feljelentgeti a Fidesz-kormányt. Gyurcsány pontosan tudja, hogy nincs hatalma Magyarországon, ezért megpróbálja bevonni az uniót a magyar belpolitikába, hogy ellensúlyozza a saját tehetetlenségét”.

A magyarországi, de valószínű a nemzetközi baloldalnak is váltania kell, új hangot kell találnia. Az emberek többsége nem dől be a multikulturális zagyvaságoknak, nem szereti a nemzeti identitást, értékeket feldúló kozmopolitizmus világpolgári látásmódját. Ugyanis egy európai polgárnak – ebbe bele tartozik a magyar polgár is – van eszmerendszere és erős értékrendje. A világpolgárt onnan ismerik fel, hogy nem kötődik semmihez, ide-oda repdes, pillanat alatt elfogadja más népek ilyen-olyan hagyományait, saját népe kultúráját lenézi, otthona bárhol s bárkinél lehet. S ez nem igazán európai, nem igazán magyar. Ma már nem trendi.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

11 hozzászólás

 1. Ez még ålmâban is hazudik! Rågalmaz!
  Meddig mehet még ez így?
  Szerintem születési rendellenessêg,mert
  gerinc nêlkül született. Nem ismeri azt,
  hogy ember lenni mindig,minden körül
  mênyben!

 2. A cikket kûlön köszönöm.Örömömre szolgâlt
  Olvasni!

 3. Kiss Károly

  @Árpád Katona
  A prédikátor könyve 6:12

 4. Tessék újra elvenni azt a villát államosítással,ahogy ez már kétszer is megtörtént. Elvégre nem az eredeti tulajdonos rokonai laknak ott. Nem akarok arra utalni,hogy mennyire rokonok,vagy sem.
  “Megvédték hazájukat, ha kellett fegyverrel is az idegen betolakodók ellen.”
  Na ezt nem fogjuk látni a táncos-komikus idiótáék részéről,hiszen NEM hazájuk,sőt inkább idegenek. Régebben vonatkozott rájuk egy törvény,ami a városok határain kívülre engedte csak őket.
  És itt kérek elnézést azoktól a derék Magyar polgároktól,akiket ez miatt vegzálnak.

 5. Az a bajom,hogy a másik oldalon,még véletlenül sincs olyan megnyilvánulás,mint 1848-ban.Valamint 1914-1918 között. Lehet leköpni,de számtalan gyalogtúrám sok kis falujában bizony ott volt az első”VH”-s emlékmű. azokon rendre a nevek. Sajnos a második világégés utáni emlékműveket tiltotta (a nagyon nehéz összeszedni,hogy ne bántsak másokat.) Az akkori berendezkedés.
  Tudom,hogy gróf Wass Albert doktor,Fekete István írhatott volna olyan műveket,amit engedhettek volna. Na az a tűrőm,tiltom…
  És volt már amelyik bocsánatot kért a Pozsgai Imrén kívül ?
  Soha semelyik sőt állandó támadásban vannak.

 6. “A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) adta hírül a kormányzati kimutatást, amely szerint a nyugat-balkáni térségből az első negyedévben érkezett 42 ezer menedékkérő 34 százaléka volt roma. Szerbia után Macedónia következik 72 százalékos aránnyal, majd Bosznia-Hercegovina 60 százalékkal, Montenegró 42 százalékkal, és Koszovó és Albánia 9-9 százalékkal.”
  Azért nem lenne,hanem VAN egy kérdésem.
  Vajon a demokrácia legfőbb vívmányait felsorakoztató államokban lehet-e egyáltalán ilyen kimutatás,vagy,már megint én vagyok aki totál hülye vagyok?
  Pl: érthetetlen,hogy hogyan különböztetnek meg engem egy romától?
  De lenne még más kérdésem is. Bizonyítanom kellene hátrafele nyilazással,hogy Magyar vagyok?
  oké.Nyilván a táncos-komikus idiótánál nem tudok nagyobb Magyar lenni……
  Ezt viszont kikérem Magamnak!!!

 7. Az Europai Bizottsagnak nincs jogkore arra, hogy partfinanszirozasi kerdesekbe beavatkozzon emelte ki a helyettes allamtitkar, aki szerint Gyurcsany Ferenc oldhatna meg ezt az ugyet azzal, ha nagyvonalu lenne es azt mondana, nincs szuksege az otmillio euros megbizasra.

 8. Ez a mocsok! Dehogy mondja! Velejēig
  romlott alak,aki csak azt nêzi,hogy tegyen
  a kormâny alâ!

 9. Kedves Szerkesztők! Tudom,hogy a cikk
  értēke sokkal nagyobb,mint az ên kêrēsem,
  de tüntessētek mår el ezt a mocskot,mert
  beverem a kēpernyőmet! Undor ês allergia!

 10. Mēg mindig itt van? Na akkor ên elvarâzso
  lom!

 11. Kedves Ligeti György!
  Vagy nem ismeri a tényeket, vagy nem ismeri a nemzetközi szerződéseket. Nem az a polgári értékrend, hogy mindenkit válogatás nélkül beengedek a házamba, hazámba, hanem igenis meg kell válogatni a barátaimat, aki segítségre szorul, mert az életét menti, azon segíteni kell. De aki azért jön, mert megirigyelte a másik javait és Ő is abból akar részesedni, az nem az életéért küzd, hanem a mások javaiért. Nem vette észre, hogy úgy szemezgetnek az országok között, ahova letelepednének, mint a kukacos cseresznyék között? Ha ennyire szeretetéhes, miért nem foglalkozik a hazánkban több száz éve élőkkel, akiket sajnos még a mai napig nem sikerült teljesen beilleszteni a társadalomba, pedig keresztények, magyarul beszélnek. Miből gondolja, hogy a teljesen más kultúrkörből, teljesen más vallással, más szocializációs környezetből, más nyelvvel érkezetteket belátható időn belül a társadalom hasznos tagjaivá lehet integrálni? Ön válogatás nélkül mindenkivel barátkozik? Vagy csak azzal, akivel szót ért, akivel vannak közös témái, akivel értelmesen tud beszélgetni. Az embereket évtizedeken, évszázadokon át meghatározza a környezet, a család, a szokások, amiben felnőtt és ezt továbbadja az utódainak. Az embereket erőszakkal nem lehet átnevelni, az emberek szinte a génjeikben hordozzák a születésük, sőt a fogantatásuktól kezdődően a szokásokat.
  Ezt vagy nem érti, vagy egyszerűen nem akar a tényekről tudomást venni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.