Európa végvára

Talán Kövér László, a Fidesz Választmány elnöke fogalmazta meg legpontosabban a Fidesz 27. kongresszusa utáni hónapok programját. Dobó Istvánt idézte, az egri vár kapitányát, aki a várvédői ima és eskü kapcsán így szólt védőtársaihoz: „Ebben a várban van most a maradék ország sorsa”. Vagyis Dobó az egri vár sorsát a hazával azonosította.

Kövér ezt úgy értelmezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz-KDNP pártszövetség az a vár, amely a többség támogatásával az ország és Európa megvédésére készül. Nem véletlen az analógia. Hiszen a százötven évnyi török megszállás tapasztalata, a végvári vitézek helytállása, a szakadatlan harc az idegen megszállás ellen Hunyadi Jánostól, Dobó Istvánon, Jurisics Miklóson, Szondi Györgyön, Balassi Bálinton át Thury Györgyig, Zrínyi Miklósig az Magyarország történetének egyik legmeghatározóbb része, a függetlenségi harcok, a szuverenitás megvédésének, kivívásának története.

Ma, a XXI. században többé-kevésbé ugyanerről van szó: Magyarország identitásának, több mint ezer éves kultúrájának, keresztény hagyományainak, népének megvédése egy felelőtlen multikulturális világtól, amit tetéz egy végzetes, több száz milliós népvándorlás.

Ez ma a tét. Ennek az özönvízszerű illegális migrációnak a megakadályozása.

Hovatovább Magyarország lesz újra az a végvár, a visegrádi országokkal együtt, amely megvédi Európát a keresztény hagyományaival együtt az inváziótól. Ezt az újraválasztott pártelnök úgy fogalmazta meg, hogy harc és küzdelem van és lesz, és ez odavezet, hogy a következő évtized európai vitái az identitás, az emberek, a népek, a nemzetek, az országok, sőt a kontinensek mivolta körül forognak majd. Ezért nem mindegy, hogy a 2018-as tavaszi választás után folytathatja-e megkezdett munkáját a jobboldali pártszövetség, vagy nem.

A balliberális ellenzék a jelenlegi politikájával egyértelműen feladná Magyarországot és egy vegyes népességű, vegyes identitású lakossággal cserélné fel a magyart. Tehát a választás tétje Kövér szerint az, hogy megvédjük-e, ami a miénk, azaz megőrizzük-e az évezred alatt kiharcolt jussunkat.

De ez a végvári harcmodorral már nem megy.

Orbán Viktort pontosan tudja, hogy hol, mikor, milyen harcmodort kell alkalmazni Magyarország védelmében. A kormányfő eleinte megpróbálta a brüsszeli és a strasbourgi parlamentekben a meggyőzés taktikáját alkalmazni, elmagyarázni a képviselőknek, hogy miért kell megvédeni a schengeni határokat. A liberálisokat, a zöldeket, a szocialistákat nem lehetett jobb belátásra bírni. Erre jött a szembenállás, az ellenállás, Magyarország elementáris érdekeinek a megvédése. Ez több mint hét éve szakadatlanul folyik.

Nem véletlen, hogy a pártelnök kongresszusi beszédében kiemelte: érzések nélkül nincs gondolat, szív nélkül nincs politika és szenvedély nélkül nincsenek tettek. Ebben óhatatlanul kifejeződik, hogy van egy közös szenvedélyünk, amit úgy hívnak, Magyarország.

Legalábbis a jobb érzésű magyarok döntő többségének ez a szenvedélye.

S ezt a gondolatot, érzést, a cselekvések sorozatát, ami az elmúlt hét évben történt, nem követheti más, mint a megerősítés, az elmélyítés és mindezek megvédése.

A liberális ellenzék és az összeroskadás szélén álló szocialisták azzal operálnak, hogy a Fidesz-KDNP nem huszonegyedik századi módon, nem az európai korszellemnek megfelelően politizál. Micsoda badarság! Ma az európai jobboldalon ez az egyetlen olyan pártszövetség, amely valóban korszerűen politizál, a magyar nép és az európai népek, nemzetek érdekeinek megfelelően. Egyre többen felismerik azt, amit Kövér László az országos választmány elnöke fogalmazott meg: a kommunizmusnál is aberráltabb, természetellenesebb rendszer fenyegeti a világot.

Orbán Viktor ismét megemelte a lécet, amikor arról beszélt, hogy a szellemi és lelki alapjait kell elmélyíteni a politizálásnak. Ez talán a leglényegesebb gondolat.

Végre világosan kimondta: ez a politika nem faji- és nem osztályalapon áll, hanem nemzeti alapokon nyugszik. S ez a lényeg.

Ennél korszerűbb aligha lehet egy politika, amely arról szól, hogy meg kell védeni, biztonságot, anyagi jólétet kell nyújtani a keményen dolgozó, felelősséget vállaló, családjukról gondoskodó, hazájukat szerető és keresztény gyökereihez ragaszkodó magyar és európai embereknek. Ezt a normális tételt csak az utóbbi időben kell magyarázni. Ez valamikor része volt a nyugat-európai normáknak.

Ezt az egészséges normát kell visszaállítani.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

8 hozzászólás

 1. Jó a végvári analógia!

 2. Gáspár Anett

  “Magyarország identitásának, több mint ezer éves kultúrájának, keresztény hagyományainak,…”

  (… )több ezer éves kultúrájának, több mint ezer éves államiságának, keresztény hagyományainak…

 3. Gáspár Anett

  ” amely megvédi Európát a keresztény hagyományaival együtt az inváziótól. ”

  A zsidó-keresztény kultúra című hazugság mantrázásával nem ezt a célt látom.
  Elég egy idő múlva elhagyni a keresztényt…
  A filmiparban ez már állandósult, itt az importált új generáció (még ha magyarul beszélnek is, nem a magyar kultúrában gyökereznek), most folyik ugyanez a színházi életben.
  Szegény Makovecz, ha látná, hogy kik építették ki a hadállásait az MMA-ban, forogna a sírjában.

  • Gáspár Anett

   kik építették ki a hadállásaKAT

  • Anett! A mindennapi életben valóban az a helyzet, hogy valaki vagy zsidó, vagy keresztény. A zsidó-keresztény kitétel a két vallást összekapcsoló Jézus személyének szól. Az írás szerint a kiválasztott nép körében születik meg a Messiás. Persze nincsen olyan zsidó aki elfogadná, hogy Jézus volt a Messiás. Ráadásul mivel a Messiás eljött a kiválasztottságnak már vége, oszt’ jónapot.

 4. Ma sokan vannak akik a “VÉGVÁRT”, a jobb megélhetés miatt elhagyják.
  Nem vádolom őket.
  Jónéhány, (a többség?) ezt személyes tapasztalatból tudom, eleve csak időlegesnek gondolja, mert közben itthon vesz házat, legtöbb esetben egy olcsót amit közben feljavít, mert külföldön még az “olcsó” is számára túl drága.
  De még akik a kinnmaradás melett is döntenek, -BIZTOSAK LEHETÜNK BENNE-, azok IS, vagy a LESZÁRMAZOTTAIK számára IS, eljön majd az idő, ha majd az a “nagyszerű nyugat” a migránskérdésnek köszönhetően maga alá szarik, mert fog, majd haza húzzák a csíkot, a biztos VÉGVÁRBA, mentsvárba.

  • Gáspár Anett

   Annál is inkább, mert pl. a valódi svédek,. franciák, dánok, németek tömegesen vásárolnak itt házakat, van, aki egész falut. (Utóbbi a sejtéseim szerint sötétebb ügy lehet.) De a nyugat -európai zsidók is tömegesen települnek át hozzánk. A legnagyobb idevándorlásuk a zsidó olimpia idejére prognosztizálható, s vélhetően rengetegen fognak itt maradni. Nem lennék meglepve, ha éppen azért rendezik nálunk.

 5. Gáspár Anett

  Laszlo Jager!

  Gyurcsány valószínűleg keményebben nyomja, talán viszkiben utazik, mert úgy néz ki, mint aki már szétitta a fejét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.