Párizs után

Mi baj van ezeknek a vezetőknek a fejével? Nem látják a veszélyt Európára nézve? Vagy tudva tudják, hogy a balos, liberális, szocialista nézeteiket lassan csak az általuk létrehozott Eurábia fogja megvédeni, sok-sok menekülttel?

Amíg ezeket a sorokat írom, alig halkultak el a fegyverek Saint Denisben, Párizs egyik városrészében. A múlt heti szörnyűséges, 129 áldozatot követelő párizsi merénylet után a keresett terroristák közül a tűzharcban legalább ketten meghaltak, többjüket elfogták. A terrorista merényletkísérleteknek persze koránt sincs vége, hiszen két nemzetközi labdarúgó mérkőzést kellett felfüggeszteni egy elrejtett pokolgép miatt, a hannoveri stadiont kiürítették és rendkívüli állapotot hirdettek ki. Mi van itt Európában? Az Iszlám Állam bujkáló, egy viszonylag kis létszámú muszlim,  dzsihadista csoportja félelemben, rettegésben tudja tartani  Európát? Ezeket a kérdéseket teszik fel az emberek, miközben Francois Hollande francia köztársasági elnök, Claude Juncker, az Európai Unió elnöke és Angela Merkel német kancellár továbbra sem akar változtatni a migránspolitikáján, sőt mi több Merkel úgy nyilatkozott, hogy Európa határait nyitva kell hagyni a menekültek előtt. De kik a menekültek a több millió közül? Bizonyosságot nyert, hogy a migránsokkal együtt szivárognak be Európába a terroristák Szíriából, Irakból és más iszlám országokból, segítséget kapva az Európában élő szélsőséges muszlim szervezetektől. Míg Magyarország és a Visegrádi országok, valamint egyre több Európai Uniós állam a schengeni határok védelmét, szigorú őrizetét követeli, az EU vezető politikusainak többsége még mindig a migránsok beengedését és a kvótarendszer kiterjesztését szorgalmazza. Mi baj van ezeknek a vezetőknek a fejével? Nem látják a veszélyt Európára nézve? Vagy tudva tudják, hogy a balos, liberális, szocialista nézeteiket lassan csak az általuk létrehozott Eurábia fogja megvédeni, sok-sok menekülttel?

Az ember minden cselekedetben keresi a logikát. Ezeknek az európai vezetőknek a cselekedeteiben egyszerűen nem lehet logikát találni. Balliberális, ál-szocialista, ál-humános, ál-keresztényi gondolkodás csapdájába estek? Nem tudnak elszakadni multikulturális rögeszméiktől? (Miszerint a különbözőségek erősítik egymást és a más kultúrák, vallások egymás között átjárhatók… A jelenlegi népvándorlási hullámban és háborús pszichózisban ez kizárható.) Hegel szerint “minden fogalom fejlődése közben az ellentétébe csap át, hogy aztán az ellentétével együtt egy magasabb egységbe olvadjon” (tézis, antitézis, szintézis.)

Tézis

Merkel, aki néhány éve még azt vallotta, hogy a multikulturalizmusnak Európában vége, az legújabban az ellenkezőjét hirdeti. Még tavasszal azt is kijelentette, hogy Németország minden menekültet be tud fogadni, nincsenek korlátok. Aztán, ahogyan a migránsok százezreinek érkezésével a német tartományok tiltakozni kezdtek, a kancellár asszony először azt mondta, hogy minden szíriai jöhet, de a gazdasági menekülteket visszatoloncolják. Majd újabb lépést tett hátra azzal, hogy szerinte a kvótarendszer jelenti az egyetlen megoldást, az EU mind a 28 tagállama –köztük Magyarország – fogadjon be menekülteket. Azok is, akik nem csalogattak ide tömegeket, hátsó szándékokkal nem, vagy csak szövetségesként, minimális mértékben járultak hozzá a Közel-Kelet szétveréséhez, nem profitálnak a régi és új kvázi gyarmatok kincseiből… Fel sem merül a német vezetőben, hogy Európa megtelt – például a svédek, dánok, finnek, norvégok nem akarnak több migránst befogadni – tehát le kell zárni Európa határait, nem látszatmegoldásokat kell keresni, hanem a görög schengeni határt európai uniós erőkkel  meg kell védeni. Nem mellékesen a hannoveri terrorkísérlet igazolja, hogy Merkel még Németország számára sem teremtett békét az önfeladó migránssimogatással, wilkommenskulturral!

Hollande francia elnök jelenleg még sodródik az eseményekkel, nem mer változtatni, míg Nicolas Sarközy volt elnök drasztikus változásokat követel a menekült politikán közös európai fellépéssel. Mindkét politikust a múltja, politikai hitvallása köti ehhez a tehetetlen, megsemmisítéshez vezető európai politizáláshoz: Merkelt az NDK-s gyökerek, a multinacionális (német-orosz) gazdasági érdekek és a rögeszmés rugalmatlanság. Hollandét a francia szocialista párt tévútjai, hamis gazdasági koncepciója és bátortalansága. Az Amerikai Egyesült Államok 50 tagállamából eddig 31 tagállam jelezte: nem akar befogadni szíriai menekülteket. Ők valamit tudhatnak.

A saint denisi rajtaütés. Fotó: DailyMail
A saint denisi rajtaütés. Fotó: AP

Antitézis

Humánus, nyitott Európa, átjárható határokkal, rengeteg emberi joggal. A menekültnek a határ illegális átlépésével az EU-állampolgárokat megillető jogai vannak, a befogadók emberi jogaival senki sem törődik. Aztán a befogadáshoz érv, hogy a kontinens elöregedőben van, a gyerekszülések száma drasztikusan csökkent. A munkaerő hiányt a harmadik világból érkező képzetlen migránsokkal akarják feltölteni. A tényekkel, a következményekkel senki nem számol.

Szintézis

Gyakorlatilag a harmadik világháború előszobájában vagyunk: ezt maga Ferenc pápa jelentette ki a napokban. Az európai engedékenység, tehetetlenség, koncepciótlanság, határozatlanság gyakorlatilag előszobát nyitott a terrornak, a fegyveres, háborús konfliktusnak és importálja a békés Európába az arab világ minden feszültségét. Bebizonyosodott az elmúlt évtizedekben, a többi között Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában és Belgiumban, a volt legnagyobb gyarmattartó birodalmakban, azaz a befogadó országokban, hogy az eltérő etnikumú, vallású kultúrák között nincs integrálódás, átjárhatóság, legjobb esetben csak békés egymás mellett élés. Jellemző az iszlám közösségekre az önkéntes bezárkózás, elhatárolódás. Amíg Franciaországban 1965-ben csak öt mecset volt, addig 2008-ban 2100 mecsetet számoltak. Az iszlám a második legnagyobb vallás Franciaországban. A muszlimok többsége nem akar beilleszkedni az őt befogadó országok közösségébe.

Ezt kellene megértenie a jelenlegi Európa vezetőinek, különben eszkalálódhat ez a migránsáradat és valódi fegyveres konfliktussá bővülhet Európa szívében. Jó lenne megelőzni a bajt, hiszen ma már az európai emberek többsége ezt szeretné. Szeretné a biztonságot, a kiszámíthatóságot. Lépni kell tehát! Ha másként nem megy, akkor először gondolkodást, szemléletet, politikát és végül fejeket, személyeket kell cserélni. Ezt követeli ma Európa népe, Európa védelme, Európa becsülete.

Vezető kép: migránsok Angela Merkel ismert “szelfis” fotóival

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

3 hozzászólás

  1. … igen a menekülteket!!!! Nézzünk meg, ha még nem láttunk igazit, bármilyen bárgyú szovjet vagy amerikai háborús, esetleg katasztrófa filmet! A menekült az első biztonságos helyen meghúzza magát és ha valaki segítőkezet nyújt azt elfogadja és megköszöni! ( úgy mint pl Horgosnál vagy a befogadótáborokból kitörések Ausztriában ) De most valóban fél év után akad hülye, aki még ezt a badarságot szajkózza! Gondolkozzunk Törökországban senki nem bántja őket, testvérek, igaz az is, hogy az ENSZ, aki bírálja az elutasító országokat, az év elején az EGYHARMADÁRA csökkentette az ellátásukra biztosított támogatást. De Görögország uniós tagállam. Mi a baj vele?! Lépjünk már túl a DK propagandán!
    ( menekült gyerekek iPhonnal és HTCvel, béláim!!! fotó )

  2. Amúgy az arabok szeretnek szelfizni a tevével,mert annyira szép a szeme. Majdnem mint ezé az ajrópaié. 🙂

    • mielőtt kiröhögne bárki,elárulom,hogy jó néhány írásművek fordításából értesültünk erről a teve effektről. (sőt valami udvarlási szertartás környékén sem volt gáz,ilyen szép bókot mondani a nőnek)
      Amúgy a Kárpát medence elfoglalása alkalmából,már ismertünk ilyen teherhordókat.Valószínűleg a két-puput (ázsiai fajta)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.