Összenő, ami összetartozik

Sokan úgy emlékeznek, hogy ezt, a címben szereplő alapigazságot Magyarországon először Orbán Viktor használta. Ugyanis a Fidesz pártelnöke a rendszerváltás elárulásaként értékelte az SZDSZ koalícióját az MSZP-vel. 1994 szeptemberében a parlamentben kijelentette, a két kormánypárt egy és ugyanaz: „ma már nyugodtan mondhatom az ország politikai jellemzésére és hívhatom segítségül Willy Brandtnak a német újraegyesítéskor mondott szavait. Most összenő az, ami összetartozik”. Az összenőtt MSZP és SZDSZ együtt is maradt 14 évig, de a különböző balliberális elágazásai ma is együttműködnek, együtt élnek.

Tehát nincs új a nap alatt, nem kell meglepődni, ha a Jobbik szombati tisztújító pártkongresszusán Jakab Pétert választották elnöknek, azt a jobbikost, aki országos szinten folytatott politizálásának kezdete óta hangosan (és harsányan) kacérkodik a Gyurcsány-párttal, a Demokratikus Koalícióval való együttműködéssel. A párt láthatóan tovább hasadt, miután a  kongresszuson kisebbségben maradtak a Gyurcsány-ellenesek. Jakab Péter a voksok 87 százalékát gyűjtötte be, mint egyedüli induló. Mindenesetre Jakab ezt az arányt megfelelő felhatalmazásnak érezte ahhoz, hogy komoly változtatásokat jelentsen be, melyek közül az egyik legérdekesebb, hogy mostantól „érdem alapú” pártot szeretne csinálni a Jobbikból. Ettől szerintem már régen eltávolodtak, hiszen a látszólag jobboldali, nemzeti keresztény alapokon  álló pártból sikerült egy, a balliberálisokhoz, a Soros ideológiát követő, a nyílt társadalomhoz sodródó pártot csinálni.

Ez a párt csökkenő népszerűségén látszik, mert egy 21 százalékos Jobbikból sikerült mára egy 8-10 százalékos tömörülést létrehozniuk.

A frissen megválasztott pártelnök arról is beszélt, hogy Gyurcsánnyal „képtelen közösséget vállalni”, mivel a bukott kormányfő rendszerét „az emberek nagyon egyértelműen leszavazták”. Újságírói kérdésre válaszolva mégis úgy nyilatkozott, hogy a Fidesz leváltása érdekében hajlandó a DK-val szövetkezni.

Ez lesz valószínűleg az a pont, amikor a még megmaradt nemzeti érzelmű választók jelentős része elfordul a Jobbiktól. Akkor valóban szüksége lesz a DK-val való fúzióra.

De mire is számíthattunk ettől a Jobbiktól?

Csurka István, a MIÉP elnöke már 2010-ben kijelentette, hogy aki a Jobbikra akar szavazni, az tegye, de tudjon róla, hogy ezzel az MSZP-t és az SZDSZ-t támogatja, ugyanis a Jobbik e két párt fantomszervezete. A MIÉP elnöke úgy látta, hogy akkor, a 2010-es magyarországi választásokon az dől el, hogy folytatódik-e az idegen megszállás, mely nem engedi munkához, jövedelemhez jutni a magyarokat, s mely megfojtja a magyar gazdaságot és a kultúrát, vagy ismét teret nyer magának a magyarság. 

Ma már tudjuk, hogy a keresztény jobboldal, a Fidesz-KDNP pártszövetség győzött, és immár tizedik éve dolgozik hazánk jobbításán. De az idegen megszállás – szellemileg, kulturálisan is gondolom  – veszélye nem múlt el, határainkon ott torlódnak a migránsok ezrei. Ennek egyik fő támogatója a Jobbik lett. Érdekes, hogy még 2010-ben Szűrös Mátyás, aki a nemzeti baloldalt képviselte, azt mondta, hogy a Jobbik csak a trójai faló szerepét játssza.

Ezek után nem kell különleges jóstehetség ahhoz, hogy mi várható a már sokszor mezt cserélő Jobbiktól. Ez az agresszív, akarnok Jakab Péter még sok borsot fog törni a demokratikusan, a jogállamban gondolkodók orra alá. Igéreteiből egy szavát sem szabad elhinni. Pont ugyanannyira ártalmas, mint Gyurcsány Ferenc.

A szélsőségesek ismét egymásra találtak.

Ez nem új Magyarországon. A kisnyilasok, akik részt vettek a második világháború utolsó hónapjainak borzalmaiban, végül megbocsátást nyertek Rákosi kommunistáinál és beléptek az új terrorszervezetekbe (-ÁVO, ÁVH, Katonapolitikai Osztály), hogy ott folytassák bűnös életüket, ahol abbahagyták.

De gondoljunk csak Heller Ágnes filozófusra, aki 1945 után szélsőséges komcsi volt, sőt a cionista mozgalomban is részt vett, majd megtagadta 1956-ot, aztán kebelbarátja lett Aczél Györgynek, akinek segedelmével Nyugatra távozhatott, aztán  1990 után az SZDSZ színeiben rendszerváltónak mutatkozott be, halála előtt viszont szorgalmazta az antiszemita, cigánygyűlölő, rasszista Jobbik felvételét a balliberális táborba. Ami végül is megtörtént.

Mi ez, ha nem a legnagyobb amoralitás  a politikában?

Összenő, ami összetartozik! Hölgyeim és Uraim, ne tévesszék meg Önöket a Jobbik szirénhangjai, hogy majd a „csalódott fideszesek” felé fordulnak. Nem, az ő céljuk egy és ugyanaz, mint a Soros hálózaté és a balliberális (DK,MSZP, Momentum, Párbeszéd…) pártoké. A nyílt társadalom megteremtése, a nagy katyvasz létrehozása a végcél a nemzetállamok megszüntetésével egy kozmopolita, internacionális világban. Csurka István nem véletlenül idézte 1986-ban Az elfogadhatatlan realitás című esszékötetében Nagy László egyik versrészletét, A gengszterekhöz verséből:

„Önök életrevalók, önök ügyesek,
ruganyosak, a Rosszal örök jegyesek,
álarcot vesznek, álnevet, álkulcs-füzért,
álkoszorút, mit bűzzel a güzü izélt,
ájulok, ahogy a másét kebelezik,
álltában a kassza-mackót kibelezik!”

Ez ma is a valóság.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

6 hozzászólás

 1. A kisnyilasok, akik részt vettek a második világháború utolsó hónapjainak borzalmaiban, végül megbocsátást nyertek Rákosi kommunistáinál és beléptek az új terrorszervezetekbe (-ÁVO, ÁVH, Katonapolitikai Osztály), hogy ott folytassák bűnös életüket, ahol abbahagyták.

  1. Egyetlen ilyen kisnyilasnak sem tudjuk a nevét. Csak zsidó ávósokét.
  2. Ha egy kisnyilas és családja meghurcolását csak ávóba lépéssel úszhatta meg, nem volt más választása, sőt, bosszúból még zsidó burzsoákat is rugdoshatott. Ez felhozható a mentségére
  3. Szemben a Jobbikkal.

  • Rendkívül unalmas, hogy a legaljasabb kommunista férgeket nyilasozzák. Egy hülye és gagyi tévhitre alapozva. Mintha az eredendő bűn a nyilasság lett volna. Nem a zsidó-kommunizmus. Felháborító, hogy erőltetik ezt a mesét. Skizofrén állapot… A kommunistáknak, Rákosinak csak a nyilasokról mondott szavait hiszik el itt a jobboldalon. Érdekes.

   • Tisztelt cs242 . Ez nekem is uj . Az osszes Hungaristat , nyilas kepviseloket kivegeztek . Az osszes csendort halara vertek .
    Ez mi itt?? Mert igy lassan a Rakosi banda nyilassa valik .
    Ha ez igy megy akkor hamarosan kommunista – kiralysag lessz .

 2. idirablo

  “A történetírás azt sem tárta fel, hogy a nyilasok közül sokan korábban kommunisták voltak. Jellemző, hogy például a Horthy Miklós titkos iratai című forrásközlésből tendenciózusan kihagyták azokat az iratrészleteket, amelyek erre utalnak.[30] Sajátos módon a párt legfelső vezetésében is fontos szerephez jutottak a szélsőbal reprezentánsai: Péntek István, a párt ideológiai vezetője[31] (1944. október 15. után a „Nemzetvezető Világnézeti Irodájának” vezetője), Málnási Ödön[32] főszéktartó, Kassai-Schallmayer Ferenc[33] parlamenti képviselő és későbbi propagandaminiszter, Párkányi István[34] fővárosi kerületvezető kommunisták, Sütő Gyula, Koltay József[35] és Zsámboky Pál[36] parlamenti képviselők pedig baloldali szociáldemokraták voltak, és ezt nyilasként is nyíltan felvállalták. Jellemző tény, hogy Párkányi Szálasi hivatali helységében, az Andrássy u. 60-ban tarthatta Marx Tőkéjének témáját boncoló szemináriumát, és Szálasi csak azért távolította el a pártból, mert Párkányi a marxizmus mellett ateista propagandát is kifejtett.[37] Jandl Lajos[38], Keck Antal és Rátz Kálmán[39] 1944-ben az antifasiszta ellenállásban is szerepelt vállaltak, Keck rejtegette a kommunista Faust Imrét, Rátz a kommunista mozgalommal, a cionista ellenállással és Bajcsy-Zsilinszky Endrével tartotta a kapcsolatot. 1938–44 között a nyilas lapokban sorozatban jelentek meg cikkek olyan címmel, mint például: Nem szégyellem, hogy szociáldemokrata voltam; Marxisták a Nyilaskeresztes Pártban; Magyar Munkás; Valamikor szociáldemokrata voltam; Szociálpolitikát? Nem! Szocializmust. Ennek jegyében indították a nyilasok 1938-ban Új Népszava címmel egyik lapjukat, amelyet azonban nem sokkal később a rendőrség betiltott.”

  – “Ara Jerezian (1918- ) kereskedő, 1937-1938-ban a nyilaspárt országos ifjúsági vezetője. 1938-ban kilépett a pártból, 1944-ben a Zrínyi utcában zsidó orvosokból nyilaskeresztes kórházat létesít és többszáz embert megmentett.
  – Szalai Pál (?-?) könyvkereskedő, Jerezian hozta a nyilaspártba. Szalai 1944-ben a párt rendőrségi összekötője és Wallenberg bizalmi embere volt, közreműködésének köszönhető a gettó ellen tervezett pogrom megakadályozása.
  – Zsámboky Pál (1884-?) MÁV-alkalmazott, csoportvezető, 1931-ig szociáldemokrata, 1937-től nyilas.
  – Párkányi István (1894-1984) géplakatos, kommunista röpiratozásért, „tőkés osztály elleni izgatásért” többször ejárás alá vonják. 1910-től VASAS szakszervezet tagja, 1922-től az SZDP baloldali ellenzékében, 1934-ben túlzott baloldalisága miatt kizárják a pártból. 1937-től nyilas. 1939-ben kizárják a nyilaspártból. 1945 után kommunista párttag.
  – Péntek István (1900-1984) szobrászművész, illegális kommunista. 1929 után elégedetlenné vált a moszkvai „vonallal” és az azonnali világforradalmat szorgalmazta. 1933-ban röplapterjesztésért elítélik, 1937-től Szálasi pártjainak ideológiai vezetője, 1938-ban 2 év börtönbüntetésre ítélik, Németországba szökik, ahonnan csak 1944 nyarán tér vissza. A népbíróság 8 év börtönre ítéli. 1956 után egy reformkommunista kézirata miatt újra perbe fogják és súlyos börtönbüntetésre ítélik.
  – Gruber Lajos (1900-?) okleveles gépészmérnök, szerelővállalkozó, az ÉME alapító tagja, 1933-tól a Pálffy-féle nemzetiszocialista párt aktivistája, Pálffy helyettese, 1939-től a NYKP dunántúli majd országos szervezője, az 1940 évi bányász-sztrájk egyik kulcsfigurája. Grubert már 1920-ban elítélték könnyű testi sértésért, 1940-ben egy díjbirkózónak megbízást adott a pártból kilépett képviselők és Lendvai István (aki korábban maga is antiszemita fajvédő, ekkor azonban már antifasiszta újságíró volt) megveretésére, valamint maga is kancsukával verte adósát, amiért 1 évet, majd egy másik ügyből kifolyólag 8 hónapot, majd újra egy év börtönbüntetést kapott.
  – Matolcsy Mátyás, Kóródy Tibor, Pröhle Sándor, Keck Antal, Rátz Kálmán, Jandl Lajos, Szendrői Kovách Gyula 1944 október utáni tevékenysége a totális háború elutasításától az esetenkénti embermentésen át az aktív antifasiszta ellenállásig terjedt.
  – Továbbra is jobboldali maradt, de a nyilas pártból kilépett Andréka Ödön, dr. Tauffer Gábor, dr. Zeöld Imre Péter, dr. Matolcsy Tamás, Gruber Lajos, dr. Nyireö Andor.

  http://beszelo.c3.hu/cikkek/kik-azok-a-nyilasok

 3. Két hazaáruló egy képen

 4. “és beléptek az új terrorszervezetekbe (-ÁVO, ÁVH, Katonapolitikai Osztály),”
  Az egyik vezetőjük szerint,azért kellenek,”mert fogjuk a tökeiket” és BÁRMIT végre lehet ezekkel hajtatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük