Rosszindulatú pánikkeltés és félelemgerjesztés

Nagyon haragszom. A koronavírus veszélyeit, komolyságát nem lebecsülve mondom, felháborító, hogy embereket arra késztetnek, hogy szükségletein felül spájzoljanak. 40-50 kilogramm cukrot, lisztet, több mázsányi krumplit, hagymát, konzerveket (töltött káposztát, sóletet, pacalt, gulyást és ki tudja, még mi mindent), húsokat, főként száraz kolbászt, szalonnát tíz kiló számra visznek haza. De kapkodják hektoliter számra a polcokról az étolajat és a száraztésztát is. Azért vagyok csalódott, mert idősek tízezrei dőlnek be a hazugságnak.

Az eszem megáll! Hordják kartonszámra a cigarettákat. Pont azt a terméket, amely a tüdőt támadja? A koronavírus is ezt célozza meg. Mitől félnek? Hogy elfogy a spangli is? A nagy élelmiszer-áruházakban, bevásárló centrumokban üresek a polcok. Nem akarok rosszmájú lenni, de ezek szerint a „rohadt” Orbán kormány alatt is ennyire jól megy, hogy száz milliókat tapsolunk el? Bedőlünk ezeknek a sötét balliberális pártoknak, a DK-nak, a Momentumnak, az MSZP-nek és a Párbeszédnek, akik cukkolják a tudatlanokat, hogy nagy a baj, tartalékolni kell, mert a kormány nincs a helyén,  a karantén miatt még a végén éhen halunk?

Ők a rombolás szimbólumai.

Nem halunk éhen, barátaim! A felhalmozott élelmiszereknek szavatossági ideje van, és lassan lejárnak. Kidobtatok az ablakon egy csomó pénzt. Könyörgöm emberek, nincs háború! A kínaiak valóban ránk eresztették ezt a koronavírust, de még nincs itt a világvége! Majd valamikor ezt a húzást is elemezni kell az európaiaknak és a világnak.

Addig is, vigyáznunk kell másokra, magunkra, a családunkra. De normálisan és higgadtan. Ez a vírus is le fog csengeni. De azt nem jelenti, hogy megszűnik az élelmiszertermelés, a kereskedés, megszűnik minden. A jelen gazdasági helyzetünket látva minden lesz, mert miért ne lenne?

Elég öreg vagyok ahhoz, sok más kortársamhoz hasonlóan, átéljek valódi háborút, valódi bajt. A második világháború után, főként a Rákosi korszakban igazi élelmiszerhiány volt: jegyre kaptuk a lisztet, a cukrot, a zsírt, a húst. Akkor mutatta meg a kommunista hiánygazdaság, hogy mire kell figyelni a magyar népnek. Akkor indokolt volt a spájzolás. (A Nagy Imre-féle padláslesöprést, a falvak kifosztását, tönkretételét a magyar parasztság sohasem fogja elfelejteni.) 

Aztán jött az 1956-os forradalom és szabadságharc. Hölgyeim és uraim, abban az időben élet-halál harc volt Magyarországon, a szabadságunkért vívtuk honvédelmi harcunkat. A világ legnagyobb szárazföldi hadserege, a vörös szovjet katonák százezrei ellen harcoltunk, akik szétbombázták fővárosunkat, műemlékeinket, templomainkat, kórházainkat, életfontosságú intézményeinket, élelmiszerboltjainkat. Akkor valóban félni kellett az óvóhelyeinken, hogy nem lesz kenyér. De a magyar pékek hősiesen helytálltak, a legnagyobb pergőtűzben, a kemencék hősége mellett is sütötték nekünk a kenyeret.

Ők voltak a pesti -budai srácok után a legbátrabb forradalmárok. 

Akkor helyzet volt, most nincs. Biztonság van az országban, nem idegen tankok lőnek ránk, nem egykori ávéhások pufajkás ruhába öltözve és szovjetek vadásznak a magyarokra, nem migráns hordák készülnek kirabolni lakásainkat. Az igazi veszély a milliárdos Apró-Gyurcsány klán és a Soros által fizetett álcivil-szervezetek, a Momentummal az élen. Az ő céljuk Magyarország tönkretétele, legyengítése, a külföldi pénzembereknek való átjátszása.

Ébresztő, drága honfitársaim! Nem veszik észre, hogy a kormány bármilyen intézkedést tesz a mi megvédésünkre, az az ellenzék szerint mind rossz? Az mind késői lépés? Tessék körbenézni Európában! Mi vagyunk a legvédettebbek az okos, higgadt kormányzati intézkedéseknek köszönhetően. S ez nem véletlen.

Azért idézem ide tanúnak kortársaimat, hogy igazolják a taxisblokád hátterét is. Akkor is a balliberális oldal, a komcsik, az egykori nómenklatúra, a szadeszosok külföldi háttérrel akarták megbuktatni a törvényes Antall-kormányt. A beszervezett taxisoknak köszönhetően – Göncz Árpád köztársasági elnök támogatásával – valóban akadozott az élelmiszer szállítás. Az idősek tapasztalatból tudták 1990 októberében, hogy tárolni kell a kamrában. Ki is ürültek az élelmiszerboltok. Antall József miniszterelnök viszont a helyén volt. Pizsamás, kórházból közvetített televíziós beszédében megnyugtatta népét. S helyreállt a rend.

Most is ez történik. Bár az iskolákat bezárták a betegség terjedésének érdekében, beindult a távoktatás, de még sincs akkora baj. Okos szervezéssel, családi összetartással, elővigyázattal, egymásra való figyeléssel leküzdhetjük ezt az ismeretlen vírust.

Még egyszer. Nem szabad bedőlni a sunyi, félelemgerjesztő, megtévesztő szájpropagandának!

Ez a komcsik, a bolsik, a libsik évszázados fegyvere. A girondistákkal, Dantonnal kezdve, a jakobinusok, Robespierrel, Marx-Engelssel, Leninnel-Sztálinnal, Mao-Ce-Tunggal az élen találták ki a rémhírterjesztést. Mindig kísértetről, kísértetekről beszéltek, Marx után a kommunizmus kísértetéről. Valójában ők most itt, Magyarországon, Gyurcsánnyal az élen a valódi kísértetek, a megbukott kommunizmus, az erkölcsileg kegyvesztett liberálisok kísértetei. 

Ez az igazi veszély, a hiszékenyek, a hiszékeny magyarok megtévesztése, nem a vírus.

(A nyitókép ausztrál pánikvásárlókat ábrázol – Al Jazeera)

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

19 hozzászólás

 1. A nemzeti konzultációt is halasztani kellene a járvány miatt, azzal, hogy a későbbiekben, kiegészítésképpen plusz egy kérdést még hozzá kellene fűzni: “Egyetért-e Ön azzal, hogy veszélyhelyzet idején az álhíreket megjelentető közösségi média korlátozható legyen?”….

 2. A kormány és tagjai mit tekintenek Rosszindulatú pánikkeltésnek és félelemgerjesztésnek?

  Mi a szokásos kormányzati gyakorlat ebben az esetben?

  • Erre törvény van!

   Hamis hírek terjesztése, melyek fölösleges pánikot kelthetnek az emberekben.
   Tudod te nagyon jól, ne játszd a hülyét.

   • Ha a kormány elégedett, mi intézkedéseivel és azok visszhangjával, én is az vagyok.

    Ha ez hülyeség, akkor az vagyok.

  • Vegyük a jóindulatú pánikeltést. “Jön a csodafegyver” (Szerencsére nem jött. 1944-ben már a csoda sem menthette meg Hitlert.)

  • Poroszlai Róbert

   visszakérdezel? hülye vagy?

 3. A felét nem költöttem mostanság egy hónapban, mint évekkel ezelőtt havi nagy bevásárláskor, egy hétre való van itthon, felesleges mázsa számra venni bármit, mondám, hogy rád rohad és kidobott pénz az ablakon. Vizionálhat bárki világvégét is, annyit képtelenség felhalmozni, ami kitartana egy emberöltőn keresztül. C és D vitamin és rendben is lesz minden. Az iskola bezárásokat, kivéve az egyetemeket, elkapkodott intézkedésnek tartom. De, ha már muszáj lenne bármit is tenni, akkor azt egyszerre kellene meglépni, gondolok a 14 napra, mindenki számára az lenne az elfogadhatóbb, csücsüke otthon gyerekeknek, szülőknek. Bezárni mindent, kivéve a élelmiszerboltokat, patikákat, hogy tudjanak felhalmozni, akik eddig még nem tették meg és kb. ennyi. Amúgy, nagy az Isten állatkertje.. :))))

 4. Ha egyszer ennek vége lesz, remélem, hogy a két érintett civilizáció levon belőle két értékes tapasztalatot.
  A kínaiak először is tudomásul veszik, hogy a “nyitott világ” részévé váltak, tele van velük minden repülő, minden látványosság, minden futballmeccs, minden nyugati város. És a nyugatiak is elmehetnek az utolsó szecsuáni, jünnani faluba is. Van náluk rendes állam, erő, határozottság, hozzáértés. Meg kell csinálni a nyugati szintű élelmiszerbiztonságot, higiéniát, étkezési kultúrát. Hagyni kell pl. a rágcsálókat, ragadozókat, házikedvenceket… De főként hagyni kell a gyakorlatot, hogy a vérző körömággyal a piacon bárddal hadonászó gyerek egy fatuskón “dolgozza fel” a barlangi denevért, amit az asszony a vokban megpirít, tésztával, és zöldséggel, kis szójaszósz, csili, gyömbér, és kész a…
  A nyugatiak pedig elszánhatnák magukat, á la Kína, hogy a választott vezetők, kinevezett hivatalnokok, azaz a jól körülírt feladat- és felelősségkörrel rendelkező szereplők határozott mozdulattal visszavegyék a társadalom vezetését a következmények nélküli fészbúktaknyoktól, a felelősség nélküli elektronikus firkászoktól, szerkesztőktől. Tömegigény volna rá!!!

 5. Most kellene mindenki altal tisztelt “híres” embereket felkerni, hogy videoban kerjek a lakossagot az osszefogasra es a rendeletek maradektalan teljesítesere.

 6. A vilagon mindenhol igy reagaltak az emberek. Ma Ausztraliaban vittek a WC papirt, tonnaszam

 7. “Bezárnak a fürdők és az Állatkert…”

  A liberálfasiszta rémhírterjesztők meg kint maradtak…

 8. Aztán jött az 1956-os forradalom és szabadságharc… Akkor valóban félni kellett az óvóhelyeinken, hogy nem lesz kenyér. De a magyar pékek hősiesen helytálltak, a legnagyobb pergőtűzben, a kemencék hősége mellett is sütötték nekünk a kenyeret.
  Hát.
  Én nem így emlékszem! Anno a szüleim már október elején vettek egy zsák krumplit. Nos mi krumplit ettünk burgonyával majd egy hónapig. Egy este jött a Vöröskereszt és adott fejenként lisztet. Kenyér nem volt. Budapest XI. kerülete, Lágymányos. Nem volt kenyér okt 23 > november közepe között.

  • szilamérné

   Ez nem igaz! Hazugság!
   Mindenhol sütöttek a pékek, tény, hogy nem volt veszélytelen beszerezni, mert a ruszkik és az ÁVH lőtték a sorbanállókat, lásd Ferenc körúti pékség elött sorbanállók, ahol géppuskával lőttek a várakozókba, halott is volt. Előző nap mindig megmondták a pékek, hogy másnap körülbelül hány órára fog kisülni a kenyér, időre mentek az emberek. Az édesapám kétnaponta ment a pékséghez, egy vekni nekünk, egy veknit pedig vitt a nagyszüleimhez, ahol még a két, akkor pici és kicsi unokatestvérem is volt. Tényleg hősök voltak a pékek, most is csak köszönetet tudok érte mondani.

 9. Remek. Ez a kaland nem a vírusról szól, hanem a civilizáció próbája. Mely minden egészséges tartalékot kipusztított magából a máról holnapra élés dicsőítése jegyében.
  Valamelyik olasz illetékes nyilatkozta, hogy ők biza megrendeltek húszmillió maszkot, de csak egymillió érkezett. Mégis mire számított? A globalizációban nincsenek tartalékok. Látszik, hogy nem akarja érteni, és az önigazolás miatt mondja.

  Amolyan városba kényszerített falusi lelkű magyarként vírus nélkül sem szeretem négy hétnél gyakrabban vásárlással lopni a napot, koptatni a boltot. Ezt nincs kedvem most sem besűríteni. És most a kormánypárti sajtó dorgálgat azért mert nem hagytam kiirtani magamból egy minimális előrelátást? Aztán most mindenki naponta menjen a tíz deka vajért, és azzal vágja gallyra a korlátozások hatékonyságát? Akkor minek az egész izgalom? Nem. Most lesznek kedvesek a szó szerint drága kereskedők felkötni a gatyát. Tanultak logisztikát, erőlködjenek. Ha nem megy, küldök nekik egy bevásárlólistát.

  Nem a természetes ösztönök feléledése a pánikkeltés, hanem az, ahogyan a hírekkel rettegésre kondicionálják a népet! A kormánypárti média is! Hű már ennyi meg annyi, hű már a szomszéd utcában! A tudományos emberek kinevethetnek, de a rettegés nem használ a betegeknek leküzdeni a kórt, sőt árt. Ez a programozás nagyban befolyásolja, hogy valaki meggyógyul vagy meghal. (És nyugodtan be lehetne vallani amit a tudományosok álláspontja alapján a vezetők gondolnak: max. 60-70%, min. 25-30% fertőzöttséggel leszünk túl a járványon. Persze egy istentelen, magát mindenféle nemlétező vakcinákkal Istennek képzelő világban ilyet ugye nem lehet kimondani.)

  Kedves Stefka István!
  Remélem olvassa. Felejtsük el végre a XX. századi példákat, mert nem állnak meg! Akkor élelemtermelés volt, ma pedig élelmiszer-ipari termelés. Akkor baj esetén a falu el tudta látni a várost, csak a szállítást kellett megszervezni. Ma nem. Ma a gazda is pénzt termel a földjén és abból veszi meg a saját asztalára a pálmaolajból gyártott import terméket egy nulla tartalékkal rendelkező just-in-time ellátási láncból. Ennek az istentelen bűnre alapozott világnak a próbája a vírus körüli felbolydulás. És ez egy laza kis bemelegítés ahhoz képest ami a természeti rendszerek szétesése nyomán jön a tisztelt élelmiszeriparra és just-in-time kereskedőire. Teccik tudni, hogy az elmúlt két évben a világ legnagyobb öt gabona exportőre (USA, Fr.o., Kanada, India és Ausztrália) a megváltozott időjárás miatt nem tudott exportálni? Teccik tudni, hogy a Homokhátságot tavaly az ENSZ hivatalosan is félsivataggá nyilvánította? Teccik tudni, hogy ez a magyar vízügy vízelvezető-kivéreztető tájrombolásának száz év alatt beért “gyümölcse”? Na ez az izgalmas, nem a korona!

 10. Ennek a génmanipulált vírusnak a célja, hogy minél nagyobb költségeket okozzon a világ országainak, és így arra kényszerüljenek, hogy hatalmas kölcsönöket vegyenek fel fekete gyuribától.

 11. Kedves Szilamérné,
  Az Ön válasza,amit “csakafidesz” nevű kiváló embernek írt /nyilván szerinte 1956-ban ellenforradalom volt/,az
  tökéletesen igaz.Ezt az alábbiakkal szeretném alátámasztani.Fantasztikus nagy tudással rendelkező szülei lehettek,akik október elején már tudták,hogy forradalom lesz /szerinte nyilván ellenforradalom/ ezért sikerült
  egy zsák krumplit venniük és ebből tudtak még november közepéig is élni,mert,hogy krumplit krumplival…
  Magamról annyit szeretnék mondani,hogy a Móricz Zsigmond körtértől 1 villamosmegállóra laktam és az én
  Édesapám és Bátyám minden nap a Móricz Zsigmond körtérre ment kenyérért,amit minden alkalommal meg-
  kapott.Sajnos én nem mehettem velük,mert az Édesanyám nem engedte,mert csak 6 éves voltam,ami nekem nagyon nem tetszett ezért nagy hisztit vágtam le,mert már a Gombával szemben volt egy kilőtt orosz
  kommunista tank, amit nagyon szerettem volna megnézni.MINDENNAP lehetett kenyeret venni,de sokáig
  kellett sorbanállni és a tetves oroszok lőttték az embereket,akik ott voltak a pékség előtt.Lágymányos.
  .

 12. Mocskos, cvsámpás, bolsevik,liberális BUNKÓ csürhe!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük