Levél Ljubov Nepopnak, Ukrajna budapesti nagykövetének

Tisztelt Nagykövet Asszony!

Megdöbbenve olvastam nyilatkozatát, amit a magyaroknak, a magyar kormánynak üzent legszentebb nemzeti ünnepünk előestéjén, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc százhetvennegyedik évfordulóján.

Feltételezem, hogy Ön nem ismeri Magyarország történelmét, mert akkor nem mondott volna ilyet:

Az 1848-as forradalom évfordulója jön, és rezsicsökkentésről beszélnek? Nem szégyellik magukat? Nem az emberi élet a fontos? Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek a szabadságnál a rezsicsökkentés fontosabb? Kérem, idén csak azok menjenek ki az utcára ünnepelni, akikben van bátorság kiállni a szabadság mellett!

Szeretném elmondani Önnek, hogy a több mint ezeréves Magyarország története a szabadságharcaink története. A magyarok nemcsak hazájukat védték évszázadokon keresztül a németek, a tatárok, a törökök, a Habsburgok és az oroszok ellen, hanem Európa nyugati határait is védelmezték. A szabadság lángját 1848. március 15-én a magyarok elsőként gyújtották meg és Európában a legtovább, csaknem másfél évig harcoltak a függetlenségünkért, szabadságunkért, amikor Európa már elcsendesedett. Végül is Világosnál, 1849. augusztus 13-án Paszkievics főherceg, az orosz intervenciós erők főparancsnoka előtt tettük le a fegyvert. A kétszázezres haderő legyőzte a hősiesen küzdő magyar népet, és elesett a magyar- és világirodalom nagy költője, Petőfi Sándor is.

Ezért értelmezhetetlen az a megjegyzése, hogy szégyelljük magunkat, ha nemzeti ünnepünkön emlékezni akarunk. Miért is kell szégyellni magunkat? Azért, mert mindig is a szuverenitásunk miatt harcoltunk? Ismerjük a szovjet–orosz birodalom hódító természetét. Közelmúltbeli történelmünkben először elszenvedtük, hogy a nácik megszálltak bennünket, majd következett a szovjet megszállás és elnyomás, azzal a különbséggel, hogy az negyvenhét évig tartott.

A szovjet-oroszok voltak azok, akik leverték az 1956 os forradalmat és szabadságharcunkat, amely a bolsevizmus, a kommunista diktatúra, a megszállás, az embertelen elnyomás ellen lépett fel. A szovjet katonák között ott voltak az ukránok is. Amíg a magyar nép, a magyar fiatalok a szabadságunkért harcoltak, addig a szovjetek válogatás nélkül gyilkolták a forradalmárokat. Sőt, KGB-s tisztjeik szervezték, irányították szovjet mintára a megtorlást, a kínzásokat, a kivégzéseket. Bírósági dokumentumok alapján több mint 500 ártatlan embert végeztek ki, főként fiatalokat, munkásokat. Tudjuk, ennél sokkal több volt az, akiket a börtönben, az utcán vertek agyon, vagy a Körösbe, a Tiszába, a Dunába dobták agyonkínzott testüket. Nem beszélve arról, hogy sok ezer politikai foglyot tartottak évekig börtönben, internáló táborokban. Minket nem kell vádolni oroszbarátsággal, a magyar nép nem felejtette el, hogy 1945-ben a „felszabadító” szovjet hadsereg katonái asszonyaink tízezreit becstelenítette meg. Nyakunkra ültette a gyilkos Rákosi Mátyást és rendszerét, majd Kádár Jánost és rendszerét.

Miért gondolja Ön azt, hogy nekünk szégyellni kell, ha évről évre emlékezni akarunk a szabadság ünnepére? Nem tudom, tudja-e, hogy március 15-én negyvenöt éven keresztül nem vihettünk szabadon egy szál virágot, egy koszorút szabadsághőseink Petőfi Sándor vagy a lengyel származású Bem József szobrához. Mártírjainknál, a kivégzett aradi tizenhárom honvéd tábornok (1849. október 6.) és a Habsburgok által agyonlőtt első független magyar miniszterelnök, Batthyány Lajos örök mécsesénél, a nemzeti gyásznapon október 6-án nem gyújthattunk egy gyertyát vagy egy mécsest. S tudja, miért? Azért, mert ávéhások, rendőrök, szovjet tanácsadók figyelték ezeket az emlékhelyeket, és ha csak kis csoportosulás is volt, gumibottal véresre verték az emlékezőket vagy vitték őket a börtönbe.

Ezért nem tudom, miért kellene nekünk szégyenkezni? Arra is kérte a magyarokat, hogy idén csak azok menjenek ki az utcára ünnepelni, akikben van bátorság kiállni a szabadság mellett! Ezt sem értem. Ha valakikben van bátorság kiállni a szabadság mellett, azok éppen a magyarok. Melyik nép nyitotta meg a szabadság nyugati határait a menekülő NDK-sok előtt, ha nem a magyarok? A szomszédos szocialista országok fenyegetően léptek fel ellenünk. De nem törődtünk vele, és másodszor is elsőként vertük a kommunizmus koporsójába a szöget – először 1956-ban –, ami a Szovjetunió szétomlásához vezetett. Azóta Önök is szabadok.

Mi tudjuk, mi a kötelességünk. Ez baráti ország, az ukrán menekültek tízezreit fogadjuk be – nemzetiségüktől függetlenül –, a legmagasabb ellátást kapják az üldözöttek: otthont, élelmet, munkahelyet, védelmet nyújtunk a családoknak, asszonyoknak, gyerekeknek… Sőt, már elkezdődött az ukrán és kárpátaljai gyerekek iskoláztatása is. Összefogott Magyarország a menekültek támogatására. Ebben Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány élen jár. Teljes mértékben ismerjük az oroszok hódító szándékát és megértjük az Önök honvédő harcát. Mi kis nép, de szabadságszerető nemzet vagyunk, és nem félünk se az orosztól, se Putyintól. De nekünk is vannak nemzeti érdekeink. Például emlékeztetném arra, hogy sérelmeinkért a számlát soha nem nyújtottuk be, s ne feledkezzék meg arról, hogy az ukránok évtizedek óta, különösen az elmúlt években rendszeresen zaklatják és fenyegetik a kárpátaljai magyarságot, amikor a magyar nemzetiség a nemzeti ünnepeikre, például március 15-re kíván emlékezni.

Tisztelt Ljubov Nepop Nagykövet Asszony!

Kár, hogy összemossa a nemzeti ünnepünket a rezsicsökkentéssel. A kettőnek egymáshoz semmi köze. Magyarország biztonsága, energiaellátása, szuverenitásának megőrzése nemzeti érdek. Sajnálom, hogy néhány nyugat-európai balliberális politikus nyomvonalára lépett, akik hazánkat nem ismerve, a valóságot eltagadva támadják Magyarországot. Kár, hogy félrevezeti Önt a magyar háborúpárti balliberális ellenzék, akiknek semmi sem drága. Az meg egyáltalán nem jó, hogy választás előtt akaratlanul is beavatkozik a magyar belpolitikába.

Éppen a Békemenet lesz az, amelyet március 15-én, nemzeti ünnepünkön rendezünk meg több százezer résztvevővel, akik mind hitet tesznek a béke mellett, a szomszéd országok barátsága mellett, ugyanakkor fellépünk a háború ellen és minden olyan erőszakos katonai invázió ellen, amely veszélyezteti Ukrajna, az Önök országának függetlenségét, Magyarország és Európa békéjét.

Kérnék több megértést, szimpátiát, tiszteletet a magyar nép számára.

Üdvözlettel,

Stefka István
újságíró, Az Öreg

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

79 hozzászólás

 1. Rózsa Zoltán

  Ljubov Nepop Nagykövet Asszony figyelmébe, hogy itt mifelénk van egy mondás:
  a kutya ugat, a karaván meg halad.
  Remélem érti Nagykövet Asszony.

 2. Tisztelt Stefka Úr !
  Szívem és eszem szerint is ezt mondtam volna én is. És szóbahoztam volna a neonáci Azovi Hadsereget is, amelyet Ukrajna hallgatólagosan támogat és amely soviniszta, kisebbségeket elnyomó retorikája és tette háborúba sodorta Ukrajnát.

 3. ” választás előtt akaratlanul is beavatkozik a magyar belpolitikába.”

  AZ USA ukrajnai komprádor kormányának budapesti ügynök nagykövete háborús uszító.
  Nem téved.
  Nem tájékozatlan.
  Pontosan tudja, hogy mit miért mond.
  Azért mondja, mert bele akarja provokálni Magyarországot a háborúba.

  • Pontosabban ki akar provokálni egy kiutasítást.

  • Egyetértek Önnel! Pontosan tudja, mit mond és miért?!
   Mi pedig tisztában vagyunk azzal, h ki / kik állnak Nepop hátterében!
   Ez egy tudatos provokáció, h kipattanjon vmi! Tudatosan provokál, holott ismernie kell(ene) a diplomáciai protokollt, ami tiltja a fogadó ország belügyeibe való közvetlen, nyílt beavatkozást! Jóllehet, megtették ezt már más diplomaták is őelőtte, noha nem nagyköveti minőségükben.
   Nepop szándékosan lépte át a határt, tudja, h ebből a kormány – és főleg most – nem csinál diplomáciai botrányt! Pedig nagyon durva verbális beavatkozás volt: sértegetés, felhívás, gúnyolódás.
   Két lábbal, 24 órán belül kellene kirúgni / kiutasítani ezt a nagykövetet, hivatalosan!
   De van még egy háttér-info: Nepop az EU-ban töltött pár évet s ott felszedte a “birodalmi fennhéjázó, kioktató” attitűdöt a kis Magyarország iránt, mint ahogy kolléganői, kollégái tették, teszik!
   Nepop úgy gondolja, ezt p is megengedheti magának! No és, persze, tudatában van az Óperencián túli hálózat erejének is, ami mögötte áll!
   Stefka úr “stratégiai nyugalommal” fogalmazott levele a műfaj iskolapéldája! Gratulálok!

 4. Blest Domains

  A rezsicsökkentést kizárólag kényelmi dolognak gondolja és az zavarja, hogy amikor ők szenvednek mi miért a komfortra gondolunk. Sem arról nincs fogalma, hogy ez a kezdeményezés hány évre nyúlik vissza, sem arról, hogy pontosan micsoda. Stratégia nyugalmat, ami inkább előrelátás és türelmet jelent, sem engedne nekünk, a saját bajukat kivetítik az egész világra, úgy gondolják, hogy mindenkinek részt kell venni mellettük, az egész világot belerángatnák, az általuk generált konfliktusba. Nagyban hasonlít a haza ellenzék hozzáállására. Tájékoztatni kéne a nagykövet asszonyt, hogy igazából nem az “ő” oldalukon állunk.

 5. A nagykövetasszony sürgősen induljon haza.Van ott dolog elég ! Sebesültet ápolni,élelmiszert osztani,romot takarítani.Nem kell a budapesti követségen butaságokat beszélni,sértegetni a fogadó országot. Ne reménykedjen,olyan kormánya nem lesz Magyarországnak,amelyik fegyvert ad önöknek. Ergo :uzsgyi haza,a szabadságért harcolni…….

 6. A napokban láttam,hogy mi a véleménye Ukrajna területén élő kisebbségekről a neves ukrán tudós asszonynak.Szégyellheti magát a szavaiért.Bocsánat kérés nélkül ne is oktasson ki minket a követ asszony.Külömben is kérni nem tud csak erőszakosan követelődzik,szitkozódik.átkozódik.Azt hiszem a magyar emberek megmutatják emberségüket jó indulatukat Ukrajna és az onnan érkezők iránt.

 7. Az nagyszerű, hogy valaki írásban is reagált a nagykövet levelére, remélem olvassa a címzett. A levél hangneme nem sajátom, a szerzőt tükrözi, de a lényeg benne van. Azonban – még ha másban is – ő is hasonlóan elrugaszkodott a valóságtól, mint a nagykövet. A válaszlevélben olvasom:
  ‘A szabadság lángját 1848 március 15-én a magyarok elsőként gyújtották meg.’
  A teljesség igénye nélkül a ‘Népek Tavaszának’ állomásai Európában
  1848. január 12. Szicília
  1848. február 22-24. Párizs
  1848. március 13. Bécs
  Nem sorolom a közbensőket.
  Miért nem lehet pontosan fogalmazni?
  Nem lett volna elegánsabb, egy bölcs ‘Öreghez’ méltóbb a tényszerűség?

 8. Az Ukrán déli hadsereg végig kúrta Európát ! Tönkretették a családunkat ! Nyolc évesként még meg is vertek mert sírtam ! Ez a tetű luvnya ezekről miért nem beszél !

 9. Tessék szíves lenne ezt a levelet kikézbesíteni az ukrán követségre, ajánlott küldeményként, hogy az átvétel legyen dokumentálva.

 10. Kakukk Ferenc

  Van mersze kioktatni minket a szabadságról? Ön akinek hazája minden kisebbséget elnyomott. Megalkotta a nyelvtörvényt? Korlátozta a kettős állampolgárságú emberek jogait? Ön papol szabadságról? Megjegyzem, elképzelhető, hogy ez a háború elkerülhető lett volna, ha tiszteletben tartja a szabadságot mindenkinek, nem akarnak minden áron minél szűkebb korlátokat szabni Oroszországnak, azaz szabadságban élni a szomszédokkal, lefeküdtek a nyugat erőszakos terjeszkedésének. Aztán most, hogy a fagyi visszanyalt, mindenkibe belerúgnak, mert ez így könnyebb, mint tükörbe nézni, és szembesülni, levonni a következtetéseket az elmúlt években tett dolgaikkal. Lehet sajnáltatni magukat, mindenkit hibáztatni, de erre van agy magyar mondás. Minden ember saját életének kovácsa. Tessék egyszer gondolkodni, felvállalni a döntéseiket, és nem mások talpnyalóiként rugdosni a körülöttük levőket.
  Azoknak papoljon a szabadságról, akinek lefeküdtek, szolga módon hajtották végre utasításaikat, aztán meg sz.ban hagyták magukat. Az ilyen jellegű beugratás nem új keletű, ezt már többen megszívták, talán hasznos lenne, egy kis világtörténelmet tanulni, mint ostobán oktatni.

  • Miért nem forditotta le valaki ezeket a hozzászólásokat az ukrajnai követasszonynak? Enélkül csak egy pusztába kiáltott szó.

  • Nem egyszerűen korlát-szabásról volt szó… Donbasszt ÁGYÚZTÁK, és ágyúzzák a mai napig. Nos, ez a nemzetközi és a hazai törvények szerint is NÉPIRTÁS. Mintha a nagy USA pontosan erre hivatkozással bombázta volna 58 napig a vele nyilván szomszédos Srbját. Franciaország meg “önvédelemre” hivatkozással tőle szintén több ezer km-re fekvő más “szomszédos” szuverén államokat… AKKOR senki nem merte őket agresszornak nevezni! Aki a jelenlétemben Putyint annak meri, nemre, korra, fajra, vallásra tekintet nélkül tettleg fogom inzultálni. Az ukrán (neo)nácik orosz civileket gyilkoltak az orosz határ mentén.
   Amúgy a már fegyvertelen Petőfit EGY UKRÁN döfte le. MAGYAR FÖLDÖN.
   A “hős felszabadító Vörös Hadsereg” mind a II. vh-ban, mind 56-ban ZÖMMEL UKRÁN harcosok képében öldökölt MAGYAR földön. Pofákat be lehet fogni! Az ukrán szukát pedig ki kell utasítani.

 11. Királytigris

  Nyugalom! Türelem!
  Ukrajna napjai megvannak számlálva. Ukrajna megszünik, és így a Nagykövetasszony budapesti hivatala is. Reméljük nem marad nálunk, hanem elhúzza a szennyest országunkból.

 12. Ukrajna budapesti nagykövete csak éppen az ellen nem tiltakozik ami milliárdokat költünk a Ukrajnából érkezett és érkező menekültek megsegítésükre ,na az ilyeneket jellemzi a pofátlanság ,mert a lábát sem tette be azokba a helyszínekre ahol a mi adományainkból láttatjuk el az ukrajnai menekülteket és nem is adakozott eddig .

 13. Hálás köszönet ezért az igaz, pontos írásért Stefka István Úr.!!!
  Egyetértek “Pandora” és “gyozo2018” hozzászólók írásával.!!!

 14. Az ilyen szemét libák miatt csak csökken Pityin a elleni népszrűtlenség! És ki az a Zelenszkij? Ukrajna elnöke? Talán, de elsősorban csak egy kokós pornó-celeb színész! Hiszen minek nevezhető az a “fantasztikus bemutató, ahol 5 percig veri a zongora billntyűket a felállított farkával?!
  Ha Elnök lenne, most nem sírna, mint egy fürdős, hogy őt meg akarják ölni, hanem kijönne a fényre és azt mondaná: Kössünk Békét, hisz én is azt akarom, elsősorban az országomban élő nem ukrán emberekkel!

 15. Stefka István levele jó. Ilyen egyszerű.
  Tisztelem a türelmét és a nyugalmát, ahogy “ennek” válaszolt.
  Feltéve, ha “EZ” egyáltalán megérti a választ. (nemcsak nyelvtanilag)
  Én képtelen lettem volna vissza-sértegetések nélkül “ennek” írni. Egy népet sértett meg nemzeti öntudatában. – Azt a népet, aki éppen ezekben a pollanatokban a saját honfitársainak nyújt önzetlen segítséget. Annak ellenére, ahogyan az ukránok bántak a magyarokkal, a magyar-lakta ukrán területeken. Két dolognak kéne most történnie:
  1.) Kiutasítani (örökre) a magyar nemzet meggyalázásáért !
  2.) Legalább bocsánatot kéne kérnie ! Hogy kapna-e, az egy más lapra tartozik…

 16. Karcsi bácsi

  Hogyan lehet, hogy még nem hívatták be a Külügy Minisztériumba és nem utasították ki ??? Menjen haza harcomni ne itt pöffeszkedjen !

 17. Ez így kevés. Az kell, amit Bayer Zsolt szorgalmaz. Kiutasítani Magyarországról ezt az SS mintapéldány ukrán picsát! Az incidens egyébként megérne egy határozott tiltakozó diplomáciai jegyzéket.

 18. Egy kiutasítást akarna kiprovokálni? Nem hiszem hogy ilyesmire még csak gondolt is…
  Mindenesetre AMIKET mondott azokért haladéktalanul kiutasítás járna ! AZONNAL, és ÖRÖKRE !
  Takarodjon vissza a francba romokat eltakarítani…

 19. Kicsit hosszú lett a levél. Elég lett volna annyi, hogy a jó k*va anyádat ukrán r*banc, örülj és térden állva köszönd meg, hogy ukránoknak is menedéket adunk azután ahogy a magyar kisebbséggel bánnak.

 20. 1949-ben a magyar szabadságharcot leverő orosz csapatok ukránokból is álltak. Bár ez vita tárgyát képezheti, mert akkor olyan mint Ukrajna, nem is létezett. Erre Lenin elvtársukig kellett várni! A 2. Világháborúban a megszálló csapatok orosz tisztjei emberségesebbek voltak, az ukránok vadállatokként viselkedtek. Ezt családunk különböző helye élő tagjai egyöntetűen mesélték. Csak a teljes igazság megismerése végett. A nagykövet spiné egyébként meséljen az ukránok viselkedéséről a náci támadások alatt. Ha egyáltalán volt valaha történelem könyv a kezében és nemcsak valami oligarcha bűnöző családtagja miatt lett ideültetve.

  • tarcsa: nem tudom honnan szedi amit leírt, 1949-ben mit vettek le orosz csapatok?, az nem 1849-ben volt? Az orosz hadsereg akkor nem kis részben sorozott lengyelekből, az orosz hadseregben szolgáló hivatásos lengyel katonatisztekből állt (csak jelzem 1848/49-ben az osztrák hadseregben is szolgáltak magyarok, a labanc szó is ismerős lehet) És főleg azt mire alapozza , hogy az orosz tisztek emberségesebbek voltak, mint az ukránok, ugyan miből állapította/állapíthatta meg akkoriban egy magyar, hogy a szovjet egyenruhában orosz vagy ukrán volt? Az ukránok egy része (Banderisták) akkoriban, vagy nem sokkal azt megelőzően éppen lengyelek, oroszok és zsidók nagyüzemi irtásával voltak elfoglalva. Volt viszont olyan német oldalra átállt ukrán tábornokot (Vlaszov) akinek hadseregénekek rovására nem lehetett ilyeneket írni, attól még nyugatról kiadták és kivégezték.

 21. Mindössze az a baj, hogy tájékozatlan, műveletlen asszonyt delegáltak nagykövetként U-Krajnából. Egy ilyen magas beosztású diplomatától elvárnám az érzékenységet, a tapintatot, de legalább a pontosságot. A belátásban azt, hogy nem akarunk harcolni két szláv és ortodox ország egyik oldalán sem.
  Ám ami az agresszív hozzáállást illeti: semmivel sem jobbak az oroszoknál. Előbb a “szovjetek” akartak oroszosítani a szomszédunkban, majd most egy minden normalitást elsöprő ukránosítás kezdődött. Nem véletlenül fordítható magyarra az állam nemzetközi jelzése. UA, ugyanaz.
  Kérem, hogy hamarosan kérjen bocsánatot az összes Ukrajnából menekülő magyar, ukrán, vagy bármilyen nemzetiségű menekültek nevében! Vagy mondjon le, s egy diplomáciai megbízatást se fogadjon el minden felkészültség nélkül.

 22. Nepop Ljubor, elöször magának semmi köze a politikához, hogy egy országban milyen politika folyik. Maga csak azért van itt hogy közvetittse a két ország közötti helyzetet amit az ukrán és a magyar vezetök végeznek. Kettö maga nem birálhat egy országot, hogy mit és miért tesz, ezek az adott ország vezetök dolgai. Ukrajna egy soviniszta ország, nem tisztelnek más nemzeti kisebbséget, se nyelvet, sem más kulturát. Csak ukránul beszélni, szinten minden más népcsoport bevan tiltva, ehez mit szól nagykövet asszony? Europában vagy amerikában nincs még egy olyan ország ahol bevolna tiltva egy ovoda, iskola, az ott élö kisebbségek nem örizhetik meg a kulturájukat. A magyar külügyminiszter Szijjártó Péter már többször szinte rimánkodott, hogy ukrajna tartsa be a kisebbségi nyelv törvényt ami a többi 26 europai unios országban van a magyarokkal szemben, de maguk ezeket csak leseperték az asztalról. Ha lett volna nyelvtörvény amit kértünk, most ukrajna is EU.-s, tag és Nató tag lenne, senkisem támadhatta volna meg ukrajnát mert a fejük felett lett volna egy védelem az EU. és a Nató tagság miatt. Most maga igazságtalanul kezd itt egy országot tanitani, hogy mit Magyarország mit kellentt volna, hogy csináljon. Most menjen mielöbb haza és ezeket beszélje meg a kis szinész bohoc Zelenszkijel aki tönkre tette ukrajnát. Adiö, Ciao.

 23. Csoda, hogy ez a szipirtyó Csercseszov mellett nem követelte Kubatov kirúgását is “mert olyan oroszos a neve”. Ez a banya, elnökéhez hasonlóan, súlyos megalomániában szenved, legutóbbi nyilatkozatai a legkevésbé sem egyeztethetők össze a nagyköveti diplomáciai státusz követelményeivel. Talán a magyar KÜM léphetne a diplomáciai szokásjog kereteiben, hogy helyre tegye őnagyságát.

 24. A nagykövet asszony is a hergelés és a háború pártján áll! A mai ukrán politikusok legalább annyira felelnek a háború kitöréséért mint Putyin! Az ukrán vezetésnek nem számít mennyi embert küldenek vágóhídra! Hiszen a provokáció a feladatuk!

 25. Karcsi bácsi

  Ezt még nem utasították ki ? Mi ez a puhaság Szíjjártó Úr ?

 26. Fazekas J. István

  Remek levél, örülök, hogy Stefka Úr írta meg!!!!

 27. Ukrajna tényleges veszély Magyarországra nézve. Hiszen az USA nem hergelte volna bele Oroszországot a háborúba, ha nem lett volna biztos a győzelemben. A szovjetek nem tudtak győzni Afganisztánban, többek között az amcsiik fegyverszállítási miatt, és Ukrajna sokkal erősebb katonailag, mint Afganisztán, valamint sokkal több fegyvert kap, mint Afganisztán.

 28. Én azért még Stefka István jól megfogalmazott levelét kiegészíteném egy kérdéssel: Ukrajna a történelem folyamán mikor és miben segített Magyarországnak? (Tudjuk, hogy soha semmiben, viszont gonoszságot és háborús bűnöket elkövettek ellenünk, főleg a 2. világháborúban, de azt követően is.)
  Andromédának: A SZU simán leverte annak idején Afganisztánt és sokáig ott maradt békefenntartónak. Katonailag nem szenvedett vereséget, mert önként vonult ki, elsősorban az USA követelésére. Utána az USA segedelmével megdöntötték a kormányt és hatalomra segítették a tálibokat. A tálibok felfegyverzését Oszama Bin Laden irányította, mint a CIA egyik vezetője. (Más kérdés, hogy aztán Oszama Bin Laden szembe fordul az addigi gazdáival)

 29. Emberek, higgadjanak le! Nem veszik észre, hogy a GONOSZ játékszerévé váltunk?
  Most csak egyetlen parancs lehet érvényben, segíteni a kiszolgáltatott szenvedőkön.
  Minden mást majd később.
  A nagykövet asszony pedig menjen haza, ha nem bír magával!
  Nem lökhet minket a halálba.

  • Ányeska, nem tudom, h. TE kinek a játékszerévé váltál, de Donbaszban NYOLC ÉV ÓTA gyilkolják a civileket, máig. EZ NÉPIRTÁS. A minszki megállapodást nem voltak hajlandók betartani az ukránok. A gaz Putyin most kiveri az ukrán nácikat (AZOV, Jobb Szektor stb.) Donbaszból, és ha már ott van, egész Ukrajnából.
   Írtam föntebb, h. Srbját pont népirtásra hivatkozva bombázta 58 napig az USA. Amúgy Franciaország is bombázott tőle több ezer km-re lévő szuverén államokat ÖNVÉDELEMRE hivatkozással. Az nem volt agresszor, mi? Csak a gonosz Putyin? Ja, hogy emberek halnak meg. Aha. Donbaszban (meg a Kárpátalján) talán nem emberek élnek?? Z1G, az “ukrán” sasjózsi IGEN MAGASRA TARTOTT KÉZZEL bemehetne a kijevi orosz nagykövetségre, és AZONNAL vége lenne a háborúnak! Ja, hogy az ukrán kufár szuka, a Nuland nem azért tolt bele ÖT MILLIÁRD DOLLÁRT a Majdan-projektbe, és a Pentagon nem tudni, hány milliárdot a nem létező biológiai- és vegyifegyverkutató laborokba, hogy most “ejtsék” a kesztyűbábjukat. Hát, a gonosz Putyin le fogja tépni a kezükkel együtt. Mert megérdemlik! Csak eközben valóban ártatlanok halnak meg mindkét oldalon, nagyon sokan.

 30. szilamérné

  Magyarországot a II. Ukrán Front pusztította a II. vh. végén, ennek a hadseregnek Konyev, majd Malinovszkij volt a vezetője. Budapestet is ők lőtték rommá.
  A Magyarországon élő, nem őshonos ukránoknak önálló önkormányzata van, országos is, törvényben elismert kisebbség hazánkban.
  Nagykövet Asszony!
  Ukrajnában mi is a helyzet, az őshonos magyaroknak van önálló önkormányzata helyi és országos szinten? Hogy is van az a hírhedt, híres ukrán nyelvtörvény? A magyar anyanyelvű gyerekek csak az alsó tagozaton tanulhatnak anyanyelvükön, már felsőben és a középfokú oktatásban a saját anyanyelvüket mint második idegen nyelvet kell tanulniuk, a közismereti tárgyakat pedig ukránul!
  És végül, hogy is van a kettős állampolgárság kérdése?
  Az amerikai-ukrán, a kanadai-ukrán, az izraeli-ukrán kettős állampolgárság is kizárja az állami szolgálatból, képviselőségből, stb. az ezzel rendelkezőket, vagy csak a magyar és orosz kettős állampolgárságra vonatkozik?
  Szerintem ezzel foglalkozzon inkább, mint a magyar belügyekkel, ugyanis ahhoz, mint egy idegen állam akkreditált képviselőjének semmi, de semmi köze!

 31. Nem dumálni – KIUTASÍTANI. Ahogy Ódry Badfingot is ki kellett volna.
  Magyarországot a II-IV. UKRÁN Front “szabadította fel”, 56-ban pedig “csak” a II. Ukrán Front tette tiszteletét nálunk. Azon “magyar” “kommunisták” invitálására/ v. legalább cinkos falazása mellett, akik A MAI NAPIG jobbára megnevezve sincsenek, nemhogy elítélve. A kölkeik-unokáink viszont szívják az ország vérét…

 32. Ez az ügynök magyarellenes. Takarodjon harcolni!

 33. Sajnos nem fogja elolvasni!
  De ha mégis, akkor sem gondolkodik el rajta!

 34. Emberek, elképesztő mennyiségű fegyvert kap Ukrajna. Ezt világosan kell látni. Sőt, szerintem még trükkökkel sokkal nagyobb támogatást is kaphatnak, fegyverek, fegyverek, fegyverek, fegyverek, és elképesztő méretű szankciók. Magyarország megint két nagyon rossz közül tud választani, mint annyiszor a történelemben. Az amcsiik és a “Nyugat” általában mind katonailag, mind politikailag, mind gazdaságilag nyerni fog, mi pedig veszteni, bármit is teszünk.

  • Hülye vagy. Bezzegnyugat bezuhan, ha Putyintól nem kapnak energiát, URÁNT SE, és búzát (!). Kirill megmondta, hogy ez a háború az L+ lobbi (mögött állók!!!) és a Normalitás között zajlik. Talán nem kéne közéjük állni, a Főni jól mondta, nem akarunk az ukrán üllő meg az orosz pöröly közé kerülni…

 35. A cikkben elírás történt ,az Aradi Vértanúk napja 1949.október 6-a helyett természetesen 1849.október 6

 36. Mária néni

  Azt hiszem ennek a nőnek a sorsa is hamarosan eldöl. Nem hiszem, hogy sajnálnunk kellene faragatlan stilusa miatt.

 37. A tetovált szemöldökű, kivénhedt usa-ribancot a nálunk állomásózó márki-szarláda (szintén ámerikái ügynök) társával együtt kéretik azonnali hatállyal kib@szni hazánkból, igen komoly nemzetbiztonsági veszélyre való tekintettel!

 38. Ez a kívül szőke, ám belül töksötét ukrán k… csak egyet kérhet: elnézést.
  Aztán mehet haza jóemberkedni.

 39. A tetovált szemöldökű fogja meg a márkiszar kezét, és húzzanak el innen együtt, semmi szükség nincs itt rájuk.

 40. apro_marosan_petergabor

  A levél korrekt, szolid, de határozott.
  Ukrajna eddig semmit sem tett az érdekünkben, csak ellene. Most befogadjuk őket. Ezt köszönje meg a nagykövet, s szálljon magába, de vegye át elnökük (aki inkább egy amerikai marionett figurára emlékeztet) agressziv, ripacs színész stílusát.

 41. “1945-ben a ,,felszabadító” szovjet hadsereg ”
  Ami az első és második,harmadik,és negyedik UKRÁN FRONT-ból állt.
  Szóval szeretjük mi mind az ukrán,mind az orosz barátainkat!

  • khm: attól, hogy ukrán front volt a neve attól még döntően orosz volt legénység, meg mindenféle egyéb náció. Az ukrán név itt a földrajzi elhelyezkedésre utalt, tőlük északra értelemszerűen a belorusz frontok
   hasonlóan vegyes nemzetiségű katonái harcoltak. Orosz front , mint olyan is nem volt.
   Üdvözlettel

 42. Rézmüves Gusztáv

  Nagyon szerencsés lenne, ha az Ukrán elnök ne engedné a saját hatalmi túlélése érdekében.
  Nem tenné ki az egyszerű ukrán embereket a pusztulásnak.
  A párt könyvedet Ukrán diktátor dugd fel a hátsó feledbe

 43. “Teljes mértékben ismerjük az oroszok hódító szándékát és megértjük az Önök honvédő harcát.”
  Ez szervilis PC szöveg.
  Az ukránok nem honvédő harcot vívnak, hanem a banderista maffiaállam hajtja a népét a vágóhídra, hazugságokkal.
  Ez elég nagy különbség Stefka úr!
  Megértem, hogy a jelenlegi helyzetben visszafogott, de azért nem kell bennünket hülyének nézni.
  A feslett erkölcsű nagykövet szégyen a saját országára, de ránk nézve is, hogy elfogadtuk az akkreditációját.
  Egyébként egy zsigerileg magyarellenes ukrán káderről van szó.

  • Vedd már észre, komi, h. S. úr SOHA nem foglal állást a… vele egy helyen “bérmálkozókkal” szemben!!! Miféle orosz hódító szándékot vizionál?? Nem az amcsi globalista kufár-tőke HÓDÍT-gyarmatosít-zsigerel-fosztogat mindenütt, ahol csak tud?? És ez tanult történelmet?

 44. Poroszlai Róbert

  még van kb. 1 hete aztán munkanélküli lesz a rohadék.

 45. atörökszultán

  A tengerparton nagy csödület támadt. Egy férfi kimentett egy 8 éves fuldokló gyereket a tengerböl. A tömeg egy emberként éljenezte az életmentö höst,ki örömmel fogadta az elismerést. Egyszer csak egy kövér matróna furakodott át a tömegen. A gyerek anyja.- Maga mentette meg a fiamat?-Igen-válaszolta a férfi szerény mosollyal,várva a dícséretet. – Volt rajta egy kék úszósapka. Az hol van?

 46. Tudományos libsizmus

  Nem kéne esetleg kiutasítani?

  Egy nagykövet feladata nem az ellentétek szítása, hanem az őt fogadó országgal a lehető legjobb kapcsolatok kiépítése.

  Ha pusztán az ellenétetek szítja, az nem nagykövet, hanem bolsevista agitátor.

 47. Tisztelt Nagysága!
  Menjen ki a határra és segítse menekült honfitársait!
  Ami úgy látszik önnek nem fontos. Nem fontos, hogy Mi Magyarok befogadó, segítő Nemzetként fogadjuk az Ukrán menekülteket. Önök akik, évtizedek óta Magyar kisebbségüket üldözik, szabadságjogaikat nap mint nap megsértik, nincs joga megkritizálni szent ünnepünket.
  Március 15-e még a szocializmus idején is a Magyar nép szívében megtisztelő első helyen volt.
  A mai napig az EU-ban vívjuk csatáinkat, hogy szabadságunk ne a globális elit markában legyen!
  Tehát fogja magát vissza és menjen a határra és segítsen azokon akik rászorulnak. Önnek nem tiszte bennünket kritizálni ez a belügyekbe való beavatkozás. Ön ugyan azt teszi mint Putyin és általa az Orosz katonák csak szavakkal.

 48. Amerigo bejegyzéséhez annyiban csatlakozom: sokáig laktam a”nyolcker” Rákóczi tér közelében,ahol sok prosti “ráutaló” nézését volt alkalmam látni. Nagykövet Asszonyt mintha láttam, volna valahol…

 49. Az 1848-es szabadságunkat példaként felhozni, vagy aljasság, vagy röhejes alkalmatlanság egy nagykövet részéről, miután az oroszok, vagyis ők verték le.

  Viszont naivitás hálát várni egy ilyentől. Neki nemcsak a magyarság, hanem Ukrajna népe is egy nagy nulla. Ez egy nyugati ágens, bármelyik országba akkreditálhatták volna, annyira magasról tojna mind a képviselt állam polgárságára, mind azokéra, akiknél nagykövet.
  Zelenszkij rokona, vagy a Bindené, van egy erős gyanúm, ezért nevezték ide ki ellenségnek.

 50. Dávid Zsuzsa

  Amúgy egy ország, egy nemzet a saját szabadságát maga kell, hogy kiharcolja, nem másoktól kell elvárja, sőt követelje. Kérni lehet segítséget, de ez a kirohanása messze van a kéréstől.
  Tudomásul kell venni, hogy mindenki a saját biztonságát tartja elsődlegesnek. Még a „nagy” Németország is, ugye.
  Elnézve az ukrán elnököt, nagykövetet az embernek még a segítségnyújtástól is elmegy a kedve. Milyen nép ez, ha ilyenek a vezetőik, képviselőik?

 51. 1- „A magyarok nemcsak hazájukat védték évszázadokon keresztül a németek, a tatárok, a törökök, a Habsburgok és az oroszok ellen, hanem Európa nyugati határait is védelmezték.” Bocs, de ebben a mondatban nem értem hogy a „nyugati határait” mit jelent.

  2- A SU-ban minden köztársaságban megvolt az ottani komcsi réteg. Nemcsak Orosz.o-ban voltak komcsik.
  Egészen odáig, hogy Lenin, Sztálin, Hruscsov, Sevarnadze, stb.,stb………

  3- Rosszul emlékszem, hogy 1848/49-ben az orosz cár csapatai nem maguktól jöttek ide, hanem valaki
  hívta őket. És még csak nem is idegenszívű magyarok hívták, hanem echte M-o-on uralkodó idegenek?

  4- Ennek a nőnemű fehérjehalmaznak a határon illene napi 24 órát töltenie és a teát, meg meleg levest osztogatni – ha már mi azokat a mi pénzünkből odavittük – a saját beözönlő állampolgárainak, a konzul-
  jainak meg segíteni a netán hiányos papírokkal érkezőket is.
  Nem hasonlítom őt görényhez, mert nem akarom sértegetni szegény aranyos görénykéket.
  Ez a nő egy gennygóchoz hasonló. A lelke mindenképpen.

  5- Egyébként érdeklődöm, hogy mennyire tiszteletreméltó segítség NDK-s, szétrothadt ládájú rakétákat,
  meg leselejtezett MIG-eket adni egy országnak, hogy azokkal harcoljanak. Mennyi működőképes még
  azokból? Lehet végül nem azokat ölné, akik kapták?

 52. az igen NEM tisztelt ukrán nagykövet NŐszemély még mindig itt van és a külügybe nem kérették be, nincs ellene
  kormány részéről tiltakozás ? üdvözlet nélkül inkább Stefka úr- bár Ön egy udvarias férfiember. ilyen sértő aljas kijelentésekért sem tisztelet,sem üdvözlet nem jár. tessék hazamenni Kijevbe és védeni a demokratikus !!!! hazáját.

 53. Kedves Nagykövet Asszony! Mindenben támogatom és elfogadom az előttem szólókat, amit az Ön provokáló megnyilvánulására leírtak. Jómagam csak annyit tudok hozzátenni, hogy nekünk nem kell semmit tenni Ön ellen, mert Ön úgysem tudja megtagadni szláv szívét, még akkor sem, ha a látszat Ön ellen szól. Mert Ön ezzel a szívvel kerül ellentmondásba nap, mint nap. Ha így folytatja, – aminek a jele bizony már testileg is megjelent- a szív érzelmei a veséjében manifesztálódnak, ami viszont a szeme alatti táskákban ugyancsak látható Vigyázzon magára!!!

 54. Vinczer S. Péter

  Néztem a dokumentumfilmet a magyarok ellen elkövetett ukrán atrocitásokról. Velünk megtehették, mert nincs hasonló nagyságú hadseregünk, és Trianonnak köszönhetően a csonka határaink nem védhetőek, és az ezeréves magyar területünk, ahonnan előzik a felére csökkent magyarságot. Ha velünk ez történik, akkor az oroszok ellen elhihető az amit Putyin állít, és hogy betellett a pohár!! Az ukrajnai kormány egyetlen szerződésben foglalt kötelezettségét ne valósította meg. Sajnálom, hogy az oroszok nem tárták fel a sérelmeiket, és nem vitték a Biztonság Tanács elé a NATO terjeszkedését. Megismétli magát a történelem? Nagyon hasonlít a harmincas évek végefelé tett német békejavaslatok sorozatos semmibevételére, beprovokálták a háborúba Németországot, most meg Oroszországot!!!

 55. 1956-os forradalmunkat ukrán katonák is gátlástalanul leverték.

 56. Szalay Miklós

  Az orosz-ukrán háború lényeglátó elemzése. Videó:

  https://www.youtube.com/watch?v=c0uzuemLb4I

  Vagy el is lehet olvasni:

  https://egyvilag.hu/index.shtml#PT111_oroszukranhaboru2

 57. ez a nő még itt van ?

 58. Ocskay Ákos

  Tisztelt Stefka Úr!
  Engedje meg, hogy visszatérjek a “SzaboRoza 03.07” azonosítású megnyilatkozásra. 1848-as forradalmunknak valóban voltak jelentős (a hozzászólásban tételesen rögzített) előzményei. Sőt, 1956-tal kapcsolatban is tudnunk kell a berlini és poznani megmozdulásokról. Nehéz a büszke, hazafias érzelmi hevület (amelyet sokan érzünk) és a tárgyilagosság közötti keskeny ösvényen maradni. A nagykövet asszony valószínűleg – erre többen rámutattak – kiszámított provokáció, és nem hirtelen felindulás okán nyilatkozott. Ez a jogos felháborodáson túl csak a kétségbevonhatatlan tények, és egy nagy adag hideg logika alapján hatástalanítható. Sok-sok magyar politikai csalódás és tragédia oka, hogy ezt már az iskolai történelemórán nem tanuljuk meg. Ezért lehet igen helyes, ha külügyminiszterünk nem “kéreti be (legalább is nyilvánosan)” a hölgyet. Ez akkor ésszerű, ha fennállnak az “aki A-t mond, legyen képes B-t is mondani” feltételei. Nekünk pedig most egy “tizenkettő egy tucat” szintű diplomata megleckéztetésével szemben a rendíthetetlen “stratégiai nyugalom” adhat csak reményt a béke és biztonság megőrzésére. Remélem, hogy a nagykövet asszony ápr. 3.-án problémáira megfelelő társadalmi választ fog tőlünk kapni, és köszönettel úgy vélem, hogy ehhez az Ön írása is hozzájárul.

  Nem helyeselhetjük hozzászólások módosított formában való közlését, vagy törlését. A szabad vélemény-nyilvánítás hasznos és nevelő hatású demokratikus jog. Tény azonban, hogy az Ön nyilatkozata által örvendetesen kiváltott visszhang is számos közízlést és mások érzékenységét sértő, gyűlölködő és alaptalan állítást tartalmaz. Ez a keresztény-konzervatív politika szellemi alapjainak hiteltelenítésén és belső meghasonlás gerjesztésén kívül másra nem jó. Talán érdemes lenne az egyes témák lezárásaként az eredeti írás szerzőjének és a szerkesztőségnek az adott témákat rövid összefoglalóval lezárni. Ez remélhetőleg arra ösztönözné az érintett “hozzászólókat”, hogy tartózkodjanak bizonyos erkölcsi határok átlépésétől, vagy a velük azonos színvonalon álló közösségekben fejtsék ki további működésüket.

  tanulságos dolog.

 59. Csentery Tivadar

  Nepop ukrán nagykövet asszony, amikor azt mondta, hogy ” stratégiai nyugalmunk csak a sírban lesz” – mármint nekünk magyaroknak, ezzel figyelmeztetni akart bennünket vagy ígérni szeretett volna? Vagy pusztán saját ukrán kormányának a kívánságát-célját fogalmazta meg számunkra?
  Első gondolatom az volt, amikor szembesültem ennek a nagykövetnek a beszédével, hogy azonnal ki kellett volna utasítani Magyarország területéről!

  Az ukránok, akik az orosz testvérrel együtt 1849-ben, 1944-45-ben, 1956-ban öltek -pusztítottak mindent ami magyar volt Magyarországon, 1945-2022. febr. 24.-ig az ukránok maguk deportálták-elnyomták-tönkretették a magyarokat Kárpátalján, szóval ezek az ukránok hogyan akarnak nekünk magyaroknak leckét adni a szabadságszeretetből? Az oroszok talpnyalói voltak mindig, ezért kaptak Tőlük olyan területeket, amelyeket az oroszok raboltak el többek között tőlünk, magyaroktól is! most, hogy összevesztek az oroszokkal, mert összefeküdtek egy másik nagyhatalommal, elkezdték ennek a nagyhatalomnak a sajtója által a szabadság bajnokaimnak nevezni és érezni magukat! Ők, akik bebizonyították, hogy ugyanolyan módon elnyomják a nem-ukránokat mint azok, akik ellen harcolnak, az oroszok! Már megtapasztaltuk, milyen az ukrán politika: elnyomó-agresszív, az emberi és kisebbségi jogokat semmibevevő!
  Igen, kedves Nepop asszony! A szabadság bajnokai, az ukránok nem pontosan az orosz kisebbséget elnyomó politikájuk miatt kerültek szembe Oroszországgal? nem lett volna egyszerűbb betartani a minszki megállapodást és autonómiát adni a két orosz többségű szakadár megyének? Jobb volt aláírni az egyezményt a két megye autonómiájára vonatkozóan Oroszországgal, a szerződéshez Németország és Franciaország adta a garanciát, majd az ukrán küldöttség hazautazott Kijevbe, ezt követően azonnal megtagadta az aláírt megállapodást! Volt ott a háttérben a hőbörgő soviniszta 2-3000 szélsőségesen kívűl más erő is? Esetleg valamelyik erős Világpolitikai szereplő még pénzt-paripát-fegyvert is ajánlott a Megállapodás esetleges következményei kivédésére az ukrán politikai vezetésnek? Magyarország akkor meg lett kérdezve, hogy támogatja-e az erőszakos sovén nemzeti kisebbségeket diszkrimináló kormány további ámokfutását az magyar-orosz-lengyel román kisebbség ellen? Mi magyarok nem vagyunk oroszpártiak, de a nemzeti kisebbségi kérdésben az ukrajnai magyar és orosz nemzeti kisebbség pártján állunk! a kisebbségi jogok pártján állunk, melyeket Önök, a szabadság legújabb bajnokai lábbal tiportak! önöknél még most is megy a propaganda, hogy Magyarország Ukrajna ellensége! Mi a jelenlegi ukrán poliitikát, amely elnyomja nemzettestvéreinket nem fogjuk tudni elfogadni! Ukraina ilyen emberi jogi kérdésekekl a háta mögött nem lehet tagja a közeljövőben sem az EU-nak sem a NATO-nak! ezek olyan klubok, ahol Ukrajna kb. 10 évig nem lesz tag, még akkor sem, ha politikai felbuzdulásbóla status-quo 20 századi nyertesei megpróbálnak nyomást gyakorolni!

 60. Mészáros Àgi

  SUPER A CIKK, csupán annyit szeretnék még hozzátenni, hogy amit a szépasszony müvel, az nem más, mint “beavatkozás más ország belügyeibe”!!!!! – illetöleg a szuverenitás súlyhos megsértése. Ez alapkövetelménye a diplomáciai müködésnek. !!!! Ezt egy nagykövet nem tudja ??? AKKOR azonnali PERSONA NON GRATA !!!!

 61. Magyar Gyula

  Ukrajna ki van akadva, hogy a magyarokat nem támadja Oroszország Kárpátalján.
  Azt szeretnék elérni a provokálásukkal, hogy Kárpátalját is lőjék szét az oroszok.
  A magyarok elmenekülnek hátrahagyva házaikat, aztán egy gyors határzár és nem engedik vissza a menekülteket.
  Magyar kérdés kipipálva.
  Stefka Úr jól összefoglalta.
  Attól félek azonban, hogy a nagykövet nem olvassa ezt a levelet.

 62. Baranyi István

  Náci ukránok fenyegetik a magyar kisebbséget élet veszélyesen,elnyomják és minden joguktól megfosztják őket.A köztiszteletben álló miniszterünkel úgy beszél és kér mintha másod rendű régi haverja lenne.Gálákra jár(a föld tulsó oldalán)miközben katonái harcolnak és a vérüket ontják.Utcáról küld hozzánk külügyminisztert.Azt sem tudja merre van arcal előre.És ő alkot véleményt rólunk?!Ez a aztán a jó szomszédság.

 63. ebbe az egészbe egy probléma van szegény nepop asszonynak üres a kobakja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük