Greece's Prime Minister Alexis Tsipras (L) is welcomed with a friendly tap by European Commission President Jean-Claude Juncker ahead of an emergency leader's summit on Greece at the European Commission in Brussels, on June 22, 2015. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand

Weimarizálódás

Ha ez az engedékenység folytatódik, akkor Európa a weimarizálódás útjára lép. S az nem más, mint egy jogállami rendszer felbomlásának és diktatúrává válásának spontán folyamata, melynek során az állam elveszti erőszakmonopóliumát, és a szélsőséges politikai erők kezébe kerül a hatalom.

Azt szokták mondani, hogy a történelem nem ismétli önmagát. Meg aztán kétszer ugyanabba a folyóba nem lehet lépni. Ezek igazságok, de mégis csak féligazságok, mert az ember ugyanazt a hibát többször is elkövetheti, holott tudja a következményeit és bizony a történelemben is megismétlődnek dolgok. Akár gondolok a bolsevizmus és a fasizmus természetére. A túlzott engedékenység, a vég nélküli tolerancia, a jogok határok nélküli kiterjesztése, a szólásszabadság kiterjedése mindenkire, mindenre – az uszítóra, a gyűlöletkeltőre, a rasszistára, az iszlám vallás erőszakos terjesztőire, ami kiterjedhet gyilkosságokra is -, nos ezek veszélyeztetik a demokráciát. Európa felvilágosodott demokráciáját, egyenjoguságát érheti alulütés. Bár Voltaire, mint tudjuk az életét is oda adta volna, hogy a szólásszabadság joga még az általa elítélt eszméket is megillesse, ami szép és ami jó. De azt is tudjuk, hogy ez a felvilágosodás, ami az egyenlőségről, a  szabad gondolkodásról, az eszmék szabad áramlásáról is szólt,  micsoda vérengzésbe torkollott 1789 után, amikor is a francia forradalom gyermekei ,,egymást falták” fel.

Tudomásul kell venniük végre az Európai Unió meghatározó vezetőinek, akik őrei a demokráciának,  a piacgazdaságnak, a szabadságnak, az emberek elidegeníthetetlen jogának, mint a határok nélküliség, a szabad utazás, hogy vége az efféle Európának. Európa a világ más népei számára célponttá lett, területfoglalási és élettérbővítési célpont. Ha ezt a népvándorlást, népcsere, népbővítési, népfrissítési és egyéb őrült fantaszmagóriákat,- amit ránk akarnak erőszakolni – Európa nem veszi komolyan, akkor önként felszámolja magát. Azt is tudomásul kell venni, hogy az iszlám hódító, egyeduralmat megkövetelő vallás, amit a KORÁN is hírdet. Aki nem mohamedán az nem tartozhat se egy család, se egy törzs, se egy falu közösségéhez. Magyarán az iszlám kirekeszt és ha majd teheti maga alá fogja gyűrni a kereszténységet, az európai keresztény vallást. Ennek jeleit már most látni. A jeruzsálemi imám nem régiben azt üzente az illegális bevándorlóknak, hogy csak menjetek Európába minél többen, szaporódjatok és akkor megalakítjuk az Európai kalifátust. Tehát erről van szó. Az iszlamizáció Európában veszélyezteti a jogállamiságot, a sok száz éves európai kultúrát, európai civilizációt. Az ideérkező százezrek – ha vannak is köztük valódi menekültek- nem úgy lépnek Magyarországra és onnan Nyugat Európába, mint az 1956-os magyar menekültek vagy a délszláv háború elől menekülők, hogy az életükről szól a befogadás. A most ideérkezők nem akarják magukat regisztrálni, nem adnak újlenyomatot, nem menedéket kérnek, hanem ugyanazokat a jogokat követelik, mint az őslakosok. Ők úgy fogják fel, hogy megérkeztek új telephelyükre, s van tennivalójuk, amit végre fognak hajtani. Európát maguk arcára akarják formálni.

Nem véletlen, hogy némely politikus úgy érzi, hogy ha ez az engedékenység folytatódik, akkor Európa, élén Németországgal a weimarizálódás útjára lép. S az nem más, mint egy jogállami rendszer felbomlásának és diktatúrává válásának spontán folyamata, melynek során az állam elveszti erőszakmonopóliumát és a szélsőséges politikai erők kezébe kerül a hatalom. Ami a köztársaság intézményrendszerének végleges leépüléséhez vezet. Nem régiben szemünk előtt zajlott le az egész. A Keleti pályaudvarnál, Röszkénél és más helyeken a bevándorlók tömegei erőszakosan, agresszív külföldi, külföldről pénzelt magyar civil szervezetek nyílt és titkolt bújtatására kézbe akarták venni sorsukat úgy, hogy kiiktatták volna a magyar hatóságokat, a rendőröket, a közszolgálatot teljesítő vasutasokat, egészségügyi és más szervezetek dolgozóit.

Hindenburg, a Weimari Köztársaság elnöke 1933-ban gyanútlanul kancellárrá nevezi ki Adolf Hitlert
Hindenburg, a Weimari Köztársaság elnöke 1933-ban gyanútlanul kancellárrá nevezi ki Adolf Hitlert

Ugyanezt tették a magyar határt védő kerítés megrongálásával, áttörésével, a rendőrök fizikai megtámadásával, szintén, úgymond civil aktivisták bújtatásával, segítségével. Nos ez nem más – még a kezdeteknél tartunk-, mint egy demokratikus állam akaratának semmibevétele. Ha az elmúlt hetekben, hónapokban a magyar kormány nem lép fel európai módon, de keményen a schengeni határ védelmében a harciasan támadó migránsokkal szemben, akkor könnyen meginoghatott volna Magyarországon a kormányzat, az államrend. Kaptunk is igaztalan támadásokat külföldről vezető politikusoktól, a franciáktól, németektől, az Európai Uniótól. Legutóbb az olasz miniszterelnök az illegális népvándorlás kapcsán azt találta mondani, hogy nem a migránsok okozzák a problémát, hanem maga Magyarország a baj. Tehát az a baj, hogy Magyarország európai országként viselkedik, megvédi önmagát és megvédi az Európai unió déli határát. Az érdekes, hogy eléggé összehangolt ez a magyar ellenesség Európában. Ugyanis akik összehangolják, szervezik ezt az ember áradatot, nem szívlelik, hogy Magyarország kezdi felnyítni az európaiak szemét, hogy milyen következményekkel jár az engedékenység. Kezdik megérteni a magyarokat Németországban, Ausztriában, legutóbb Prágában, ahol szimpátia tüntetést szerveztek Magyarország mellett ilyen kiáltásokkal, skandálásokkal: Orbán, Orbán köszönjük! Vagy Ria, ria, Hungária.

Mint említettem az 1919-ben Weimárban alakult köztársaság bukása 1933-ban – ami a nácizmushoz vezetett – a túlságos toleranciája miatt következett be. Engedékeny volt a demokrácia felszámolását alig burkoltan propagáló irányzatokkal szemben, amelyek végül is felszámolták a Weimari Köztársaságot. Nem történt más, mint az, hogy a jogállam olyan konzekvensen képviselte alapelveit, hogy ezzel saját elemi érdekeit, biztonságát is veszélyezteti. Most is ez történik Európában. Politikusai mereven ragaszkodnak a menekült kérdésben a Genfi Egyezményhez, ami a mai helyzetben elavult, hiszen az akkori, ezerkilencszázötvenes évekbeli Európára vonatkozott. Nem számolt ilyen végelláthatatlan, akár több tízmilliós tömegekkel.  Az Európai Uniós politizálás egyre inkább eltávolódik egyes országok  lakosságának véleményétől – ez Magyarországra nem vonatkozik. Az időközi, tartományi és egyéb választások azt mutatják, hogy erősődik – például Ausztriában – a szélsőjobboldal. Amit a hibás politizálás még szélsőségesebb erők előre törését hozhatja. Angela Merkel német kancellár népszerűsége zuhanó repülésbe kezdett. A hazájukat nem sokba vevő európai balliberális oldal – az itthoni balosokra is lehet gondolni – arra számít, hogy majd a bevándorlók szavazatai erősítik meg a lejáratódott szociáldemokrata kormányokat. Ez jelzi a pillanatnyi érdekek és a röviden látás előtérbe kerülését. Előbb-utóbb lelepleződnek.

Tehát ébresztő Európa! Most nem Magyarország jelenti a bajt, hanem Európa jó néhány vezető politikusa okozza a problémát. Csak nehogy katasztrófa következzék be!

A vezető képen: Az Európai Uniós első embere, Jean-Claude Juncker tréfás kedvében egy taslit oszt ki Alekszisz Ciprasz görög kormányfőnek idén júliusban

Ez is érdekes

A reneszánsz ember

Emillel a médiaháború első fordulójának csúcspontján kerültem kapcsolatba 1994 nyarán. Horn Gyuláék győzelme után felkértek …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.