A gyilkos béke

A 97 éve aláírt trianoni békediktátum Magyarországot a háborúban vesztes államok között is a leghátrányosabb helyzetbe hozta. A szomszédos államok javára területileg megcsonkította, 282 ezer négyzetkilométernyi területéből 93 ezer négyzetkilométert hagyott meg, lakossága pedig 18 millióról 7,6 millióra csökkent. Színmagyar lakosságú vidékeket csatoltak el, csaknem 5 millió magyar került kisebbségi létbe. Ez a döntés a nemzet létét is veszélybe sodorta.

A második világháborút lezáró párizsi béke hetven éve tovább rontotta a magyarság helyzetét. Megerősítette 1947-ben Trianont, az erőszak békéjét és súlyos jóvátételre köteleztek bennünket: 300 millió dollárt kellett fizetnünk a Szovjetuniónak (200), Jugoszláviának(70) és Csehszlovákiának(30).

A XXI. század elejének történései a magyarok számára kezdenek kísértetiesen hasonlítani az 1918-19 kommunista-liberális erőszakos és gyalázatos hatalomátvételhez. Soros György, a magyar származású amerikai tőzsdespekuláns most Trianon beteljesedésén dolgozik. A magyar szuverenitás teljes felszámolását szorgalmazza. Nemrégiben jelentette ki az európai válság kapcsán: kevesebb önállóság, több bevándorló.

Világosan kell látni, hogy Soros ellensége, rosszakarója Magyarországnak, minden eszközt bevet – civilszervezeteivel együtt -, hogy hazánkat tönkretegye.

Ehhez ott vannak a jól fizetett ,,félkatonai” szervezete,i a Lenin-Soros fiúk – ő ellenállási mozgalomnak, csoportoknak nevezi – akik erőszakos fellépéseikkel (Fidesz-székház megtámadása, Terror Háza Múzeum meggyalázása, Origó szerkesztőségének “meglátogatása”, szolgálatukat teljesítő rendőrök vegzálása stb.) nem másra készülnek, mint a demokratikusan megválasztott parlament szétzavarására, a kormány hatalmának megdöntésére, utcai zavargásokkal káosz előidézésére. Ősszel ezek a Soros-féle álcivilszervezetek – különböző nyilatkozataik alapján – újabb intézményeket, középületeket készülnek elfoglalni.

Összegezve: Soros György korunk Kun Bélája, Lukács Györgye, Jászi Oszkárja, Károlyi Mihálya.

Amíg ők, Károlyi Mihály és a baloldali radikális Jászi Oszkár 1920 után a Népszövetségnél jelentették fel mondvacsinált ügyekkel a megcsonkított Magyarországot, a cseh Edvard Benest biztatták, hogy fegyveres intervencióval akadályozza meg Horthy rendteremtését, államépítését, addig Soros és a magyar baloldal az Európai Uniót és annak vezetőit próbálják az ország kormánya ellen hangolni.

Orbán Viktor nemes egyszerűséggel Soros brüsszeli nyilatkozatát így értékelte:”ez egy hadüzenet, efelől sok kétségünk ne legyen”.

Tehát nem sok jóra számíthatunk.

Sajnos mindig akadnak magukat magyarnak tartók, akik hazánk elveszejtésén dolgoznak. Most az MSZP, a Demokratikus Koalíció és több kisebb balliberális párt jelentkezett az árulásra, a quisling szerepre, Botka Lászlóval, Molnár Gyulával és Gyurcsány Ferenccel az élen. Jól látta Bajcsy-Zsilinszky Endre 1940 júniusában, a közelgő náci nyomás idejében, amikor ezt írta Helyünk és sorsunk Európában című tanulmány kötetében:  “… a magyar célokon egyszerűen nem lehet változtatni. Ezért minden magyar korszak annyit ér, amennyire hű marad az árpádi és Szent István-i örökséghez… A lényeg mindig  a magyar hivatás, önállóság, függetlenség megmentése vagy visszaszerzése volt”.

Most is erről van szó. A huszonhét éve megszerzett szuverenitásunkat akarják ismét elvenni. Most még nem fegyverekkel, hanem ármánykodással, hazugságokkal, lejáratással, kemény pénzügyi befolyással, belső ellenségek lefizetésével. Éppen ezért nem szabad elfelejteni  az 1920. június 4-én ránk erőltetett gyilkos békediktátumot, amely a több mint ezer éves államiságunk felszámolását célozta meg. Megint Bajcsy -Zsilinszky Endrét kell idéznem, aki a II. világháború elején – akkor Magyarország még a béke szigetének számított – így látta a magyarság helyzetét: “Az európai és világesemények legfeljebb jobb vagy rosszabb kompromisszumokra szoríthatnak bennünket… Szuverén nép a magyar, a szó legfönségesebb értelmében. Nem született segédnépi szerepre, mások kiszolgálására”.

Ezt már egy párszor megmutattuk a világnak, legutóbb 1848-49-ben és 1956-ban.

Ha ehhez a küzdelemhez nem csatlakozik a magyar baloldal, s a balliberálisok – amely már régen nem bal s nem szabadelvű -, nem áll a népe mellé, akkor nem maradnak részei többé a nemzetnek. Akkor ők is Magyarország megsemmisítésén dolgoznak. Ezt nem árt tudni azoknak, akik áhítattal isszák Botkáék, Gyurcsányék és az újgonoszok szavait. Nem lenne jó abban a világban élni, amit Áprily Lajos érzett a trianoni békeparancs idejében, A legyőzöttek strófája írásakor:

Múltunk gonosz volt, életünk pogány,
rabsors ma sorsunk s mégsem átkozom:
jó, hogy nem ültem győztes-lakomán
s hogy egy legázolt néphez tartozom.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

4 hozzászólás

 1. A rablók máig is tort ülnek!

 2. Kimeríti a közösség elleni izgatást,a berele kohn utódainak a léte.

 3. Amint elvárhatjuk tőlük egy ÁVÓs pufajkás munkásőr sorozatgyilkos műveletlen és aljas.

  Rómában az egyik konzul saját fiait kivégeztette mert Róma ellen merészeltek fellépni a punok oldalán.
  Ez volt a római erkölcs.

  Teljesen mellékes hogy ki ellen szervezkedtek , ki volt akkor hatalmon: Róma ellen szervezkedtek ezért megérdemelték a legszigorúbb büntetést.

 4. Igazi tipikus aljas komcsi csúsztatás a mellékesen lovagolni mintha az számitana.
  Egyszerűen nem érdekes hogy egy pesti
  srácnak mi volt a neve mintha ez hiteltelitené az igazságot.

  Sokkal érdekesebb amit egy nagyon buta nő mondott nekem hogy Mindszenty visszakövetelte az egyházi földeket és az erdőket. Ez is egy tipikus komcsi hazudozás ugyanis emlékszem az első és a második rádiószózatára és hogy mit mondott. Mellékesen több könyvben is megvan a változatlan szövege.
  Igenis visszakövetelte az egyházi intézményeket ami az iskolákat templomokat sajtót stb jelenti nem a nagybirtokokat.
  Egy buta műveletlen proli nem tudja felfogni a szavak értelmét és különbségüket.
  Igy hazudnak csúsztatnak rágalmaznak állitanak valótlanságokat a buta műveletlen komcsi bunkók.
  Ha nem lett volna meg frissen a Szabadságarc sajtója és rádiója több könyvben nem tudtam volna 1OO%os biztonsággal cáfolni a rosszindulatú hazugságot.

  Nehéz az embernek egy egész irodalmat és könyvtárat magánál hordozni hogy naprakészen cáfolja az összes gyalázkodó rágalmat.
  Nekem megvan az eredeti ENSz jelentés angolul amit egy cseh diplomata adott apámnak még gépelt és rá van irva hogy eddig és eddig nem szabad idézni mert a hivatalos nyilvánosságra hozása előtt titkos.
  Hát ez aztán elég közel áll a szintiszta igazsághoz. Minden mondata többszörösen ellenőrzött az UNO diplomatái és szakemberei által. Vagy ezer tanúvallomásból állitották össze.

  Még olyan korai hogy a sortüzek és Camus meg Povl Bang Jensen halála nincs benne de tárgyalja a Nagy Budapest Munkástanács működését amiről mi nem tudtunk azok akik
  november 4.én menekültünk.

  A sajtó fénymásolatai nem hazudnak.
  Egyébként nekem minden megvolt 12 éves fejjel gyűjtöttem az egész akkori sajtó minden termékét de nem tudtam kimenteni a hatalmas bőröndöt mikor menekültünk.
  Ugyanezt kiadták könyv formában olvasható elérhető.

  És idézik a rádióadásokat is amiket akkor hallgattunk a rádióhoz tapadva rettegve hogy a puskaropogások valódiak e vagy stúdióban hamisitják.
  Akkor egyszercsak halljuk hogy Szabad Kossuth Rádió Budapest. Sírva extázisban égve hallgattuk mert azt hittük hogy győztünk.
  Nincs kommunista hazugság ami ezt el tudja venni tőlünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük