Niedermüller, Szanyi, Ujhelyi és a többiek…

Ígérem, többet nem írom le ezeket a neveket, nem fertőzöm meg ezekkel a gonosz bacilusokkal, vírusokkal az internetet. A klaviatúra is értékesebb annál, minthogy ezeket a neveket leüssem rajta. Ezentúl csak így fogom nevezni őket: a Kollaboráns, a Quisling, a Labanc és a többiek. Vannak, akik nyíltan felvállalják árulásukat, de vannak néhány százan, akik bujkálnak és ott ártanak, ahol tudnak. A kollaboráns nem más, mint az ellenséggel együttműködő személy, más szóval hazaáruló. Az az ember, aki saját hazája ellen szervezkedik.

Most legutóbb az Európai Parlamentben a Sargentini jelentés a magyar jogállamiság helyzetét bírálta. A Quisling szocialista EP képviselő azt találta mondani egyik kissé illuminált állapota során, hogy Magyarországon sokkal rosszabb a helyzet, mint ahogy az a jelentésben szerepel.

(Ha nekem kellene lejáratnom a hazámat nagy nyilvánosság előtt, valószínűleg én is folyamatosan részeg lennék. Nem csodálom, hogy ezt, amit tesz a quisling, azt nem lehet józanul kibírni.)

De társa, a Kollaboráns sem maradt el az árulkodós versenyben. Gyurcsány embere szigorításáért kiáltott „a mindenhatóhoz”, a zöldpárti Sargentinihez, mert szerinte Magyarország megbüntetésénél figyelembe kell venni a Stop Soros törvénycsomag minapi elfogadását.

Érdemes a hazaárulóra használt kifejezést, a részegeskedő szocialista képviselőre aggatott quislinget elemezni. Egy szerencsétlen norvég szélsőjobboldali katonatisztről kapta a nevét, Vidkun Abraham Laurisitz Jonnson Quislingről, akit hazaárulásért 1945-ben kivégeztek. Előkészítette, támogatta a második világháború alatt Norvégia náci német megszállását. Ahogy mindig, az árulónak nem jár jutalom, és azok sem hálásak neki, akiknek dolgoznak. Bár Hitler Quislinget Norvégia kollaboráns kormányzójává tette, de miután a norvégok nem támogatták, így gyorsan leváltották.

Az árulást szerették, az árulókat nem.

A norvégoknak fontosabb volt hazájuk függetlensége, mint a német barátság. A Quisling név így lett hamarosan a hazaáruló szinonimája. Megnyugtathatom a magyar quislingjeinket is, akik külföldön és belföldön végeznek aknamunkát a magyar kormány és Magyarország ellen, hogy a nyugati balliberális oldal nem lesz hálás nekik a mostani tevékenységükért.

Ha majd nem hajtanak hasznot, el fogják dobni őket, mint a rongyot.

Valójában ők is megvetik az árulókat, bár nem mutatják. S remélem a magyar választók is ezt fogják tenni. Ezek az emberek ott tévednek nagyot, hogy nem képviselik a többségi választói akaratot. Az Európai Unió 28 tagállamai közül egyetlen nemzet fiai, képviselői nem árulják el hazájukat: csak a magyar. Ez gáz. De magyarok ők?

Nem szabad kihagynunk a hazaárulói névjegyzékből a labanc kifejezést sem. Néhány száz éves minősítés, azokra használtuk, akik az idegen királyt szolgálták a magyarok ellen. A magyar eredetű hasonló lobonc, loboncos szóból származik, amely a korabeli bécsi udvarban divatos nagy parókára utalt. A magyar néplélek mindig is humoros volt és éles megfigyelő. A labancok a 17.-18. században, elsősorban a Thököly- és a Rákóczi szabadságharc idején Magyarországon tartózkodó, többségében német, Habsburg-hű csapatok elnevezése volt és azoké a magyaroké, akik behódoltak a Habsburgoknak és harcoltak a kurucok ellen. A kuruc szó a szabadság, a függetlenség jelképe lett, amíg a labanc  a magyar nemzeti érzésűek szemében a gyávaság, a ravaszság és a hazafiatlanság szinonimájává vált.

Lehet választani a jelzők közül, tisztelt balliberális uraságok!

Mik szeretnének lenni? Kollaboránsok, quislingek vagy labancok. Egy kutya. Szemét emberek egytől egyig. A törvényt, az alaptörvény hatályos paragrafusait kikerülik, mert elbújnak mentelmi joguk mögé, de az emberek erkölcsi ítéletét nem fogják tudni megúszni.

S akkor beszéljünk arról, hogy az árulás nemcsak a szélsőjobboldal vagy a magyargyűlölők sajátja. Amióta a XX. század elején a balliberális oldal felütötte a fejét, azóta árulások sorozatát követték el a magyar nép ellen. Ennek iskolapéldája volt a „dicsőséges” Tanácsköztársaság, ahol is Károlyi Mihállyal és Kun Bélával az élen piacra, szabad prédára vetették Magyarországot. Herczeg Ferenc írja erről a korról: „Minden nemzet akkor hal meg, ha megásta a maga sírját”.

Az volt eddig a szerencsénk, hogy ezek a küldöttek nem voltak a nemzet részei. Ahogyan a maiak sem azok.

Ma szavaz az Európai Parlament az unió állampolgári, bel-és igazságügyi bizottsága (LIBE) a holland, zöldpárti Judith Sargentini nevével fémjelzett, a magyar jogállamiságról szóló jelentésről, vádiratról. A tét a hetes cikk szerinti eljárás megindítása Magyarország ellen, ami alapvető uniós jogaitól fosztaná meg az országot. Gyakorlatilag az Unió belgyarmata leszünk, semmibe nem szólhatunk majd bele.

Nem lehet kétségünk arról, hogy a magyar baloldali EP képviselők ma hová fognak szavazni: Magyarország ellen. Szájer József a Fidesz EP képviselője fogalmazta meg a legpontosabban a Magyar Időkben a Magyarország elleni támadások lényegét: „Amikor a Sargentini-jelentés lépten-nyomon, nyíltan vállaltan az uniós jogon túli kérdésekben fogalmaz meg vádakat, kritikákat egy uniós tagországgal szemben, akkor aláássa az európai együttműködést… Ezek az ügyek ( szerk. pld., Stop Soros törvény) kizárólag a magyar emberekre tartoznak, nem veheti el tőlük a demokratikus döntés jogát senki…”

Ez is érdekes

A reneszánsz ember

Emillel a médiaháború első fordulójának csúcspontján kerültem kapcsolatba 1994 nyarán. Horn Gyuláék győzelme után felkértek …

12 hozzászólás

 1. Hazaárulásra megvan a törvényes cikkely, csak alkalmazni kellene végre. Hajrá.

 2. e.házi bandi

  A liberálisok a szakadt demokraták nyomain haladva a “Tudjuk, Merjük, Tesszük” szerint végzik egyáltalán nem liberális aknamunkájukat. Azóta sem változtak semmit, sőt némely szempontból rosszabbak, mint 1990-ben voltak.

 3. “amit tesz a quisling, azt nem lehet józanul kibírni.)”

  Ez a gondolat a lelkiismeretük létét feltételezi, ami nekik abszolút nincs.

  Sztálin, Churchill, Jelcin, Kádárnak szinte az egész vezérkara, Horn, Gyurcsány, Juncker stb., stb.,
  vagy alkoholisták, vagy drogosok, vagy mndkettő

 4. A legfrissebb hír:
  “Ittas vezetésen érték Burány Sándor parlamenti képviselőt idén január 19-én – derül ki a Legfőbb Ügyészség közleményéből..
  Akit mától persze sajnálnunk kell, mert a Zorbánrendőrsége meg a mentelmi bizottság “zaklatja” őt.

 5. “A Quisling név így lett hamarosan a hazaáruló szinonimája.2

  Nálunk Gárdonyi nyomán Hegedűs hadnagy.

 6. Kata Erdélyiné

  Támadnak a patkányok. De a harapásuk már csak szánalmas vicsorgás. A hazát elárulók meg jobban teszik, ha utilaput kötnek a saját lábukra mert ebben a hazában közmegvetés övezi őket.

 7. Ma, a parlamentben, Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő, azt kérdezte Miniszterelnök Urat, hogy nem e nagy rá a kabát ! Én is visszakérdezek ! GYÖNGYÖSI ! EZ ÉV ÁPRILIS 8.-ÁN ,A MAGYAR NÉPTŐL KAPTATOK EGY NAGYON NAGY ZAKÓT !!! HOGY ÉRZED BENNE MAGAD ? A következőt TOROCZKAI LÁSZLÓTÓL KAPJÁTOK ! MÉRETVÉTELRE JELENKEZZ NÁLA !

  • Mikor is lett párttag a torockai? 2016-ban let alvezér. Akkorra már bőven cukisodott a jobbik. Tehát a felelősség az ő vállain is nyugszik.
   Amúgy sem bízok tutsekgusztáv vérbíró dédunokájában.

 8. Ez a szavazá még semmit nem jelent. Ugyanakkor józan ésszel nem tudom felfogni a magyar ellenzéki EU képviselők viselkedését. Még nem tudom szavaztak- e vagy tartózkodtak, ez az ő megítélésükön nem változtat.
  Hazaáruló banda, jellemtelen karrierista lények! Remélem megbűnhődnek. Nem hiszem hogy minden ellenzéki ilyen, ez nem lehet ! Inkább úgy magyarázom, hogy a leggátlástalanabb, legaljasabb és legarcátlanabb személyek jutnak a vezetésbe ill. a képviselőségbe, akik nem átallanak többszörös csúfos vereség után is kormányváltásról beszélni és még a saját híveiket is becsapni.
  Arra nem gondolnak hogy az ő szavazóik is bűnhődnek, ha Magyarországot megbüntetik ? Lehet hogy olyan hülyék, hogy azt gondolják, ha Magyarországot szankcionálják, akkor majd a “nép” leváltja az Orbán kormányt ?
  Ébredjetek már fel ti Magyarország szégyenei és főleg maradjatok abban a “másik” Európában !!

 9. Az efftársak mindent megtesznek, hogy legalább több kárt okozhassanak, mint anno Kun Béláék.

 10. Gedeon Szánti

  ….igen…ezeknek a hazaáruló patkányok ne említsük itt a nevét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.