Hataloméhesek

Zagyva György Gyula laza zsidózása, agyonveréssel, a zenész családjának kiirtásával való fenyegetőzése, a párt hazug, elhallgatott, milliárdokba kerülő plakátgusztustalansága valójában a Jobbik lényege, belülről jövő késztetése.

Antiszemita és antidemokratikus üzenetei párttá alakulásuk óta benne vannak a politikájukban, amit most már soha nem tudnak letagadni. Lehet jó arcú miniszterelnök-jelöltnek lenni, ígérgetni szebb jövőt, ha közben politikai nézeteit állandóan váltogatja annak függvényében, hogy honnan jön a pénz. Legrégebben oroszok, később irániak, most Simicska, legközelebb Soros. Közben a Jobbik szabadulna az elszabadult ágyúgolyóitól, mint például Zagyvától, a volt jobbikos országgyűlési képviselőtől, aki nem először fenyegetőzött – még a parlamentben is –, ami miatt bírósági eljárás is folyt ellene. A durva, zsidózó fenyegetés kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök a tőle megszokott keménységgel lépett fel: utasította a belügyminisztert, hogy a jobbikos Zagyva György Gyula gyalázatos antiszemita fenyegetőzésére válaszul a törvény teljes szigorával lépjen fel. Egyébként a miniszterelnök többször kifejtette, hogy Magyarországon az antiszemitizmussal szemben zéró tolerancia van.

Nagy a baj ott, ahol nincs beszélgetés, nincs vita, nincsenek érvek. Csak indulatok, csak erőszak. Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője nemrég egy parlamenti felszólalás kapcsán Dömötör Csaba államtitkárt fenyegette meg, így: „Gyere ki, úgy nyakon ‘szlak, hogy leszáll a fejed!”. Zagyva hasonlóan reagált, de kiegészítve a náci utcagyerek korszakából származó antiszemita felhanggal, amikor Varga Bíró Tamás zenész kritizálta, amiért a jobbikos politikus Pörzsével együtt szerepelt az ultraliberális Gulyás Márton által készített, a választási rendszer megváltoztatásáért kampányoló videóban.

Csak hát jogos volt a jobboldali blogger közösségi oldalán megjelenő kritika.

Hol van már, a magát jobboldalinak vallott Pörzse Sándor és Zagyva György Gyula a jobboldaliságtól? Már régen a balliberálisok szekerét tolják Vonával együtt. Nincs miről beszélni. A baloldal érdekeit képviselik, Simicskával az élen.

Ott, ahol együtt kampányol a jobbikos Pörzse és Zagyva a Magyarország ellen gyűlölködő Gálvölgyi Jánossal, a volt szocialista vezér Csintalan Sándorral, a liberó Stohl és Hajós Andrásokkal, ott nincs mit beszélni.

Ők egy csapat. A nemzeti oldal, azaz hazánk ellenségei.

És ez nem zagyvaság. Az sem, ahogyan Vona Gábor beszélt miniszterelnök-jelölti kongresszusukon. „Orbán Viktor fél tőlem és a Fidesz fél tőletek” – búgta felé mélyről. Megfogalmazása szerint nemcsak azért, mert le lesznek váltva, hanem azért is, mert sokuknak félelmükben az „állandó lakcímük megváltoztatását” is jelenti győzelmük. Vona hangsúlyozta, a Jobbik el fogja számoltatni a Fidesz vezetőit, és aki börtönbe való, azt börtönbe fogja záratni. Megnyugtatásul azt is közölte, hogy a Fidesz szavazóit nem fogják üldözni. Aranyos, szép új világ köszöntene ránk. Hál’ Isten, ezt egy egyre népszerűtlenebb párt – 8, azaz nyolc százaléknyi választó szeretné őt miniszterelnökként látni – vezetője mondja. Programja persze nincs. Csak a fenyegetőzésre képes.

Régi mondás: összenő, ami összetartozik.

A valamikori jobboldali radikális párt, a Jobbik láthatóan összeolvadóban van a balliberális pártokkal, az MSZP-vel, a DK-val és a többi kis balos akarnok minipártocskával. Erő híján náluk is a fenyegető üzengetés az elsődleges.

 • Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje határkerítés lebontásával riogatja a magyarokat, elárasztaná Magyarországot migránsokkal. Eleget tenne Soros milliárdos követeléseinek. A nemzet érdekei ellen politizáló nyílt árulását Botka már nem titkolja.
 • Szellemi szövetségese – választások előtt úgyis összeborul az MSZP a Demokratikus Koalícióval – Gyurcsány Ferenc megy a legtovább. Ő már bírákat és nyomozó ügyészeket is megfenyegetett hatalomra jutásának esetére. Mindezt annak a bírói ítéletnek a kapcsán tette, amikor is Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot jogerősen börtönbüntetésre ítélték. A két állami hivatalnok nagy értékű közvagyont herdált el a sukorói telekcsere kapcsán. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ezt üzente: „… a meghurcoltakat szabadon engedjük, teljes anyagi és erkölcsi kárpótlást fognak kapni”.
 • Varjú László, a DK alelnöke a főnökénél még nagyobbat mondott. Azzal fenyegette meg a velencei-tavi, sukorói telekcserét vizsgáló ügyészeket, bírákat, a legfőbb ügyészt, sőt az Országos Bírósági Hivatal elnökét, hogy ha a DK hatalomra kerül, börtönbe zárja őket.

Nesze neked jogállamiság! Erre nem horkan fel az Európai Parlament, az Európai Unió, a Strasbourgi Bíróság és a nyugati balliberális sajtó hadtest.

Ez nekik a természetes.

A hataloméhségük kielégítése alatt felgyülemlő feszültségeket azon az oldalon így vezetik le, így szokás, náluk nincs szabály, nincs határ. Náluk a törvényesség, a demokratikus parlamenti választás eredménye sem számít. Ezért szorgalmazzák a külföldről, sőt belföldről is a jól fizetett „civil” mozgalmak erőszakoskodásait, akár a fegyveres hatalomátvételt (igen, kedves örökké felháborodó ellendrukkereim, a hvg.hu-n szó szerint ez olvasható), mert másképpen nem megy.

Jó kilátások. Ezért nekem ne magyarázza el senki, hogy a háttérben nem új Lenin, Soros-fiúk csoportosulnak, az új anarchisták, akik a törvényes semmibevételével akár a terrorizmus eszközeit sem tartanák túlzásnak céljaik eléréséhez.

Maradjunk annyiban, a balliberális-nemzetellenes erők a hatalmat akarják és nincs az az ár, amit meg ne fizettetnének ezért – jó kommunista hagyomány szerint – másokkal.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

egy hozzászólás van

 1. Stefka múltjáról nincs véleményem mert nem ismerem de van Maléterről.
  Hasonló lehet megitélése.
  Nejemmel gyakran vitatkoztunk emiatt.
  Én csak a könyvekből és a cikkekből ismerem.
  Ő meg apján keresztül akivel együtt Ludovikások voltak ami abban az időben fogalom volt.
  Maléter tehát egy kassai nem sváb hanem szász úrhatnám alak aki berendelte magához a férfiszabóját. Ez a többiek szemében egy elitélendő nagyzolás volt. Másik bűne hogy míg a többi Ludovikás mind visszautasitotta a lehetőséget hogy belépjenek a kommunista Néphadseregbe Maléter belépett a Pártba és karriert csinált.
  Én ezt másképp fogom fel. Ha nincs senki aki belép a hatalom közé akkor ki lesz az aki az adandó alkalommal mellénk áll mint a labancok vagy császári tisztek 1848ban?
  És úgy is történt. Pongátz végig gyűlölte Malétert mivel az elején szabadságharcosait gyilkolta. A végén mégis a szabadságharc mellé állt ami életébe is került.
  Ezért most 2O17ben szükségünk van olyan
  látszólag áruló NATO csicskás vezérkarra akik majd egy adandó alkalommal mégis mellénk fognak állni nem a megszálló csapatok mellé.
  Egyik ősöm labancz futár volt a nagyszombati csata alkalmával és Bercsényi majdnem lefejeztette. A kuruc urak meg leitatták és rá akarták venni hogy csapjon fel kurucznak. Régi szép idők.
  Két pogány közt török és német egy hazáért akkor sem volt könnyű.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.