Megint jönnek és jönnek…

Ez várható volt. Tudta mindenki, aki Karácsonyékra szavazott – a belvárosi és budai liberálisok,  a családi és lakásépítési, autóvásárlási kedvezményeket, a rezsicsökkentést igénybe vevő balos eltökéltek és a város peremére szorult lakótelepi és egyéb örök elégedetlenkedők –, hogy a győztes választások után Karácsonyhoz ragadnak a múlt rossz és levitézlett arcai.

Tarlós István főpolgármester egykori építkező, béke szigetén, a Fővárosi Önkormányzatban már ott sertepertél dr Magyar György ügyvéd, politikai analfabéta, aki mozgalmárként, képviselő-jelöltként megbukott, de most újra remény csillant számára a szocialisták és DK-sok központi erőterében. Megjelent és helyet követel magának Demszky Gábor volt főpolgármester is, akiről sokan azt hitték, hogy megzavarodott és kivonult a politikából. De a volt maoista, a kommunistáknál is szélsőségesebb, a kérlelhetetlen, pártja megbuktatásában résztvevő szabaddemokrata, Karácsony Gergely támogatásáért benyújtotta a számlát. Pedig sokan úgy emlékeznek, hogy Demszkynek lenne elszámolni valója a főváros és magyar választók felé. Nagy bűnei közé tartozik, hogy elengedte a sok milliárdos orosz adósságállományt – a 4-es metró megépítését az oroszok ennek fejében megépítették volna –, sok száz milliárdos veszteséggel a franciáknak ajánlotta Medgyessy miniszterelnökkel az üzletet. Még az OLAF jelentés is a Demszky-éra nagy kárai közé sorolta 167 milliárd forint eltűnését. Az MSZP-SZDSZ korszak alatt a 4-es metró építését az ígért 195 milliárd helyett 452 milliárdra tornázták fel. A projekt 452 milliárd költségvetésében a gyanú szerint 272 milliárd forint érintett csalás, amiből 167 milliárdot közönségesen elloptak. Ezek voltak a szakemberek. Tudjuk, hogy ez a Gyurcsány korszakban csak a jéghegy csúcsa volt. Tarlós István főpolgármesterként fejezte be a 4-es metró építését, akkor azt mondta: Demszky lemoshatatlan kudarca lett a 4-es metró.

Lám, Demszky néhány nap alatt ezt a kudarcot  is lemosta. Máris ott tülekedik a Városházánál. Hátha néhány horvátországi szigetecske ára leesik még számára.

Aztán itt van a szemkilövető, az országot a csőd szélére vezető Gyurcsány, aki a fővárosban fog irodát kapni. A tolvaj tolvajt kiállt. A zsarnok – a rendőrterror létrehozója – diktátort kiált, és mégis, érdekes módon szabad választásokon az egyesült ellenzék moslék koalíciója megnyerhette Budapestet és számos jelentős magyarországi nagyvárost. A bukott miniszterelnök most stílust váltott. Azt hirdeti, hogy a Demokratikus Koalíció ideológiáját kell erősíteni, tovább vinni. Ezt ismerjük. Karácsony Gergely újdonász főpolgármester csak vendég lehet a városházán, ugyanis ott mostantól kezdve az Apró- Gyurcsány-Dobrev klán és emberei irányítják a főváros pénzügyeit. Gergelynek, a strómannak meghagyják a klímabalhét, a hajléktalanok ráeresztését a kerületekre, a faültetést és a budapesti építkezések, a sporlétesítmények betiltását, az ingatlanadót. Ez a harc legyen a hablatyoló, az ígéreteit sohasem beváltó Karácsonyé. Addig  a kasszát az éhes DK-sok, momentumosok és az újjáéledt szocialisták kezelik. Nem tudom a páriaként kezelt Jobbikosoknak mi hullik majd le. Kapnak-e valamiféle könyöradományt?!

Nem szabad megfeledkezni Gyurcsány emberéről, Kálmán Olgáról sem. A pénzéhes riporter zsíros, bizalmi állást fog kapni. Az hírlik, hogy Budapest Önkormányzatának sajtója az ölébe hullik. Politikai elfogultságát ismerjük az ATV és a Simicska TV-beli szerepléseiről. Tehát Olga méz-máz lesz a balos újságírókhoz, a jobboldaliakkal majd lekezelően bánik és a főváros híreit is csak csepegteti nekik. A kettős mérce neki lételeme. Lesz most dinom, dánom, pénz, paripa, fegyver és  mindenfajta újságírói állás az elbocsátott népszabadságosoknak és a simicskás-féle televíziósoknak. Helyreáll a „rend”! A ballibsi újságírók újra tömegével kapják az álláslehetőséget és a pénzt. Nem mintha eddig éheztek volna.

Mindenesetre Sargentini és Timmermans nem fog többé Magyarországra rohangálni a szólás-és sajtószabadság hiányát kutatni.

A régi, megbízható komcsi arcok közül visszatér Gy. Németh Erzsébet és Lamperth Mónika. Lesz nekik is Karácsony mellett tejbe aprítani. Ők is igazolták tehetségüket a Demszky-Medgyessy-Gyurcsány korszakban fővárosi képviselőként és belügyminiszterként. Közös jellemzőjük, hogy hithű, kiszolgáló harcosok. Azon túl Gy. Németh Erzsébet Gyurcsány fan. Úgy tűnik komoly erőt fog képviselni a fővárosban a Demokratikus koalíció.

Aztán nem szabad megfeledkezni Bajnai Gordon ,,válságkezelő” miniszterelnökről sem. Az ő nevéhez fűződik a bajnai-féle megszorító csomag, melynek része volt a 13. havi nyugdíj eltörlése. Ő nyíltan támogatta Karácsony Gergelyt. A napokban tárgyaltak. Lehet, hogy Bajnai is benyújtotta a számlát?

Ami tény, hogy a hosszú időre tétlenségre kárhoztatott balliberálisok most egy utolsó restaurációs próbálkozásba fogtak. Nagyon éhesek.

Közös bennük az amoralitás, a hazaárulás, a pénzszerzés, a vagyonosodás. Ehhez persze ideológiát kell gyártaniuk. A Fidesz-KDNP család-és szociálpolitikájával, eredményes gazdaságpolitikájával, migránsellenességével, Magyarország szuverenitásának megőrzésével nehéz szembe menni. Más ötlet kell. A balliberálisok stadion építése elleni propagandája hellyel-közzel sikeres volt. Korrupció ellenes mozgalmuk alapvetően kudarcba fulladt, mert a szocialisták és a balosok többet loptak, korrumpáltak a kelleténél, mint kellett volna. A zöldprogram, a klímavédelem talán az egyedüli eszközük, amivel lehetne operálni, de azt meg rosszul közvetítik. Mindenki látja, hogy aktivistáik, bár kívül zöldek, belül mégis vörösek. Mély vörösek, neobolsik.

Karácsony most még keresi a hangot. Főpolgármesteri belépőjével jól belerúgott a magyar-erdélyi irodalom egyik jeles alakjába, Wass Albertbe, s csak úgy egyszerűen lenácizta. Innen már rövid az út Nyírő Józsefig, Féja Gézáig, Szabó Dezsőig, Németh Lászlóig vagy Márai Sándorig. A kommunistákat mindig is izgatta a valódi magyar irodalom, a népi és polgári irodalom, vagyis mindaz, ami nem szocialista embertipusokat rajzol meg. Ez így volt a Rákosi-és Kádár korszakban, amikor is az ilyen típusú írásokat indexre tették. Karácsony Gergely jobban tenné, ha kultúrpolitikával akar foglalkozni, hogy előveszi a Wass összest és elolvasná például A funtineli boszorkányokat. Akkor nem keverné össze Csepelt a Népligettel és Wass Albertet Kolozsváry-Borcsa Mihállyal. Bár van egy halvány sejtelmem, hogy Karácsonynak fogalma sincs erről a korszakról, egyáltalán a magyar történelem nagy fordulatairól és tanulságairól.

Még Ungár Péter LMP-s politikus is felkapta erre a fejét: „… Wass Albert kultusza szimbolikusan mást jelent ma a jobboldaliak számára, mint Wass Albert tényleges személye. Karácsony Gergely azzal, hogy a fővárosból el akarja tüntetni Wass Albertet nem őt magát, hanem azokat a konzervatív budapestieket és vidéken élőket sérti meg, akik felé az ellenzéknek most gesztusokat kell gyakorolnia.”

Megjegyzem, Ungárnak volt gyerekszobája és könyvtára is.

A műveletlen, a tudatlan, a tájékozatlan ember sok kárt okozhat. De azok a régi-új arcok is, akik egyszer politikailag és emberileg leszerepeltek és újra szerepet akarnak vállalni. Körmös Bauer fia, Tamás is bejelentkezett. Mi lesz itt? Újra leépítik a virágzó, jól működő Budapestet?

Amikor az Antall-Boross korszakban vezettem A HÉT műsorát, szerepet vállaltam a médiaháborúban, akkor egy fogadáson Ungvári Tamás íróval, irodalomtörténésszel beszélgettem. Egyszercsak így szólt hozzám: „…tudod Pista, amit Ti most a Magyar Televízióban csináltok, az számunkra elfogadhatatlan. A sajtó a kiegyezés óta a miénk. Most az egyszer félre néztünk. Többé ilyen nem történhet meg.” Elgondolkodtam a szavain, főként a kizárólagosságon. Október 13-a után nem tudom ki nézett félre.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

25 hozzászólás

 1. Mitől ez az Ungár-kultusz itt hirtelen?!
  Azért, mert ez az anarchista nímand hallatni akar magáról, még nem lesz nemzetpárti. Az anyja sem az, hiába antikommunista. És mit nevelt a fiából?!

  • Kultusz? Idézett, hogy még egy libsi is értékeli az értéket, de a komcsi nem. Hogy jön ide az anyja? A neved kötelez, győzike?

 2. “A sajtó a kiegyezés óta a miénk.” Vajon kik lehetnek azok a mi? 🙂

 3. A cikkel/bejegyzéssel egyetértenék, ha nem így kezdted volna:

  “város peremére szorult lakótelepi és egyéb örök elégedetlenkedők…”

  Öregapám! Azért szorultunk a város peremére, mert a kínai, arab és nyugati letelepedéses haverjaitok úgy felnyomták a belső kerületek lakásárait az elmúlt 10 évben, hogy egy átlag magyar családnak esélye sincs megvásárolni, kibérelni azokat.
  Mi nem kapunk szarért-húgyért lakásokat az I., II., XIV, XI.,IV, XIII. kerületben, mint a politikusok (jobb és baloldal egyaránt!) haverjai és rokonai.
  Ne a választókat okoljátok, hanem magatokat, hogy Fideszes létetekre nem kampányoltatok Tarlós mellett. Pontosan ugyanazt csináljátok, mint a hülye liberálisok politikusok: már a választó is “patkány”, mert nem rájuk szavaz hanem a Fideszre. Ti nem patkányoztok, hanem lakótelepi proliztok. Mit képzeltek ti magatokról?

 4. Butapest,Butapest Duna gyöngye
  Tiszta Liget helyett kutyaszart úgy öt évre.

  • Szebb lehet a Liget múzeumok nélkül is! Sőt! Nézzék meg Londonban a sokkal nagyobb Hyde park körbe van kerítve. (Mint nálunk a Károlyi kert.) Nézzék meg, hogy Londonban a Városligettel majdnem megegyező méretű St. James Park csodálatos, mókusok ugrálnak és vadlibák úszkálnak. De van ott parkőr is! Parkőröket kellene alkalmazni, ennyi az egész.
   ui.
   A múzeumot árának töredékéből körbe lehet keríteni az egész Városligetet mint a Hyde parkot.

 5. Tisztelt Stefka István úr!
  „“Ungvári Tamás a magyar polgári értelmiség bátor és elkötelezett képviselőjeként vált a magyar és az egyetemes kultúra történetének nemzetközi szinten is elismert krónikásává” (Orbán Viktor miniszterelnök)
  Tetszik tudni, EZ a nagy baj, minden területen nagy baj, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt
  olyan alakok veszik kürül, még a kabinetjében is, akik aljas módon ezt a közleményt aláíratták vele és nevében kiadták.
  AZ a nagy baj, hogy október 13-át megelőzően NEM VOLT KAMPÁNY. A karácsonyozás nem kampány.
  Október 13. estétől „a demokrácia diadala”, „borkaizás”, „elvesztettük Budapestet, de nem számít, megnyertük az országot”, nincs szó másról, mint „népi-urbánus civakodásról” (Bencsik). Szegény Lovas István képe mit keres még minidg a Sajtóklub felvezetőjében ezek után?!
  És ezt ki merik mondani, le merik írni, és szemérmetlenül merik terjeszteni. Ez a bomba már tavaly óta készen állt, már töltve, gyújtó zsinór meggyújtva… sistergett és most robbant! ÉS MÉG MINDIG NEM HAJLANDÓ A HATALOM SZEMBENÉZNI A TÉNYEKKEL!
  .
  HAZUGSÁGot kommunikál a Fidesz-KDNP és a kormány. Továbbra is altatni akarja a már hónapok óta
  kézzel –lábbal, szájjal KAMPÁNYT KÖVETELŐ NEMZETI OLDALT, ami azt sugallja, hogy nem kíván önvizsgálatot tartani, nem kívánja visszaszerezni a 2/3-ot, cserben akarja hagyni a szavazóit, ami azt jelenti, hogy az országot tálcán akarja felkínálni. Ha pedig nem, akkor ezt be kell fejezni és azonnal nekilátni a tisztújításnak, félrertolni az önmagát nem csak a “szélhámos örökös” által lejárató Kósát, akit a magyarok utálnak Debrecenben, aki kis híján az eu-választást is elszúrta. Most meg -reméljük, hogy nem végzetes- NULLA KAMPÁNYT adott elő!
  .
  Hol voltak a titkosszolgálatok, amikor szakmányban jelentették be a nem itt élő barbárokat, külföldi ágenseket, amikor a liberális bűnözők országosan és főváros szerte megszervezték a lefizetett cigányokat,? Hol az ígért törvény, hogy bűnözők , eljárás alatt állók nem indulhatnak?
  Hol volt KÓSA, A FIDESZ ALELNÖKE, amikor meg kellett volna szervezni a FIDELITAS-SZAL EGYÜTT
  a 2006 óta évente belépő 18. éves, azóta 400 ezerre nőtt szavazóbázist?!
  EZT KELL FIRTATNI, mert hogy kik jöttek vissza, azt tudjuk, hogy mi lesz a következménye azt is tudjuk.
  MA A KORMÁNYPÁRTI ÚJSÁGÍRÓNAK ADOTT A FELADATA: nem csak tényt közölni, hanem okot nyomozni és szembesíteni a kormánypártokat.

  • Ez egy rendkívül találó észrevétel és összefoglaló.

  • Önvizsgálat a kormányzás minosegenel kezdődjön. A vidék lepusztult, Ángyánt eltávolítottak, Pestről kp i vízfej lett. Multinak támogatás magyarnak adó. A maszop már kinyúlt erre Orbán megtamogatta, így most vissza jöhetnek, mert sokan amneziasok, vagy a törzsi szavazás a meghatározó itt is ott is.

  • Még mindig nem hajlandó a hatalom szembenézni azzal, hogy az Andrássy út, a Kisföldalatti azért épült, hogy Budapest egyetlen belterületi közparkjába pihenni, sétálni (korzózni) vigye a népet, és nem azért Városliget a Városliget, hogy telerakják modernkedő kinézetű múzeumokkal. Azzal is szembe kell nézni, hogy rendőrök vitték el erőszakkal azokat akik a fákat akarták és nem a múzeumokat!
   Ezek után csodálkoznak, hogy elveszítették Budapestet?
   Csodálkoznak, ha Baán Lászlót megkérdezik, de a “bús pesti népet” (Kosztolányi) nem, nos akkor a szavazófülkéből jön meg ennek az eredménye?

  • Valóban nem volt kampány…sőt Tarlós nem is igazán akart nyerni már 71 évesen. Eleve másik embert kellett volna indítani, egy fiatal sikeres kerületi polgármestert pl.
   Az nem kampány, hogy szidjuk az ellenfelet.

 6. Ágnes Békési(lefordítva Háborús Ágens!
  A balliberális az emberi nem legalja, elemi tulajdonsága a gyűlöletből fakadó rombolás,
  aljasság, hazugság, ami ömlik a te klaviatúrádból.
  Nem kívánom, hogy úgy legyen, de nagy esélyed van arra, hogy megkínál majd egy simogatott betolakodó barbár, mint ahogy azt Nyugat-Európa számos olyan, a gyűlölettől elvakult, nyomorult, sutpid liba, mint te, meg is kapta.

 7. Budapest ege felett gyülekeznek a keselyűk!
  Sajnos Budapest ajánlotta fel a jutalom falatot.
  Érdemes a budapesti családokat a Kormánynak segíteni, támogatni??????????????????????.
  Ezek után el kellene gondolkodni.

 8. Nagy Zoltán (fb)!
  Nézz rá az erdénylistára, a néhány száz szavazatkülönbséggel elcsalt választásokra, a lakcímkártyás csalásra, a cigányok pénzért megszervezésére és megtudod!
  BUDAPEST TARLÓST AKARTA!
  KÜSA ELBTA, NEM KICSIT, NAGYON. mji volt Kórának és körének ebben az érdeke?!
  Mit keres ez még mindig a nagy nyilvánosság előtt, mit pofázik ez még minidg “családtámogatási rendszerről”, amikor elveszejtette Budapestet?!
  Ezt kérdezd! Erre keress választ!

  • A Ligetbe rakott sok múzeum miatt bukta el. Ez nem kell a népnek. Adják vissza a Ligetet, de PARK legyen belőle. Ki akar pihenés, séta, korzózás helyett múzeumból múzeumba tántorogni?

   • Budapesten az olyan egyedi épületekre vagyunk büszkék, mint a Parlament, a Budai Várpalota, a Hősök tere, a Szépművészeti Múzeum stb!

    Ezek teszik egyedivé Budapesten. ezért más, mint például Bukarest.
    Ezek mind mind “presztízsberuházások” voltak.

    A Liget projekt egy fantasztikus valami csak meg kellene ismerni, és el kellene menni megnézni azokat a helyeket, amiket már rendbe raktak, egyszer ki kellene az ellenzőknek menni a Ligetbe!

    Az ballib mindent blokkol, ami egyedi és szép Magyarországon!
    A Parlament körüli térrel az volt a gondja, hogy az 1944-es évet hozza vissza és a téren a párásító rendszer arra szolgál, hogy ellenzéki tüntetők közé könnygázt nyomjanak be(!?). A Vár helyrehozatalával az volt a gondjuk, hogy a Horthy- korszakot építi fel újból Orbán, pedig a Várnegyedet, a Palotát 1905-ben építették. A tények persze nem számítanak!

    Szitokszó lett a stadionépítésből. A Fradi Stadion 5 milliárdból épült meg, a debreceni stadion 11 milliárdból. Stadionokra is szükség van, nem csak a foci miatt, de egy közösségi hely, ahol koncertek, közösségi programok lehetnek.
    Mi ez az 5 milliárd és a 11 milliárd a az OLAF által a Demszkyhez köthető 167 milliárdhoz képest! Mégis, miről tudnak ma az emberek, miket emlegetnek fel állandóan, miből lett szállóige? Az elcsalt és az országból valószínűleg nagyrészt kimenekített 167 milliárdból, vagy a megépült 5 és 11 milliárdos stadionokból, ami itt van, nem ment ki az országból, ami a közösséget szolgálja?

 9. NEM LETTEK ELSZÁMOLTATVA!
  Egyiknek sem görbült a haja szála sem!

 10. Gyurcsány irányt tévesztett, inkább Karácsony seggét kellett volna megcsokolja.

 11. Teljesen egyetértek Stefka István szerkesztő úrral. Mindegyik mondata ül, mindegyik igaz!

 12. “Október 13-a után nem tudom ki nézett félre.”

  Igen tisztelt Stefka szerkesztö úr!
  Így igaz, emiatt történt meg Október 13-a!
  Vakká tette a nagy önelégültség a megérdemelt sikerek miatt- nem nézett a Fidesz se jobbra se balra és semmilyen irányba.
  Október 13-án arra is megjött a válasz, hogy mi történhet egy kicsi országban, ha annyi idö eltelte után még mindig aktuális az a bünlista amit Stefka úr és akárhányan MÉG MINDIG, HIÁNYTALANUL, mindegyre felsorolnak. Felsorolhatnak. Az elintézetleneket
  Nem számoltak el sem az elkövetökkel, sem egyébként. A föváros szellemisége nemhogy rendszert nem váltott, még a régi személyzetét sem váltotta! Akkor mit gondolt a Fidesz, hogy megoldja a belpolitikai kérdéseket egyedül a családtámogatással?
  (jelen politikája mellett több támogatott lesz a külföldi és a fideszellenes családok körében).
  Megoldja e a “sportfövárossal”, múzeumokkal, romkocsmák külföldieket hánytató környezetével? vagyis a túlnyomóan turisztikai hangsúlyozással? Azzal, hogy mit mutatunk kifele?

  A többit elmondta “gyozo2018 2019-10-21 at 13:29” nagyon is találóan!! Minek ismételjem?
  Olvassa valaki ezeket, általában, a hozzaszólásokat? vagy azok is áldozatul esnek a jól szürö önelégültség rövidlátó szemüvegeinek?

  Világos hogy mik lesznek a Fidesz következö feladatai? nem az építés, hanem a ballibsi károkozás felügyelete!!
  Vigasz e, ha elltünne 2 év múlva Karigeri a föváros éléröl? Az ám de utánna ottmarad a tovább fizetendö adósság, a további, ezúttal nyomorultabb bevándoroltatottak eltartása,…

  Mégis, mivel foglalkoznak most kimagyarázásként?, hogy ha parlamenti választás lett volna, akkor a Fidesz gyözött volna! Üres, nevetséges és káros a VOLNA, ha rá hagyatkozik a VAN és a LESZ !!

 13. A karácsony, húsvét, mindenszentek nem szokásos családnevek idehaza. Tisztelettel kérem a Főpolgármester urat, hogy mutatkozzék be a butapesti polgároknak eredeti nevén.

 14. Szeretettel üdvözlöm Stefka Istvánt a Pesti Srácok csapatában.Féltem a városunkat. Demszhky megjelenésével ismét a fenti mondat NEM LETTEK ELSZŐÁMOLTATVA! visszhangzik bennem.
  A fenti cikkben leirtakra azóta sincs válasz. Két éve ott tartottunk, hogy az OLOF Bitottság felderitette
  a 4-es METRÓ pénzügyeit és Magyarországot 59 milliárd dollárra /euróra?/ büntette a korrupciós
  visszaélések, lopások miatt.A Pesti Srácoktól várom a választ: Hol tart ez a dolog?
  Remélen, nem megint az adófizetőknek kell megfizetni a Gyurcsány- Demszky éra disznóságait!
  Remélem, miután megalakultak az ujonnan választott polgármesterekkel a közgyülések, az
  lesz az első feladatuk, hogy pontos átadás-átvételi jegyzőkünyvet készitenek a vagyontátgyakról,
  nemcsak a készpénzről.Gondolom, senki sem szeretné pár hónap mulva azt hallani,micsoda
  hiánnyal vette át az uj városvezetés az önkormányzatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük