Trükkösök

Úgy látszik, a trükközés nemcsak magyarországi, de osztrák sajátosság is. A kérdés az, hogy az ausztriai megismételt államfőválasztásnál beindul-e a nyugat-európai balliberális hadtest, megfelelő pénzügyi, multinacionális támogatással. Ennek a végeredménye komolyan befolyásolni fogja Európa további sorsát. Mert a dominóelv alapján – egy szabadságpárti, bevándorlásellenes párt győzelme esetén – borulna sok minden. Arról nem is beszélve, hogy Norbert Hofer,  az osztrák Szabadságpárt újra esélyt kapott jelöltje már csak Jörg Haider tragikus példája nyomán sem aludhat nyugodtan…

Óriási szenzáció volt az a hír, amely a napokban látott napvilágot, miszerint az osztrák alkotmánybíróság döntött: újra meg kell ismételni az elnökválasztás második fordulóját. Ugyanis a vesztes szabadságpártiak szerint – akik az óvást benyújtották – 117 körzetből 94-ben történt szabálytalanság. Gerhart Holzinger alkotmánybírósági elnök azzal érvelt az újbóli szavazás mellett, hogy a húsz megvizsgált körzetből 14-ben vétettek a választási törvény ellen. Arra derült fény, hogy több tízezer levélszavazatot idő előtt néztek meg és a számlálásban olyanok is részt vettek, akiknek erre nem volt jogosultságuk. Óhatatlanul merült fel a kérdés: elcsalták a választást Ausztriában?

A hazai balliberális újságírásban ez a hír nem volt szenzáció, sőt majdnem mínuszos hírnek kezelték. Pedig példátlan jogi döntés egy országos választás végeredményének megsemmisítése – nemcsak Ausztriában, Magyarországon, de Európában is. Nevezhetnénk ezt az ausztriai jogállamiság diadalának is és egy új, életre-halálra menő politikai harc kezdetének. Miről is van szó? Ez a megismételt államfő-választás akár megtörheti a több évtizede tartó néppárti-szociáldemokrata mindenhatóságot. Hiszen már az elnökválasztás első fordulója a jobboldali szabadságpártiak győzelmét jelezte és csak a második fordulóban a postai levélszavazatokkal sikerült megfordítani az állást, 0,6 százalékpontos különbséggel, alig 31 ezer szavazattal az Európa és menekültpárti Zöldek által támogatott Van der Bellen javára.

De hogyan? Csalással? Az alkotmánybírók finoman fogalmaztak, csak szabálytalanságokról beszélnek.

Persze újabban az osztrákoktól ezt már megszoktuk. Amikor ők is elkezdtek kerítést építeni a menekültáradat megállítására, akkor kancellárjuk finomkodott, szárnyas kapukról beszélt. De a valóságot most már nem lehet szőnyeg alá söpörni. Az osztrák lapok is keményebben fogalmaznak. Az Österreich című osztrák lap Ausztriát ,,banánköztársasághoz” hasonlítja. A Der Standard osztrák liberális újság úgy fogalmaz, hogy a jelenlegi szociáldemokrata-néppárti vezetésű rendszer nem működik. Az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jogi győzelmével újabb esélyt kapott jelöltje, azaz Norbert Hofer – állítja a Die Presse konzervatív lap online felületén, ahol a főszerkesztő Alexandra Föderl Schmidt úgy véli, hogy az alkotmánybíróság “történelmi döntésével példát statuált a nemtörődömség és a hanyagság ellen. Ausztria felsült, ezért mindennek logikus következménye, hogy nemzetközi megfigyelők érkezzenek a következő választásra.”

Azért néhány tanulság levonható ebből a balliberális cirkuszból.

Az osztrák szocik és liberálisok egyszer már megmutatták foguk fehérjét. Jörg Haider, Karintia tartományi elöljárója, a Szabadságpárt (FPÖ) vezetője egyesek szerint életével fizetett, amiért pártját Ausztria második legnagyobb erejévé tette, sőt kormányzati pozícióba is került. Ekkor az Európa Unió szankciókat vezetett be Ausztria ellen, mert az úgymond szélsőjobboldali, Európa-ellenes politikai erő kormányzati szerepet kapott. Aztán egy rejtélyes, 2009-es autóbalesetben Jörg Haider meghalt. A liberális sajtó egyből elkezdte lejáratási kampányát és azt terjesztette, hogy Haider homoszexuális volt és ivott. Később derült ki, hogy alkoholt nem fogyasztott és a kétgyermekes családapa, Karintia megbecsült polgára aligha lehetett meleg, és előzőleg, a választási kampányban az ellenfelei sem éltek ezzel az információval.

Ezek után Norbert Hofer, a Szabadságpárt elnöke sem lehet nyugodt.

Trükkök százait fogják kitalálni, hogy lejárassák Hofert. Nem szabad elfelejteni, hogy a balos világ Ausztria liberálisaiban mélyen meggyökerezett. A magyar Tanácsköztársaság bukott vezetői, gyilkosok és bűnözők Bécsben kaptak menedéket 1919 augusztusától. Kun Béla, a magyar kommunisták vezetője a Mariahilfer strasse melletti utcában, Neubaugasse 5-ben kapott lakást. Itt, Bécsben húzta meg magát Magyarország lejáratásában élszerepet játszó Jászi Oszkár és a többi tanácsköztársasági politikus. De a komcsiknak bejárásuk volt Ausztriában az 1990-es rendszerváltás idejében is. Például Aczél György, a Kádár-rendszer hírhedt kultúrpolitikusa is itt szívta nyugdíjas éveiben a nyugati szabadság levegőjét, egy darabig. De nem szabad elfelejteni Ausztria néppárti-szociáldemokrata magatartását a migránskérdésben sem: lefasisztázták, lediktatúrázták Magyarországot, mert megvédte határait – a schengeni határt – a népvándorlás elől. Aztán, amikor az új alkotmányunk, az Alaptörvény megszületett, akkor a bécsi balliberális értelmiség a legalpáribb hazugságokkal támadta Magyarországot. Tehát jó lesz vigyázni, az újra megismételt elnökválasztás során. Clinton, Obama, Schulz és Juncker nem üzentek Ausztriának a választási csalásról, nem kifogásoltak semmit. Nekik jó lett volna, ha marad minden a régiben. Nem véletlenül. Ők a balliberálisokat, a Zöldeket, Van der Bellent támogatták. Ő az emberük, elképzelésük végrehajtója.

Hoffer
A szabálytalanságok árán lett kérészéletű zöldliberális elnök, Van der Bellen és Norbert Hofer vitára készülve – Fotó: AFP

Aztán van még egy tanulsága az ausztriai jogállamiság pozitív döntésének. Ez Magyarországra vonatkozik. Nálunk is volt egy választás – igaz országgyűlési választás-  2002-ben. Furcsa győzelme volt ez a szocialistáknak és a szabaddemokratáknak. Alig győztek és elég csalásgyanús volt. Mégsem számolták újra a szavazatokat: elszabotálták. A magyar alkotmánybíróság nem lépett, ahogyan nem lépett 2004-ben sem, amikor puccs-szerűen lett miniszterelnök Gyurcsány Ferenc. Senki sem választotta meg őt. Olcsó trükkel, de kormányfő lett. Aztán ott van a 2006-os választás, ahol a szocik az országszerte megdőltek a láncszavazással, a választási bizottság és a bíróságok mégis csak egyedi visszaéléseket láttak, nem rendszerszintű csalást.

Úgy látszik a trükközés nemcsak magyarországi, de osztrák sajátosság is.

A kérdés az, hogy az ausztriai megismételt államfő választásnál beindul-e a nyugat-európai balliberális hadtest, megfelelő pénzügyi, multinacionális támogatással. A végeredmény komolyan befolyásolni fogja Európa további sorsát. Mert a dominó elv alapján – egy szabadságpárti, bevándorlásellenes párt győzelme esetén – borul sok minden. Megerősödhet egész Európában a nemzeti alapokon politizáló jobboldal. Arra lehet számítani, hogy a balliberálisok csak manipulációval képesek nyerni. Amivel bármikor meg is próbálkoznak.

Ez is érdekes

A reneszánsz ember

Emillel a médiaháború első fordulójának csúcspontján kerültem kapcsolatba 1994 nyarán. Horn Gyuláék győzelme után felkértek …

egy hozzászólás van

  1. Bécsben húzta meg magát
    A bajnai család,
    demszki
    Sőt emlékszem valami balos vezető is onnan kérette magát,hogy bár kihallgatná az ügyészség,de mégsem jön csak úgy egyből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.