Szegény lövétei lány

Ki küldte a Tusványoson füttyögő lövétei lányt? Milyen gyökértelen társaságba került, amely ekkora hatással volt rá? Elgondolkodtató, hogy a jól fizetett, Soros-féle zavarkeltők közül a fővárosból senki nem jött el a tusványosi fesztiválra megméretni magát. Felmérhették az erőviszonyokat és az indulatokat, de a Soros-féle civil szervezetek vadásznak az ilyen labilis érzelmű emberekre.

Nem gondoltam volna, hogy Orbán Viktor miniszterelnök huszonnyolcadik tusványosi beszéde alatt egy zavart, székely lány füttyögetése miatt lesz Lövéte ismertté. Orbán Balázs a Székelyföld leírása című művében jegyzi meg, hogy a regényes helyen fekvő Lövéte, amely magas, sűrűn egymás mellé és egymás fölé épített házaival, különösen távolból festőileg szép tájat alkot, közötte pedig áttört a malmokat és ványolókat működtető Homoród vize…Ezen szétszórt, apró havasi faluk lakóit részint az önvédelem eszméje, de főként a pestis pusztítása vonta egy csoportba. “Mert Lövéte népe derék és munkás, a nők főként megtartották a régi székely viseletet, a kerekkontyos, cifrán hímzett fehér főkötőt, amelyre ünnepélyesebb alkalmakkor kecsesen bonyolított fehér fátyolt kötnek: olyat, minőt Priscus Retor leírása szerint a hun nők is viseltek Attila udvarában.” Ilyennek látta tehát a lövétei embereket százötven évvel ezelőtt Orbán Balázs.

Ez a lány, Ladó Andrea, aki magát lövéteinek nevezte, aktivistának tartva magát egy ilyen székely faluból származik. Feltehetőleg mit sem tudhat az ősei múltjáról, a székely önvédelemről, az összetartozásról, a hagyományokról, arról, hogy talán soha nem volt olyan szükség a nemzeti önvédelemre, mint most.

Mit sem tudhatott arról, hogy az az ember, aki ellen tüntetni, provokálni akart, az nem másról beszélt, mint Európa és a magyarság megmaradásáról, amely kemény küzdelmekkel jár a multinacionális, nemzetállamokat szétverő erőkkel szemben. Ez a politikus, akit Orbán Viktornak hívnak nem másról beszélt, mint hogy soha ennyire nem volt szükség a magyarság, a határon túl élő magyarság összefogására, egymás megvédésére, mint most. Ebbe beletartozik Székelyföld, Erdély önrendelkezése, mint ahogy beletartozik más elcsatolt országrészeink magyarjainak autonómiája.

Ez a lány erről mit sem tudhatott. Csak összefüggéstelen mondatokkal hajtogatta tiltakozását a paksi szerződésről, a Római-part tönkretételéről…Édes Istenem, őt nem zavarja milyen jogfosztás folyik közvetlen környezetében Székelyföldön, mi történik székely testvéreivel? Neki a nyolcszáz kilométerre távolabbi Budapest élete a fontos?

Ja, igen. A lövétei lány azt is hajtogatta, hogy a fővárosban él. Vajon mit csinálhat, mivel üti el az idejét? Arról nem beszélt, hogy ki küldte, milyen gyökértelen társaságba került, akik ekkora hatással voltak rá, hogy egyedüli nőként szembe merjen szállni egy egyívású tömeggel. Nem is merek arra gondolni, hogy bedrogozták, vagy tudatmódosító szert adtak neki, mert egy értelmes mondatot nem tudott végig mondani. Állítólag egy sátorbeli beszélgetésen maga alá piszkított. Félelmében, idegességében? Szánni való, de javára legyen írva, hogy a dulakodás miatt nem akar feljelentést tenni. De miért is tenne? Hiszen Juhász Péter pajtásaihoz hasonlóan ő meg akart zavarni egy rendezvényt, s erre kivezették. Az LMP azon nyomban jogsegélyt ajánlott fel a lánynak, de ő visszautasította. Nem lett belőle politikai ügy. Pedig nagyon szerették volna.

Elgondolkodtató, hogy a jól fizetett, Soros-féle zavarkeltők közül a fővárosból senki nem jött el a tusványosi fesztiválra megméretni magát. Felmérhették az erőviszonyokat és az indulatokat. Amit Budapesten a békés magyarokkal meg lehetett tenni hónapokon keresztül – erőszakoskodás, törvénytelenségek, rendőrök bántalmazása -, azt a csípős hangulatú székelyekkel aligha. Ezt felmérték. Sikerült viszont egy betépett székelyt találniuk – fajtája szégyenét -, akire lehet mutogatni: lám a székelyek is…

Nem szabad azonban elfelejteni Budapest jótékony hatása mellett, Budapest liberális, erkölcsöt szétziláló, identitást szétverő, romboló hatását is. A Soros-féle civil szervezetek vadásznak az ilyen labilis érzelmű emberekre. Sajnos sok, határaikon kintről tanulni, dolgozni hazaérkező magyar nemzetiségű fiatal Magyarországon sokszor a rosszat, mintsem a jót tanulja el: ez vonatkozik a munkához való hozzá állásra, a társadalomba való beilleszkedésre a magyar nemzethez való elkötelezettségre. Pedig Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján és Délvidéken a magyar fiatalok döntő többsége arra vágyik, hogy magyarságát, kultúráját, hagyományait, nyelvét elismerjék. Ide érkezve mindent elfelejt? Talán túl nagy a szabadság, igaz nem is lehet másként.

Pedig, aki kicsit odafigyelt az erdélyi, tusványosi találkozóra- ez vonatkozik a lövétei lányra is, aki rossz társaságba keveredett- az könnyen megjegyezhetett két fontos üzenetet: Európaiaké lesz e Európa? Magyarország a magyaroké marad-e? Nagy a tét. Sikerül-e meggátolni az Európát migránsokkal elárasztó Soros-tervet. Nem nehéz eldönteni, hogy kiktől függ. Tőlünk. A mi szavazatainktól, a mi akaratunktól.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

11 hozzászólás

 1. Gáspár Anett

  Ez egy nyomoronc Bácsfi Diana utód..

 2. Elfajzottak Lövétén is lehetnek.

 3. “A Soros-féle civil szervezetek vadásznak az ilyen labilis érzelmű emberekre.”
  AZ Iszlám Állam is ezt teszi. És nem látok különbséget közöttük.

 4. “A Soros-féle civil szervezetek vadásznak az ilyen labilis érzelmű emberekre.”
  AZ Iszlám Állam is ezt teszi. És nem látok különbséget közöttük.

 5. K. dictus magister

  Amcsiban voltak erdélyi kollegáim. A félvérek románoknak tartották magukat, romànul beszéltek egymàssal (egyik, màsik alig tudott pár szót magyarul) és kinti románokkal haverkodtak. A magyarok egy kicsivel jobbak voltak, ök nem mindig beszéltek románul.

 6. Az elektorsokk hatásos gyógyszer az ilyen hülyéknek.

 7. “Szánni való, de javára legyen írva, hogy a dulakodás miatt nem akar feljelentést tenni.”
  “Az LMP azon nyomban jogsegélyt ajánlott fel a lánynak, de ő visszautasította. Nem lett belőle politikai ügy. Pedig nagyon szerették volna.”
  ***
  Kétszer is megnéztem az INDEX által közreadott videót, és mindjárt az volt a véleményem, hogy egy a már Lenin által “JÓINDULATÚ IDIÓTÁNAK” nevezett jelenséget láthattunk.Ezek alapjában véve nem rosszindulatú gyerekek, ezekre szokták mondani, hogy “AGYMOSOTTAK”.Nem véletlenül próbálják a liberálisok a kormány FELVILÁGOSÍTÓ kampányát foggal-körömmel megállítani, megtorpedózni, mert ha ezek a gyerekek nap mint nap szembesülnek egy másik szempontal is, még a végén rájönnek, “leesik a tantusz” hogy a libsik bepalizzák, saját jólfelfogott érdekeik ellen, használják fel őket.Szerintem ez a lány már rájött erre, és ezért is nem ment bele egy piszkos játszmába.

  • Válasz önmagamnak:
   “Az Orbánt provokáló nő a PestiSrácok.hu újságíróját is „megtalálta”.
   Szóval, megnézve ezt a másik cikket is, azthiszem én tévedek, ez a “hölgy” még nem jött rá semmire.

 8. Átlátom a választást. Székelyföldön székelynek kell lennie a provokátornak, de helyi személyre nincs remény. Nosza, egy Budapesten csellengö, eddig irányt vesztett, székely származású nöt kell elökeríteni. Meglett, az idöben felálló kamerások is helybe gyültek, csak röviddel a fütyörészés elött.
  Nem egészen jól táplálták be a lövétei származású “twittert” mert az a már megszokottról csicsergett, a budapesti szövegeit mondta fel…, majd a kíséröje után kiáltott, de hiába.
  Szerintem az a nö nem túlságosan felelösségre vonható, valószínü, hogy nem nagyon tudta, hogy mit csinál.

  A megbízói kísérleteztek újabb zavargással, rendbontással, médiatápláló skandallummal, azzal amit a CEU is -világhírüen elsöosztályú- oktat, begyakoroltat… országszétverés…
  Fidesz, az még menne, de Orbán Viktortól szabadulni kell, minden áron … így jön el hozzám az utóbbi idök atlanti-nyugati üzenete.

  “…Budapest liberális, erkölcsöt szétziláló, identitást szétverő, romboló hatását is.” Ez nem most elöször nyilvánul meg, és örök garanciája volt a magyar politikába való beleszólás kifejezetteb lehetöségének, mint máshol, k-k Európában. A NYUGAT, a Nyugat, csillogása, felsöbbrendüséget okozó tudata, annak esik áldozatul kb. a 16.sz. óta Bp. (kevésbé a vidéki városok) szinte hogy a nagyobb része.
  Nem kevés, EGYEDI sors nagyra jutott külföldön. De abban meg is maradt. Mégis ezekkel dicsekszünk. Holott nem hoztak, küldtek semmit haza, vagy hiába. A magyarok összességét, Magyarországot soha nem fogadták be “a nyugaton” és nem is fogják, akkor sem ha úgy tesznek, uniós tagságunk ellenére sem, mert ez egy sajátos konkurrencia. A magyarok nagytöbbsége, illetve a nem kozmopolita rétege, az is európai, de sajátosan az. Orbán V. ezt meg akarja ilyennek tartani, szerinte ez a mi valódi “identitásunk”.
  A külföldi érdekeltségek nem így tartják azt hasznosnak. Szövetkezés a kozmopolitákkal ( hogy ne nevezzem másképp), zsarolás a dühöngö píszi által, gazdasági nyomás által. Most azonban urukra találtak és fenik a fennivalókat.
  A lövétei nö meg, lássuk, miböl fog megélni, ha most itt ezt az alkalmat elpaccerolta?
  Söt, nem is akarja, tudja tovább csinálni, hiszen akkor elfogadta volna az LMP jogi segítséget és feljelentést tett volna (azt gondolom, hogy LMP-és kezdeményezés volt, mert Paksról is dadogott a nö, amikor nem fütyölt). Így elérhetövé lett volna, hogy az ügy, lényegtelen kimenetellel, de két ország jogszolgáltatását dolgoztassa meg. Az Orbánra háruló vonatkozások mellett, értelemszerüen felizgatta volna a romániai román közvéleményt és a román jogszolgáltatást is kissé; az azok szerinti magyar “nacionalizmust”, meg hogy még ki is táplálja azt; ‘ten tudja még mire lett volna jó.

 9. Jó, akkor küldök mégy egy üzenetet.
  Nemhogy csak provokáció lett volna, hanem elég aljas is, egy ilyen “megkezdett” személyt beáldozva.

 10. Helyesbítés:
  “Most azonban urukra találtak..” helyett

  Most azonban emberükre találtak…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük