Félelem

Megint új fogalmat, nevezetesen a félelmet hozta be a közbeszédbe Orbán Viktor a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen tartott előadásában. Valóban ezzel az egy szóval lehet jellemezni a ma Európáját, a párizsi, a brüsszeli, a nizzai és a müncheni terrorista merényletek után.

A magyar miniszterelnök az évente megtartott magyar-magyar fórumon összegezte először a kapitalizmus, a nyugati világ gazdasági válságát, amely ,,holdkórosan tántorog a vesztébe”. Orbán leszögezte azt is, hogy az Európai Unió alkalmatlan a kihívások kezelésére és itt már utalt évekkel ezelőtt az EU befogadásra alapuló bevándorláspolitikájára.

Tavalyelőtt mondta el nagy port kavaró beszédét az illiberális demokráciáról: miszerint a kormányoknak az a dolguk, hogy a nemzeti érdekeket védjék, de a balliberális kormányok a hatalomgyakorlásuk idején nem védték meg a magyar nemzeti vagyont, nem védték meg az embereket az eladósodástól. Ennek a gondolkodásmódnak lehettünk idén is a tanúi, amikor a kormányfő azt a következtetést vonta le, hogy Európában napról napra nő a félelem, napról napra nő a bizonytalanság. S ennek oka szerinte, hogy a gazdasági válság elitválsággá, majd demográfiai válsággá fordult át.

A miniszterelnök nem rejtette véka alá véleményét. Mint mondta, olyan beszédet fog tartani, ami ma Európában be van tiltva, ami ma politikailag nem korrekt, amiért kirekesztés, száműzetés jár. Vagyis az őszinteségért, a tények valós feltárásáért, a következtetések utáni helyes döntésért – például a migráció és a terrorizmus szoros összefüggésének bizonyítása, határvédelem – az európai fősodorból akarták kirakni Magyarországot. De egyre inkább az látszik, hogy ott van a fősodor, ahol Magyarország és Közép-Európa jár és egyre többen adnak nekünk igazat.

,,Ne féljetek, harcoljatok!”-idézte a miniszterelnök Tőkés László püspök szavait. Orbán hosszan elemezte, hogy mi ellen kell harcolni. Elsősorban a bizonytalanság és a félelem ellen, mert az megöli a lelkeket. Ezt száműzni kell az életünkből, mert gátja minden cselekvésnek. A félelemből nem lesz Európa. Ezért tartja fontosnak a magyar miniszterelnök, hogy a nemzetek Európája erősödjön meg, mert a legnagyobb veszedelem a nemzeti jogkörök megnyirbálása.

Ezt a brüsszeli mesterkedést vissza kell utasítani. A tömeges migráció veszélyét egy mondatba foglalta össze: a migráció megöl bennünket!– azaz növeli a terrorizmust és lerombolja a nemzeti kultúrákat, kultúránkat.

Orbán Viktor soha ilyen keményen nem fogalmazott a brüsszeli vezetésről.

Kimondta, hogy az európai politikai vezetés megbukott. Az Európai Unió nem képes megvédeni polgárait, nem képes megvédeni határait, nem képes megújulni, megszűnt globális hatalom lenni. Nagy -Britannia kiválásával -brexit- az Európai Unió regionális hatalom lett. Ezért Brüsszelben alapvető változtatásokra van szükség, mert a schengeni határokat nem lehet megvédeni sem virágokkal, sem plüss állatkákkal.

Először vont éles határokat az alapító Európai Uniós tagállamok és az újonnan érkezett tagországok között. Világossá tette, hogy Közép Európában nincs gazdasági válság, nincs elitválság, a valóságra, a nép meghallgatásán alapuló politizálás folyik. Mint ahogy nincs a magyaroknak identitásválsága – mint más európai nagy népeknek -, mivel tudják, hogy több mint ezer éve itt élnek Európában, magyarok és európaiak. Tudják, hogy a kereszténységet, az európai civilizációt meg kell védeniük, ahogy tették 460 éve a törökök elleni győzelmükkel Nándorfehérvárnál, avagy Egernél, Kőszegnél, Drégelynél és számtalan más magyar végváraknál.

Ezen a találkozón egyértelművé vált, hogy az önazonosságtudat erősítése hat éve állami szinten is folyik, a kettős állampolgárság törvénybe iktatásával, a magyaregyesítéssel, a határainkon túl élők oktatási és kulturális támogatással. Egyértelmű vált az is, hogy Orbán és elsősorban a visegrádi országok kormányfői a nemzetek Európájában érdekelt, nem a széthullani készülő „brüsszeli” Európában.

Ez a tusványosi beszéd nem fog tetszeni a brüsszeli bürokratáknak, az Európai Bizottságnak, amely „politikai bizottságként” tetszeleg maga előtt, semmibe véve a tagállamok államfőt és ez a beszéd nem fog tetszeni az európai és a magyar balliberális oldalnak sem. A magyar kormányfő már 2015-ben megfogalmazta a szabadegyetemen, hogy az európai baloldal azért pártolja a bevándorlást, mert a nemzeti keretek felbomlasztásával beteljesítheti történelmi hívatását. A magyar baloldalnak meg azért nem fogja szeretni ezt a beszédet, mert a magyar baloldal egyszerűen „nem szereti eléggé a magyarokat”.

A magyar balliberális oldalnak, főként az MSZP-nek, a DK-nak és a többi kisebb baloldali pártnak nehéz lesz elmagyaráznia választóinak, hogy miért migránspártiak, miért kvóta-pártiak, miért ellenzik a népszavazást, miért akarják az Európai Unióban, hogy Magyarországot súlyos pénzbírsággal büntessék, mert ellenzi a kvótarendszert.

Ez a magyar baloldal is a megsemmisülés felé halad, akárcsak az Európai Unió elnöke Juncker és az Európai Parlament elnöke Schulz. Ők nem félnek. A tudatlanság birtokában, a be nem látható következmények tudatában támogatják továbbra is azt a brüsszeli politikát, ami Nagy-Britannia kiválásához vezetett.

Mi maradjunk a biztonságos hely, amit Orbán Viktor kívánt nekünk zárszavában: ,,Magyarország biztos pont maradjon egy bizonytalan világban.”

 

(Vezető fotó: Máthé Zoltán/MTI)

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

egy hozzászólás van

  1. NE FÉLJETEK! (Karol Wojtyła) II. János Pál Pápa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.