Egy rém szavahihető ember

Volt cionista a cionista világmozgalom tagjaként, volt kommunista a Magyar Dolgozók Pártjának, majd a Magyar Szocialista Munkáspárt reménységeként, volt Lukács György tanítványa, aki 1919-ben népbiztosként ártatlan embereket gyilkoltatott, volt szenvedő emigráns Aczél György kedvenceként, mivel ő kaphatott a férjével azonnal kék útlevelet 1977-ben, amikor még senki. Mindig volt külföldön munkája, taníthatott egyetemeken, nem fenyegették meg emiatt itthonról, s amikor a rendszerváltás hajnalán hazajött, harcos liberálisként mutatkozott be az SZDSZ oldalán, azóta is ehhez tartja magát. De jelleméhez az is hozzátartozik, hogy  Hankiss Ágnes által, a Magyar Országos Levéltárban felfedezett és közzétett levélben, amit a mozgalmár a Magyar Szocialista Munkáspártnak írt 1959-ben, elítélte az 1956-os „ellenforradalmat”, és helyeselte annak leverését.

Ő Heller Ágnes filozófus, akadémikus, a megmondó ember, aki nemrégiben a Jobbikot próbálta tisztára mosni, és a zsidózó szélsőjobboldali pártot alkalmasnak találta, hogy a liberálisokkal, a szocialistákkal szövetséget kössön.

A múltja sem patyolatfehér, de a jelenben is mindig tesz valamit, amivel mocskolhatja szülőföldjét, amivel sározhatja azokat a magyar ikonokat, akik – vele ellentétben – valóban számítanak.

Az 1957-ben megjelent, Az erkölcsi normák felbomlása – Etikai kérdések Kosztolányi Dezső munkásságában című tanulmányában megbélyegezte Kosztolányi Dezső munkásságát, kimutatta benne a dekadens polgári erkölcs megnyilvánulási formáit. A hanyatló erkölcsű, dekadens, nihilista polgári osztály írójának nevezi. Könyvével, szellemiségével sokat ártott Kosztolányi megítélésének. Heller azonban ma már nem vállalja a Kádár-korszak hajnalán született művét. De az ilyen karriertől és anyagiaktól vezérelt, elvakult kommunista ideológusok, a liberális kánon vezető filozófusai miatt tették a magyar irodalomban, kultúrában lehetetlenné a többi között Herczeg Ferencet, Márai Sándort, Sinka Istvánt, Nyírő Józsefet, Wass Albertet, Kós Károlyt, Hóman Bálintot. Könyveiket másokkal együtt tiltólistára tették, és csak a rendszerváltás éveiben oldódott fel ez a zárlat. Többen akadémiai tagságukat még poszthumusz sem kaphatták vissza.

Ungvári Tamás szerint – akit nehezen lehet jobboldalisággal, túlzott nemzeti elkötelezettséggel vádolni – Heller Ágnes korábbi marxista ideológiájától és politikai állásfoglalásaitól hiába próbál szabadulni, az akkori és a mai kor szellemében újra kiadni korábbi művét kockázatos (kigyomlálva a Marx-idézeteket), hiszen nincs két Heller. Az akkori nemzedék arroganciájának példájaként feleleveníti, hogy mindenhez értett: Arisztotelészről és klasszika-filológia kérdésekről úgy írt, hogy nem is tudott görögül. Emiatt még az Akadémia is bírálta.

A kacskaringós utat megjárt „szavahihető ember” 2011 márciusában rövid előadást tartott a Európai Parlamentben. Az előadás egyik momentuma (Heller Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő felvetésére kijelentette, hogy 2006 októberében „no one was shot, no one was tortured”„senkit sem lőttek le, senkit sem kínoztak meg” vagy „senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak meg”) a kétértelműsége miatt újabb felháborodást keltett a magyarországi közvéleményben.

2017-ben azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor leváltása érdekében a Jobbikkal is össze kell fognia a baloldali pártoknak. Heller meglátása szerint csak így váltható le a kormány.

Heller Ágnes, a szavahihető, a régi bolsevista most megint rátett egy lapáttal, hogy jól bele lehessen rúgni a magyarokba.

Kapitális hazugságai mindent felülmúlnak. Svédország, Brüsszel és Németország után most Spanyolországot találta meg. A zsarnokság, ami Európa szívében születik – ez volt Heller Ágnes spanyol nyelvű írásának a címe, ami az El País nyomtatott kiadásában jelent meg néhány napja. Erről a HVG adott hírt. Heller többször több helyen kifejtette már – az utolsók között magyarul is, 2017-ben az Élet és Irodalomban –, hogy „Magyarországon ma zsarnokság van. Egy zsarnok uralkodik felettünk – akárminek nevezzük is“. Most Heller azt írja a spanyol lapban, hogy Orbán illiberális rendszerét sokan sokféleképp próbálták már leírni, fasizmus, autokrácia, maffiaállam, szupernacionalizmus, de a filozófus szerint itt valami újjal állunk szemben. Ezért használta ő a zsarnokság szót, vagyis türanniszt.

Orbán könnyűszerrel veri vissza azokat a támadásokat, amelyek fasizmusnak nevezik rendszerét, ugyanis léteznek ellenzéki pártok, halálbüntetés pedig nincs – írja Heller, majd hozzáteszi: ugyanígy tesz az autokrácia-bélyeggel is. A populizmus sem találó kifejezés, a populisták nem hizlalnak oligarchákat, így marad a zsarnokság mint leirat, bár más neve még nincs a rendszernek.

Ugyanis az orbáni Magyarország egy modell – állítja Heller Ágnes, a lukácsista iskola jeles képviselője.

Aztán következtetéseivel Heller elér a csúcsra és kemény üzenetet fogalmaz meg: „A választásokon elért győzelem legitimálja Orbánt és kormányát. De ma, a világ számos részén, választanak meg zsarnokokat. Azonban ezek a rendszerek nem demokráciák, hanem zsarnokságok. Ma csak a liberális demokráciákat nevezhetjük demokráciáknak, Orbán illiberalizmusa nem az.”

Heller Ágnes, a tévedhetetlen feje tetejére állítja a demokrácia alapelvét, a népfelség elvét.

Tehát a demokratikusan, az Európai Unió megfigyelői által is szabadnak ellenjegyzett választás nem más mint a diktatúra felé vezető út, s így a parlament által megválasztott miniszterelnök csakis zsarnok lehet. Egy kivétel van, ha a nép liberálisokat, kommunistákat, baloldaliakat, zöldeket , gender hívőket és miegymást választ. Az már  demokrácia. Heller szerint. S higgyük el neki!

Akkor viszont a görög demokrácia is zsarnokság volt. Igaz, a rabszolgatartás miatt nem nevezhető színtiszta modern európai demokráciának. De mégis, a demokrácia bölcsője akkor nem az ókori Görögországban keresendő?

Látszik, a marxista filozófus nem tud elszakadni a gyökerektől és saját szája íze szerint formálja a demokráciákat zsarnoki uralmakká.

Végül spanyol olvasóit azzal fárasztja, hogy a zsarnokok és a zsarnokságaik mindig elbuknak. De az még nem látszik, hogy ez mikor jön el, illetve az is kétséges, hogy milyen állapotban lesznek a magyarok, amikor újra kell kezdeniük – fejti az álmot Heller. Figyelik? A szavahihető megmondó ember túllép minden határon, és nekiáll (le)minősíteni a magyarokat. Milyen állapotban lesznek? Azaz még gyengeelméjűeknek, frusztráltaknak meg vakoknak is gondol minket. De csak addig, amíg a hasonszőrüeket, a liberálisokat, a quislingeket, a labancokat, az idegen érdekeket képviselő hazátlanokat nem fogjuk bejuttatni a hatalomba.

Remélem, ehhez a magyarok többségének lesz néhány szava!

Mindenesetre ez a hölgy a hosszú élete során Rákositól Kádárig, Kádártól Grósz Károlyig, Antalltól Hornig, Medgyessyig, Gyurcsányig, Bajnain át Orbánig, azaz napjainkig mikor szolgálta a hazáját, mikor védte meg, mikor állt ki Magyarország mellett? Az emlékezet nem tud ilyenről.

Eszmetársai a nemzetellenességet már hagyományként folytatják: Újhelyi, Gyurcsány, Jávor, Dobrev, Szabó Tímea, Bangóné és a többi „anyaszomorító” a szégyenérzet nélkül szolgálják a nyílt társadalom, a multikulturalizmus, a bevándorláspártiak és a globális háttérhatalom érdekeit. Heller és elvtársai megalapoztak nekik.

Mi ebből nem kérünk.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

36 hozzászólás

 1. Borzalom ez egy banyarem !!! Horror filmet lehetne csinalni ezzel a ven banyaval !!!

  • Hát, így van ez

   Ha egy normális (már úgy értem: nem vérkommunista) gyerek meglátja ennek a vén boszorkánynak a képét, már akkor is megáll a növésben, ha egyetlen szót nem hallott ennek a csőagyúnak a múltjáról.

  • Gedeon Szánti

   ….egyetértek…

 2. Hölgynek azért nem lehet nevezni. A “hölgy” szó egészen mást jelent.

  • gyurcsányiviktor

   Azért nagy sza…, bocsánat, ganéjban lehetnek ezek a fasisztoid-liberális és balos elemek, ha egy effélét kell kiállítani a tűzvonalba, hogy letörjék Orbánbasi rémuralmát, a 2/3-al egyetemben.
   Mit tett ez a lény egyáltalán Magyarországért azon kívül, hogy szakmányban gyalázta azt a nemzetet, amelyhez soha nem tartozott, de aki kitartotta és – sajnos – kitartja a mai napig is ?
   A mária-terézia által kibrusztolt állampolgársága még nem jogosítja fel erre a csatorna-lakó beszédre.
   Dej’szen, még magyar nyelven sem tud tisztességesen megszólalni, ez osztja az észt nekünk ?
   Takarodjon oda, ahová való, a fasisztoid-liberális mélyűrbe, ha a földönkívüliek egyáltalán hozzájárulnak ahhoz !

 3. Túl hosszú a cím. Elég lett volna: “A rém”

  • Gratulálok! Éppen ezt akartam írni! (Még jó, hogy elolvastam előtte a hozzászólásokat…) 🙂 🙂

   Ez a vasorrúbába a köldök pólójában (vajon tangát is hord?? – brrrr!) abszolút alkalmas a gyerekek rémisztgetésre. A “munkássága” pedig a felnőttek ijesztgetésére.
   Tipikus karrierista komcsi köpönyegforgató. Mint Szolzsenyicin írta, “Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.” Most, érdekből, már a jobbikosok is elvtársai, tehát az ő érdekükben is hazudozik.
   Az a tény, hogy az MTA tagja, már bőven elegendő indok az MTA feloszlatására!

 4. Ő az, aki egymilliós létszámú “gigatüntetést” akart szervezni Brüsszelbe.
  LADY GIGA, a haspólós, hadházy-zoknis női kvóta.

  • Hát, így van ez

   Igen, ő az, csak az a problémájuk a liberálbolsevikoknak, hogy immáron, egy száz fős “tüntiző csoportocskát” sem tudnak összeterelni még korbáccsal sem, nemhogy egy milliós tömeget.
   Erre szokták mondani, hogy álmodik a nyomor !!!!!

 5. A “bájos” és félrebeszélő marxista filozófus, a tipikusan jellemtelen komcsi nem tud elszakadni a gyökerektől és zsarnoki uralomról próbál lafatyolni. Nemzetellenes, nem közénk való, tevékenységével sok becsületes embert nyomorított meg a tanácsköztársaságtól a kádári diktatúra végéig. Követői, így Bunkóné, Újhülye, a gyilkos családból származó Apró unoka, a szemkilövető Gyurcsótány és a többi aljas ballibsi miért nem húz el innen, ha annyira rossz nekik. Egyelőre még szabad az út.

 6. Saul lánya. Egy igazi Magyargyűlőlő eleven patkány.

 7. “Volt cionista a cionista világmozgalom tagjaként”

  A férje, a Lukács szivarzsebéből kikandikáló Hermann István “filozófust” szintén cionista összeesküvés miatt tette Rákosi parkolópályára. a pesterzsébeti közgazdasági szakközépiskolában mérgezte az ifjak szellemét 1953-ig biztosan. Végül is megúszta, mert akár ki is végezhették volna.
  Ez az Ördög Öreganyja ősFOSszília TGM-et dajkálta, mióta átdobták nekünk Kolozsvárról azt az eszelős, zavaros agyú, a magyar könyveket és újságokat árusító bódék felborogatására uszító szófosóbajnokot, aki
  Lady Giga ölébe hajtja fejét, aki kitartóan keresi a három aranyhajszálát…

 8. “a liberális kánon vezető filozófusai miatt tették a magyar irodalomban, kultúrában lehetetlenné a többi között Herczeg Ferencet, Márai Sándort, Sinka Istvánt, Nyírő Józsefet, Wass Albertet, Kós Károlyt, Hóman Bálintot.”

  Utódai itt vannak közöttünk, meghatározó, vezető pozícióban. Bakay professzor úr személyesen mesélte, hogy
  Fekete Györgytől kért személyes találkozót, amikor is előadta, hogy Hóman Bálintot ideje rehabilitálni.
  Elmondása szerint Fekete György lefasisztázta és kirúgta.

 9. “szolgálják a nyílt társadalom, a multikulturalizmus”-t

  Sajnos ez a mai napig a kulturális életünk irányítóinál abszolút érvényes!
  Ideje lenne folytatni Szakács Árpád sorozatát.

 10. ” „A választásokon elért győzelem legitimálja Orbánt és kormányát. De ma, a világ számos részén, választanak meg zsarnokokat. Azonban ezek a rendszerek nem demokráciák, hanem zsarnokságok. Ma csak a liberális demokráciákat nevezhetjük demokráciáknak, Orbán illiberalizmusa nem az.””

  Magyarra lefordítva, a többség demokráciája zsarnokság a gátlástalan, káoszteremtő liberális kisebbség felett, viszont a liberális kisebbség diktatúrája a többség felett valódi demokrácia, ahol a többségnek csak egy célja lehet:túlélni!

  Heller nem beteg, csak egy vérbeli kommunista kaméleon!

 11. LEGALÁBB NE MUTOGASSÁK MÁR ! NEM FOGOK TUDNI EBÉDELNI !

 12. gyurcsányiviktor

  A címből a rém, már biztosan igaz.

 13. Fehér Klára

  Még Nagybörzsöny és környékéről is takarodjon, én mint régi nagybörzsönyi lakos ajánlom neki! A vén boszorkány!

 14. Nézzük_magát_a_dolgot

  Bizonyos kor felett már mindenki felelős az arcáért. Hazánkban millió számra élnek ráncoktól barázdált, de a maguk módján szép arcú kedves öreg nénikék, főleg faluhelyen. Széppé teszi őket a róluk sugárzó kedvesség és jóindulat. De mit mondhatunk egy ilyen ijesztő (haladóul: ilyesztő) személyről?

 15. nemaztmondtákferi

  nem elég szépnek lenni,annak is kell látszani…

 16. A teflonbőr kezd rászáradni!

 17. Hehehe. Ági néni valami ufóképzőbe járhat, ott adták neki ezt a trendi napszemüveget.

 18. Hogy lehet egy emberben ennyi szörnyüség egyszerre felhalmozódva?

 19. hesslerezredes

  Uram irgalmazz! Hogy néz ki ez a szipirtyó????!!!! És még kiáll a nyilvánosságra?!?!

 20. Heller Ágnes egy velejéig gonosz, gyűlölködő, erkölcstelen ember. Érthetetlen, hogy lehet valakinek a célja kizárólag a másoknak való ártás. Szeretett ez az ember az életében valakit?

 21. Vajda MIklós

  Ő a nagy öregek közét tartozik. Ott volt 1848-ban Londonban, amikor Marx – a Rotschildok kitartottjaként – megírta a Kommunista Kiáltványt.
  Látta Lukács Györgyöt, amint oktatta a kulturális marxizmust.
  Segített Rákosinak ideológiát eszkábálni a magyar nép leigázásához.
  Majd Kádár és Aczél mellett csinált új gazdasági mechanizmust, az újabb kifosztásunkhoz.
  Aztán rendszert váltott, és magyarázta a spontán privatizáció előnyeit, amely átjátszotta a maradék nemzeti vagyont a bankszterek zsebébe.
  Agitált az Európai Unió mellet, amely nem különb a Szovjetuniónál, de akkor ezt még nem tudtuk.
  Demszkyhez járt nyaralni az Adriára, mert oda mentették a 4-es metró elprivatizált kölségvetésének egy részét.
  Ha egyszer – talán – meghal, majd szódabikarbónát viszünk a sírjára, hogy a föld ki ne hányja.

 22. Remek látványosság lehetne ez a lény az állatkertben! Talán még perecet is dobnék neki!

 23. Karácsony.sk

  Amikor meglátom ezt a hímringyó sátánt a képeken, mindíg megijedek s azt hiszem, hogy feltámadtak a halottak. Amúgy amit mond ez a neomarxista ultraliberális az valójában “A” halotti beszéd!

  Szlovákiából….

 24. Hát én meglocsoltam volna húsvéthétfőn királyvízzel. Akor most királyné lenne!!!

 25. Való igaz hogy külsőleg rém, de ami még borzasztóbb, hogy belül meg maga a GONOSZ !

 26. Ó, igen! Az Akadámia “dísze”!

 27. H.Á. leginkább egy szélkakas, de abból se kakas, csak egy gerinctelen fehérjehalmaz, valami olyan, mint egy SZÉLBANYA. A múltkor ugyan azon a hetes buszon utaztunk, de nem volt időm szembe köpni, mert leszállt.

 28. Az ilyenek és eszmetársaik mindig a szél irányába, mégpedig a pénz szele irányába fordulnak. Ne felejtsük el, annakidején Lenin et volt a világ egyik leggazdagabb embere, Gyurcsány-Apró tőlünk ellopott gazdagsága ma Indonéziában hízik az olajiparban, a tömeggyilkos Lukács (HÁ példaképe) bankárcsemete volt.

 29. Gedeon Szánti

  ….a címböl a RÉM….igaz

 30. Hogy rem az biztos ez a banya horrorfilme valo !!!! Ha meglatnam almamban ezt a boszorkat felsirnek visittoznek ilyedtemben !!!! Borzalom ez a ven szuka Brrrrrr !!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük