Bíróságok és a rendszerváltás

Friss a hír: az Országos Bírói Tanács (OBT) Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnökének felmentését kezdeményezte.

A PestiSrácok.hu is részletesen foglalkozott az üggyel, mivel ez a nem hivatalos Soros-aktivistákból álló bírói csoportosulás éppen most aktivizálta magát, az uniós választási kampány kellős közepén. Pilhál Tamás szerint talán nem véletlen a lépésük, hiszen épp néhány napja járt náluk egy brüsszeli bürokrata-különítmény pofaviziten. Az érzékenyített bírókról ne legyenek kétségeink, mert ez nyílt ellenzéki támadás a magyar jogszolgáltatás, a bírósági vezetés és azon keresztül a kormány ellen.

A bírói céh egy részénél nem történt meg a rendszerváltás.

Az igazságszolgáltatás helyett a bírók politizálnak. Anno a kommunista párt (MDP, MSZMP) előlegezte meg a bíróknak az ítéletet, ma más érdekek súgnak egyes bíróknak. Közös bennük, hogy nem az igazság- és jogszolgáltatás lebeg a szemük előtt, nem az ügyszeretet, nem a nemzet érdeke, hanem pártok és ideológiák kiszolgálása. Az idegen érdekek szolgálata. Még egy közös van bennük: általában baloldaliak, liberálisok.

A mérleg nyelve náluk mindig baloldal felé billen.

Horváth Attila jogtörténész elemzése szerint a magyar törvénykezés, az igazságszolgáltatás sajnos 1945 után a szovjet megszállással elvesztette kritikusi, szembenézési képességét és a valóság érzékelését. A kommunista diktatúrák közül Magyarországon született a koncepciós perek alapján a legtöbb halálos ítélet, melyeknek indítéka soha nem az igazság keresése, a jogos büntetés volt, hanem a bosszúállás, a leszámolás, a megfélemlítés.

A totális terrorra jellemző, hogy 1950–1953 között kétmillió ember ellen folyt valamilyen eljárás, egymilliót állítottak bíróság elé, 380 ezret ítéltek el. (Az adatok összegzését nehezíti, hogy egy ember ellen több eljárást is indítottak.) 1953-ban 1.300.000 emberről gyűjtött adatok szerepeltek a rendőrségi nyilvántartásokban, mindezeknek a jelentéseknek a jelentős részét az addigra beszervezett 40.000 besúgó gyűjtötte össze. 1945 és 1953 között 220.000 embert internáltak. 1953-ban 40.734 főt ítéltek szabadságvesztésre. Ez az ország lakosságának 0,42%-a. Ekkor már a közel kétszáz börtön és internálótábor tömve volt. Bár minden cellába jóval több elítéltet zártak, mint amennyire azokat eredetileg tervezték, még így is sokaknak várniuk kellett arra, hogy elkezdhessék büntetésük letöltését. Csak az 1946. évi VII. tv. alapján közel 500 embert ítéltek halálra.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt már többen voltak börtönben, mint 1953-ban. A börtönbe zártak és internáltak között 14 püspök (a magyar főpapok kétharmada), 1300 pap (a magyar papság egynegyede), 2400 apáca és szerzetes (a magyar apácák és szerzetesek egynegyede). A forradalom leverése után folytatódott a terror. Bírói ítéletekkel csaknem  600 forradalmárt végeztek ki – ki tudja hány embert vertek agyon a pufajkások –, és újra ezrek kerültek börtönbe, koncentrációs táborokba és tízezreket megfigyelés alatt tartottak.

Mindezt a törvény nevében hajtották végre.

A rendszerváltás részben érintetlenül hagyta a bírói kart, az érintettek is tovább bíráskodhattak, nem volt igazságtétel, nem volt elszámoltatás. Ez a szellemiség érződik jónéhány bíró magatartásán. Úgysem vonnak felelősségre, azt csinálhatok, amit akarok – gondolják. Függetlenségükre, önállóságukra hivatkozva gyakorlatilag a balra elkötelezett bírák határozták meg az elmúlt harminc évben, hogy ki kerülhet be soraikba. Ez néhol meg is látszik.

A pártdiktatúra egykori bíróinak fiai, lányai ma ott dolgoznak a bíróságokon, és máig nem vonták le a tanulságot az 1989 előtt hozott törvénytelen ítéletek kapcsán és akár zsigerből hoznak olyan bírói döntést, amely egy egész társadalom felháborodását hozza magával. Erre számos példa van. Gondoljunk csak a 2006. október 23-ai békés tüntetésre, amit Gyurcsány rendőrei vertek szét viperával, kardlapokkal, vagy lőttek gumilövedékkel emberek közé. A bírói kar egy része elsőfokon ártatlan civilek százait ítélte el minden komolyabb bírói vizsgálat, bizonyítékok nélkül. Ezeket a zsinórban hozott megalapozatlan ítéleteket a józanabb bírók másodfokon megsemmisítették. Ezekre az elsőfokú ítéletekre az érintett bírók nem lehetnek büszkék, hiszen kísértetiesen hasonlít a bolsevista évtizedek törvénytelen ítéleteire, amit a hatalom kért.

Vajon ezt is az MSZP-SZDSZ-kormány rendelte meg?

De arra az ítéletre sem lehet büszke a magyar bíróság, amit Mészár Róza, az MSZP egykori alkotmánybíró-jelöltje hozott az úgynevezett kémperben: felmentette a Gyurcsány-korszak titkosszolgálati vezetőit, Galambos Lajost és Laborcz Sándort, valamint a titkosszolgálatokat felügyelő minisztert, Szilvásy Györgyöt. Egy egyértelműen Magyarország elleni akcióról ítélve a bíró előbbre tartotta a párt- vagy egyéb érdekeket, mint az ország érdekeit.

Nemkülönben felháborodást keltett az OBT jelenlegi elnökének döntése,  Fatalin Judité, aki 2011-ben szüntette meg a súlyos korrupciós bűncselekmények miatt később elítélt Hunvald György erzsébetvárosi szocialista polgármester előzetes letartóztatását.

Sajnos számos további példát hozhatunk a kettős életet élő bírákról.

Itt van például Darák Péter, a Kúria elnöke, aki az OBT tagja. Az utóbbi évek egyik legdurvább bírósági jogtiprását éppen az általa vezetett Kúria követte el, amikor a levélszavazatok megsemmisítésével elvett egy mandátumot a Fidesztől. Az Alkotmánybíróság utóbb törvénytelennek minősítette a Kúria döntését. A PestiSrácok.hu megírta azt is, hogy Vadász Viktor OBT-tagnak kiemelkedő szerepe lehetett abban, hogy 2013-ban Soros lakájszervezete, az Amnesty International Magyarország „érzékenyítő” tréninget tarthatott az Igazságügyi Akadémián a diszkriminációról és a sztereotípiákról.

Nos, ilyen és hasonló gondolkodású bírókból állt össze az Országos Bírói Tanács.

Beálltak az EP-választás előtt kampányolni a balliberális ellenzék mellett a kormány ellen.

Nem is lenne baj, ha nem esküdtek volna fel az alkotmányra, a jogra, az igazságra és Magyarországra. Az pedig nem pusztán a politikáról szól. Az elgondolkodtató, hogy egyes bírók nem azzal a foglalkoznak, ami a dolguk lenne.

Persze az egyes pozícióknál a kiválasztás is fontos. Antall József, az első szabadon választott miniszterelnök is mellényult, amikor Hankiss Elemért a Magyar Televízió és Gombár Csabát a Magyar Rádió elnökeivé jelölte. Pozícióba kerülésük után első dolguk volt, hogy hátba támadták a magyar miniszterelnököt és az éledező demokráciát. Nem beszélve Antall jónéhány más döntéséről. A politikában is fontos a hűség, nemcsak a csalárdság, az összeesküvés és a hazugság. Fontos időkben, fontos helyeken szükség van az összetartásra és nem a széthúzásra. Most fontos időket élünk.

Furcsa és rég rossz, ha a bíróság vezető igazgatási szervei így állnak egymáshoz, hogy nem működnek együtt, éppen akkor, amikor az utóbbi évszázad legjelentősebb szervezeti átalakítása előtt áll a bíróság, miután a közigazgatási bíróságok felállnak 2020 januárjában. Persze lehet, hogy a bíróság balfelé politizáló részének ez a változás nem érdeke. Hozzá kell tenni, hogy információim szerint a bíróság éppen jelenleg tárgyal a kormánnyal a bírói fizetésemelésekről, a V4-átlag elérése érdekében, így egy széthúzó bírósági szervezettel lehetetlen hatékonyan fellépni, érdekeket érvényesíteni.

Ideje volna, ha a rendszerváltás befejeződne a magyar bíróságokon is!

A Szegedi Törvényszék és az illetékességi területén működő járásbíróságok, a Csongrád megyei bíróság, a Budapest Környéki Törvényszék elnöke szerint az Országos Bírói Tanács működése nem törvényes, miután létszáma és összetétele nem felel meg a törvényi előírásoknak, ezért elhatárolódnak az Országos Bírósági Hivatal elnökének, Handó Tünde felmentésének kezdeményezésétől. Ennél konkrétabban fogalmazott Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke az összbírói értekezleten: az OBT csak egy látszólag legitimnek tűnő bírói testület, hiszen tavaly októberben a bírói kar képviselői megvonták tőlük a bizalmat. „Egy kisebbség az, ami veszélyezteti, sőt, ma már károsítja azokat az eredményeket, amiket az elmúlt években a bírák országosan elértek” – szögezte le.

Az igazságszolgáltatás ügyszeretete, a valódi rendszerváltás a bíróságokon és szakítás a bolsi múlttal – ez kell!

Egy cicerói sztoikus gondolat jut eszembe az emberek egyenlőségéről, az igazságról és az egyének szabadságáról: „természetünknél fogva arra születtünk, hogy a jogot egymás között megosszuk, és kölcsönösen részesítsük belőle egymást.” (A törvények, I. 33). Ide kellene eljutnunk.

Viszont intő példa! A kommunisták hatalomra jutásával 1948-ban, Rákosi Mátyás, az MDP főtitkára –mint annyi mást –, a magyar bíróságot is szétverte. Száz és száz bírót, ügyvédet, ügyészt börtönbe küldtek, internáltak, kitelepítettek. Halálos és egyéb ítéletek sorát nyolc általánost végzett népbírók hozták. Diktatúra volt. Hol volt a jogállam, a parlamentáris demokrácia?

Egy gyerekkori emlék jut még eszembe. A Soroksári úton, a Malomszerelő Gépgyárban dolgoztam az ötvenes években, nyári munkán. Egy marós és egy esztergályos mellé voltam beosztva: hoztam az anyagokat és söpörtem a vasforgácsot.  Akkor tudtam meg, hogy az egyik egy volt „horthysta” bíró, a másik ügyvéd volt. Több nyelven beszéltek, mellesleg kiválóan végezték a szakmunkát. Összebarátkoztam velük, hiszen családilag tudtam, mit jelent ha valaki osztályellenség.

Ezért, ha valaki azt mondja, hogy Magyarországon ma nincs jogállam… No, inkább nem folytatom, mert durvát mondanék.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

31 hozzászólás

 1. Mindenki csak obégat, de miért nem lehet ezeket feloszlatni és uj választást kiirni. Indok, hogy sulyos hibák merültek fel, ebben az esetben nem számit a kitöltendö idö. Darák egy kommunista gazember és viszi magával a többit. Választást elcsalnak, minden szociálista bünözöt felmentenek, talán visszamegyünk a kommunizmusba.

  • “Mindenki csak obégat”, sajnos.
   Az amerikai esküdti rendszert ahol sokszor alul iskolázott emberek döntik el hogy valaki bűnös vagy nem, és a bíró már csak a büntetés mértékét szabja meg, nem tartom jónak, DE(!), a bírók mozgás terét a szembetűnően igazságtalan ítéleteket szűkíteni lehetne a törvények egyértelműsítésével ami viszont a parlament dolga. Remélhetőleg ez a közeljövőben megtörténik és azok után a szakmájukhoz nem értő bírókat ugyan úgy kirúgják mint egy rossz gyári munkást.

 2. Fel lehet sorolni az igazságszolgáltatás mellé a nevelés-oktatás, előadó-képző művészeti területeit, sőt az egészségügy és finanszírozása területét és az ottani változásokat akadályozó, romboló személyeket.

  A rendszerváltás előkészítése 2011-ben kezdődött meg, a változást igénylő területek felmérése és maga a változás még zajlik. Bízzunk benne, hogy a 2011-es szemlélet szerint, még életünkben lezárul.

 3. Vajda Miklós

  Mindenki sorolhatja az igazságtalan ítéleteket, ezért is kellene rendet tenni.
  Egy normális demokrácia úgy működik, hogy van egy társadalmi közmegegyezés arról, hogy az országnak milyen alapvető sarokkövei vannak. Ennek egyik szegmense lehet pl. a római jogon alapuló törvénykönyv, az alaptörvény (alkotmány) és az ennek betartatására hivatott igazságszolgáltatás. De amíg hazánkban nem igazságot szolgáltatnak, hanem jogot a kiváltságosoknak, addig ez aláássa az állam, a kormány és a közhivatalok működésébe vetett bizalmat. Ezen kell változtatni.
  Viszont ezen a ponton újra az EU diktatúrába ütközünk, mert az un. Európai uniós jogharmonizáció nem más, mint a Brüsszelből jövő diktatúra egyik fontos eszköze. A szovjet megszállás idején a bolsevik elvtársak voltak az érinthetetlenek. Erről mindenkinek vannak személyes élményei. Ma a bolsevik elvtársak liberális utódai a kedvezményezettek. Mert ma ez is egy “európai érték.”
  Az írás nagyon jól kifejezi a mai helyzetet, gondolom hosszú adatgyűjtés előzte meg a publikálást, amelyért külön köszönet a szerzőnek.

  • Nos igen. Mondjuk a Budaházy perben azért maradt el az ítélet indoklása, mert a birónő nem mondhatta az, hogy kapott egy telefont. (Sajnos ezt kell feltételezni, mert annyira aránytalan az elkövetett tett és az ítélet.)

 4. A rendszervältäs nem törtent meg 89-ben sajnos.Igaza volt Antalnak mikor mondta tetszettek volna forradalmat csinälni.Mert az kellet volna az összes bolsevik ferget örökre eltiltani a politikätol lehetett volna vagyonelkobzäs stb.Mert a dobrev-horn fele vonal simän ättmentette a vagyonät hatalmät es meg mindig velük küzdünk!!!!!Es ezek az alja emberek mindenhol ätt ejtöernyöztek a hatalomba.Läsd MTA-birosägok es meg e rendörsegen belül is vannak embereik.De ha nem läjtosan megy vegbe a vältäs mär 20 evvel elöbre järunk.Tehät van meg melo böven!!! Ezeknek nem lehet engedni el kell pusztitani öket a magyar közeletböl!

  • Igaza volt Antalnak?

   Ez felelősség áthárítás volt, ö volt az első szabadon választott miniszterelnök. Miért nem csinált rendet?
   Miért nem készíttetett új alkotmányt? Abból mindent le lehetett volna vezetni.

   Antalnak nem volt látomása a demokratikus Magyarországról, még részletkérdésekről sem, alkalmatlan volt miniszterelnöknek.
   Köztársasági elnöknek jobb lett volna mint Gönc.

   • Végre valaki aki éppen úgy, mint én jól látja, hogy Antall tökéletesen alkatmatlan volt miniszterelnöknek. Nos ezért is ültette oda a háttérhatalom. Antall szeme láttára lopták szét a vagyont és ő szinte észre se vette.

  • Megbocsáthatatlan cinizmus volt, mivel ő mindent tudott, hogy kik vezényelték le már a 70-es évetől kezdődően. Már akkor recsegett-ropogott az egész miskulancia.

  • Karácsony Márta

   Csak sajnos nem úgy néz ki, hogy van rá akarat… Inkább “integrálni” szeretnék őket, ami nem lehetséges, a kesztyűs kézzel bánásmód pedig, mint más egyébben is, egyre erősebb agressziót szül és nem közeledést.

 5. “ez nyílt ellenzéki támadás a magyar jogszolgáltatás, a bírósági vezetés és azon keresztül a kormány ellen.”

  Amikor Handó kinevezte és földig hajolva laudált a nyíltan politizáló Csernyit, az mi volt?
  Lovas megírta, hogy szinte minden stratégiai posztra az ellenségeinket nevezzük ki. Maximálisan igaza volt.
  Ez vagy valóban öngyilkos ostobaság, vagy farizeusság. Lehet választani. Megmagyarázni és kimagyarázni nem lehet.

 6. Teljesen egyetértek a fenti írással, és felháborító a Handó Tünde elleni fellépés.A következőket írnám a fentiekhez:
  Már korábban is leírtam, de most is megemlítem, hogy a demokrácia egyik feltétele a jog és igazság érvényesítése.
  Sajnos a jelenlegi magyar esküdtbíróságok csak névlegesen esküdtbírság, mert abban valójában a bíró dönt.1 bíró+2 ülnök.
  Az esküdtbíróságok a következőképpen működnének : az ügyvéd véd, az ügyész vádol, a bíró levezeti a tárgyalást és a független esküdtek (vagy ülnökök =10 vagy 12 fő) döntésének megfelelően kiszabja az itélethez a büntetést. Egy bíró alkalmatlan a döntésre, mert elfogult, és maximálisan kerülni kellene azt a szituációt amikor a bíró dönt. A mai bírók Magyarországon, de akár bárhol a világon alkalmatlanak a döntésre, bíráskodásra mert elfogultak, mert inkább önbíráskodnak, és az igazság vagy a közmegegyezéssel hozott törvény elsikkad.

 7. “Anno a kommunista párt (MDP, MSZMP) előlegezte meg a bíróknak az ítéletet, ma más érdekek súgnak egyes bíróknak”
  Úgy két éve egy a filmszakmában ismert alak azt mondta társaságban, hogy ott üti a kormányt, a magyarokat, ahol csak tudja, s most már nyugodt, mert az utóbbi évtizedben olyan jogász generációk “jöttek ki”, akik már “tudják a dolgukat”.

 8. “2013-ban Soros lakájszervezete, az Amnesty International Magyarország „érzékenyítő” tréninget tarthatott az Igazságügyi Akadémiá”
  Hány végzős kapott postgraduális képzést a CEU-n?!
  Meddi borulnak le a CEU előtt, hangsúlyozva, hogy ott milyen “magas színvonalú” képzés folyik?!
  Magas színvonalú ügynök képzés.
  És minden megy tovább, semmi nem változik sem a joggyakorlatban, sem az oktatásban, sem a kultúrában.
  Mindhárom nemzetstratégiai terület.
  Kinek nyertük mi a 2/3-ot, ha pl Handó azzal akarja bizonyítani a szakmai elfogulatlanságát,
  hogy csernyiket nevez ki?!
  Ahelyett hogy azzal bizonyítaná, hogy aki a közéletben nyíltan és a döntéseivel ordítóan politizál, azt törvényszegés miatt úgy kirúgja, hogy a jog közelébe se kerüljön?!
  Az elfogulatlanság = a törvények betartasága minden körülményben és mindenek felett!!!
  Handó sok kárt okozott! Nem nekik, a baloldalnak, hiszen nem tud nekik eléggé kedvezni, hogy ne támadják meg, hanem mindannyiunknak, mivel egyre inkább nem érezzük magunkat jogbiztonságban a kinevezési gyakorlata és a gyengesége miatt.

  • A CEU egy sz@r, színvonaltalan ügynökképző. Semmilyen egyetemi rangsorban nem szerepel. A minap a Kovács M. Mária nevű CEU némber botrányakor megkérdeztek CEU hallgatókat, mi a véleményük a némberről aki a miniszterelnök úr halálát kívánta. Angolul alig tudó, szerencsétlen, üresfejű idióta volt mind, még azok is, akik vonakodva elítélték. Szánalmas társaság, szánalmas tanárokkal. Az EU választás után végleg ki kell paterolni őket innen. Menjenek Bécsbe, és ne jöjjenek vissza.

 9. “a kiválasztás is fontos. Antall József, az első szabadon választott miniszterelnök is mellényúlt,”

  Addigra már megvolt a paktum az SZDSZ-szel. Tette, amit diktáltak neki.

 10. “Ideje volna, ha a rendszerváltás befejeződne a magyar bíróságokon is!”

  Egyetleb egy területen sem fejeződött be!

 11. László Ferencl

  Megdöbbentem a hallottakon. Heller Ágnes maga mondja el az alábbi videóban: 3,30 perctől – hogy ő, igaz, hogy teenager korában – olyan csinos volt, nem tudott úgy végigmenni az utcán, hogy le ne szólították volna, az uszodában fogdosták, a villamoson végig dörgölődztek hozzá!
  Hát, nem tudom, ez amit mond, valóban igaz volt-e? De hogy most bottal sem piszkálnám meg, az biztos! Bocsássa meg az úr!
  Hallgassátok a bül-bül szavú Ágnes asszony szavait!
  https://www.youtube.com/watch?v=_kGCDZSsU-w&t=16s

 12. Érzékenyítő tréning helyett magyarító tréningre kellett volna küldeni a bírókat. Persze ahhoz kéne legalább egy magyar döntéshozó, aki beíratja őket. 🙂

 13. “Ideje volna, ha a rendszerváltás befejeződne a magyar bíróságokon is!”
  Bocsánat,hogy szólok,erre háromszori kétharmad sem volt elég? Talán a Fidesz által alá nem írt rózsadombi paktum kötelez még Minket,avagy a zúnió szerződött ennek a fajtának a védelmére?
  Kezdek lilát látni,úgyhogy okosabb,ha nem folytatom. Annak ugyanis a nem vértelen forradalom a vége!

 14. Nemcsak a politikai témákban születnek elképesztő ítéletek. De köztörvényesekben is. Ez viszont felveti azt a kérdést, hogy egyáltalán milyen mentalitással és jogtudással kerülhet valaki bírói székbe?
  Valami nagyon nem stimmel már egy ideje a jogászképzéssel se, mert hogyan lehet köztörvényes esetekben is olyan ítéleteket kimondani, ami felháborodást vált ki az egész országban politikai hovatartozástól függetlenül is.
  Apropó: a vörösiszap megfellebbezte-e már az ítéletet, miszerint ő egyedül volt a felelős? Hol tartunk? Börtönben ül-e már a vörösiszap, vagy megelégedtek azzal, hogy háziőrízetben lábbilincselve a tározójában marad feltételesen?

  • Karácsony Márta

   A jogászképzés, mint sok egyéb, a ballibsik kezében van… Átörökölték a kádárista bandától és ezt adták tovább a következő nemzedéknek, azok med az utánuk következőknek.. ELTE? Stb. Miféle professzorok, tanárok oktatnak? Tisztelet a kivételeknek..Aztán az is az igazsághoz tartozik, amit kevesen mernek kimondani a Fidesz-szavazók vagy szimpatizánsok közül, vagy mert nem igen képesek önálló gondolkodásra, vagy gyávák, azt hiszik, hogy jogos kritikát megfogalmazni az “provokátorkodás”…vagyis a Fidesznek, a kormánynak, Orbán Viktornak igenis felelőssége van abban, ami történik, vagy nem történik..L. oktatás, kultúra, közintézmények, stb. Nem tesznek rendet, pedig az igényt jeleztük, többször is.. Filmalap is marad, ami.. egy balliberális aczélöröksége viperafészek.

  • A vörösiszapot nem lehet lecsukni, mert akkor zeng a libsi sajtó, hogy nálunk mindenkit üldöznek azon a címmel, hogy vörös.

 15. “A bírói céh egy részénél nem történt meg a rendszerváltás.”
  Rossz a megfogalmazás! Helyesen: A bírói céh egy részénél megtörtént a rendszerváltás, a többi viszont embernek is, bírónak is hitvány, és magyarellenes.

 16. Szőke ciklon

  Amikor egy, sajátjaik által meg(be)választott bíró felülírhatja a törvényeket, nagyobb hatalma van, mint egy milliók által megválasztott kormánynak és annak vezetőjének, amikor milliók igazságérzetét borzolja/felháborítja egy-egy, szemlátomást politikai alapon hozott, erősen szubjektív bírói ítélet, amikor a vétkesnek több joga van, mint a károsultnak, akkor megszűnik az embereknek az igazságszolgáltatásban vetett hite. És ma ott vagyunk, köszönhetően az elcsal rendszerváltásnak, a posztkomcsik átmentett hatalmának.

 17. A németeknél 3000 birot, ujságirot tettek lapátra az egyesitésnél, ezt kelett volna itthon is végrehajtani, nem nyafogni, cselekedni kell! Eyg vicc: a menyországba bebocsájtást kér egy pap, és kérdezi Szent Pétert hogy mi fog történni? Péter, látod az a sátrat, ott fogsz lakni, és a biciglit azzal jársz majd! A pap,de ott van egy fehér villa, és egy mercedesz elötte,. az kié? Válasz az egy (ügyvéd, ügyész, biroé),a pap de én szentéletü voltzam lent,és csak sátorban élek majd. Igaz fiam válaszolt Szent Péter, papokbol sok van,de ügyvéd, biro stb csak egy van!

 18. Majd meglátjuk mi lesz az eredménye, és előbbb kellett volna.D a gondolatot is köszi

 19. zolatiguszti

  Rendszer váltés itt a kétkezi melósoknál történt csak.Azok meg is ugrották a mércét ma kimegy innen egy szaki és simán tud melózni a fejlett nyugaton akármilyen technológiával.Ismeri ami a szakmához kell és még beszél egy nyelvet is sokszor.A többiek meg olyanok mint a munkájuk amit kiadnak a kezükből…tele vagyunk Orvosi műhibákkal és nem nem a lé hiányzik hanem az odafigyelés és az hogy szakmailag ellenőrizve legyenek ne egymásnak hamisítsanak ambulánslapot meg szakvéleményt.Igazságszolgáltatás lásd fenn, redőrség dettó.Úgy ahogy a hatóságok lassan kezdenek felhayni a régi énjükkel, de csiga tempóban.Lassan kikopik a Jolika így szokta módszer.De a többiek ……

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük