Performance

Jónak ígérkező, váratlan előadás volt szerdán délután Brüsszelben, az Európai Parlament épülete előtt. Amíg a tér egyik oldalán a CEU melletti balliberális bejelentett tüntetés zajlott Magyarország ellen, addig a tér másik oldalán hirtelen egy másik demonstráció kezdődött a Civil Összefogás Fórum szervezésében a nemzetükért, azok ellen, akik Magyarország lejáratásáért munkálkodnak, s akiket Soros György amerikai milliárdos-spekuláns pénzel.

Előkerültek a kabátok alól a piros-fehér-zöld zászlók, plakátok, amelyek Orbán Viktor és a magyar kormány politikája melletti kiállást hirdették. Percekig tartott az önkéntes magyar civilek Ria, Ria Hungária ütemes skandálása, Csizmadia László, a CÖF elnökének vezetésével. A téren egyre többen nézelődtek a békés brüsszeliek közül, és a figyelem akkor terelődött a békemenetesekre, amikor a nemzetközi és hazai sajtó, televíziósok, rádiósok, lapok újságírói hirtelen átrohantak, átpártoltak a Soros-ügynökök magyarországi CEU-s tüntetőitől a CÖF-CÖKA tüntetőihez.

A hazájukért kiállók performance-e sikerült. A sajtó most már csak ránk volt kíváncsi: interjúk, filmek, tudósítások sokasága készült az összegyűlt, csaknem száz civillel. A magyar jobboldali, konzervatív civil társadalom is megmutatta, hogy tud nemcsak békés, hanem méltóságteljes békemenetet is szervezni.  Jelezték a civilek, hogy ki tudják használni az európai demokrácia adta szólás- és sajtószabadságot. Az eső szemerkélt, a hideg szél újra és újra átfutott a Luxemburg téren, és a balliberális tűntetők, eldobva CEU-s kitűzőjüket, plakátjaikat elhajigálva, szitkozódva otthagyták őrhelyüket.

Közben az Európai Parlamentben a szocialisták, liberálisok, kommunisták képviselői, néhány néppárti politikussal közösen támadádást intéztek Orbán Viktor személye, Magyarország migránspolitikája, s az új oktatási törvény ellen.

Nem ismétlem meg Guy Verhofstadt liberális, Gianni Pitella szocialista, Lunacek, a Zöld Párt vezetőinek aljas és nemtelen mocskolódásait, amelyek a magyar miniszterelnök és hazánk lejáratását célozták. Annál inkább ki kell mondanunk, hogy amit az EP magyar balliberális politikusai tesznek Brüsszelben, az nem más, mint egy Magyarország-ellenes hadjárat, amit jobb helyeken hazaárulásnak nevezünk. Ilyen volt Újhelyi István szocialista képviselő parlamenti hazudozása Brüsszelben, amit részben a kormányfőnek címzett: “Huszonnyolc esztendővel ezelőtt ön  a sztálinista állampárt szétverésében részt vett, most pedig egy putyinista tipusú állampártot épít. Egyet kérek önöktől, hogy vizsgálják a magyar jogállamiság helyzetét, de egyelőre ne büntessenek, mert Orbán Viktor miniszterelnök érdemel büntetést”. Szánalmas volt Niedermüller Péter DK-s és Jávor Benedek, a Párbeszéd képviselőinek felszólalása is.

Sajnáltam Balczó Zoltán, a Jobbik képviselőjének megszólalását, erőlködését, amikor a hazai hatalmi önkényről beszélt. Egy gyékényen árul már a szocialistákkal, mintha őket hallottam volna. Kár ezt a jól csengő nevet bepiszkitani. Kellemes meglepetés volt viszont Morvai Krisztina jobbikos képviselő hozzáállása, nem támadta a miniszterelnököt, ami pedig ellenkezik pártelnöke, Vona Gábor utasításaival. A képviselő asszony világossá tette: az “Oktatási szabadság”, a “Bontsátok le a kerítést!” táblák egymás mellett vannak a Soros tűntetéseken, ami nem más, mint árukapcsolás. Leszögezte: tömeges migráció nem kell nekünk. Orbán Viktor az Európai Parlamentben a viták keresztűzében végezte a dolgát, ahogan röviden összefoglalta: Azért jöttem, hogy megvédjem a hazámat.

Igen, s ez a lényeg. A Civil Összefogás Fórum aktivistái is ezért mentek Brüsszelbe szerdán. Hogy hallassák szavukat Magyarország mellett. A performance sikerült, a be nem jelentett spontán tüntetés a belga rendőrség udvarias felszólítására békésen szétoszlott. Nem történt atrocitás, mint ahogy azt megszoktuk az álcivileknél.

A Soros milliárdokkal támogatott balliberális civilszervezetek (tavaly 22 milliárd forintot kaptak) most törhetik a fejüket, hogyan tovább? Nekik ez a mostani brüsszeli kaland is kudarcba fulladt, akárcsak a budapesti tüntetések.  A Fideszt nem zárták ki az Európai Néppártból és nem alkalmazták Magyarország ellen a már régen várt 7-es paragrafust.

C’est La Vie!

Ez is érdekes

A reneszánsz ember

Emillel a médiaháború első fordulójának csúcspontján kerültem kapcsolatba 1994 nyarán. Horn Gyuláék győzelme után felkértek …

2 hozzászólás

  1. Igen. Így igaz. A Jobbik támogatásával ugyan. de független képviselőként jutott be. Így őt nem érinthetik a párt pálfordulásai, véleményét, gondolkodását, hazafias viselkedését, bátor kiállását a nemzetért semmi külső körülmény nem befolyásolhatja.

  2. A teljesen hülyék látták a tüntetésen azt is,Aki nem volt ott. hvg,meg három felkiáltójel…. (tudom,hogy a köcsögök nem tudták lenyomni azt a felizélőjelet)
    Aki nem volt ott a Lomnici úr. de a selejtes újságok megírták,hogy ott van.
    Felénk van amikor járnak a ménesek,meg van amikor nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.