Nem nyugszotok!

Szent Karácsony napján, a Megváltó születésekor, a béke és a szeretet ünnepén jelent meg a hír, hogy meghamisították Orbán Viktor miniszterelnökkel készült ünnepi interjút. Az interjú a Fejér Megyei Hírlap december 24-ei számában jelent meg Győztessé tesszük az országot címmel.

Valakiknek csípte a szemét, hogy a kormányfő azt taglalta, miszerint hazánk számára a töretlen fejlődés éve következik. Ismeretlen tettesek olyan mondatokat írtak a beszélgetés szövegébe, amelyeket a miniszterelnök nem mondott.

Az Index és a 444.hu internetes portálok versenyt futva közölték a hamisítás tényét. Jópofa, jóízű trollkodásnak ítélték meg a négynegyvennégyesek, hogy ez a belopott, zárójelbe tett szöveg került a lapba: „Azt kívánom, hogy (minél többen találjanak vissza a karácsony pogány értelméhez), hiszen mégiscsak a Megváltó születését várjuk.” Aztán kemény trollkodásnak nevezik ezt a megmásított, szintén általam zárójelbe helyezett mondatot: „és az ápolónők bérét 2017-ben és 2018-ban is folyamatosan emeljük. (A kórházi hullák száma is emelkedik.) Majd politikai kekeckedésnek hívják a balliberális újságírók, amikor az illegális bevándorlással kapcsolatban Orbán Viktor szájába adják a következő kijelentést: „mert mi kikértük az emberek véleményét, (bár nem érdekelt minket), de 2015-ben és 2016-ban is megvédtük az országot.”

A balliberális gondolkodás sajátja, hogy mindig megengedő, ha nem őket sértik, nem őket kritizálják. Ebben az esetben is viccesnek gondolják, kis tréfának, ami jelen esetben Magyarország miniszterelnökével történt. De vegyük sorjában, ennek a bűncselekménynek a hátterét, mert ez bűncselekmény volt, aki tette és nem más. Alapvető újságírói szabály, hogy az interjú szövegébe nem lehet belenyúlni utólag, csak akkor, ha az interjút adó engedélyezi. A törvény szerint súlyosan megsérti a személyiségi jogokat az, aki átírja, a már közlésre engedélyezett szöveget. Mert nemcsak az interjút adót hitelteleníti, de a nevezett orgánumot is. Nyilván, hogy nem az interjú készítője követhette el ezt a szarvashibát. Az újságkészítés hosszú művelete során követhette el valaki ezt a durva csalást, hiszen a szerző, a korrektor, az olvasószerkesztő, a rovatvezető, a tördelő, aztán a felelős szerkesztő, majd akár a főszerkesztő is többször átolvas egy ilyen fontos írást, amig végül a nyomtatásra engedélyt adnak. Az inkriminált mondatok tehát nem kerülhettek az interjúba véletlenül.

Miért csinálták, akik csinálták?

Nevetségessé akarták tenni Orbán Viktort? Ez nem sikerült, hiszen az országban tudják, hogy Orbán tántoríthatatlanul halad az útján belföldön és külföldön egyaránt, ami nem más, mint hazánk érdekeinek védelme. S ezt naponta látják, tapasztalják az emberek. Miért hamisítottak ezek a csalók. A tehetetlenség, a düh, az irigység a hatalomvágy vezérli cselekedetüket, mert ezt merte mondani a miniszterelnök a Mediaworks regionális lapcsaládnak adott karácsonyi interjújában, hogy „Magyarország stabil sziget a forrongó nyugati világban.”

S ez miért baj?

Milyen kevés eset volt a maihoz hasonlóan, amikor Magyarország a béke szigete volt egy forrongó, háborús világban. Mint a második világháború első szakaszában, az úgynevezett Horthy korszakban, amikor tízezrével menekültek hazánkba a lengyelek és különböző országokból a zsidók, mert itt biztonságban érezték magukat. Ezt a béke szigetét irigyelték meg sokan, s ennek a viszonylagos békének a német megszállás vetett véget 1944. március 19-én. Most a jelenlegi békét és biztonságot, nyugalmat irigyelték meg egyesek, amikor hamisítanak, dezinformálnak, ellentéteket szítanak a az Európai Unió és Magyarország között. A napokban kifogyott a fegyvertáruk, kínjukban a magyar miniszterelnököt próbálták nevetségessé tenni. Például azzal, hogy az interjúját, lopva, suttyomban átírták.

Úgy tűnik, még Szenteste, a karácsony napjaiban sincs béke az olajfák alatt. Ti, akik kevertek-kavartok, mindent összekuszáltok, nektek nincs ünnep, nincs szentség, nincs béke, nincs szeretet, nincs egy pillanatnyi megnyugvás. Nem tudtuk megállni. Nehogy azt higgyétek, hogy üzelmeiteket sokan nem látják. Ne siettessétek vágyaitok megvalósulását, az nem megy hamar. Igaz erre is a közmondás: Ami nem megy azt nem kell erőltetni.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

2 hozzászólás

  1. Teller Ede is közölt levelet a halála után.
    Az álbaloldali médiában.
    Most akkor,minek is hőzöngünk? Orbán úr él,és perelheti a hülyéket. Teller úr meg nem. Ámbár ez utóbbit erősen sajnálom. ( Hogy nem él,és nem szedte le a izékről az alsónadrágot is a perével. Az USA-ban komoly kártérítést kaphat,akinek megmásítják a mondatait. )

  2. Nem nyugszanak,mert nem szokták meg,hogy az ő ünnepeik alatt aljaskodnánk.
    Nekik,szabad. Pl Radnótinak nem lenne az,hiszen átkeresztelte Valaki. Ő nem is tette. Kisebb mívű író volt,aki átkeresztelte,de a mai napig is leveszem előtte a sapkám. (a fövegemet,,nem biztos,hogy mindenki értemé).
    A fene a bőrét néhány nyughatatlannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük