Időben jött…

… a jobboldalnak a kijózanító önkormányzati választás.

Erről azért kell beszélni, mert időben jött a hódmezővásárhelyi fiaskó, amikor is egy jól működő várost gyűrt maga alá egy ismeretlen a jól felépített ígérgetéseivel és hazugságaival. Ma már tudjuk, hogy mit takar az amis Márki-Zay Péter hazugságshow-ja, de azt is tudjuk, hogy az emberek a rózsaszín álmoknak, a jó arcú, de belül rothadt, valóságot nélkülöző szózuhatagnak könnyen bedőlnek.

Ez történt Budapesttel is.

Hiába sorolták az élvonalba a világ turisztikai szakértői fővárosunkat, a leglátogatottabb, legkedveltebb célpontok közé, hiába tette rendbe Tarlós István főpolgármester élhetőbbé az ország központját, ha a mindenkit félrevezető, súlyos dezinformációkkal dolgozó szómágusok elhitették Budapest kicsiny többségével, hogy a kánaánt, a csoda eljövetelét csak is ők, a balliberális oldal biztosíthatja. Bejött az az irreális feltételezés, hogy a választók nem a szemüknek, a zsebüknek, a javuló életüknek hisznek, hanem a jól kimódolt, mérgező szavaknak.

Időben jött a vészjelzés.

Ahogyan Hódmezővásárhely elvesztése felrázta, összefogásra sarkallta a jobboldali többséget az országgyűlési választások előtt, úgy ez az önkormányzati választás is figyelmeztető jelként kell hogy lebegjen a szemünk előtt: eddig és ne tovább! 

Ne ringassuk magunkat abban az álomban, hogy Budapest mindig a baloldalé volt, maradjon is az övé. Ez így nem igaz! Pontosan Tarlós István példája mutatja, hogy a konzervatív, építkező, rendpárti jobboldalnak van helye a főváros vezetésében.

Kilenc évig sikerrel kormányoztak Budapesten a patrióták, a jobboldaliak. Egyértelműen stratégiai hiba, kommunikációs tévedés volt Tarlós kudarca. Nem a munkát, a szellemi pluszt, a város szeretetét, a tisztább utcákat, a biztonságot, a gondoskodást jutalmazták, hanem az üres szófordulatokat és a balliberális oldal erőszakos kommunikációs nyomulását díjazták a sajtóban, az utcákon, a tereken, a lakótelepeken és a budai, hagyományosan konzervatív kerületekben is. Ennek tragikus eredményét, okait kell vizsgálnia a jobboldali politikusoknak, szakértőknek, újságíróknak, miközben rá kell mutatni, hogy merre van a kiút.

Bár számszerűleg valóban a Fidesz-KDNP győzött az önkormányzati választásokon, mégis stratégiailag fontos városokat veszített el, hagyta a nemzetárulók, a nemzetvesztők kezében, mind a fővárost, Budapest fontos kerületeit, és a többi között Pécsett, Miskolcot s Szegedet.

Valamit ne felejtsünk el! A kommunizmus és a bolsevista diktatúra elleni felkelést, a szovjet megszállás elleni küzdelmet 1956-ban Szeged és Budapest egyetemistái, értelmisége, maga a munkásság robbantotta ki. Ehhez csatlakozott Pécs, Miskolc, Győr, Veszprém és számos más település szabadságszerető népe. Azt senki ne mondja nekem, hogy bármelyik város is ezekben az időkben a baloldalé volt. A pesti és budai srácok, az 1956-os forradalom és szabadságharc résztvevői nem kommunisták, nem eszeveszett liberális hazaárulók voltak, hanem hazaszerető, nemzetüket becsülő emberek voltak. Magyarország elárulói akkor is a Szovjetunióból hazatért idegen érdekeket kiszolgáló ügynökök voltak, belső árulók ezrei, kollaboránsok, akiknek elementáris érdekük volt nemzetünk megsemmisítése. Akkor is ők voltak a másik, a rossz oldalon, mint ahogy most is ők vannak hazánk ellen a rossz oldalon, az áskálódók Gyurcsányné Dobrev Klárával, Cseh Katalinnal, Donáth Annával, Ujhelyi Istvánnal az élen. Ez egy alom, ahová tartoznak a Párbeszéd, az MSZP, a Momentum, a DK és a Jobbik jelenlegi politikusai.

Éppen ezért Budapestet nem adhatjuk fel, ahogyan a többi fontos nagyvárosainkat, vidéki településeinket sem. Karácsony ámokfutása is időleges. Ezt ne feledjük! De ehhez ismét azt a politizálást kell folytatnunk, amivel megnyerte a keresztény jobboldal kétharmaddal a 2018-as választásokat.

A jó eredményhez több szerénység, több munka és több odafigyelés szükséges.

Nehogy azt higgyük, hogy a jobboldali budai kerületek, vidéki nagyvárosok elvesztése a véletlen műve volt. Jónéhány jobboldali polgármester nyugodtan ült a babérjain, hagyta felgyülemleni a vélt vagy valós sérelmeket, nem orvosolta azokat, és azt hitte, hogy harc, küzdelem, a választók meggyőzése nélkül ölükbe fog hullani a siker. Nem, nem ez történt. Tudomásul kell venni, hogy ez a politikai küzdelem más módszereket, más magatartásokat, más kommunikációt, komoly felkészültséget igényel. Igen, fel kell venni korszerű eszközökkel a küzdelmet. Ott a példa! Egy semmi, ismeretlen pártból, mint a Momentum, amelynek célja a mindenkori tagadás, nos ez a tagadás, ez a magyarság elleni ellenpárt, nos ez sikereket ért el. Vajjon miért? Ennek hátterét, okait  kell felfedni, megtalálni az ellenszert, azon túl, hogy komoly külföldi támogatásokat kap a sikertelen Magyarország létrehozásáért. 

Még nincs semmi sem veszve, 2022-ig sok víz fog lefolyni a Dunán.

De addig nem ülhetünk ölbe tett kézzel. Ahogyan a polgári körök indulásának idején, úgy most is szükség van a lakossággal, a választókkal a folyamatos párbeszédre, a konzultációra. Egy politikus csak személyesen az emberektől tudhatja meg, hogy mi a baj, mi az, amit sürgősen orvosolni kell.

Az igaztalan ellenzéki vádakra azonnal válaszolni és cáfolni kell, különben beég az emberekbe, hogy ezek se mások, ezek is korruptak. A közéleti tisztaság, erkölcsi feddhetetlenség alapvető dolog – ez a keresztény jobboldal sajátja –, függetlenül attól, hogy nem hoz mindig sikereket (lásd a kispesti szocialisták korrupciós ügyét vagy a budaörsi liberális polgármester hancúrozását…), mivel az emberek szemében, amit szabad baloldalon csinálni, azt nem szabad a mi térfelünkön.

Egyszóval okosabban kell politizálni, hogy 2022-ben ne érjen minket meglepetés. De ehhez sok munka, sok szerénység, szellemi felkészültség, frissesség, egyes ügyekben azonnali orvoslás szükségeltetik.

Még időben vagyunk!

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

21 hozzászólás

 1. Szerintem Tarlós nem igazán akarta az egészet. Meg lehet érteni, kilenc év kemény munka, hetvenkét évesen lehet, hogy már felkelni se lesz erőm, nemhogy egy nagyvárost kormányozzak. Viszont a Fidesz nem tette oda magát a kampányba, plusz megismételte kicsiben 2002-t.

  • gyurcsányiviktor

   A képen, a budapesti állatkert válogatott nevezetességeit láthatjuk, sajnos még nem rácsok mögött.
   De ami késik, nem múlik …

 2. A jó bornak is kell cégér.
  A hétköznapi, NEM-ÉRTELMISÉGI városiaknak sok a ráérő idejük, ezért az interneten és a tv-ben a SZÓRAKOZÁST keresik. Ami az Ő IQ-juknak nem az asztalnál-széken ülve, elgondolkozva fogalmazott okos körmondatokat jelenti, hanem a figyelmet lekötő sokmozgásos, jóindulatot felkeltő látvány, a váltakozó színes képekkel és filmzenével támogatott élénk, hangsúlyos, rögtönzés illúzióját keltő beszéd.
  ELŐADÓI TEHETSÉG, BAZÁRISÁGGAL VEGYÍTVE. Jó példák: Bayer-show, Keménymag, PS-videók. Rossz példák: M1 híradó

 3. Vajda Miklós

  Minden szava igaz. Az aprómunkát nem szabad megspórolni, és végre igénybe kell venni az internet adta lehetőségeklet is, mert az ifjúság ezen keresztül érhető el.

 4. Ha folytatódik ez a szellemi és erkölcsi hanyatlás, akkor nemsokára az fog nyerni a választáson, aki több színes lufit enged el a kampányrendezvényén.

 5. Okos hadvezér felkészül az ellenfélből. Valóban ahogy “Az Öreg” írja jókor jött a kijózanító pofon, még van időnk felkészülni, mert ez a 2022-es szavazás történelmileg egyenértékű lesz a Muhi, vagy a mohácsi csatával. Ha a hazaáruló-gyengeleméjű banda győz az Magyarország sőt egész Európa megsemmisülését jelenti. Az övékét is, de ezt mi ennyi idő elteltével sem felismerő Gyurcsány-Stockholm szindrómásoknak már hiába is magyaráznánk.

  Észre kell vennünk, hogy a mai átlagnépségnek egy nála is butább, gerinctelen, kétes nemi identitású, de fiatal és kölyökképű vezető kell,aki hétágra tud mosolyogni és hitelesen hazudni.
  Csak sorolnám a Háttérhatalom ilyen sikeres bábuit:
  Macron, Trudeau, Kurz, Di Maio, Conte, a spanyol elnök, és az új ukrán elnök. Nálunk meg a Karácsony, az újpesti momentumos polgármester és még számosan.
  Hogy milyen divat ez, meg milyen lelki beállítottság kell ahhoz, hogy ilyeneket válasszanak, most ne menjünk bele. Divat valszeg Hollywoodból indult, látva, hogy a korábbi markáns izmos, harcos férfi főszereplő ideálokat leváltották a gyanús nemiségű nyálas nyikhajok.

  Én most keresnék egy ilyen színészt, csináltatnék főszereplésével egy közkedvelt TV filmsorozatot – a’la Ukrajna, ahol ez az elnök megmenti az országot, majd elindítanám pártként, de ügyelve arra, hogy borkais vagy még kompromittálóbb felvételekkel kézben tartsam. és eljátszatnám vele a szellemes mosolygós kvázi ellenzéket, a’la olasz 5*. Szidnám mindkét oldalt, ígérnék 20 ezres rezsitámogatást, európai nyugdíjat, alapjövedelmet, cigányoknak ingyen repülőjegyet Svédbe (az se baj ha vissza se jönnek)…fűt,fát meg bokrot is egyszerre…
  …aztán mikor megválasztják az ifjoncot, összebútoroznánk mi látszólagos ellenségek mint Kurz vagy Conte, s végül mint Gyurcsány apánk Medgyessyt megpuccsolnám bevetve a strache-s kompromittáló felvételekkel, és máris megvan a 3/4, és az országot meg Európát megmentettük.

  • “És akkor jött a Tenkes kapitánya, Ő odacsap, hol sanyargatni lát, És emiatt az ember úgy imádja, Ezt az irtó klassz kapitányt.”

   Sajnos Zenthe Ferenc már nem él.

   Ne a reakciókban gondolkodjunk, hanem az akciókban!
   Amúgy betyárosan minden kis hírt azonnal meg kell lovagolni, terjeszteni, hisz ISMÉTLÉS a tudás anyja.

   Legyen egy szlogen a bal oldalra, mint az Orbán lop vagy Gy1G, GR1G és még sorolhatnám, nevekbôl jó a felhozatal.
   Mérget a saját méreggel “Ki-Gyógyítani”!

  • igen, a fidesznek meg kellene kreálnia a saját ‘kvázi’-ellenzékét 🙂

  • Igen, ebből hatalmas filmet lehetne készíteni. Ezért nem fog elkészülni. Mert túl sokan pröbálnák megakadályozni. És azért vagyunk ilyen gyengék,mert mi is olyanok vagyunk egy kicsit vagy nemis olyan kicsit mint ők. Liberálisok, mindent elnézők, semminek ellent nem állók.

 6. Szerintem az is egy nagy problema, hogy a magyar emberek részletesen és gyakran olvashatnak a baloldali
  garázdaságokról, de szinte semmit nem tudnak arról hogy a kormány hogy, vagy egyáltalán orvosolja e ezeket a problémákat. Ez az emberekben nagy frustraciót okoz, mert mindenkinek ég a tenyere hogy a a bünözök megkapják a büntetésüket.

  Megértem, hogy olyan esetek mint a szegedi biróság ügyei elöbb ki kell vizsgálni és tényeket gyüjteni, meg a parlamenti garázdaságok alapján a törvényt elöbb meg kell vátoztatni, de ezek fajta problémák mellett Magyarországgal szemben rengeteg a gyalázás a baloldal részéröl, ami ugy tünik hogy büntetlenül marad.

  Egyetértek Sándor Farago hozzászólásával, hogy ha valami történik arra rögtön regálni kell. A jóneveltséget és a szeréységet ilyen esetekben félre kéne tenni, mert a Fidesz szavazók a kormánytól ezt várják el. Ráadásul ha ezeket az országrombolókat semmifajta megróvásban nem reszesitik
  és büntetlenül azt csinálnak az országgal ami nekik tetszik, az a Fideszre egy árnyékot fog vetni.

  Akármilyen igzságtalan váddal szemben, különösen nemzetközi viszonyban a kormány eddig még mindig csak védekezési pozicióban volt. Most már meg kéne forditani a dolgokat és támadni, mert az egész baloldal világszerte mindent elkövet hogy akármilyen mocskos áron hatalomhoz jusson és legyözze ellenfelét.

 7. Talán a 2022-as választásokig hátralévő két év elég lesz ahhoz, hogy a Budapesten és jó néhány városban hatalomra jutott bosszúszomjas csőcselék lenullázza magát! Szerencsére – vagy: sajnos – erre megvan bennük a hajlandósság és jó úton haladnak efelé, mindenesetre a mi felelősségünk is, hogy a hátra lévő időszakban – immár, „könnyebb”, ellenzéki pozícióból – minden visszásságra felhívjuk a figyelmet, mivel a „függetlennek és objektívnek” hazudott médiájuktól reálisan nem várható el, hogy ne kettős mércével közelítsenek minden témához! Így aztán reánk vár a feladat, hogy a ballibek legkisebb szösszenete mögött is korrupciót sejtessünk (pl: a „személyre szabottan” kiírt pályázat – a jogosulatlan előny nyújtás miatt – a korrupció egyik válfaja) , a „lőrincezés” pandantjára „leisztingerezzünk” egy kicsit; úgyis előbb-utóbb valamilyen „alternatív helyszínen” épülő kórház, híd vagy múzeum telkét majd Tőle kell megvenni és – sajnos, hogy idáig kellett süllyedni – O1G helyett K1G-zzünk, ahogy a fake news médiájukban (Index, 444., 24.hu, hvg, RetekKlub, stb) ők szokták…. A fiatalabbak, meg Greta Thunberg kedvéért: egy kicsit „klímahisztizzünk” (pl: milyen vészhelyzet az, amire, talán, öt év múlva lesz intézkedés, miféle főpolgármester az, aki csak akkor biciklizik, ha fényképezik, miért baj ha a Városliget zöldterülete 60-ról 65 %-ra növekszik, stb) Saját tapasztalásunk okán is megállapítható, hogy ezek a témák azok, amelyekkel a legnagyobb zavart lehet okozni a soraikban, és a választóikat leginkább el lehet bizonytalanítani! Ha ezekért az „utcán heverő” témákért nem „hajolunk le”, akkor 2022-ben a ballibek agresszív, bosszúszomjas csőcseléke, pár tollvonással trianoni léptékű nemzetvesztést fog elkövetni!

 8. Te 0 %-os, párbeszédes hazúg kaméleon Karácsony , a Budapestiek 54 %-os, büszkesége, hol van a 20.000 Forintr nyugdij kiegészitésünk amit igértél te barom. Azért szavaztak rád az emberek. Vegyél helyette magadnak és családodnak érte lélegeztetö gépet. Vastag bör lehet a pofádon, még azt mondjátok, hogy 5 évig még van iidö, de ezt most az idényre igérted.

  • Tegnap a TV- ben egy baloldali nyalonc azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy a 20.000 ezer forint teljesítését a következő 5! Évre gondolták, és a Fidesz söpörjön a saját háza táján.
   Elosztva ez 4000 ezer forintot jelent évente!!!
   Igen csak nagyvonalú jutattás!

   Amúgy egyfolytában a kormányt ekézik a “Mélyszegènység” miatt bocsánat méjjszegénység.
   Nincs az a pénz amit ez a libsi- bolsi banda ne tudna Rodolfói szinten eltüntetni.

   Ilyen kormány kell az országnak! A talpnyalói csak egy test helyzetet ismernek.
   Sokaknak tetszik az övön aluli kitárúlkozás is.

 9. Nagyon jó az írás! Köszönöm! Igen, le kell menni az emberekhez, és még kell hallgatni őket. Szerintem már a budapesti Fideszes alapszervezetek szintjén sem működött ez 2019-ben, pedig csak ha minden Fidesz-tag megkérdezett volna 10 embert a környezetében, sokkal többre jutottak volna.

 10. Memics Barna

  Sok hiba történt, ezekről is nyíltan kellene beszélni, nemcsak pedzegetve. Az öreg pedzegeti, de így nem lesz előrelépés. Karl Mannheim az Ideológia c. könyvében ír arról éleslátóan, hogy a hatalomban egy párt elkerülhetetlenül dogmatikussá válik, bezárkózik, megmerevedik. Sajnos a Fidesz is ezen a pályán mozog. Ezt eleve tudni kellett volna, hatalomban másféle eszközökre van szükség a nép megnyerésére! Két fontos dolog: a vezetésből eltűntek a kiemelkedően figyelemfelkeltő egyéniségek. Lázár volt az utolsó, ő eltűnt, Gulyás Gergely okos és rendes, de éppen hogy amolyan jófiú, szürke egérarccal. A provokáció mindig több embert mozgat meg, ezt elfelejtették a Fidesz.szakértők. A másik fő hibavonal: a közmédiában és azzal párhuzamosan a kocsmai hangvétel mérvadóvá tétele. Aki nem úgy ordít, mint Gajdocs, az nem jó Fideszes. Nos, ez így nincs rendben! Hátrább az agarakkal, magasabb szintű kommunikációt, és egyéniségeket kell elővenni (ahogyan ezt a Szalay kormányszóvívő kinevezése is mutatja, de ez nem lesz elég)…

  • Jogos!!!
   Az embernek néha az az érzése, hogy téglák kerültek a gépezetbe.
   A nemkampány, az azóta is érvényes tesze-toszaság, mimózaság nemzetbiztonsági kockázat.
   Ha elbaltázzák 2 év múlva is, az országnak vége.

 11. A legnagyobb agymosás az interneten folyik. Sokszor írtuk már, hogy fizetett kommentelő sereg kell, akik 0-24 között cáfolják a a rengeteg balos hazugságot, minden hírportálon, minden facebook poszt alatt. Szívósan, kitartóan, nem engedve hogy a hazug baloldaié legyen az utolsó szó. Ezt csak főállásban lehet csinálni, és több ilyen ember kéne. Nem telik rá? A fiatalok szinte csak az interneten tájékozódnak!

  • Tuti lenne, akár ingyen is, de pl. a CÖF sem ér az előadásaival hajítófát sem, legyen akárhány külföldi szervezettel is szövetségben. Belterjes, lokális.
   Az volt hatalmas irióta, vagy tégla, aki szándékosan magára hagyta a jól működő polgári köröket, melyek erős hálózatban akár már generációkat kinevelhettek volna.
   Az ordítozás, az alpári kocsmastílus, a nyelvhelyességi hibáktól hemzsegő ( sőt, azzal kérkedő, lásd Jeszenszky) stílus
   fertőzi a jobboldali köznyelvet. Nagyon sokat árt. Nagyanyám jegyezte meg: “Fiam, ha ilyenek a mi magyarjaink, mit várunk a liberálisoktól?”.

 12. Régen olvastam valahol hogy van a magyaroknak egy
  rétege aki inkább lerombol bármit csak másé ne
  legyen.Talán ezért vesztette el a Fidesz Budapestet
  többek között.A rombolás már most jol láthato.

  • Csak meg kell nézni a magyar fönemesség legnagyobb részét az osztrák uralom alatt de akkor is amikor már királyság lettünk. SZégyenletes. A százados labanc banda.
   A nagy baj, hogy Mátyással nem kezdödött megint magyar királyi dinasztia. A fönemesség azóta is mindig az idegen uralkodónak udvarolt. És az osztrák feleségeik. Meg a sok oda házasított grógkisasszony, bárókisasszony? A birtoka mehetett a f.nébe.
   Hány magyar eredetü név van Ausztriában, Bécsben? Hány nénet hangzású név Magyarországon?
   Ezl az önkormányzati választás még nagy drámával járat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük