Pontosít a MAZSIHISZ: megadják Vámos Györgynek a végtisztességet

Vasárnapi, “Nemzeti zsidó” című cikkemben Vámos György barátomtól búcsúztam el, és azt írtam:

“Ezt a harcot, ezt a szélmalomharcot Vámos Gyuri már nem vívhatja tovább. Talán a barátai viszik tovább. Nehezen tudta feldolgozni, hogy nem írhatott publicisztikát, nem dolgozhatott tovább az ECHO TV-ben műsorvezetőként. Amennyi barátja volt, annyi rosszakarója is. Az utóbbi években senki nem segített neki. Az hírlik, hogy a MAZSIHISZ sem vállalja fel a temetését. Pedig a zsidóságát nem tagadta meg. A maga módján a zsidó hagyományok rabja volt, igazi zsidó esküvőt rendezett annak idején, amikor az nem volt divat.”

A kivastagított rész miatt a MAZSIHISZ pontosításra kért, és állítják, Gyurinak is megadják azt a végtisztességet, ami minden zsidó embernek jár ma Magyarországon. Remélem ez tényleg így is lesz, alább olvasható a pontosítás teljes szövege:

Tisztelt Stefka István Úr!
“Nemzeti zsidó” című Vármos Györgynek emléket állító írásában a Mazsihisz-szel kapcsolatban pontatlanul fogalmazott, amikor azt írta, hogy “Az hírlik, hogy a MAZSIHISZ sem vállalja fel a temetését.”. Ezzel szemben a tény az, hogy a Mazsihisz számára egyértelmű, hogy tradícióinknak megfelelően a végtisztesség minden zsidó embernek kijár, függetlenül például az elhunyt politikai meggyőződésétől. Nincs ez másként a Mazsihisz egykori sajtósa esetében sem. http://www.mazsihisz.hu/2017/08/06/gyasz–elhunyt-vamos-gyorgy-10783.html Kérem, hogy a fenti linken elérhető hírnek megfelelően szíveskedjék korrigálni említett írását. Egyúttal szeretném tájékoztatni, hogy tudomásom szerint a család egyelőre még nem kereste meg a Chevra Kadisát, melynek szolgáltatásait teljes mértékben igénybe vehetik. Amiben csak lehet a gyászolók segítségére leszünk – hisz ezt diktálják ősi törvényeink. Az elhunyt családjával történő egyeztetés után – amennyiben ehhez hozzájárulnak – közöljük Vámos György temetésének időpontját.
Köszönettel,
Nagy Ákos
irodavezető
Mazsihisz Kommunikációs Iroda

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

5 hozzászólás

 1. Ferenc Béla Kerekes

  “Nagyon szomorú, hogy a Magyarországi zsidóság világnézetét a vallási szervezet központilag próbálja befolyásolni.”
  mint azt már sokszor tapasztalhattuk, a megélhetési mazsihisztériások a békés egymás mellett élés ellenzői
  részvétem Vámos György családjának

 2. Gáspár Anett

  Ferenc Béla Kerekes · Kossuth Lajos Tudományegyetem Debrecen!

  Márai is így látta.
  “Ez így volt Hitler előtt Németországban, majdnem hasonló a helyzet ma Nyugat-Európában. Aki nem „einer von unserer Leut”, azt megfojtják, hamis vádakkal elteszik az útból, vagy egyszerűen agyonhallgatják.”

 3. Gáspár Anett

  “…azok a szegények, akik igazán szenvedtek, akik ártatlanul elszenvedték a zsidóüldözések vesszőfutását, akik megkínzott, nyomorult halottaikat gyászolják, otthon maradtak. De ez a nagyvárosi, hangos, szemérmetlen és kegyetlen alzsidóság, ez a söpredék, amely üzletben, utcán, hivatalban képviseli most a zsidóságot, igen nagy veszélyeket idéz föl a megmaradt zsidóság egésze számára”
  Márai Sándor

 4. Amikor jöttünk semmink nem volt. Magunkkal vinni sem tudunk semmit, de itt hagyjuk jellemünkből, gondolatainkból, magunkból mindazt, amivel alakítottuk a környezetünket. Kérem fogadják együttérző részvétemet.

 5. A Márai idézet ez ügyben (is) nagyon helyénvaló, nem múlt el felette az idő…sajnos.
  Köszönet Gáspár Anettnek a közzétételéért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük