Tojás

Nem kell, hogy Európát migránsok tízmilliói pusztítsák el, mivel Európa belülről is mérgezi önmagát, most éppen a tojásbotránnyal. Ilyen sem történt még. 17 országban több tízmillió rovarirtóval szennyezett tojás találtak.

A Fipronil rovarírószert az állatgyógyászatban használják élősködők ellen, bolha, tetű és kullancs irtására. Ez a méreg emberi szervezetbe kerülve máj-, pajzsmirigy- vagy vesekárosodást okozhat. A Hollandiából, Belgiumból és Németországból indult szennyezett tojás milliói elérték Ausztria, Dánia, Franciaország, Svájc, Svédország, Nagy-Britannia, Luxemburg, Románia, Szlovákia, sőt Hongkong kereskedelmi élelmiszer áruházainak polcait.

A féktelen liberalizmus, az erkölcstelen pénzhajhászás emberei veszélyeztetik az európaiak életét.

A holland tojásforgalmazók már novemberben tudtak a veszélyről, de hallgattak. Micsoda európai uniós együttműködés ez? Magyarországra még nem jutott ilyen fertőzött tojás, de kerülő utakon juthat még.

Ez a tojástánc kísértetiesen hasonlít a felvilágosodás időszakára, amikor is Jonathan Swift angol író megírta a világirodalom legnagyobb szatíráját, a Gulliver utazásait. Ebben az önhittség, a nagyképűség, az ostobaság, az arányérzék tévesztés, a hataloméhség kerül kifigurázásra.

Mintha az Európai Unió működését mutatná be.

A vak vezet világtalant, amikor képtelenek vagy nem akarják felfogni az európai vezetők, hogy hibás migránspolitikájukkal a szakadékba vezetik Európát. Gulliver Lilliputjában casus belli, hogy melyik végén törik fel a lágytojást étkezés előtt. A gyűlölködés a két párt, a konzervatív toryk és a liberális whigek között teljesen elhatalmasodott. Akik a tompa végén kezdték kanalazni a tojást, az nem volt ember a whigek, azaz a liberálisok szemében, és fordítva. Így lehet szétverni egy biztos lábakon álló rendszert az ilyesfajta csatározásokkal. A felvilágosodás, a liberalizmus győzelmével, az ancien regime bukásával, több mint kétszáz éve a francia forradalom kitörésével nemcsak a múltnak a pozitívumait törölték el, hanem olyan szintű mohóságot szabadítottak el, ahol az ember semmit sem ért és az emberi kizsákmányolás hihetetlen mértékeket öltött.

Ez történik jelenleg is. Most játszanak az emberi életekkel, sorsokkal csak igazán. Játszanak annak a sok százmillió, útra kelő, vagy még csak készülő muszlim vallású ember életével és kockára teszik Európa, valamint a nemzetállamok jövőjét. Az már tény, hogy kemény fellépéssel, a migrációs útvonalak lezárásával meg lehet akadályozni a népvándorlók tömeges beáramlását.

Ezt tette Magyarország a határok védelmével, a balkáni folyosó lezárásával.

Olaszország is ébredezik. Nem véletlen, hogy nem ment több életet a Földközi tengeren az Orvosok Határok Nélkül, az egyik Soros által pénzelt „civil” szervezet, az egyik állam nélküli államfő (magát nevezte így!) által vastagon kibélelt NGO. Berezeltek. Az olasz hadihajók keményen fellépnek a migráns taxiztató akciókat folytató civilek ellen, akik együttműködnek az embercsempészekkel, miután bedugult a levezető szelep, az osztrákok lezárták a Brenner-hágót. De fenyegetve érzik magukat a libiai parti őrségtől is, akik így próbálnak európai forrásokhoz jutni. Lassan bezárul a kör.

Soros és a látszólag segítőkész „civil” mozgalma lelepleződött.

A törvényes kormányokkal szemben erőszakosan léptek fel, mint valami ötödik hadoszlop. A demokratikus játékszabályokat megszegve törnek hatalomra. A nemzeti kormányok, főként a Közép-Európai uniós országok kormányai felismerték ezeknek a nemzetközi szervezeteknek az igazi természetét. Megálljt parancsoltak. Ha Európa túl akarja élni ezt az újkori népvándorlást, akkor csak a szembenállás és az érdekeik világos megfogalmazása szabhat gátat a pénzügyi spekuláns és a vele kötelékben repülő szentimentális elmebetegek pusztító terveinek. Még nem késő.

Nem szeretném, ha eljönne az az idő, amikor nem lesz tojás, amit egyelőre még bármelyik végén feltörhetünk.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

2 hozzászólás

 1. Gáspár Anett

  “nem ment több életet a Földközi tengeren az Orvosok Határok Nélkül, ”

  Majd ment más néven.
  Láttam én már karón Heller Mágnest.

 2. A kép önmagáért beszél…
  Gulliver gúzsba kötve fekszik…
  A szereplőket mindenki ízlése szerint behelyettesítheti!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük