Ők kevesen, akik úgy gondolják, hogy Magyarország számolatlanul, tízezrével engedje be az afrikai, ázsiai és ki tudja honnan érkező menekülteket. Ők az úgynevezett baloldal képviselői. Valljuk be, a baloldaltól a magyarországi hatalommegragadási kísérletei során soha nem volt idegen a rongálás, a pusztítás, a gyűlöletkeltés és az ellenség keresése.

Pitiánerek

Ők kevesen, akik úgy gondolják, hogy Magyarország számolatlanul, tízezrével engedje be az afrikai, ázsiai és ki tudja honnan érkező menekülteket. Ők az úgynevezett baloldal képviselői. Valljuk be, a baloldaltól a magyarországi hatalommegragadási kísérletei során soha nem volt idegen a rongálás, a pusztítás, a gyűlöletkeltés és az ellenség keresése.

Most nem a Fidesz Lendvay utcai székházának ablakait törik be, most nem egyetemek előadótermeit foglalják el  -nagy szeméthalmot hagyva maguk után -, most nem a gipszből öntött Orbán szobrot döntik le és a fejét focilabdának használva rugdossák az utcán, nem hidat foglalnak és közintézményeket, nem utakat zárnak le törvénytelenül. Szegényes fantáziájuk ezúttal a plakátrongálás felé fordult. Azok ellen a kormányzati plakátok ellen fordulnak, amelyek párbeszédre, véleménynyilvánításra ösztönzik az embereket, hogy legyen döntési joguk a magyaroknak a bevándorlásról, a bevándorlókról, az úgynevezett menekültekről és a terrorizmus visszaszorításáról.

Ők, kevesen – a Ha-Há-soktól a mindenfajta kis mozgalmakig -, akik úgy gondolják, hogy Magyarország számolatlanul, tízezrével engedje be az afrikai, ázsiai és ki tudja honnan érkező menekülteket, ők a baloldal, avagy az úgynevezett baloldal képviselői. Szerintük – jelen esetben az Együtt aktivistái szerint – Magyarországnak nincs joga eldönteni, hogy kit enged be területére, kit támogat, kit tart el sok pénzért, kinek ad munkát, otthont, természetesen a hazai munkát keresők hátrányára.

Ahogyan néztem a televízió képernyőjén a nyilatkozó fiatalembereket, magát Szigetvári Viktort – aki személyesen is plakátszaggató –. az Együtt ügyvezető társelnökét, aki támogatja a plakát rongálókat, plakát átfestőket minden jogi-, politikai eszközzel, pénzzel, fegyverrel, paripával, nos nem jöttem rá, hogy mit akarnak ezek az emberek? Nem értik a demokráciát vagy meg sem akarják érteni, hogy fontos kérdésben, akár az utca emberét is meg lehet kérdezni? Mi a problémájuk? Üljön Magyarország ölbe tett kézzel és várja meg, hogy néhány éven belül többen beszéljenek idegen nyelven, mint magyarul? Nem érzik a veszélyt? Vagy multikultúrájuk ezt a világot diktálja? Netán valahonnan, külföldről vagy mit tudom én pénzt kapnak. S nem is keveset? Néhány garasért, idegen érdekekért eladják a lelküket?

Bele sem gondolnak abba, hogy akár még a nyáron félmillió afrikai illegális bevándorló özönli el Európát. Közben valószínűleg azt sem tudják, hogy valaha Magyarországhoz tartozott Sepsiszentgyörgy, Siklód, Homoród, Kézdivásárhely, Csütörtökhely, Lőcse, Csáktornya, Szabadka, Felsőőr és a több ezer magyar anyanyelvű város és falu. Mit tudnak ezek az identitás zavaros, kozmopolitizmusuk álarca mögé rejtőzködök a Békés megyei zsíros fekete termőföldről, a gyulai kolbászról, a pécsi székesegyházról, a szegedi Dóm- térről, Klebelsberg Kunóról, a bajai halászléről, a kecskeméti barackról, a vizsolyi bibliáról, Sopronról, a hűség városáról és a szintén több ezer magyarországi falú, város lakosainak életéről. Mit szeretnének ezek az emberek? Rombolást, pusztítást, gyűlölködést, nyomort? A plakát letépéseket, a pusztítást természetesen támogatja a füveseket, a drogozókat pátyolgató Juhász Péter, a másik Együtt elnök, de szolidaritását fejezte ki a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc, az MSZP is polgári engedetlenségre buzdít, aztán majd jönnek a többiek a többi balos, a többi liberális pártocskák.

Mi is a baj ezekkel a nemzeti konzultációs plakátokkal? Hiszen a szövegük, normális és európai: ,,Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat! Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod törvényeinket! Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!” S ez a szöveg mitől borzasztó? Az Európai Unió legtöbb állama – Dánia, Nagy-Britannia, Ausztria, Szlovákia, Franciaország, Csehország – szigorú intézkedésekkel akarja vissza szorítani a menekült áradatot.

Valljuk be, a baloldaltól, magyarországi története folyamán a hatalommegragadás közben soha nem volt idegen a rongálás, a pusztítás, a gyűlöletkeltés, az ellenség keresése – osztályellenség -, más tulajdonának elvétele, a hatalom erőszakos megszerzése – mindig külföldi segítséggel -, amely a végén gyilkosságokba, kivégzésekbe torkollott. Ideje lenne tudomásul venni, és elvetni azt a liberális tételt, miszerint csak az idegen szép. Bocsika, nemcsak az idegen szép, hanem a magyar is szép: a magyar nyelv, a magyar kultúra, a magyar építészet, a magyar föld, a magyar táj és uram bocsá… a magyar ember, különösen a magyar nők szépek. Talán innen kellene elindulni és kevesebb haszontalan, értelmetlen, célt vesztett cselekvés lenne hazánkban, mint például a több százezer forintba kerülő plakátok megrongálása. Egyébként engem igazából ez nem is érdekel, ki mit csinált. Mindig is viszolyogtam, ha valahol a rombolás volt a cél. Ezt a tehetetlenség eszközének véltem. Ma is az. De lelkük rajta.

Ez nem polgári engedetlenség. Ehhez nem kell bátorság. Ahhoz kellett bátorság, amikor az 1956-os levert forradalom és szabadságharc után a falra kerülő kádári, kommunista plakátokat letépték a fiatalok, mint például ilyen felirat miatt: ,,vesszenek a sötétben bujkáló ellenforradalmárok”, “az október 23-i ,,békés tüntetést követte a fegyveres ellenforradalmi lázadás”, “fasiszta, reakciós elemek megkísérelték megdönteni a népi demokráciát s visszaállítani a kapitalista rendszert”. 

Na ehhez a plakát letépéshez vagy új plakátok felragasztásához kellett bátorság. Emiatt nem rendőri figyelmeztetés, szabálysértési eljárás indult, hanem súlyos börtön büntetés, akár halál is járt. Azok a fiatalok akkor Magyarországért, a hazájukért tették, amit tettek. Hazájuk érdeke volt számukra a fontos. Rongálók, provokátorok, számotokra számít valamit a magyar érdek? Javasolom tessék a mostani helyett valami mást kitalálni! Akár lehetne valódi ellenzékként viselkedni, valódi programokkal, elképzelésekkel. Addig ezek a próbálkozások, csak pitiáner szösszenetek maradnak meg az emlékezetben, a magyar történetírásban.

Fotó: kettosmerce.blog.hu

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

4 hozzászólás

 1. Véleményem szerint azt gondolják,hogy ezek az idegenek,nem ismerik a rovott múltjukat (“bal”oldalról beszélek). És tökéletes szavazóbázis lesznek majd,miután őliberálisságék kijárják nekik,hogy mégsem lesznek hazazavarba,és idővel le is telepedhetnek. Egy dologgal nem számolnak. A muzulmán elkötelezettségükkel. Ezt pár év múlva Francia országban is láthatjuk,illetve egy részét,már láttuk.
  Ugyanis,amikor lesz egy pártjuk,akkor nagyon nagy lesz az esélyük,egy kormányba kerülésre.

 2. Most még ,,csak” plakátot tépkednek — csak mert nekik nem tetszik! —, majd gyújtogatnak, aztán könyvet égetnek, s ki tudja, hol állnak meg. Ezektől minden kitelik.

 3. mondjuk mar ki,hogy a háttérben a ZSIDÓK mesterkednek!!!
  nekik nincs hazája…másnak se legyen…
  es amikor fullra le vannak gyengítve a nemzetállamok,akkor jönnek ők!
  fizetett hazaárulók mindig akadnak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.