A nagy átverés

Ahogyan nézem a képernyőn a második ellenzéki tüntetésen az eldeformálódott, ordító arcokat (Mi vagyunk a többség!, Elegünk van!, Független médiát!, Orbán takarodj!, Mocskos Fidesz!), a világító mobiltelefonokat lóbáló kezeket, meg kell állapítanom, hogy az utcai demonstrálók nagyon elkeseredettek. S ez a harag, ez a hangos gyűlölet nemcsak az újra kétharmadot kapott FIDESZ-KDNP pártszövetség ellen irányult, hanem most már  a saját ellenzéki pártvezetőik ellen. Meg kell állapítanom, hogy ez a szombati tüntetés a tehetetlenség és a nagy átverések tüntetése volt.

Bár Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Molnár Gyula, Vona Gábor, Toroczkai László és a többi ellenzéki pártok vezetői ott voltak tüntetéseken, de csak háttérben, megbújva, mintha semmi közük sem lenne az egészhez. Pedig igencsak közük volt a sok ezer kivonulóhoz, hiszen Soros parancsára, a többi között maga Gyurcsány Ferenc pénzelte a rendezvényt, a technikát a szervezést és a rendezőket. De nem is ez az érdekes.

Az érdekes az, hogy kik is hívták az utcára a csalódottakat?

Elsősorban Gurmai Zita fia, Gulyás Balázs szocialista aktivista – úgymond független –, akinek a mamája MSZP-s európai parlamenti képviselőként elévülhetetlen károkat okozott Magyarországnak. Abban a csapatban dolgozott a szocialista Göncz Kinga külügyminiszterrel, a moszkovita Tabajdi Csabával és Herczog Edittel együtt, akik részt vettek, motorjai voltak az EP-ben 2010-től a Magyarország ellen kampányoknak. Szervezői voltak több felfújt ügy nyomán indított kötelezettségszegési eljárásnak (médiatörvény, alaptörvény, független bíróság hiánya stb.) és a Magyarország elleni Tavares-jelentés előkészítésének. Tehát senki se tévedjen, hogy másféle úton, másfajta módszerrel akarna visszatérni az ellenzék vezető szerepéhez az MSZP és a Demokratikus Koalíció. Ehhez ott van biztosítéknak a cirkuszi műsorvezető, Gulyás Balázs, na és a Soros pénzzel működő különböző NGO-k, az úgynevezett civil szervezetek.

 A balliberális, jobbikos ellenzék kritizálása a színpadon csak látszólagos.

A diktafonos (lehallgatós) Márki-Zay Péter zajos színpadi beszéde az átverések beszéde volt, amikor ezt mondta: „Nem bízhatjuk a hazánkat olyanokra, akik nem hogy a nemzetet, de még a saját érdekükben sem voltak képesek az összefogásra.” Kis füllentő! A Jobbik, az MSZP és az LMP összefogása nélkül semmire sem ment volna Hódmezővásárhelyen. Tudjuk, Péter ezer szállal kötődik a jelenlegi betegeskedő ellenzékhez, amerikai megbízóihoz Sorossal az élen. Beszédében váratlan fordulatként értékelhető, amikor közvetlenül a tömeghez fordult: „Ti vagytok az új ellenzék!” A résztvevők tapssal, kiáltással jutalmazták a dicséretet. Ez is átverés volt. Ő is tudta, hogy a több ezres tömegben – körülbelül ennyi a támogatójuk! – a vélemények kavalkádja található meg az ősbolsitól a szélsőliberálison át az identitását elvesztő jobbikosokig.

Nemcsak a kormánypártokat, a saját ellenzéki elitjüket, de egymást is utálják, kritizálják.

Feltűnő, hogy Márkinak új szájmanirja van, az egykori fasiszta olasz diktátor felsőbbrendű ajakmozgását utánozta. Zseniális és találó, ahogyan Füssy Angela leírta a Pesti Srácokban: Retorikája mindvégig Mussolinire emlékeztetett, amint hozzá hasonló testtartással kiemelt állal és karba tett kézzel szónokolt. Ennyit a mi zajos Zay Péterünkről.

Ez az „új” ellenzék, ha egyáltalán újnak lehet nevezni.

Ugye az ellenzéket a demokratikusan megválasztott képviselők az országgyűlésben, nem a színpadon és a tömegben ordítozók fogják képviselni – viszont tőlük idegen szimbólumokkal rukkoltak elő. Tüntetésük végén nem az Internacionálét énekelték, hanem a Himnuszt és az Örömódát. A Székely Himnuszig mondjuk nem jutottak el. A vörös és az európai-uniós zászlók mellett nemzeti színű és árpádsávos zászlókat is láthattunk. Persze székely zászlót itt sem fedezhettünk fel.

Az álságosság legfeltűnőbben Márki-Zay Péter beszédében volt felfedezhető, amikor Szent Péterhez hasonlította magát és a Bibliából idézett. A Szentmise liturgiáját vette át a hódmezővásárhelyi polgármester akkor, amikor hallgatóságát felszólította, hogy a közvetlen mellette lévővel fogjanak kezet. A Béke Veled egészen másról szól. Arról a valódi békéről, ami a lélekben van, és nem mások gyűlöletéről. A békeköszöntés lényege, hogy az Úr ajándéka a békesség, a kiengesztelődés, mert csak így lehet az Úrral találkozni.

Ez a szombati tüntetés pedig nem a békéről szólt, hanem a gyűlöletről azok ellenében, a többség ellenében, akik a demokratikus, szabad választásokon nyertek.

A legszomorúbb az volt, hogy Gulyás Balázs vezetésével kigúnyolták a templomi katolikus liturgiát, amikor a tömegben csengővel, úgymond dobozpersellyel pénzadományt szedtek. Úgy, ahogyan Juhász Péterék koldultak az Együttnek.

A bolsik, libsik nem változnak csak átalakulnak.

A tömeg résztvevői, akik ott ordítoztak, egy részük átvert tömeg volt. Vezetőik nemzet- és hazaellenesek, akárcsak a Taxisblokád vagy a Demokratikus Charta szervezői. Egy csapatba tartoznak az egykori Szabó Albert és Bácsfi Diana szélsőséges nézeteivel, akiket szintén küldtek Magyarországra, mint a panaszkodó, a sajtószabadság és az önszerveződés hiányát hazudozó Móra Veronikát, az Ökotárs Alapítvány vezetőjét.

Ezek az emberek milliárdjaikkal nem Magyarországért tesznek, hanem csak ellenükben. Valódi kollaboránsok, Brüsszel lefizetett adminisztrációjával együtt. Céljuk a káosz megteremtése. Ezt az átverést ideje lenne felmérni azoknak is, akik a buli kedvéért tüntizni járnak a főváros legforgalmasabb csomópontjaira a többségi Magyarország akarata ellen.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

7 hozzászólás

 1. MarkyZay legközelebb hitlerbajuszt ragaszt és kilendíti a karját? A Spinózában újabban nagy sikert aratna, ahol tárt karokkal fogadták Vona cicár, akinek párttársa a Duna-parti cipőkbe köpködött.

 2. Gábor Szabó

  Brüsszel alig titkolt szándéka az, hogy a nemzetállamok középosztályait azok szélsőségeseivel kívánja szétzilálni.

 3. Mosolyogva hallom: mi vagyunk a többség! Mintha azt skandálnák mi vagyunk a bolsevikok! (bolsevik szó jelentése: többség) 🙂

 4. Én nem tudom, hogy Soros konkrétan pénzel-e és ha igen kiket, a jelenlegi ellenzékben, illetve ténylegesen mivel, mennyivel járul hozzá a tüntetésekhez, de az biztos, hogy már az is elég nagy baj, hogy a komplett ellenzék ideológiailag egyetért Sorossal. Egyetértenek a nyílt társadalom eszméjével, a vallások, nemzetek, családok, nemek összekeverésével, tönkretételével. Tudom, sokan egy filantróp öreg bácsinak látják, de nem az.

 5. A hataloméhség-menet már csak ilyen!

 6. Az igazi nagy átverés az, hogy a szocik használni kezdték a haza szót. Már Újhelyi elvtárs is.

 7. A migráció indoklása a pénzügyi vonalon lévőktől. Európában túl sok egyházi ünnep van.(Pláne Spanyolország) Ezen idő alatt,nem dolgoznak a termelőegységek. Pihennek,és FIZETETT ÜNNEP alatt teszik ezt.
  Hát ennek akarnak véget vetni.
  Azt,nem akarják látni,hogy ramadán egy hónapig tart. A lényeg,hogy először az itteniektől vegyék el a megszerzett dolgokat!
  Szóval ismét a Mammon hívei,és ismét,és ismét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük