Néplerakat

Magyarországnak nem lehet célja, hogy “néplerakatot”  csináljon nemzetéből. De mi lesz, ha a Nyugat kapui bezáródnak? Már most vannak erre jelek. Akkor megtörténhet, hogy itt fognak feltorlódni az embertömegek.

Ezt a találó kifejezést Csurka István írta le tizenhét éve, 1998. február 5-én. Szinte látnoki képességgel, egyfajta próféciával azt jósolta meg, hogy Magyarországot nem fegyverrel, nem mérges gázzal  pusztítják el, üresítik ki, hanem azzal, hogy szabad utat engednek a népvándorlásnak “a mérhetetlen szegénységben élő, de viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak (…) akkor Magyarország nemzetközi néplerakat lesz itt a Kárpát-medence közepén, nagyjából ugyanannak a nemzetközi kozmopolita rétegnek a vezetése alatt, mint ma.”

Érdekes, fenyegető drámaírói megérzés arról, hogy miként lehet hadüzenet nélkül országot, majd akár Európát is elfoglalni. Egyszerűen néptömegek kellenek, akik áttörnek rendőrkordonokat, átvágnak az országhatáron szögesdrótokat, kerítéseket, behatolnak egy idegen, független állam területére, hívatlanul bemennek, betörnek falusi udvarokba, felzabálják a kamrákban és konyhákban található élelmiszereket, kényelmesen elhelyezkednek más otthonában, megfélemlítenek idős, helyi lakosokat és ha kell fenyegetőznek s felgyújtják az átmeneti otthont adó táborokat. Ők, most már több tízezren, százezren, sőt milliónyian jogokat, emberséges bánásmódot követelnek, lakást, szociális ellátást, munkát. Mindezt több ezer, akár tízezer kilométerre saját hazájától távol. Ez nem is lenne baj, de ennyien?  Ez a valóság pedig itt toporog már nemcsak az ország küszöbén, hanem falvainkban, városainkban, konkrétan a fővárosban is. A migránsok egyre erőszakosabban követelik a gyors ügyintézést, ha kell magyar rendőröket támadnak, rongálják meg autóikat, szembeszállnak a hatóságokkal.

Most így állunk. Mi lesz ebből? Mert ez az emberáradat Magyarországra nem akar alábbhagyni. A magyar baloldali ellenzék csak blődségekkel, blőd javaslatokkal tudja etetni a közvéleményt. De szerintem ezt már meg sem hallják az emberek. Legutóbb Tóbiás József, az MSZP elnöke ezt mondta: “az ország déli határán épülő kerítés nem akadályozza, csak felgyorsítja az átvándorlók áradatát s ez a kormány felelőssége”. Az elnök összekeveri az okot az okozattal. Az okozatot teszi meg mindennek a felelősévé. Tehát azért jönnek tízezrek Magyarországra, mert kerítés épül. Aztán egy másik gyöngyszem Tóbiástól: “a magyar határon épülő kerítés okozta azt a tragédiát, amely 71 migráns (köztük négy gyermek) fulladásos halálának lett a vége egy magyar rendszámú kamionban az ausztriai A4-es autópályán. Az eszükbe sem jut, hogy a világméretűvé duzzadt, óriási pénzeket hozó embercsempészek áldozatai lettek ezek a szerencsétlen emberek.

Nem beszélve arról, hogy a migránsokat szállító, szellőztető nélküli kamiont három bolgár és egy afgán bűnöző embercsempész működtette. De hát ezek a szegény szocialisták már nem tudnak mit mondani, minden megszólalásuk mellélövés. Megoldási javaslatuk nincs a bevándorlás kezelésére, egyáltalán nem tudnak mit mondani arra, hogy miként lehetne megvédeni a magyarokat saját hazájukban, miként lehetne élet biztonságukat megnövelni. Ugyanis a déli határokon élő kis emberek, falusiak már csak egyre vágynak: a biztonságra, termésük, vagyonkájuk megmentésére. Volt olyan magyar gazda, akinek tavaly még harmincöt mázsa sárgabarackja volt, idén semmije nem maradt. A menekültek megették a termést. A helyiek is látják, hogy a kivezényelt rendőrök most már saját testi épségük árán is védelmeznék a lakosokat, de ekkora emberáradattal szemben úgyszólván nincs orvosság.

Talán egyszer kiderül, hogy ki, kik, milyen háttérhatalmak, pénzügyi központok generálják Ázsiából, Közel-Keletről és más térségekből ezt a Nyugatra meginduló népvándorlást, de mire kiderül addig megtelhet egészen más etnikumokkal Európa. Döntő többségük nem a háború, a vallási gyűlölködés elől menekül, hanem a jobb élet reményében indulnak útra. Kezükben a legmodernebb okos telefon, laptop és sok-sok pénz, aminek egy része az emberkereskedők, az embercsempészek, a bűnözők kezébe kerül. De honnan van ennyi pénz, miből van a jól öltözöttség számos, úgynevezett menekültnél? Persze és egyértelmű, hogyha már ide jöttek több ezer kilométerről ezek az emberek, akkor segíteni kell rajtuk. Ezt célozza a rögtönzött befogadó-tranzitállomások kiépítése vidéken és a fővárosban egyaránt, ami együtt jár a szállás biztosításával, az étkeztetéssel és egyben az egészségügyi ellátással. Ez az emberséges magatartás. Ehhez adnak anyagi, emberi, lelki támogatást a magyarok. Ennél többet mit tud tenni ez a kis ország? Talán ezekért az erőfeszítésekért megérdemelne a hazai ellenzéktől és külföldről is egy kis jó szót.

Magyarországnak nem lehet célja, hogy ,,néplerakatot” csináljon nemzetéből. Nem akarhatja, nem engedheti meg. A népvándorlók többsége még most áthalad az országon. Maguk mögött iszonyú mennyiségű szemetet hátra hagyva, nem kis kárt okozva a társadalomnak, az egyéneknek. Ez még a kisebbik baj. De mi lesz, ha a Nyugat kapui bezáródnak? Már most vannak erre jelek. Akkor megtörténhet, hogy itt fognak feltorlódni embertömegek, akiknek kultúrája, hagyományai, vallása, civilizáltsága tőlünk teljesen idegen és nem tudják, nem akarják befogadni az európait, főként a magyart, egyáltalán a keresztény erkölcsiséget, magatartást.  Erre jegyezte meg Csurka István –  amikor távol sem lehetett tudni, hogy mi lesz itt 2015-ben – hogy “nagyon keserű lesz akkor Magyarnak születni. Megbélyegzettség, üldözés, megszégyenítés és a teljes Magyar történelem eltagadása lesz osztályrészünk. Nyelvünk helyén vartyogást hallhatunk.”

Ez még nincs itt, ez ne történjék meg. Bár, ha most szocialista, liberális, egyáltalán baloldali kormány vezetné Magyarországot, akkor ez a prófécia megvalósulna. Hiszen a balliberálisok ma is azt szajkózzák, hogy szégyen, ahogyan  a magyarok távol próbálják tartani a migránsokat. Ők mindenkit beengednének, sőt hívnának. Együtt kellene működnünk az Európai Unióval – szerintük -, pedig már a magyar közvélemény előtt is világos, hogy az Európai Unió vezetői tehetetlenek és semmit nem tesznek a népvándorlás megfékezésére. Qui prodest?- tette fel kérdését egyik beszédében Marcus Tullius Cicero a római szenátusban. Kinek az érdeke, kinek jó, ami manapság történik Európában? – tehetnénk fel mi is a kérdést. Az európaiaknak biztos nem érdekük. Akkor lesz itt baj, amikor a hallgatag és birkatürelmes osztrák, német polgárok előtt betelik a pohár és az asztalra csapnak. S nem a jobboldalon, hanem a több tízmilliós közép- és alsó rétegeknél. Talán akkor a liberális média is észbe kap.

Egyelőre Nagy László szavait idézem ide, aki indulatos identitását még  bőven a szovjet megszállás, a kommunista uralom idején vetette papírra, amely egy kicsit Ady Endre magyar sorskérdéseire keresi a választ: “Rémálmom temploma, s én alul/ izzok, szavamat nem halkítom,/ de sikoltom halhatatlanul:/ Úristen, én nem vagyok itthon?”

Vezető kép: Nyugati pályaudvar, Budapest, 2015. augusztus 31./MTI fotó

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

2 hozzászólás

 1. Molnár László

  Micsoda szerencse, hogy az 1500-as években nem volt EU. Most itt nem keresztények lennének, Európában a török lenne a hivatalos nyelv. Akkor is nyugatról csak szorítottak nekünk, kénytelenek voltunk megvédeni Európát a hódító sáskajárástól. Az EU most is töketlenkedik, egész nyugat-európa szisztematikusan felsőbbrendűnek gondolja magát, a brüsszeli bürokraták felhatalmazva érzik magukat arra, hogy teljes tájékozatlanságukban elítélő nyilatkozatokat tegyenek Mgyarország ellen, akkor is ha megvédjük az EU határait, akkor is ha továbbengedjük a bevándorlókat a kétértelmű nyilatkozatok által gerjesztett bevándorlási hullám miatt. E mögött a gyarmatosítók tudat alatti lelkiismeret furdalását vélem felfedezni, hogy évszázadok alatt végigrabolták a fél világot, most meg mintegy jótékony nagylelkűségükben ezt a tudat alatti megbánást szeretnék jóvátenni a meggondolatlan bevándorláspolitikájukkal, amit ráadásul Magyarországra és más országokra is rá akarnak kényszeríteni a bevándorlók “kvóta szerinti” befogadásával. Jól látható, hogy mennyire más a kulturális környezet, ahonnan érkeztek, hiszen semmibe veszik a szabályokat, törvényeket, a hatóságot.
  Sajnos félő, hogy ez a mértéktelen bevándorlási hullám brutális erőszakba fog torkollni. Mert mi lesz, ha a menedékjogot nem kapott bevándorlókat, – akik nem mehetnek tovább az Unióba de nálunk sem maradhatnak, – ki kell toloncolni az országból. Hogyan fogunk a határon túlra toloncolni és hova, több százezer bevándorlót ha már most sem lehet őket kordában tartani a pályaudvarokon? Mi lesz ha nekimennek a rendőröknek? Akkor is csak szóval kell őket meggyőzni?

 2. A cikk minősêge,tartalma az êrtelmeseknek,
  kifogâstalan! A valósågot ês az igazsågot
  tükrözi.Aki nem kêpes megêrteni az ne ol
  vassa,ês ne pocskondiâzon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.