Simicska Lajos és a Magyar Nemzet árulói – Szemen köpték mindazt, amit addig hirdettek – Stefka István és a Médiaháború

Kétségtelen, hogy Simicska Lajos „jól időzített”: 2014 nyarának végén hirtelen szembefordult Orbán Viktorral és kétharmados, nemzeti kormánnyal. Máig nem tudjuk, mi történt pontosan a háttérben, de az tény, hogy Simicska átfordította a kezében lévő médiumokat. „Hirtelen” kormánykritikussá vált a Magyar Nemzet és a Hír TV is. Sokan elárulták azt, amit addig hirdettek és bal-liberálisabbak lettek a korábbi ellenfeleknél is. Az árulók viszont mindig elnyerik a jutalmukat. Hol van most Simicska és hol vannak az egykori konzervatív? „átállók”? Médiaháború, 37. rész. Mert az Öreg nem felejt. 

A jobboldali médiumok közül a Magyar Nemzetnek is jelentős szerepe volt a magyar választók felvilágosításában és a 2010-es Fidesz-KDNP pártszövetség győzelmében. Bár a nemzeti oldal hatalomra jutott, ennek ellenére a Liszkay Gábor vezette napilap továbbra is bírálta a kormányzatot, ha erre szükség volt. Természetesen a Magyar Nemzet  segítette azt a politikát, amely a nemzet érdekeit képviselte, amely szembeszállt a globalista törekvésekkel szemben. Arra senki sem gondolt, hogy elkövetkezik az a nap, amikor a zászlóshajó szembefordul azokkal az értékekkel, amelyeket korábban képviselt, ami magyar, ami Magyarország fejlődését szolgálja. 

Közismert, hogy Simicska Lajos, a Magyar Nemzet egyik tulajdonosa, a Fidesz gazdasági kulcsembere 2014 nyarának végén szembefordult Orbán Viktorral. Máig nem lehet tudni, mi történt a volt osztálytárssal és baráttal – hatalmi rivalizálás? –, de az kiderült, hogy nem akart tovább részt venni a valódi rendszerváltás befejezésében, a magyar polgárság felemelkedésének programjában.

Így a Simicska Lajos portfóliójába tartozó médiumok, kommunikációs csatornák is lassan eltávolodtak a kétharmados kormánypárt célkitűzéseitől. Egyre több bírálat érte a Fideszt és lassan nyilvánosságra került Simicska Lajos és Orbán Viktor vitájának néhány pontja.

Plakát / Fotó: MTI
Plakát / Fotó: MTI

A „G-nap” – avagy Simicska jellemrajza

A baloldali befolyás növekedése miatt, az újság vezetésének előbb-utóbb döntenie kellett, hogy kinek, kiknek az érdekeit képviseli tovább. Az „i”-re a pontot az tette fel, hogy Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet igazgató-főszerkesztője 2015. február 6-án értekezletet hívott össze, ahol a szerkesztőséget arról tájékoztatta, hogy a tulajdonos Simicska Lajos teljes, azonnali baloldali politikai fordulatot követel a médiacsoporttól. Ezen túl Simicska elvárja az újságíróktól, hogy Orbán Viktort és családját járassák le, támadják minden oldalról, akár magánéleti ügyeket is felszínre hozhatnak. Aki ezt nem vállalja, azt a Magyar Nemzet napilaptól ki kell rúgni. 

Ezek után Liszkay Gábor közölte, hogy részéről lemond a médiacsoportban viselt minden tisztségéről, nem ért egyet Simicska Lajossal. Az eddig együtt dolgozó, együtt harcoló újságírók befolyásos, valóban jobboldali munkatársai szintén bejelentették, hogy a főszerkesztővel távoznak, nem kívánnak tovább a Magyar Nemzetnél dolgozni. 

Az ország legnagyobb polgári napilapja ezzel kettészakadt. Simicska Lajos erre a hírre megszakította ausztriai üdülését, szánkózását és visszaindult Budapestre. A vezető újságírók lemondását Orbán Viktor befolyásának következményének értékelte és még az autójából trágár szavakkal azt üzente, hogy a miniszterelnök egy g… Ezt a minősíthetetlen jelzőt a balliberális újságírók és a kormányfő ellenfelei nagy örömmel és a szokásos amoralitással átvették. Ezért nevezik ők 2015. február 6-át „G-napnak”.

A Simicska médiumok balliberális ámokfutása

Összenő, ami összetartozik. Keményebben: elvált a szar a májtól. Az eddig jobboldali, konzervatív értékeket valló újságírók egy része balliberálisabb lett, a népszabadságos, népszavás, 168 órás, a hávégés, indexes, stb. hírlapíróknál. Túl akarták harsogni – Orbán és Fidesz-ellenességükben – hasonló szellemiségű társaikat. A Magyar Nemzet új főszerkesztője D. Horváth Gábor lett [ő készítette régebben a baráti interjút az orosz maffiózó „Szeva bácsival” – a szerk.]. A főszerkesztő-helyettes az esélyt megérző Szerető Szabolcs lett [ő előbb kilépett, aztán magyarázkodó nyilatkozattal inkább a biztosan választotta, amellyel ő lett a sajtó akkori bohóca – a szerk.]. A vezető tollforgatók közé került Lukács Csaba [akinek magánéletéről és hátteréről mindent elmond ez a cikk – a szerk.], Dévényi István, Stier Gábor, Pethő Tibor, Pelle János és György Zsombor, akik száznyolcvan fokos fordulatot tettek. 

Szerető a Hír-TV-ben
Szerető a Hír-TV-ben

Mindent elárultak, amit addig hirdettek

A Magyar Nemzet balliberálisabb lett, mint a Kádár rendszerben. Több újságíró talán megélhetési gondok miatt maradt a lapnál. Ezzel együtt a szakmában is mindenki furcsállta, hogy miként lehet egy nemzeti elkötelezettségű újságíróból a magyarságát megtagadó kommunista, liberális, globalista eszméket valló tollforgató. Úgy gondolom, hogy ebben a mesterségben sem lehet minden a pénz. Vagy ennyire számít a pénz, vagy ezek a volt kollégák soha sem voltak elkötelezettek a polgári, konzervatív, keresztény, nemzeti újságírás mellett? Mert ugye azt ők is tudták, hogy a balliberális térfélen mozgó újságírók pont ezeket az értékeket tagadják. Az tény, hogy egy gyékényen kezdtek árulni a volt ,,nemzetesek”, hírtévések, lánchíd-rádiósok a korábbi ellenfelekkel. 

Az ő történetük ezzel a döntésükkel a nemzeti zászló alatt véget ért. Ami három éven keresztül, 2018-ig a Magyar Nemzetben, a Hír-TV-ben és a Lánchíd Rádióban zajlott, az egy kétségbeesett ámokfutás volt a hatalom megszerzéséért. A volt nemzeti orgánumokba szabad bejárása lett a Kálmán Olgáknak, a Németh Pétereknek, a Weizer Alindáknak, a Gyurcsány Ferenceknek, a Murányi Gáboroknak.

Fejni, azt tudott /Ill: PS
Fejni, azt tudott /Ill: PS

Simicska Lajos és sajtóbirodalmának bukása

A bukás előre látható volt. Az árulást sehol nem bocsátják meg. Pedig Simicska bevetette a nehéztüzérséget is. Nemcsak a Magyar Nemzet, a Hír-TV és a Lánchídrádió támogatta a külföldről, Soros által pénzelt liberális, globalista politikai erőket, de felhasználta a hirdetési piacát, a reklám-és plakát felületeit az Orbán-kormány lejáratására. Durva, hazug, minden képzeletet felülmúló kampány indult. Ez már igazi támadás volt mindazok ellen, akik Magyarország felemelkedéséért dolgoztak.

De mindhiába. A nép és a választók döntő többsége nem engedte magát félrevezetni. Újabb kétharmaddal győzött a Fidesz-KDNP koalíció 2018-ban. A már négy éve működő Magyar Idők – főszerkesztő Gajdics Ottó –  2019. február 6-ával ismét Magyar Nemzet lett. Stílusosan a „G-nap” négyéves évfordulójára élesztették újra a konzervatív Magyar Nemzetet.

Ennek előzménye volt, hogy 2018 nyarán Liszkay Gábor megalapította a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt – KESMA , amelyhez számtalan sajtótermék csatlakozott.

A Magyar Nemzet napilap több mint nyolcvanéves hányattatása után ismét rátért arra a keresztény, nemzeti, polgári értékeket valló útra az újságíróival együtt, hogy ismét a nemzet szolgálatába állhasson.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

21 hozzászólás

 1. Rövid leszek : Tetű ! Pont !

 2. Na, ha valakinek, valakiknek, akkor Simicskának és a Sijmicska csoportnak semmi sem volt elég.
  Azt hitte, hogy úgy játszik Dr. Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormánnyal, ahogy akar.
  Hát pofára esett.
  A személyiségének az alfája és ómegája, hogy éjszaka, részegen oldalba vizelte a hirdetőoszlopot.
  EZEK ŐK!

 3. G-nap megtisztította a Fideszt és a sajtóját

 4. Szerintem az történt, hogy Simicskának nem vált be az álma. Ö azt gondolta – gondolom én – hogy milliárdos báró lesz belőle, akihez a kormány fog járni letérdepelni.

  • Miki!
   Multimilliárdos lett. Cserébe nem túlárazott megbízásokat kaphatott, szabályos
   pályázatokon, itthon kellett munkahelyeket teremtenie, itthon adóznia, itthon kellett
   befektetnie, a rendszer hozzásegítette külföldi befektetésekhez is, mint Kókát,
   Verest és a többieket is, itthon is kaptak/kapnak megbízásokat, de nem túlárazott,
   határidőre végzett munkák, alvállalkozók pontos kifizetése a feladat.
   Azért lapítanak, mert nekik most is jó, sőt, sokkal jobb.
   Simicskával elszállt a lóf…, és MINDENT akart, a farok akarta csóválni a kutyát.
   Hát, megkapta. A nem titkolt hírek szerint, a paksi beruházás kellett volna neki,
   valahol nyilatkozta, hogy amikor Orbán kimondta a Roszatom nevét, akkor tört ki
   Simicskából a vadállat.

 5. Azért Pető is megér egy-két misét… G.Pető…

  Az még magyarázatra szorul, hogy mit keresett Veiszer NyAlinda, ez a pervenü, tehetségtelen kókler a Duna TV-nél.

 6. Nem tudjuk, hogy Simicska mitől vadult meg ennyire?
  A hozzá hű újságírók, akik hirtelen 180 fokos fordulatot tettek, bebizonyították magukról, hogy erkölcsi nullák.
  Jó pénzért akár egy tetűt elhajtanak Vácig!

  • Balavány (művésznevén Valagány) már időközben kimutatta a foga sárgáját.
   Annak előtte olyan nemzeti érzelemtől túlcsorduló cikkeket rittyentett,
   mint annak a rendje.
   Aztán aktivizálták és lépett, s hirtelenségében az ultrabalon landolt, ahonnan indították.

 7. Írni is csak “pontosan szépen…” Szóval Stefka úr, hányszor kell azt még hangsúlyozni (néhányszor már maga Orbán Viktor is megtette ), hogy Simicska és Orbán Viktor nem voltak osztálytársak? Simicska két évvel Orbán fölött járt a fehérvári Teleki Blanka gimnáziumban. Szóval felejtsük már el végre ezt az osztálytársa volt szöveget. (Fehérváron egy lakáson szoktak találkozni a rendszert utáló “telekisek” és más fiatalok.) A katonaságnál viszont, majd Budapesten a Bibó Szakkollégiumban már tényleg együtt lakott Orbán és Simicska.
  A cikkben semmi új nincs, mindez köztudott, ám mégis helyeslem, hogy közölték, mert hajlamosak vagyunk a feledésre, s időnként nem árt újra felidézni bizonyos történéseket, s jó néhány kaméleon árulását.

 8. Ajaj, Stefka úr tévedésére rámutatni (miszerint Simicska osztálytársa lett volna Orbán Viktornak), úgy látszik egyenlő a komment kidobásával. Mert Stefka úr nyilván tévedhetetlen. Pedig nem…
  S a szerkesztő sem, mert nézzük csak mit jegyzett meg Stefka úr mondata után. Íme: “A vezető tollforgatók közé került Lukács Csaba…” – írja Stefka István, majd utána zárójelben a szerk. megjegyzése: “akinek magánéletéről és hátteréről mindent elmond ez a cikk”.
  Nos, ebben a cikkben azonban egy szó nincs ama bizonyos magánéletről és hátteréről…

 9. Kötelességemnek érzem, hogy megkövessem a moderálást végző szerkesztőt, mivel feltételeztem, hogy kidobta a Stefka úr tévedésére rámutató kommentemet (ugyanis nem volt található a közölt kommenteknél, de a moderálásra várók között sem), ám de utóbb mégis megjelent. Sőt azt is közölték, amelyben a kommentem kidobását vélelmeztem, mert Stefka úr tévedésére mutattam rá, mi több; a szerk. tévedését is felvetettem. Tehát: elnézést és bocs’ moderátor úr (urak), ez korrekt eljárás volt, s megkövetem Önt (Önöket) a téves feltételezésemért.
  Azt pedig csak megismételni tudom: ne hagyjuk feledésbe merülni az árulókat, a képmutató kaméleonokat, időről-időre szóvá kell tenni a múltban (közelmúltban) történteket. Stefka úr emlékezései (és emlékeztetései) e témakörben – “az öreg nem felejt” – igen hasznosak és fontosak. Hiszem, hogy folytatja…

 10. Volt idő,amikor még a Lajos nevet sem lehetett cenzúrázás nélkül leírni. 🙂
  Hála Istennek elmúlt.
  Amúgy simicska egy lángész,és ezért egy hajszál választotta el a bolondtól. Na az a hajszál előkerült.

 11. Àlitolag Simicska beteg, ágytállazzák mindig beszarik, igy lett belöle ” Szaros Simicska”.

 12. Simicskánál és a bandájánál aljasabb lényeket nemigen hordott magán a föld.
  Döbbenten és hitetlenkedve láttuk, ahogy fordul velük a föld, ahogy minden átmenet nélkül, egyik napról a másikra vedlik le a “bőrüket” a kígyófajzatok.
  Oda valók, ahol vannak, a szemétbe.

 13. Rézmüves Gusztáv

  Nos, Simicska a Bibó kollégium lakójaként a haverokkal gyakran későn kért bebocsátást a koleszbe.
  Valószínűleg fiatalosan szórakoztak a Budapesti éjszakában a fiatalok.
  A portás néni szerint.
  Ha valakinek a Soros Gyuri bácsi karriert ajánl a maga hálózatos oldalán.
  Van, akinek a múlt tapasztalatai miatt nem szerencsés az efféle dróton rángatás és nem kér abból.
  Azonban volt olyan haver, akinek nagyot ígértek és az bele is tolt mindent.

  Nos, tanulságos történet ez kérem, hiszen egy szakmailag képzet személy a legalkalmasabb egy bünbakk szerepkörre.
  Van azonban olyan egyed is.
  Akit mások teteiért (mint láthattuk nem kényszeríthető) arra hogy felelőssé tegyék.
  Ha a balliberális rendszer váltó tőkések mint sak figurákat rakosgatják fel a politikusokat az érdekeik szinpadára.
  Van aki nem méltányolja ezt a törekvést.

 14. A fenti cikk is mutatja azt, hogy Orbán Viktor egy úri ember , hazafi, család és nemzet ügyét képviseli.

 15. Újból kiderül, hogy Orbán Viktor egy úriember , hazafi, család és nemzet ügyét képviseli.

 16. Ott lehet a hiba, hogy aki másokat G-z minden önkritika nélkül, ő lehet első sorban egy oltári nagy hülye G. Még nagyító sem kell, mert a kilók legalább is meg vannak hozzá. Az agy talán kicsit lemaradt a gyarapodásban, de ez legyen az ő gondja.

 17. Az érvényesülés utja a Fidesz !!!!!!
  ezt a Simicsko is tudta !!! majd a Navracsissaal megpuccsolják a Viktort ???
  Muszály a NEMZETVÉDELMI hivatalnak odafigyelni rájuk ! Farzuzo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.