Az élet kapuja

Azt mondják, hogy a történelem nem ismétli önmagát. Mégis, a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy bizony-bizony, ha más történelmi korban, más szituációban, más emberekkel, más történelmi személyiségekkel, de újra és újra előfordulnak olyan sorsfordító események, amelyek hasonlítanak  a több száz évvel ezelőtti történésekhez.

Most itt van az egyre közelgő muszlim veszedelem, a látszólag „békés” népvándorlás. Törökország felől sok millió lábbal, emberi tömegekkel – egyenlőre nem fegyverrel – akarják elárasztani, végül magukévá tenni Európát. Egyszer egy ilyen inváziót 2015-ben átéltünk, túléltük, majd erős határzárral gátat szabtunk neki, de az újabb erőszakos népvándorlási hullám már komoly gondokat jelenthet Magyarországnak és Európának is.

Hihetetlen a történet, de a szemünk előtt zajlik minden.

Törökországnak elege lett a több mint 3 és fél millió migránsból, a szíriai háború következményeiből, az öldöklés és a nincstelenség elől menekülő szíriai százezrekből, és egyszer csak megnyitotta határait Európa felé. A televíziós képsorok döbbenetesek – a legnagyobb bölénycsorda is kismiska ehhez – tízezrek tarolnak le mindent, hatolnak át a határkerítésen arabok, ázsiaiak, afrikaiak az iszlám nevében – nincs megállás, ellentmondást nem tűrve követelnek szabad utat Nyugat felé, követelve az európai keresztény, civilizált, jóléti társadalom minden vívmányát maguknak.

Számukra Európa az Élet kapuja, oda be kell hatolni, azt el kell foglalni, birtokolni kell, magukévá kell tenni.

Európa csendes, újra csendes, mint öt-hatszáz évvel ezelőtt, amikor az oszmán birodalom elindult hódító útjára Európa felé. Az Európai Unió elitje, amely maga is felelős az invázióért – a merkeli Willkommenskulturral (az üdvözlés kultúrája) – most bénultan figyeli az eseményeket, nincs megoldása, ellenlépése a délről, a tengerekről, Afrika felől és a keletről érkező illegális tömegek milliói ellen. Úgy viselkednek a balliberális, zöld, bolsevista csecseken nevelkedő európai politikusok, a magyar balos ellenzékkel együtt, aminek egyértelmű az üzenete: utánam az özönvíz!

És megint a pénz. A kialkudott eurómilliárdokat nem fizeti az Európai Unió Erdogánnak, a törököknek, és lám, betelt a pohár, megnyíltak a határok. Az európai pénzemberek kapzsisága vissza fog ütni.

Már csak egyetlen komoly akadálya van a muszlim rohamnak – akárcsak az 1400-as évektől kezdve –, megint csak Magyarország, amely képes volt fegyverrel, karddal s olyan hősökkel, végvári vitézekkel (mint Hunyadi János, Kapisztrán János, Hunyadi Mátyás, Kinizsi Pál, Dobó István, Balassi Bálint…) megvédeni hazánkat és Európát, amely megtorpanásra késztette a törököket és a velük vonuló különböző nemzetiségű, mindent elpusztító iszlám hordákat. Úgy tűnik most megint a magyarság ébredt fel legelőször Európában 2015-ben, amikor több mint ezer éves életösztöne diktálta, hogy meg kell állítani az illegális behatolókat a schengeni határnál, ellent kell állni a német, svéd, holland és más nyugati országok álszolidarításának és az Európai Unió hazug, felelőtlen, be nem tartható ígérgetéseinek.

A középkori Magyarországban történtek kísértetiesen hasonlítanak ahhoz, ami most velünk Európában történik.

Mintha tudta volna ezt Herczeg Ferenc száz éve, amikor megírta Az élet kapuja regényét. Főhőse Bakócz Tamás, a paraszti származású esztergomi érsek, aki 1513-ban azért érkezett Rómába a pápaválasztásra, hogy ha megválasztják pápának,akkor létre tudna hozni egy európai egyesült törökellenes ligát, amely meg tudná állítani az oszmán birodalom térhódítását. Az Újszínház aktuálisabb témát nem tűzhetett volna műsorára, mint az Élet kapuja történetét, aminek drámai változatát láthatjuk.

Herczeg Ferenc így ír a művéről: „a magyarok ma az Élet Kapujában ülnek. A kapun túl van az ő nemzeti jövendőjük, a kapun innen a pogány rabság, a nyomorúság, a pusztulás. Ezt a kaput csak Szent Péter kulcsaival lehet megnyitni. Ezért fog Bakócz Tamás mindent elkövetni, hogy kezébe kapja a szent kulcsokat.” 

A történetírásokból tudjuk, hogy Bakócz álma nem valósult meg. Miután II. Gyula pápa 1513 februárjában elhunyt, Bakócz Tamás révén először nyílt arra lehetőség, hogy egy magyar bíboros vegye át az egyház irányítását. Az esztergomi érsek befolyását mutatja, hogy a pápaválasztás idején ő volt az Egyházi Állam egyik kormányzója, a tiara elnyerésében azonban éppen származása gátolta meg: a konklávéban túlnyomó többséggel rendelkező olasz bíborosok ugyanis idegenkedtek egy Itálián kívül született pápa megválasztásától, és – X. Leó néven – inkább Giovanni Medicit emelték trónra. Az új egyházfő természetesen igyekezett megszabadulni korábbi riválisától, ezért Magyarországra küldte Bakóczot, hogy szervezzen egy keresztes hadjáratot az oszmánok ellen. Azt is tudjuk, hogy kereszteshadak szervezése tragédiába fulladt. A keresztesek nem a törökök ellen vonultak, hanem a magyar urak ellen. A Dózsa-féle parasztlázadást ugyan leverték, de  az amúgy is ingatag központi hatalom tovább gyengült, és 1526-al, a mohácsi csata elvesztésével szabad út nyílt a törökök előtt Magyarország felé.

Mi is akadályozta a törökellenes liga felállítását? Az európaiak kishitűsége, a pénzszerzés imádata, a széthúzás, hatalmuk megtartása.

Eladták, feladták a kereszténység védőbástyájának, Magyarországnak védelmét. Emiatt 150 évre az iszlám befolyása alá került Magyarország egy része. Hajszálon múlott, hogy Európa nyugati felét éppen azért nem tudták elfoglalni a törökök, mert a magyar végvárak, az erdélyi fejedelmek ravasz politizálásával sikerült feltartóztatni az iszlám hívő hadakat. Ha nincsenek magyarok, akkor Európa nyugati fele előbb kóstolhatta volna meg a muszlim világ áldásait. Úgy látszik, ezt meg akarják ismerni.

Ma még nem fegyverrel jönnek ellenünk. Az európai lakosság egy része nem érzi a közelgő veszélyt. Pedig előbb-utóbb rá fognak jönni, hogy ez már háború, még ha nem is jár a fegyverek zajával. Választott, megvett, áruló politikusainak még elhiszi, hogy jó a kevert népesség, egy kicsit sötétebb bőrszín. De amikor majd az egyre nagyobb tömegben érkező illegális bevándorlók a házaikat, vagyonukat, juttatásaikat, lányaikat követelik, akkor majd meglepődnek.

Úgy látszik, mindenki saját hibájából tanul. Persze, ebben az esetben ez már késő. Ahogy jobb történelmi időkben, így most is járjuk a saját utunkat. Nekünk az élet kapuja Magyarország, ezt kell megvédenünk.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

17 hozzászólás

 1. Amit az iszlám egyszer elfoglalt,az az ő “értelmezésük” szerint,továbbra is iszlám maradt!
  Hunyadiék könnyebb helyzetben voltak,nem voltak úniós tagok. Lőhettek! Igaz,hogy azok is lőttek.

  • A fegyveres szolgálat részére kiadott utasítás érvényben van. Iderongyol a migrinc, felszólítjuk: ÁLLJ, ki vagy! Jön tovább: ÁLLj VAGY LÖVÖK – ezzel egyidőben csőre töltünk és kibiztosítunk. Nem áll meg??? TŰZ! Ennyike. Az unijaó meg tehet egy szívességet? vehet tőlem NYELVleckéket – kényeztessék a gerincem végét, ha szüksélgét érzem!

   Egyelőre a “magyar” médiahatóság az Echo tv-t bírságolta meg és Földit rúgták ki, mert megmondta, mit kell tenni a erroristákkal, az ellenséggel együttműködőkkel HÁBORÚS HELYZETBEN: kiiktatni őket. Ezt mondtam én is. Nem keresztényi? Magyarország világi állam. A keresztények TALÁN követhetnék a keleti keresztény Putyint: Isten dolga a megbocsátás. Az enyém az, hogy színe elé bocsássam őket… Ámen!

 2. A Brüsszelben “feszengő” DK különítmény /Molnár Csacsi et./ szrt. 1000 km-ekre van a nem is létező /”jobb életre vágyó”/ csapat. /ATV -Egyenes? beszéd/. Mi ez, ha nem hazugság, ember!!!-pár nappal a kerités-rom- bolás után… Gyurcsányiné szrt. az okos eu már korábban a török szerződéssel megoldotta a kérdést, a többi csak propoganda. De szeretném, ha Malmőbe is tennének egyhetes vizitet kiséret nélkül! Legjobb lenne, ha ott is maradnának.

 3. Ne áldozzuk fel újra magunkat. A bejövő muszlimokat rögtön dobjuk át a sunyi osztrákokhoz és tereljük őket nyugatra.
  Sobieski hülye volt, hogy megmentette Bécset.

 4. Lehet, hogy akkor nem volt annyi hahazáruló???????????????????

 5. Ha a Közel-Keleti milliók idejönnek, és néhány évtized múlva többségbe kerülnek, akkor Európából is közel-kelet válik. Közép és Kelet-Európát minden erővel védeni kell, a nyugat már elesett (mert a bevándorlók száma = 10% és 25 évenként minimum megduplázzák a létszámukat, miközben az őslakosság fogy).

 6. Most lesz az a történelmi pillanat, amikor úgy fest, eldől Európa sorsa. A horda minket célzott meg, és nem lesz más választásunk mint megállítani vagy továbbengedni őket.
  Ha lövünk és megtorpanva, vérig sértve milliószámra letáboroznak még a Vajdaságban akkor pokoli sorsra ítéljük odaát rekedt mieinket, de egész Balkánt, mert ekkora tömeg nem lesz kíméletes, erőszakolni, rabolni, gyilkolni és persze aljas nyugati firkászok előtt parádét ajvékolni fognak.
  Merkel-Soros bűnbanda valójában ezt provokálta ki, hogy a szerbek, horvátok, bosnyákok el legyenek árasztva és ők tartsák el ingyen tíz és százmilliókat!!!

  A másik megoldás, hogy egyszerűen tudomásul vesszük, hogy nyugat és a magyar választók tetemes részét nem zavarja, ha reggel müezzinvonyításra kell kelniük, nem férnek be majd a saját rendelőikbe és kórházaikba, mert a hordának jár az ingyenes ellátás meg a mentő is ezekért fog vágtatni mikor egymást késelik.
  A magyar balos választók és egész nyugat tudomásul veszi, hogy a lányait rabszolgafeleségnek kényszerítik, őket lakásaikból üzleteikből kirakják (persze kárpótlás nélkül), kisfiaikat mecsetbe viszik imádkozni, s annyi a bikininek, miniszoknyának, strandolásnak, szabad közlekedésnek és flekkennek, hurkának, kolbásznak.
  Nekik biztosan jó, hát miért legyünk eme szép új rabszolgaviláguknak a kerékkötői mi fasiszta nemjogállam buta magyarok?
  Menjenek hát Allah hírivel nyugatra mind, miért kellene nekünk felelősséget vállalni a nagyképű, gazdag lusta nyugateurópaiért?
  Tehát megígérjük, hogy ha itt a határainknál felgyülemszik az iszlám horda és nem fizetik ki ázsiai eltartásukat. Nem itt a Balkánon! Nem viszik vissza a németek, osztrákok saját költségen az összeset Ázsiába, vagy egy Európán kívüli szigetre, kinyitjuk az átmeneti folyosókat, mi is jó pénzt kérünk a fuvarozásért és a horvátokkal, szlovénokkal, szlovákokkal együtt átdobjuk a vágyott hordájukat az osztrákoknak. Nem fogják tudni végig megvédeni a határaikat, meg fogjuk oldani, hogy mindet megkapják.
  Eközben szavazást tartunk névvel és kötelezően az Unióból kilépésről, és aki ennek az iszlám hódításnak nem mond ellent, maga is mehet a kedvenc “menekültjei” után velük élni nyugatra. S ha már ránk kényszerítették a lakosságcserét, olyan jöhet a hazaárulók helyébe aki vállalja, hogy hadiadót, és hadkötelezettséget teljesít, hogy most már nyugatról is új vasfüggönnyel meg tudjuk védeni a hazánkat.

  • Ha a határra érnek és nem álnak meg, lőni kell. Rohadtul nem érdekel, hogy máshol másokkal mi történik. EZ A MARADÉK HAZÁNK. Ha puskalövés nélkül átengedjük őket – az pont akkora baromság, mint KERESZTES hadak átbocsátása volt anno – ui. azok is raboltak és pusztítottak. Talán még emlékszünk páran, h. mit tett az a 390 000, akit “békésen” átengedtünk, ahelyett, hogy az első ötvenet lelőttük volna, mint a veszett kutyát. Tudod, mert akkor a következó ötszáz nem jön ide! A szerb testvéreink, akikkel qrvanagy barátságban vagyunk, a jugoszláv háború idején bestiális kegyetlenséggel irtották AZ ÖSSZES TÖBBI NEM-SZERB etnikumút, a bosnyákokat is. Hát most megmutathatják! Nem elég négy muskétás és a kutyásat játszani az ENSZ kék-kaftános migrincügyiseivel – fel kell venni a telefont, és beleordítani: AGÓNY! Putyin majd segít nekik… is…

   A Vadpajtásokon van, aki azon agyal, hogy szegény géppuskás, milyen carul fogja érezni magát, ha fegyvertelen tömegre kell lőnie… Arra nem gondol az idióta, hogy EZÉRT FIZETIK, másrészt, hogy a “fegyvertelen tömegben” ott vannak, akik már nyolc éves korukban ferences papok fejét nyiszálták fogazott vadászkéssel, 14 évesen pedig 9 éves keresztény és jazidi kislányokat erőszakoltak, és most, 25-35 éves fiatal harcosként… a többit nem, mert nincs lehetőség 48+-os piros karika kirakására…

   Üsse kavics, egy szakasz félmeztelen, kibontott hajú kurd lövész csajjal együtt vállalom a géppuskás szerepét. INGYEN. A hölgyek ilyetén viseletére a távcsöves/drónos muszlim felderítők miatt van szükség: ha ui. női kéztől esnek el, akkor a 72 szűz helyett 72 kanördög fog befigyelni nekik…

   (Jellemző, hogy 2012 óta EGY CIVIL NŐ lőtt először a határon, SAJNOS, csak a levegőbe… A körkörös vasfüggöny visszaállítását nem ússzuk meg. Mit gondoltok, a Francia, Német stb. Kalifátusból merre indul a csürhe, ha felzabált mindent és legyilkolt mindenkit??

   • Nincs köztünk ellentét, kedves Kocajogász. A lőparancs nekem is megfelel, de tartok tőle, ha eddig 5 éven át senki sem lőtt le ilyen támadót, akkor itt még évekig fogják járni a határaink másik oldalán a dehátmiértbántanak-csak-németbeakarokmenni dzsihád színjáték táncot.

    • Márpedig nem lesz más, előbb utóbb lőni kell. Ezek nem fognak megállni, ha nem lövünk. Ennyi, és ez annyira biztos, hogy nagy tételben merek fogadni.
     Tessék?
     Igen,az ENSZ napirendre fogja tűzni, a világsajtó ezzel lesz tele és látványosan elítélnek. Néhány ráfizetéses cég látványosan kivonul. Ezt el fogjuk viselni, minden csoda 3 napig tart.
     A határőrök pedig örülni fognak, hogy végre fegyveres katonaként védhetik a hazát. Fletóék ha nagyon ugrálnak? Nos a rendőrség majd “tévedésből” összeveri őket. (ENSZ, stb. csoda 3 napig.)

     • LŐNI KELL ÉS KÉSZ!

      Amelyik európai vezető politikus nem hajlandó, nem akar, vagy nem mer lövetni, az takarodjon az útból és adja át a helyét annak, aki hajlandó is, akar is, és mer is lövetni!

      Egyetértünk mindannyian?

 7. “Törökországnak elege lett a több mint 3 és fél millió migránsból, a szíriai háború következményeiből, az öldöklés és a nincstelenség elől menekülő szíriai százezrekből, …”

  Egy frászt! Abból lett elege, hogy valaki seggbe rúgta őket Szíriában, az ISIS-szel üzletelő tetves török hordát.

  • Törökország biztos több pénzt kért, és vonakodtak azonnal megítélni nekik. De ettől ébred majd fel -ha még nem döglött meg- a fényes nyugat, rájönnek, hogy nem a töröktől kell megvásárolni a védelmet, hanem nekik kell kiállni a gátra. Ha nem teszik, nos annyi. Nekünk meg kell tenni, még ha el is ítélnek minket. Tehát géppuskát a kerítés mögé, és nem szabad spórolni a lőszerrel.

 8. 711 előtt az arabok csak “bevándorlóként” jelentek meg Hispániában. Amikor már kellő mértékben elárasztották Hispániát az arab bevándorlók, változott a helyzet.
  Az Hispániában nyugati gótok 711-ig uralkodtak, amikor is a muzulmánok átkeltek a Gibraltári-szoroson és győzedelmeskedtek Roderik, az utolsó gót király felett. 714-re az arab hadsereg az egész félszigetet elfoglalta, kivéve az északi hegyes vidékeket. A déli (Al-Andalus, ahogyan az arabok nevezték) muzulmán megszállás közel 800 évig tartott.Az a sereg verte ki az arabokat Hispániából, amiben Kapisztrán János is harcolt, de azért az inkvizíció nélkül nem ment volna.
  :::::::::
  Magyarországon csak a déli határokon van kerítés, a többi határ nyitott az Európai Unió felé. Az Európai Uniónak pedig teljesen nyitottak a határai, özönlenek be az EU határokon a bevándorlók. A Magyarországon lévő multik pedig azt alkalmaznak akit akarnak, akár bevándorlót is. A bevándorló bejövetele a multik akarata, és a bevándorlókat alkalmazó multi már bevándorolt.

 9. tegyük helyre ezt is!

  Jó magyar hazafiként még el is morzsolnék egy könnycseppet a szememben, ha nem kellene mindennap a LEGÁLISAN hazánkba engedett, de UGYANOLYAN TÉRFOGLALÓ afrikai és ázsiai tömegeket látnom a külvárosi bevásárlóközpontokban, utcákon, társasházakban – tehát mindenhol, ahol NEM TURISTÁK, HANEM LETELEPÜLŐK élnek.

 10. A tortenelem soha nem ismetli magat . Az ismetli magat aki a tortenelmet csinalja . Ugy 1526-ban mint most is , ugyan az csinalja.
  Bakocz Tamas becstelensege nelkul nem lett volna Mohacs . O meg az alltala felvett cseh szarmazasu zsoldos Dozsa felelos erte .
  Hogy a torok nem ment tovabb nyugatra az nem mohacsi utkozet kovetkezmeny volt hanam mert a szultannak
  megeggyezese volt a franciakkal.
  A masik hogy Franz Hercognak mi volt a velemeny rolunk Magyarokrol azt megtudhatjuk a Pro Libertate cimu konyvebol
  melyben ezt irja a Rokoczy szabasagharcrol hogy ” Magyarnak csak azert kell fegyver a kezebe hogy legyen mit eldobnia.”

 11. Vajda MIklós

  A múltbeli és a mostani történések közötti párhuzam telitalálat. Még annyit kell kiemelni, hogy a Dózsa féle szabadságharc (1514) is azért történt, mert a török elleni magyar keresztes hadat az akkor nálunk vendégeskedő idegenszívűek fellázították, és a zsoldjukat elsikkasztották. Jacob Fugger nürnbergi bankár( a korabeli Soros) szervezte a magyar állam teljes pusztulását, és Fortunatus Imre ( a korbeli Gyurcsány ) hajtotta végre.
  Javaslom az Új Színháznak, hogy az Élet kapuja folytatásaként mutassa be Mórícz Zsigmond Fortunatus című drámáját is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük