Tehetetlenség és mértéktelen hatalomvágy

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon. Ennek apropóján a megszokottnál is undorítóbban kezdett viselkedni a honi ellenzék.

„A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját” – fogalmazott a kormányfő. Emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése – tette hozzá. Így számol be az MTI a tegnapi döntésről, amiben az egyetlen meglepetés, hogy azt a miniszterelnöknek kellett meghoznia.

Bravó! Megint bebizonyosodott, hogy Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester alkalmatlan a feladatára.

Pedig, ha előbb lép, szerezhetett volna egy jó pontot a budapestieknél. De inkább folyamatosan jó pontokat veszít; magához ragadta az egyszemélyes döntés jogát, mégsem élt vele. Vajon kitől fél? Hetek óta kérte Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi önkormányzatának frakcióvezetője, hogy tegyék a koronavírus miatt ingyenessé a budapesti parkolást. Karácsony sorozatosan visszautasította a több helyről is érkező kérést, helyette ritkította a BKV járatait. Az azt követő zsúfoltság óriási felháborodást váltott ki, miután az utazók a járműveken nem tudták betartani a kívánt másfél méteres távolságot. Ezzel veszélyeztették egymás egészségét és növelték a koronavírus fertőzésének lehetőségét. 

Több verzió van a főpolgármester tehetetlenségének okaira. Vagy nincs önálló döntési lehetősége (Gyurcsányék, a Soros-szervezetek mondják meg, mit kell tenni), vagy nincs meg az önálló irányításhoz a szakértelme, a szíve, a lelke és az esze, ugyanis- e négy tulajdonság nélkül, aligha lehet elkormányozni egy kétmilliós fővárost. Valószínűleg nála mind a négy feltétel hiányzik. Zuglóban, polgármestersége idején már bebizonyította – ott is a milliárdnyi veszteséggel járó parkolásba bukott bele –, igazolta, hogy alkalmatlan még egy kerület vezetésére is. Dehát a választók így döntöttek…

Mindenesetre azt látni kell, hogy nem lehet úgy politizálni, egy fővárost vezetni, hogy mindenre nemet mondok, minden olyan észszerű kérésre, amely az ország népét szolgálná, nyet a válasz. Karácsony eddig nem az építkezést, a fejlődést szolgálta, hanem a rombolást, a visszarendeződést. 

Viszont most Orbán Viktor miniszterelnök döntött az emberek, az ország egészségének védelmében. Ennek az ellenzéknek, úgy látszik az agyáig nem jutott el, hogy világjárvány van, Magyarországot is megtámadta a koronavírus, védekezni kell, mindegy milyen áron, meg kell állítani a vírus terjedését, el kell érni, hogy minél kevesebb embert veszítsünk el.

Ez az ellenzék folyamatos lépéshátrányban van.

Nem a vírus elleni harc érdekli, hanem a kormány elleni küzdelem belföldön és külföldön egyaránt. A nemzet elárulása, az árulás a fő cél. Minél rosszabb, annál jobb! – ez a jelszavuk. Csak azt nem akarják tudomásul venni, hogy ennyi rosszindulatú, gyűlölködő, agy nélküli ember nincs- akiknek politizálnak.

Gyurcsány, a DK elnöke az ingyenes parkolásra a facebookján azonnal reagált, miután az ellenzéki polgármesterek is tiltakoztak. „Orbán a bosszú embere. A kicsinyes bosszúé. Politikust játszik. Államférfiúi szerepben tetszeleg. Közben csak egy görcsrángatta útonálló.”

Az egyre nyilvánvalóbb, hogy Gyurcsány Ferenc kivetkőzött magából. Nem tudja magát türtőztetni. Egy egykori miniszterelnöktől ilyen durva megjegyzések több, mint illetlenek. Gyurcsány nem elegáns, nem politikus, az államférfiú titulustól is fényévekre jár. Lecsúszott a kocsmai politizálásig. Jól jellemezte egy hozzászólója: „Ugyan, Fegyenc! Ezzel a teljesen fejvesztett dühkitöréssel csak azt erősíted meg újból, hogy egy szánalmas piti figura vagy, egy kisgyerek érzelmi nívóján, egy önmagát politikailag túlélt, alvilági figura.”

Nem én írtam.

Aztán Gréczy Zsolt, a DK üdvöskéje, a szexragadozó, aki arról híresült el, hogy meztelenül fotókat küldött hölgyeknek a lóbáló falloszáról és felajánlkozott. Nos, Gréczy újabb ötlettel állt elő. Ez az idő a legalkalmasabb arra, hogy készen álljunk az ország átvételére – mondta. 

Vajon, hol élnek ezek?

A másik beteg elme, Jakab Péter, a Jobbik elnöke azzal fenyegetőzött az ATV-ben, hogyha vége van a járványnak, akkor előbb kopogtatnak Orbán Viktor ajtaján, és ha nem nyit ajtót, akkor berúgják. Ők is azzal a céllal, hogy átvegyék a hatalmat. Azzal indokolja, hogy minden bajnak az okozója Orbán Viktor és ezért bűnhődnie kell.

Ez az ember ezt komolyan mondta. Könyörgöm, lehet ezeket komolyan venni? S ott sorakoznak hosszú sorban Hadházy Ákos, Szabó Tímea, Szél Bernadett, Tordai Bence, Varjú László, Cseh Katka, Donáth Anna, Komjáthi Imre, Kunhalmi Ágnes, Jakab Péter és a sok, valóságtól elrugaszkodott ember.

Ez a világjárvány, Magyarországot is megtámadó koronavírus leküzdése egy vizsga is egyben. Az emberiesség vizsgája. Az emberek, ha nem is beszélnek, de figyelnek, azt figyelik, kinek mi a fontosabb.

***

(A nyitóképen Karácsony Gergely újabb cselekvésnek látszó hülyesége látható: utasítására mérgező anyagokat permeteznek.)

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

16 hozzászólás

 1. nemaztmondtákferi

  Jakabot már ezért a fenyegetésért is le lehetne tartóztatni,majd beb@szni négy kancigány közé egy cellába,hogy nesztek itt egy jobbikos…

 2. Rakovszky István

  Most, hogy minden ok nélkül rágalmak alapján okád ránk avadnyugat kígyót és békát, mert a kormány a magyar emberek érdekében és nem a külföldi tőke és szolgáiét szolgálja, fütyülni kell az ő marhaságaikra, s
  UJRA FEL KELL ÁLLÍTANI A KÖZIGAZGATÁSI BÍRÓSÁGOT‼‼‼
  Ez majd megvizsgálhatja Harácsolü Gegő intézkedéseit és ha azok törvényellenesek vagy közveszélyt okozók voltak, akkor lemondásra kényszerítheti vagy rácsok mözé zárathatja ezta dedóba való pojácát!

  • Van egy olyan érzésem, hogy gyurcsány ugyan arra készül ezzel a pudinggal szemben, mint anno a meggyesrétessel: meg lesz puncsolva …. Ennyi.

 3. Jakab Péter nyilasávós briganti.

 4. A tegnapi mérgező akciójuk miatt megtörtént-e a feljelentés?

 5. interpretation

  Érdemes lett volna arról is írni pár mondatot, hogy mérget permetez a fő csomópontokon a liberális városvezetés.

  https://pestisracok.hu/ujabb-zsenialis-huzas-karacsony-gergelyektol-kornyezetszennyezo-mergezo-es-nem-tul-hatekony-fertotlenitoszerrel-permetezik-a-budapesti-utcakat/

  Meg aztán itt van egy alapvető kérdés: amit látunk, az valóban tehetetlenség, vagy inkább szándékosság?
  Tényleg létezik ilyen szintű hülyeség, vagy ez csak a szokásos magyarnyomorítás, akár 1918-19-ben, 1947-1989 között, illetve 2006-ban?

 6. A demokratikus?? ellenzék: “Azt követeljük a miniszterelnöktől: ne éljen vissza különleges és időkorlát nélküli mandátumával, ne éljen vissza a kétharmados többségével”
  Az ellenzék az egyharmadot sem elérő kisebbségként milyen alapon követel egy létező demokráciában ??
  Az csak az ő fejükben fordulhat elő, hogy az egyre kisebb ellenzék bolsevikokat hazudva dirigálhatnának??
  Elég volt belőlük 45 év ! Soha többet ilyen ellenzéket Magyarországon.

 7. Vajda Miklós

  Karácsony valóban nem ért semmihez, de nem hülye, csak jellemtelen báb, aki ezt folytonos bárgyú vigyorával akarja leplezni. Az összes olyan önkormányzat, amelyik az ellenség kezébe jutott arra törekszik, hogy ott a lábát megvetve, aláássa a nemzeti érdekeket.Kkarácsony nem azért, nem vezette be az ingyenes parkolást, mert nem érti annak fontosságát, hanem azért, mert akkor kevesebben utaznának tömegközlekedéseel. És azért riktkította a járatokat, hogy az emberek zsúfoltan utazzanak és ezzel növelje a fertőzés veszélyét.
  Mert a megbízói szerint hiába szabadították Európára a migránsokat, azokból – hála a kormány intézkedéseinek -kevesen jutottak el Magyarországra. Erre jött a koronavírus, de – eddig – nem váltotta be Karácsony magbízóinak reményeit, ezért lépnie kellett.
  Háború van, sok fronton kell harcolnunk:
  A háttérhatalom ellen
  Az EU ellen, amely elvileg a szövetségesünk
  A migráció ellen, amelyet a szövetségesünk mindenáron az elpusztításunkra akar felhasználni
  A koronavírus ellen, amely – szerintem – nem véletlenül jelent meg éppen most.
  A belső ellenséggel szemben, amely az összes ellenséges párt, önkormányzat, újságíró, stb.

 8. A vörös szürkeállományról, ha 100 év óta hatalomba kerül, mindig kiderül a tehetségtelensége. Egyedül a konspirációban verhetetlen. (… És az aktuális birodalom seggnyalásában.)

 9. Gyurcsány szerint Orbán ..államfői szerepben tettszeleg..Ha Ferink
  még nem regisztrálta volna Orbán AZ Államfő.
  Tettszelegni meg gyurcsány tud a tükör előtt,na azt
  láttuk,bár inkább ne láttuk volna ez olyan trauma volt
  amit azota sem tudtam feldolgozni.

 10. Az ajtóberúgás,büntetendő cselekmény.
  Pláne a jákób féléktől! És nem tudom lenne-e ideje,MOST JÁRVÁNY IDEJÉN alijázni?
  Aszt hiszem a szemita,kiköveteli az ellen szemitákat.

 11. “kormány elleni küzdelem belföldön és külföldön” Ez megy a Pester Lloyd – ban is, német nyelven… !!! Magyarország kemény lejáratása. Elképesztő!!

 12. Ja?
  Tegnap bizonyította be a karácsonyi,hogy mennyit ér. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük