Elvtársak!

Amilyen csöndesen, észrevétlenül, jelentéktelenül érkeztek Budapestre, ugyanígy mentek haza dolguk végezetlenül, néhány hazugság panelt, a szokásos Magyarország gyalázást pufogtatva. Igen, az Európai Szocialisták Pártja (PES) Budapesten tartotta internacionáléját, tizedik tisztújító kongresszusát, ami jó alkalmat jelentett, hogy a strasbourgi parlamenti ülés után ismét belerúgjanak egyet a magyarokba. Persze ez csak álca, magyarázat továbbra is az európai balliberálisok, szocialisták részéről, miszerint ők csak Orbán Viktor miniszterelnököt és a magyar kormány intézkedéseit kritizálják.

Csak elfelejtik hozzátenni azt, hogy a két választáson kétszer kétharmados Fidesz-KDNP győzelem kárhoztatásával alapvetően nem Orbánt, hanem a magyar választók döntő többségét kritizálják, leckéztetik, állítják a sarokba. Talán nem véletlen, hogy legutóbb a Berlinben tartott Német Külpolitikai Társaság (DGAP) Magyarországról tartott jelentésének lényege az volt, hogy „torz képet” fest a német sajtó egy része hazánkról és ez befolyásolja a német politikai közéletet, holott a jelentés leszögezi: „Magyarország továbbra is egy szabad és demokratikus jogállam”.

Végre kezdenek felébredni a németek is és rá kell jönniük arra, hogy szeretett újságíróik egy csapata átveri őket, legalábbis azzal, amit Magyarországról írnak. Hiszen rendre befeketítik, lejáratják a magyarokat. Pedig valamikor sláger volt a magyar, ha csak az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni időszakot vesszük vagy azt, hogy bátran kiengedtük az NDK-sokat a magyar vasfüggönyön keresztül Ausztriába, nagyban elősegítve a német újraegyesítést.  A PestiSrácok.hu újságírója, Szarvas Szilveszter is jelen volt a sajtótájékoztatón, ahol megszólaltatta Boris Kálnokyt, a Die Welt újságíróját, magyarországi tudósítóját. A magyarokkal szimpatizáló publicista interjújából kiderült, hogy a konzervatív, nemzeti magyar kormányt nem veszi be a német újságírók liberális gyomra. Boris Kálnoky szerint tarthatatlan, hogy a német sajtóban rendszeresen az jelenik meg Magyarországról, hogy az Orbán-kormány rasszista, idegengyűlölő, cigányellenes vagy antiszemita.

A német újságíró szerint a német sajtóorgánumok egy része három dolog miatt mutat hamis képet a magyar kabinetről, a magyar helyzetről: egyrészt az eltérő értékrend miatt, aztán a szerkesztői elvek okán, végül pedig a magyarországi balliberális ellenzék félrevezető, valótlan információi miatt.

S ez az utolsó megállapítás a leglényegesebb. A magyar baloldal Károlyi Mihály, Jászi Oszkár, Rákosi Mátyás, Gerő Ernő, Lukács György (sorolhatnám tovább) óta mindig is úgy gondolta, hogy a hatalmat csak külső, idegen segítséggel ragadhatja meg. Ezt teszi ma is aljas, nemtelen eszközökkel a szocialista, liberális politikai elit (Göncz Kinga, Gurmai Zita, Gyurcsány Ferenc, Niedermüller Péter, Újhelyi István, a magyar balliberális újságírók egy része stb.) az Európai Unióban és a nyugati világban újra és újra hazug alapokat szolgáltatva: például a Tavares-jelentés vagy nemrég a strasbourgi parlament elé kerülő „magyar ügy” kapcsán.

Az a felismerés helyes a baloldal részéről, hogy egyedül nem képesek hatalomba kerülni, ugyanakkor egyre türelmetlenebbek, csalódottabbak a magyar baloldal európai barátai, hogy Magyarország kukoricára térdepeltetése a valótlanságok miatt rendre lukra futnak. A magyar szocialisták, a Demokratikus Koalíció és elvtársaik sokat reméltek az európai szocialisták budapesti találkozójától, de először fordult elő, hogy az Orbán gyalázás, a bevándorlásellenes politika kritizálása mellett kemény figyelmeztetést is kaptak a magyar balliberálisok. Gianni Pitella, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője kifejtette a tisztújító kongresszuson, hogy nem tiszte a magyaroknak megmondani, hogy mit tegyenek. De meggyőződésem – folytatta Pitella -, ha meg akarják védeni a szabad és demokratikus társadalmat, akkor a változást nekik kell kiharcolniuk, külső beavatkozás nélkül.

Világos beszéd elvtikéim! Fejezzétek be a külföldre rohangálást, feljelentgetést, árulkodást, mert nevetségessé váltok! Gianni Pitella úgy látszik elszakadt a baloldali, Palmiro Togliatti elvtárs fémjelezte módszertől, aki még anno, az Olasz Kommunista Párt főtitkáraként hitt a külső beavatkozásokban. Helyeselte az 1956. október 24-ei szovjet katonai beavatkozást, sőt a szovjet pártvezetést, az orosz elvtársakat Togliatti kérte levélben, hogy a lázadó magyarokat 1956-ban verjék le, és „a fehérterror, a fasiszta restaurációs kísérlet” kitervelőit példásan büntessék meg.

Ez a baráti kérés akkor támogatást kapott: Nagy Imre miniszterelnököt és társait kivégezték és még dokumentáltan négyszázötven forradalmárt akasztottak fel. Bár a módszer hasonló: a magyarokat fasisztázzák, idegengyűlölettel vádolják, de azért sokat finomítottak rajta.

A jelenlegi balliberálisok hatalomátvételének ugyanis számos komoly akadálya van. Egyfelől nincs Magyarországon megszálló hadsereg. Másfelől Gianni Pitella is úgy véli, hogy ma szabad és demokratikus a magyar társadalom. Négyévente szabad választást tartanak Magyarországon. Ott meg a jelenlegi baloldalnak esélye sincs egy átütő győzelemre. Ugyanis elvesztette az elmúlt huszonöt évben minden legitimációját arra, hogy a magyar nemzetet képviselje. Ez a baloldali elit elutasítja a nemzeti létet, megtagadja a határon túli magyarságot, ugyanakkor szorgalmazza az afrikai, ázsiai és egyéb országokból érkező bevándorlók korlátlan beengedését. Mi ez, ha ezzel a magatartással nem a magyar identitást tagadja? Szolidárisak az idegenekkel, de a munkájukat, megélhetésüket és biztonságukat féltő magyar emberek és a külhoni magyarok iránt közömbösek.

Szögezzük le. Ez a magyar baloldal gyökértelenné vált. Önmagát a nemzeti lét teljes elutasításával definiálja, szerepét Európa és a haladás egyetemes képviselőjeként határozza meg. Feloldódott a „népek tengerében”. Mi a jövő elvtársak? Nem túl rózsás. Ami a bevándorlás baloldali politikát jelenti az zsákutcának bizonyult. A meghatározó nyugati hatalmak elutasítják az ellenőrzés nélküli, illegális bevándorlást. A baloldali francia elnök Hollende is arról beszél, a gazdasági bevándorlóknak haza kell menniük. A szociáldemokrata dán miniszterelnök óriásplakáton figyelmeztet: aki Dániában akar élni, annak dolgoznia kell. Ausztria és Németország is egyre szigorúbb bevándorlási politikát szorgalmaz, véget akarnak vetni az ellenőrizhetetlen népvándorlásnak.

Egyszóval egyre több európai uniós ország úgy látja, hogy Európát feszíti a bevándorlás és erre határozott válaszokat lehet csak adni. Mert a kormányoknak felelőssége a kormányzás, a rájuk bízott ország sorsa, míg a balos és liberális európai parlamenti képviselők viszont csak felelőtlenül ideologizálnak.

Elvtársak ! Most már nem mindenki elvtárs Európában.

Ez is érdekes

A reneszánsz ember

Emillel a médiaháború első fordulójának csúcspontján kerültem kapcsolatba 1994 nyarán. Horn Gyuláék győzelme után felkértek …

egy hozzászólás van

 1. Szeretnêtek,ha az Orbån kormànyt elítêl
  têk volna az EU ban,de ez nem törtênt
  meg. Egyre nagyobb tiszteletet ér el
  szinte minden hol? Mêg anyugati barâ
  taitoknâl is! Képes ezt az orszâgot el
  vezetni,a gyarapodås útjån,IMF hitel
  felvêtel nêlkül,önerőből. Elvtàrsak! Ez
  a v a l a m i!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.