Szenteste, 2019

A keresztény világ ezen a napon Jézus születését ünnepli. Nem mindenhol békében. Van, ahol éppen ezen a szent napon gyilkolják a keresztényeket, van ahol tiltják az ünneplést, megsemmisítik az emlékét is, van ahol kigúnyolják, nevetségessé teszik, és van ahol a szeretet jegyében szabadon örvendezhetnek.

Máté evangéliumában olvashatjuk: a napkeleti bölcseket „nagy örömmel örvendeztette meg”, amikor megpillantották a csillagot a fölött a hely fölött, ahol a Gyermek született. És a Golgotha előestéjén szinte bethlehemi örömmel ezt mondja az Úr : „Az asszony, amikor szül, szomorúsággal van, mert eljött az ő órája: de mikor megszüli az ő gyermekét, nem emlékezik többé a kínra, az öröm miatt.” (János XVI. 21.)

Egyre betegebb Európa, egyre betegebb a világ.

A liberális és kommunista erők évtizedek óta – erőszakkal, furfanggal, csellel, lejáratással –  azt akarják bebizonyítani, hogy Jézus nem létezett, a keresztény eszme elavult, szemétre való. Mereskovszkij orosz író fogalmazta meg erre a legfrappánsabb választ. „Volt-e Jézus? – erre a kérdésre nem az tud feleletet adni, aki számára Ő csak volt, hanem az, aki számára Ő volt, van és lesz… A tolvajnak az lenne jó, ha nem volna világosság, a világnak, hogy ne legyen Krisztus.” 

Tolvajok világában élünk. Hogy szabadon garázdálkodhassanak, ma ezeknek a legnagyobb ellenségük a keresztény, erős nemzetállam. Ellenségük a rend, a demokrácia, a jogállamiság. A globalista, balliberális erőknek ezért számít ellenségnek, elpusztítandónak Magyarország. Ezt párszor megkísérelték, de eddig nem sikerült.

Ezek az ármányemberek ott vannak az Európai Unióban, a világ pénzügyi központjaiban és azokon a helyeken, ahol tervbe vették a keresztény, civilizált Európa elpusztítását is. Ördögi tervükbe illik az is, hogy segítségül hívták az iszlámot. Ezt hívják migrációnak. Az európai emberek akarata ellenére százmilliós, iszlám hitű tömeggel akarják elárasztani az európai kontinenst. A muszlim világnak évszázadok óta fáj a foga Európára, majdnem sikerült egyszer bekebeleznie, de a hős, bátor magyarok végvári harcainak, és végül az európai haderő összefogásának köszönhetően, megtört az oszmán birodalom, az iszlám hitűek ereje. Buda visszafoglalása 1686-ban jelentette az iszlám lassú visszahúzódásának kezdetét Európából.

A kérdés az, hogy európai népeit lehet-e újra harcba hívni az európai kereszténység védelmére?

Európa elrablásának, meggyengítésének azonban manapság a politikában sok az árulója Nyugaton és Közép-Kelet Európában, jelen esetben Magyarországon is. Hatvanöt évvel ezelőtt, az emigrációban élő Márai Sándor 1955 karácsonyán, az ötvenhatos forradalom és szabadságharc előestéjén világosan látta a Nyugat mindent letipró szenvtelen mohóságát, érzéketlenségét: „Ez a karácsony, minden óvatossági, emócióellenes védőintézkedés dacára, nagy erővel szólaltat meg számomra mindent, aki, és ami otthon maradt. És ez a minden most nagyon sötét. Váratlan fordulatok történhetnek, az otthoniak lelki ellenállási készsége töretlen, de a világhelyzet olyan, hogy a magyarság egésze lassan elmerülhet ebben a mocsaras világban. Ez olyan fájdalmas és felfoghatatlan, hogy néha légszomjasan felnyögök. S itt – és mindenfelé Nyugaton – ezek a liberális bitangok, akik kézdörzsölve sétálnak és lesik ennek a végzetnek betelését.”

Amit akkor írt Márai, más történelmi helyzetben, az ma is élő valóság.

Most nem a szovjet megszállás, a szovjet tankok, a bolsevista diktatúra nyomorítja meg Magyarországot, most a szabad Magyarországot akarják belső ellenségeink, belső balliberális árulók a nyugati liberálisokkal összefogva megnyomorítani. Ez összefügg a több mint ezer éves magyar keresztény állam lejáratásával, történelmünk, hagyományaink semmibe vételével. Ezek a liberális bitangok – Márai szavaival élve – nem várják tétlenül, kézdörzsölve a magyarság pusztulását, hanem tevékenyen részt vesznek ebben. Ehhez nemcsak a migráció pártolását, a Nyugat fejbólogatásával hívják segítségül, hanem üdvözlik a keresztény hit, Jézus lejáratását.

Éppen 2019-ben, az adventi várakozás idején jelent meg a Netflix új, kifejezetten karácsonyra készített komédiája, amelyben melegként ábrázolja Jézust, Máriát házasságtörőnek, az apostolokat pedig alkoholistáknak. Ez annyira kiverte a biztosítékot, hogy egy online petíciós oldalon már kétmillióan követelik: a „Krisztus első megkísértését” vegyék le a műsorról. A készítők jellemzően alig egy hónapja kaptak ezért Emmy-díjat.

A Brazíliában karácsonyi műsorként vetített produkció óriási felháborodást váltott ki az országban: Henrique Soares da Costa, a brazil Pernambuco állam püspöke nyilvánosan is felszólalt a film ellen, és Jair Bolsonaro brazil államfő fia, Eduardo is nemtetszését fejezte ki. A befolyásos brazil politikus szerint a Krisztus első megkísértése egy rakás szemét

Itt tartunk 2019 szentestéjén. Márai liberális bitangjai ma is dolgoznak.

A Nyugati téren a VI. kerületi polgármester nem engedélyezte a kereszt felállítását. Végül felállították engedély nélkül, amit ismeretlenek megrongáltak. Franciaországban tilos betlehemet felállítani, Brüsszelben, a Saint Catherine gótikus templom oldalára nyilvános wc-t helyeztek el, ami magyarul azt jelenti, hogy a férfiak oldalba vizelik a szent helyet. Muszlim terroristák keresztény papokat gyilkolnak meg szerte a világban és zsidókat üldöznek Európában hitük miatt. Svédországban keresztény diákokat kényszerítenek arra, hogy szőnyegre térdepelve arabul imádkozzanak Allahhoz. Kell még ennél többet mondani?

Amikor Márai Sándor 1955 karácsonyán a kommunizmus sötét jövőjét és a Nyugat liberálisainak pénzéhes, romboló mechanizmusát festette le, akkor még nem tudtuk, hogy túléljük és kijövünk a gödörből. Most egy új gödörből kell kijönnünk. A gyűlölet, a pusztítás szakadékából. Ehhez nyújt nekünk segítséget a keresztény hitünk, jövőképünk s erős akaratunk. Megint Mereskovszkijt ídézném ezen a szent napon. „Hogy ma hány ember van Krisztus ellen és mennyi mellette-nem tudjuk, mert hívésről nem csinálnak statisztikát. Itt a kérdést nem a mennyiség, hanem a minőség dönti el. Számomra az egy tízezret jelent, ha az a legjobb Herakleitosz és Krisztus szerint. De ha mi tudnánk is azt, hogy ma majdnem mindenki Krisztus ellen van és Mellette úgyszólván senki, eldöntené-e ez számunkra azt a kérdést, hogy Krisztussal legyünk-e vagy ellene?”

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

3 hozzászólás

  1. Nagyon remélem, hogy ilyenkor,Szenteste és az egész ünnepen ráveszik magukat az emberek, hogy egy órára elmennek a templomba! Aki jobboldali keresztyén értékeket vall, attól ez elvárható. Isten áldjon mindannyiunkat.

  2. ” Svédországban keresztény diákokat kényszerítenek arra, hogy szőnyegre térdepelve arabul imádkozzanak Allahhoz. Kell még ennél többet mondani?”
    Ráadásul megbüntetik azokat akik erre nem hajlandók. Ergo kötelezővé teszik a dolgot.

  3. A kommunizmus a tiltással tulajdonképpen a túlélést segítette,mert a tiltásban mindig feléled az ellenállás szelleme is. A liberalizmus viszont nem tilt, hanem teret enged a lejáratásnak a rosszul értelmezett szabadság nevében. Cinikus hozzáállása rombolóbb mint a tiltás. Védekezni is nehezebb ellene.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.